- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Току що изхвърлено бял бонбон! помощ!
Публикувано: 13 January 2012 - 10:35 AM
Обади ми се съседка, изхвърлили домашно кученце с кошчето и одеалцето си пред кофите. Обяснили й да го вземе, че те вече не го искали или не можели...не знам, спрях да слушам.
Пускам тема с молба за приемен дом. Ненужно да казвам, че никой не може да го задържи от тези, които са го намерили.
Мога да поема ангажимент да му търся дом, а жената ще поеме ангажимент за ваксини и разходи.

Публикувано: 13 January 2012 - 12:06 PM

Наистина "бонбона" е много сладък. Дано си намери бързо осиновители! Аз освен със стискане на палци за момента с друго не мога да помогна, но не се сдържах да не спамя - страхотна малка бяла топчица

Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 13 January 2012 - 01:39 PM
deni_avr, в 13 January 2012 - 08:35 AM, написа:
Цитат от закона за защита на животните:
Цитат
(2) За жестокост се смятат:
10. изоставяне на животни;
Не може ли да се подаде жалба срещу тия безотговорни хора? Ебаси какво им става в последно време..
Публикувано: 13 January 2012 - 01:41 PM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 13 January 2012 - 01:46 PM
Vesela_5, в 13 January 2012 - 01:39 PM, написа:
deni_avr, в 13 January 2012 - 08:35 AM, написа:
Цитат от закона за защита на животните:
Цитат
(2) За жестокост се смятат:
10. изоставяне на животни;
Не може ли да се подаде жалба срещу тия безотговорни хора? Ебаси какво им става в последно време..
Ако жената, която е намерила кучо може да каже кои са, определено трябва да се вземат мерки....
Да се знае, че се изпълняват законите
Толкова ли пък не можаха да го дадат на някой познат, а го зарязват на улицата
Публикувано: 13 January 2012 - 01:55 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 January 2012 - 02:36 PM
Толкова познато....И тъжно. Ако кученцето не беше бяло и сладко, а беше като едно от 10-те ни звездички, дали пак шеше да е така... Ма те хората са го казали - Beauty is in the eye of the beholder...
Засега чакам да ми потвърди един съфорумец за негов познат. Съжалявам, но при този наплив и при онази липса на наплив когато Теди пусна темата за 10-те кученца, няма как да не мисля, че всички писали ми, искат кученцето само защото е малко и бяло и сладко. А то ще порасне и ще вземе да погрознее и...А 10-те (и те са само един пример) са също толкова малки и сладки. Как да е. Мои си мисли.
Та, така - чакам потвърждение. Ако не се получи, ще пиша по ред и на всички останали. Това е засега. И хора - приют Богров е пълен с кученца, този форум е пълен с кученца, не гледайте само външното - то е само временно. Вземете си кученце, не защото е красиво, а защото ще ви даде емоции и усмивки.

Публикувано: 13 January 2012 - 02:46 PM
deni_avr, в 13 January 2012 - 02:36 PM, написа:
+1

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 13 January 2012 - 02:49 PM
И въобще много съжалявам, че ви писах и лично съобщение и се регистрирах в този форум. Знаете ли как разбрах за това кученце? Една група във фейсбук публикува темата, заради това и се регистрирах. Иначе никога нямаше да разбера, че някой си е изхвърлил кученце и представете си това кученце някой го стиска със зъби и нокти и не иска да го даде на кой да е, защото видиш ли ... хората го харесали, защото било малко и беличко.
Желая ви много здраве и много животни, на които да намерите дом. Бих ви препоръчала в бъдеще да не отправяте такива иронични обръщения към хора, които искат да помогнат на някое животинче, същевременно и да се съобразят с това, което те биха могли да му осигурят, а не да го вземат и после да решат, че не могат да го гледат. Все пак всеки си знае възможностите. Не може да правите такива обидни генерални обръщения... най-малкото е грозно, защото представете си, че от тези 10 човека, 2-ма или 3-ма наистина имат намерение да се грижат за кученцето, да му дадат това, което то заслужава.
Няма нужда да ми пишете, не вярвам, че след като прочете това и вие ще поискате. Беше крайно неприятно за мен да прочета, че кандидат осиновителите за вас са просто едни плиткоумни хорица, които нямат какво да правят и се чудят как да бродят из форумите и да залъгват добрите самаряни, които търсят домове на бездомните дребосъци. Знайте, че ако онази въпросна група не беше пуснала линк към този форум във фейсбук, едва ли много хора щяха да знаят за това кученце и да проявяват интерес към него.
Успех с намирането на осиновители.
Публикувано: 13 January 2012 - 02:56 PM
не я съдете строго и не реагирайте себеотносно на написаното от нея - тя просто иска да е сигурна, че кученцето ще попадне в добри ръце, ще бъде при хора, които го обичат, които се грижат добре за него и които няма да го изхвърлят на улицата, когато им омръзне или ги ядоса. вие може и да не сте такъв човек, но има много такива. иначе нямаше да има толкова бездомни кученца, пълни приюти, десетки теми тук и т.н.
на малкия бонбон пожелавам бързо и успешно задомяване при най-добрите хора!
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »