Dog.bg Форуми : Току що изхвърлено

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Току що изхвърлено бял бонбон! помощ!

#21 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2012 - 02:56 PM

Маги, аз споделих мои мисли по темата. Не съм ви отговаряла на ЛС, но възнамерявах. Отговорих на всички, които ми писаха. Ако вие сте се почувствали засегната или сте се припознали в текста...нямам какво да кажа.

Благодаря! Ще опитаме да намерим дом на кутрето в София, не виждам смисъл да местим кученца на такова голямо разстояние като навсякъде има бездомни. А и да, не бих го дала без лична среща, а това поради разстоянието е невъзможно. Ето ви го лс-то :) В Бургас работят много сериозни момичета и съм сигурна, че ако това, което написахте тук е вярно, ще се свържете с тях и ще си потърсите кученце от тях и така ще спасите една бургаска душа. Момичетата са с никове тук - Nelidi, Migla. А ето и техен сайт - http://www.koi-me-iska.com/
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2012 - 03:04 PM

И аз да кажа, може ли? Първо бебока наистина е сладък, ама много. Обаче си е голяма вероятността да го вземат щото е дребен и бял, с надеждата да остане малък. И после? Имала съм ги три такива случаи и добре, че кучетата бяха в София та бързо бързо си ги взех обратно.
Никой не трябва да се обижда, защото всички ние тук гледаме на животните като на собствени деца вече. Никога не ни е все едно къде отиват, а опита ни е научил да питаме за най-наболелите неща. Който изтърпи, добре дошъл. Който се обижда, значи не е наясно за какво става дума. Така мисля аз.

#23 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 January 2012 - 03:09 PM

Маги, не се впрягай, от опит ще ти кажа, че почти всички хора намерили животно и търсещи му стопани казват същото :) Нормално е.

Всеки говори за това как хората гледали продата, не искали да вземат случайно куче и т.н., но повечето форумци тук виждам имат породисти кучета.

Досега да си призная съм имала само едно породисто куче, което намерих на улицата, явно беше избягало от дома си.
Другите са били и са безпородни.

И да кученцето определено изглежда, че ще остане дребничко. Прилича на моето като малко.

Аз съм в търсене на приятелче от известно време, малко приятелче, защото живея в гарсониера и голямо куче няма как да се чувства добре в нея.

Но в крайна сметка е важно кучо да си намери дом! А той ще си намери сигурна съм :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 13 January 2012 - 03:16 PM

Maggy85 - вие току-що се доказахте като емоционално нестабилен човек и по тази причина никога не бих ви дала каквото и да било животно.Така и не разбрах защо беше тази раздразнителност от ваша страна, дано поне вие знаете.
Точно затова Deni-avr "стиска със зъби и нокти" кучето, едно изхвърляне вече му стига и няма как да се даде на недоказани стопани.

#25 Потребителят е офлайн   Maggy85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:21 PM

Не, не бих могла да се припозная в текс, свързан с безотговорни решения, които ще решат живота на едно същество за следващите да речем десет дай Боже и повече години. Но знам, че не се осиновяват животни в Бг със скоростта на светлината - няма толкова много желаещи, така че категоризирането на кандидат осиновители и то не малко, а 10 човека, ми се стори просто просто отвратително, защото е обидно. А представете си, че тези 10 човека са способни да се грижат за 10 ей такива, малки и невинни същества?

Колкото до моята бяла котка, ще ви кажа само следното - всяка година е болничка и всяка година получава възможно най-доброто лечение, което сме успели да и осигурим. Като започнем от това, че задните и крачета бяха счупени от това, че я блъсна кола и след това фиксирани, минем през това, че е кастриран, защото всъщност е момче, проблеми с пишкането, които няколко пъти са решавани с инжекции за отпушване на пикочните пътища, след което му спряхме гранулите за кастрирани котки, на Роял Канин и спря да има проблеми с пишкането, мина на нормално хранене и в момента у дома се купуват специално за неговия претенциозен вкус месца, за да може да е доволен и да хапва нещо (защото не иска никакви котешки пачове и консерви), миналата година имаше и топка косми в стомаха, беше опериран, всеки ден идваше ветеринар у дома, за да му промива разреза от операцията, защото тогава нашия ветеринар беше в чужбина, препоръча ни колегата си, който се оказа доста немърлив ... Преди това пък, понеже живеем в къща, котарака се разхожда из градината, му бяха одрани предните две крачета, явно от пререкания с външни котки, за което се наложи да му примесвам хапчета, стрити на прах, с една високовитаминна пастичка, която му купувах няколко пъти, най-вече го хранехме с нея, когато беше със счупени задни крака, защото не искаше да приема никаква храна.
У дома имаме две безпородни кучета - едното си има оградена с мрежи част от градината и всеки ден се пуска за около час да побяга из градината, другото е съвсем ситничко, нисичко, живее в къщата при дядо ми.

Не се чувствам лично засегната, разберете го. Дразнят ме такива обобщения на хора, които имат добрата воля да бъдат полезни за животните. Съгласна съм с вас, че има много безотговорни хора, които не искат да понесат никаква отговорност за поколението на собствените си кучета, има и безотговорни хора, които се прилъгват да осиновят, а в един момент осъзнават, че не е по силите им да се грижат за животните.
Но искам да ви кажа, че с такива обобщения, в които се слага всеки желаещ да помогне, бихте обидили жестоко съвестни хора, които са се грижили досега за своите домашни любимци и имат желание да отгледат някое друго нещастно бебе.

Може да ви се стори дребнаво, но както знаете, не всеки ден някой проявява неистово желание да осинови бездомно животинче, нямащо порода. Затова смятам, че е крайно неуместно от ваша страна, при положение, че искате истинско щастие за намерените от вас бездомни животни, да говорите така за хора, които не познавате, още повече, че си нямате и представа какви са евентуалните подбуди на проявилите интерес осиновители ... Т.е. нито знаете, нито се интересувате, ама веднага се лепят етикети какво вероятно може да ги е накарало да поискат животното.

Хубав ден и пак пожелавам успех.

#26 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 13 January 2012 - 03:23 PM

Ще се обърна към Маги, но и към други съвсем нови потребители тук. Всеки от нас е имал първи постове. Всеки от нас е преминал през така да се каже, бойно кръщение. Всеки от нас е "ял попарата" от стари форумци, врели и кипели в нашата кауза.
Моля, не се сърдете и не ни съдете.
Станали сме твърде подозрителни, твърде мнителни, скептични и параноични. Не защото светът около нас е розов и попаднем ли на животинче в беда и ХОП готово! За него се редят на опашка отговорни кандидат-осиновители.
Такива сме, защото са ни връщали уж осиновени животни не един, не десет, не сто пъти. Твърде много пъти, за да ги броим.
Такива сме, защото сме намирали уж осиновени животни отново на улицата. Просто така - шут и чао.
Такива сме, защото уж осиновени животни са си отивали от този свят, поради било безотговорност, било немърливост, било...
Такива сме, защото вече трудно спим, защото близките ни протестират поради липса на внимание към тях, защото собствените ни животни не получават необходимите грижи, защото приятелите ни дори не ни разбират.
Е, извинявам се за емоционалното отклонение, но се надявам да разберете, че това което правим няма нищо общо с нечие его или хоби.

Това, което са написали Deni_avr, IAB и Missi няма за цел да откаже някого, а да предотврати нещо, което се е случвало много пъти.

И все пак, към всички новорегистрирани - добре дошли сте и дано се задържите, че имаме нужда от вас :ba_025:
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#27 Потребителят е офлайн   Maggy85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоlucy60, в 13 January 2012 - 03:16 PM, написа:

Maggy85 - вие току-що се доказахте като емоционално нестабилен човек и по тази причина никога не бих ви дала каквото и да било животно.Така и не разбрах защо беше тази раздразнителност от ваша страна, дано поне вие знаете.
Точно затова Deni-avr "стиска със зъби и нокти" кучето, едно изхвърляне вече му стига и няма как да се даде на недоказани стопани.

Аз ли съм нестабилна? :)
Оооо, забравих, всеки ден има поне по 200 човека, които искат да осиновят бездомни животни, затова и може да се каже, че 10 от тях съдят по външния вид на животното без да си дават сметка какво са на път да направят, та белким някой от другите 190 се съгласи :)

#28 Потребителят е офлайн   Maggy85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:30 PM

Показване на мнениетоDDG, в 13 January 2012 - 03:23 PM, написа:

Ще се обърна към Маги, но и към други съвсем нови потребители тук. Всеки от нас е имал първи постове. Всеки от нас е преминал през така да се каже, бойно кръщение. Всеки от нас е "ял попарата" от стари форумци, врели и кипели в нашата кауза.
Моля, не се сърдете и не ни съдете.
Станали сме твърде подозрителни, твърде мнителни, скептични и параноични. Не защото светът около нас е розов и попаднем ли на животинче в беда и ХОП готово! За него се редят на опашка отговорни кандидат-осиновители.
Такива сме, защото са ни връщали уж осиновени животни не един, не десет, не сто пъти. Твърде много пъти, за да ги броим.
Такива сме, защото сме намирали уж осиновени животни отново на улицата. Просто така - шут и чао.
Такива сме, защото уж осиновени животни са си отивали от този свят, поради било безотговорност, било немърливост, било...
Такива сме, защото вече трудно спим, защото близките ни протестират поради липса на внимание към тях, защото собствените ни животни не получават необходимите грижи, защото приятелите ни дори не ни разбират.
Е, извинявам се за емоционалното отклонение, но се надявам да разберете, че това което правим няма нищо общо с нечие его или хоби.

Това, което са написали Deni_avr и Missi няма за цел да откаже някого, а да предотврати нещо, което се е случвало много пъти.

И все пак, към всички новорегистрирани - добре дошли сте и дано се задържите, че имаме нужда от вас :ba_025:

Във фейсбук непрекъснато виждам как някой е върнал животно, защото "не лаело", което е абсурдно и поради хиляди други причини, също абсурдни. Но все пак за доброто на животните ви моля, не лепете етикети върху хора, които не познавате, не знаете дали имат домашни любимци, не знаете как биха се грижили за домашен любимец, ако го вземат, не знаете дали въобще имат някаква представа каква отговорност е да имаш домашен любимец и дали имат необходимите познания да отговорят на нуждите на това животно.

Това е, което ми стана неприятно. Ясно ми е, че трява да има пресявка, пределно ми е ясно, че искате да изберете най-доброто за животните, на които търсите осиновители. Но дори и някой крайно много да иска и да може да се грижи за някое животно, може напълно да убиете желанието му. :)

Особено ми хареса Луси, как реши, че съм емоционално нестабилна ... :) Положението с бездомните животни не е леко, вие най-добре го знаете, защото вие сте тези, които им търсите осиновители. Затова е лукс да бъдат сложени под общ знаменател 10 човека, които никой от вас не познава. :)

#29 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 03:34 PM

И все пак и въпреки всичко остават да се борят тези ,които наистина искат .А Вие , Maggy85 спокойно бихте могли да се обърнете за взаимопомощ към момичетата от Бургас,които Ви бяха посочени в по-горен пост.Няма нищо лошо някой да харесва малки на размер и бели кученца,но честно аз също останах много изненадана от наплива на хора както в тази тема така и в темата на DDG "добре дошла на улицата". Ако това се дължи на помоща на ФБ е наистина чудесно :smile:
Успех на кученцето и на Вас също!
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#30 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 13 January 2012 - 03:38 PM

Показване на мнениетоMaggy85, в 13 January 2012 - 03:30 PM, написа:

Но дори и някой крайно много да иска и да може да се грижи за някое животно, може напълно да убиете желанието му. :)

Така е, само се надяваме, че ако някой наистина "крайно много иска и може" да се грижи за животинче, ще разбере причините за тази реакция и неговото желание няма да бъде убито, даже напротив :md_064:
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#31 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:39 PM

Дори не виждам смисъл да изчета втората страничка на тази малка тема.
Определям себе си като "по средата" - нито съм от спасяващите животни, нито от осиновяващите - просто помагам финансово, когато мога. Преди време се опитах да осиновя едно куче, но уви... Както и да е. Но факт е, че форумите са едно затворено общество. Имам не малко мнения тук, не се регистрирам, за да го кажа това. Няколко години по-късно гледам кучето си с удоволствие и радост - детската ми мечта. Правя всичко за него - пътуваме от град на град, когато има проблем. Заради мнителни хора онова кученце (което исках да осиновя) изпусна шанса да е в моето сърце. Жалко наистина и не защото не може да има добри стопани, а защото въобще не ми е ясно дали не е на улицата сега, дали е живо и т.н.
Но хора, помагащи, прекалено малко сте, за да се справите сами. Трябва ви още помощ. Не отблъсквайте и не наранявайте тези хора, които ви пишат. Проверявайте преди да дадете куче, но нека бъде в реални граници. Хората са невинни до доказване на противното! Наистина! Замислете се за това!
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#32 Потребителят е офлайн   IAB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:44 PM

Показване на мнениетоsanita, в 13 January 2012 - 03:39 PM, написа:

Дори не виждам смисъл да изчета втората страничка на тази малка тема.
Определям себе си като "по средата" - нито съм от спасяващите животни, нито от осиновяващите - просто помагам финансово, когато мога. Преди време се опитах да осиновя едно куче, но уви... Както и да е. Но факт е, че форумите са едно затворено общество. Имам не малко мнения тук, не се регистрирам, за да го кажа това. Няколко години по-късно гледам кучето си с удоволствие и радост - детската ми мечта. Правя всичко за него - пътуваме от град на град, когато има проблем. Заради мнителни хора онова кученце (което исках да осиновя) изпусна шанса да е в моето сърце.
Но хора, помагащи, прекалено малко сте, за да се справите сами. Трябва ви още помощ. Не отблъсквайте и не наранявайте тези хора, които ви пишат. Проверявайте преди да дадете куче, но нека бъде в реални граници. Наистина! Замислете се за това!

нещо подобно ми се въртеше и на мен в главата.
проблемът е, че реално няма как да се определи достатъчно точно дали човекът Х е по-добър от човекът У и дали човекът Z няма да върне или малтеритира животинката или да я остави да умре... особено от 1-2-3-10 пост-а във форума.
аз самата се замислих, че, ако на мен ми се наложи да дам животинка на някого, сигурно ще съм ужасна... просто ме е страх. и честно казано, гледайки какво се случва с всякакви животинки, дори домашни, омразата ми към повечето хора е оправдана и ще смятам ужасността си за оправдана. няма да съм спасила животинката, за да може някоя амеба да го съсипе.

#33 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 13 January 2012 - 03:45 PM

ДДГ, никакво кръщене не е това. Това, което исках да кажа съвсем откровено е, че ме дразни какви сме снобари българите. Това е! Днес ми е ден и затова ще си го кажа. Имено защото сме снобари се налага да си трупаме къщите и празним джобовете, за да изпращаме ЕЖЕМЕСЕЧНО кучета, които НЕ приличат на този бял пух в Германия и къде ли не. Дали можем да ги изнесем всичките? И да и си оставим само белите и красивите, ааа и малките също (щото ако беше голям тоя пух, интересът нямаше да е същия) ? Другите за глупаците или на улицата. И преди съм се убеждавала в същото.

Маги, за пореден път - това няма нищо общо с вас. Просто ме е яд, яд ме е че има толкова кученца, за които НИКОЙ НЕ ПИТА, НИКОЙ НЕ ИСКА, за това, че за 1 ден 1000 човека си направиха труда да прочетат темата.

Слезте 2 теми по-надолу и прочетете за 10-те звездички. Вижте колко хора се интересуваха да ги осиновят. Те грозни ли са? И от тях има дребни, личи им още от сега. И те бяха във ФБ ама никой не ги разпространи така както белия пух, защото са...какво са...скучни и обикновени.

И един въпрос, риторичен. Това кутре са го пожелали 10 човека, но може да го има само 1. Останалите 9 ще осиновят ли друго бездомно кутре или ще чакат да се появи някое по-така?

Не ми говорете колко хора се били навивали да осиновят бездомно? Аз какво - трябва да им ръкопляскам и да им се кланям до земята, че са били толкова благосклонни ли? И това кутре не е бездомно - то е купено я зе померан, я за шпиц или бог знае какво.

Всеки има свой вкус, но моето лично мнение е това. Към никого не е насочено. Маги, спрете да си мислете, че пиша за вас. Не лепя етикети, споделям си мнението. Нормално е кутрето бързо да се хареса, но не е нормално това да е постоянно явление в БГ. Не е нормално да изнасяме толква кучета в белите страни с цената на толкова нерви, пари и усилия. Кучета, които тук са грозни, обикновени и нежелани. Не е нормално интерес да има само към подобни пухчета.

Кутрето ще иде при сериозен и отговорен стопанин след като се видим и поговорим на живо. Най-нормалното нещо, което може да се случи в процеса на търсене на дом.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 13 January 2012 - 03:47 PM

Малко оф-топик.
Дени, сори, че ще отклоня вниманието на хората, но да се възползвам от големия интерес към дребни кученца.

Този дребен Нед също търси стопани. Също ще има изисквания към кандидат-осиновителите, но ще се радваме на малко внимание и към него, че засега никой не е проявил интерес.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#35 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 13 January 2012 - 03:48 PM

Нарочно нов - Маги не съм я отблъснала аз лично. Тя си втълпи нещо и реши, че това са мои думи, насочени към нея. Нямам нищо против нея. Дори не съм й отговорила на ЛС. Дори не сме комункирали с нея и вижте докъде се стигна. Ами не знам....
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Maggy85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:48 PM

[/quote]

Така е, само се надяваме, че ако някой наистина "крайно много иска и може" да се грижи за животинче, ще разбере причините за тази реакция и неговото желание няма да бъде убито, даже напротив :md_064:
[/quote]

Пределно ми е ясно това и го разбирам, но никой не ме попита какъв опит имам с животни, какви са познанията ми, дали съм гледала домашен любимец или не, в какви условия ще живее при мен животното, ако ми бъде дадено ... Веднага бях от онези 10 човека, който са писали лично съобщение, понеже кученцето било малко и бяло и голям сладур. :) Сещате се, че не е предпазливостта ви в търсене на осиновели, проблема тук :) Проблема е, че осиновяванията не са хиляди на ден, за да се прибързва и да се лази по нервите на желаещите да осиновят животно.

#37 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 03:50 PM

Маги, а дали сте готови да дадете временно дом на кученце-бебе? Не се знае колко големи ще станат...
От фейсбук:
ВАЖНО! Пред Апелативен съд Бургас са намерени четири малки кученца. Молим, ако някой може да се отзове с приемен дом да пише тук или на info@koi-me-iska.com. Поемаме разходите за храна, обезпаразитяване.. Поради малката си възраст са застрашени от "доброжелатели"..
User's Signature

Човешките същества, които не оставят след себе си велики постижения, а само низ от малки добрини, не са пропилели живота си.

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   IAB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:51 PM

Маги, реагирате крайно себеотносно! как може да си мислите от някакъв си пост, че става въпрос точно за вас? темата е прочетена над 1000 пъти. из фейсбук писаха поне 10 човека, че го искат това кученце. защо решихте, че става въпрос конкретно за вас и че вие спадате към тези 10 човека?
само ще ви кажа, че с тази си реакция, дори и да сте най-добрия възможен стопанин, не го показвате. не се представихте като надежден човек (по мое лично мнение) с тези нападки.

#39 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 03:52 PM

Много оф - топик
Wind защото не е беличък и сладичък най - вероятно за това няма гора от ръце на желаещи кандидат - осиновители. От личен опит с приемно малко, сладко пухкаво кученце мога да каже, че наистина за 99% от хората е определящ само и единствено външния вид. Когато излизах с Пабло всеки въхкаше и охкаше, а когато си разхождам осиновеното от Богров куче ( класически микс) се дърпат на страни все едно е прокажен!
Късмет на малката твар! Дано намери най - добрия дом, където ще го обичат независимо дали е сладък или не.

#40 Потребителят е офлайн   Maggy85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:53 PM

Показване на мнениетоAmigo's, в 13 January 2012 - 03:50 PM, написа:

Маги, а дали сте готови да дадете временно дом на кученце-бебе? Не се знае колко големи ще станат...
От фейсбук:
ВАЖНО! Пред Апелативен съд Бургас са намерени четири малки кученца. Молим, ако някой може да се отзове с приемен дом да пише тук или на info@koi-me-iska.com. Поемаме разходите за храна, обезпаразитяване.. Поради малката си възраст са застрашени от "доброжелатели"..

Готови сме да дадем дом на кученце, с мънички лапички, което е май единствения показател, че вероятно няма да порастне много, максимум до среден размер, защото сме на квартира. Сега ще погледна линка.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни