Dog.bg Форуми : Котка след полов акт разгонена възможно ли е?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котка след полов акт разгонена възможно ли е?

#1 Потребителят е офлайн   TheSeer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 January 2012 - 09:38 AM

Здравейте на всички.
Имам котка "Американска Острокосместа" на 9 месеца.
Преди 2 дена я забелязах че се е разгонила (за първи път) и съответно реших да взема в къщи мъжкия на едни познати.
Взех го вечерта късно и от начало беше малко стресиран, но до сутринта вече беше свикнал и си свърши работата подобаващо.
След като си свърши работата тя вече не го допускаше до себе си и аз прецених че сношението е минало успешно, НО....
Върнах мъжкия на стопаните му и от тогава насам котката постоянно обикаля и се търка във всичко, навирила е опашката си, пристъпва със задните крака... абе общо взето
по всичко личи че все още е разгонена...

Мисълта ми беше: възможно ли е след половия акт все още да е разгонена понеже за пръв път се сблъсквам с такова нещо и се притеснявам?

Благодаря предварително.

#2 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 16 January 2012 - 01:11 PM

Като ти гледам знанията, ловя бас, че котката ти не е никаква американска острокосместа, ами си е обикновена европейка и е ГОЛЯМА ГРЕШКА да заплодиш котка при първо разгонване. Организма е все още недоразвит и несъзрял физически и психически! Мъжкия на тия твоите познати каква порода е? Плюс това винаги женската котка се води на територията на мъжката! Не трябва да се предприема нищо по време на първото разгонване на животното - да не се дават препарати против разгонване, и ДА НЕ СЕ ЗАПЛОЖДА! Потресена съм от невежеството и безотговорността ти. Можеше да питаш преди да правиш глупости..

#3 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 01:51 PM

Ужас просто!Колко ви пука за животното,че я заплодихте на първо разгонване??????Какво ще правите с котенцета?Само отворете темата Без дом и ще видите над 10000 нежелани котки.Вие решихте да допринесете с още или...?Ето защо улиците са пълни с бездомни животни.Всеки запложда,без грам знание!Това е безотговорно и съжалявам котката на какви стопани е попаднала!Тези с мъжката не са по назад.Можеше направо да я пуснете в паркинга на блока,там има доста мъжки "Американски острокосмести" или вие по цвят ги избирате?

#4 Потребителят е офлайн   TheSeer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 02:02 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 16 January 2012 - 01:11 PM, написа:

Като ти гледам знанията, ловя бас, че котката ти не е никаква американска острокосместа, ами си е обикновена европейка и е ГОЛЯМА ГРЕШКА да заплодиш котка при първо разгонване. Организма е все още недоразвит и несъзрял физически и психически! Мъжкия на тия твоите познати каква порода е? Плюс това винаги женската котка се води на територията на мъжката! Не трябва да се предприема нищо по време на първото разгонване на животното - да не се дават препарати против разгонване, и ДА НЕ СЕ ЗАПЛОЖДА! Потресена съм от невежеството и безотговорността ти. Можеше да питаш преди да правиш глупости..

Съжалявам, Весела, че не всички на този свят са толкова образовани, колкото теб и нямат докторат по животинска медицина... Просто обясних обстоятелствата какви са за да стане ясно. Иначе въпроса ми беше съвсем друг (НА КОЙТО ВСЪЩНОСТ НЕ ПОЛУЧИХ ОТГОВОР) но няма значение... благодаря за милото посрещане във форума... Ейиии ама Българска работа... Човек като попита къде да си купи кремвирши му дават отговор че сиренето е по полезно... така или иначе животното отива на лекар още утре... просто исках мнение дали е нормално това... Още веднъж искам да благодаря за МИЛОТО ПОСРЕЩАНЕ !!!

#5 Потребителят е офлайн   TheSeer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 02:10 PM

Показване на мнениетоparrot_66, в 16 January 2012 - 01:51 PM, написа:

Ужас просто!Колко ви пука за животното,че я заплодихте на първо разгонване??????Какво ще правите с котенцета?Само отворете темата Без дом и ще видите над 10000 нежелани котки.Вие решихте да допринесете с още или...?Ето защо улиците са пълни с бездомни животни.Всеки запложда,без грам знание!Това е безотговорно и съжалявам котката на какви стопани е попаднала!Тези с мъжката не са по назад.Можеше направо да я пуснете в паркинга на блока,там има доста мъжки "Американски острокосмести" или вие по цвят ги избирате?

КЪДЕ ТОЧНО СПОМЕНАХ ЧЕ НЯМА ГА СИ ГЛЕДАМЕ КОТЕНЦАТА???????????
НЕ СЪМ ЗНАЕЛ ЗА 1-ВОТО РАЗГОНВАНЕ... ВИДЯХ ЖИВОТИНЧЕТО ЧЕ КРЕЩИ И СЕ МЪЧИ И ЗАТОВА РЕШИХ КАТО ПО ХУМАННО ДА МУ НАМЕРЯ МЪЖКИ А НЕ ДА ГО ТЪПЧАТ С ЛЕКАРСТВА РАЗНИ ЗА ДА МУ МИНЕ... И ДА ПУКА МИ ЗА НЕЯ !!! АКО НЕ МИ ПУКАШЕ НЯМАШЕ ДА Я ВЗИМАМ КОГАТО МАЙКАТА Я ОТХВЪРЛИ И ДА Я ХРАНЯ С БИБЕРОНА ТОЛКОВА ВРЕМЕ И ДА ТРЕПЕРЯ НАД НЕЯ.... КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ: ПРОСТО НЕ СЪМ ЗНАЕЛ И МИСЛЕХ ЧЕ Е ЗА НЕЙНО ДОБРО... БЛАГОДАРЯ И НА ТЕБ ЗА ДОБРОТО ПОСРЕЩАНЕ ВЪВ ФОРУМА !!!

#6 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 02:42 PM

Да оставим на страна факта,че ако поне малко ти пукаше щеше да си проучил/а цялата тази информация ПРЕДИ да доведеш мъжки котарак в къщи и да те помоля да се замислиш - това,че първият менструален цикъл при хората се появява на 11г - 12 годишна възраст означава ли организмът е готов за бременност и раждане?Как е възможно да не се замислиш изобщо,да не се посъветваш с вет. лекар и да очакваш различни реакции тук?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#7 Потребителят е офлайн   TheSeer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 02:52 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 16 January 2012 - 02:42 PM, написа:

Да оставим на страна факта,че ако поне малко ти пукаше щеше да си проучил/а цялата тази информация ПРЕДИ да доведеш мъжки котарак в къщи и да те помоля да се замислиш - това,че първият менструален цикъл при хората се появява на 11г - 12 годишна възраст означава ли организмът е готов за бременност и раждане?Как е възможно да не се замислиш изобщо,да не се посъветваш с вет. лекар и да очакваш различни реакции тук?

Разбирам че съм направил грешка и приемам критика, но поднесена по този начин, а не по грубия начин от предните 2 поста...
Благодаря ти за което :)
Относно малките котенца (ако има такива) наистина ще си ги задържа всичките и за напред ще си взема поука.

#8 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 January 2012 - 02:59 PM

А как ще ги опазите женските от мъжките, когато се разгонят?
Хормоналните препарати не са добър избор.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   TheSeer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 03:03 PM

Показване на мнениетоelena07, в 16 January 2012 - 02:59 PM, написа:

А как ще ги опазите женските от мъжките, когато се разгонят?
Хормоналните препарати не са добър избор.

Незнам все още кое ще е най добре за тях и затова предпочитам да попрочета малко по въпроса и тогава ще реша... не изключвам кастрацията като вариант.

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 January 2012 - 03:17 PM

Показване на мнениетоTheSeer, в 16 January 2012 - 02:10 PM, написа:

ВИДЯХ ЖИВОТИНЧЕТО ЧЕ КРЕЩИ И СЕ МЪЧИ И ЗАТОВА РЕШИХ КАТО ПО ХУМАННО ДА МУ НАМЕРЯ МЪЖКИ

Това е основната ви грешка. Сравнявате котката с човек и си мислите, че се мъчи. Тя не се мъчи, това е нормално поведение при разгонване. Красъците не са израз на страдание, а начин да привлече всички мъжкари в околността. Природата си знае работата.
Втора грешка - мислите си, че след акта на котката ще й мине. Не е вярно. Това е котка, а не човек. Ще се дупи и ще крещи още време, като целта е да бъде покрита от повече котараци ако е възможно.

Хубаво помислете: грешка е да се пуска на първо разгонване. Грешка е, че страда. Грешка е, че й мине.
Ще се разгонва минимум 2 пъти в годината. Невъзможно е да задържите всички котенца.
Как виждате изобщо нещата за вбъдеще?

След случилото се вече бих ви посъветвала да кастрирате котката по-скоро, преди за започне на едрее. И ще забравите за всичко това.

Можеше и да я пазите и просто да я търпите по време на разгонване (вие, съседите ви също...), но това вече не може да стане, защото е била покрита от котарак.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   TheSeer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 03:33 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 16 January 2012 - 03:17 PM, написа:

Показване на мнениетоTheSeer, в 16 January 2012 - 02:10 PM, написа:

ВИДЯХ ЖИВОТИНЧЕТО ЧЕ КРЕЩИ И СЕ МЪЧИ И ЗАТОВА РЕШИХ КАТО ПО ХУМАННО ДА МУ НАМЕРЯ МЪЖКИ

Това е основната ви грешка. Сравнявате котката с човек и си мислите, че се мъчи. Тя не се мъчи, това е нормално поведение при разгонване. Красъците не са израз на страдание, а начин да привлече всички мъжкари в околността. Природата си знае работата.
Втора грешка - мислите си, че след акта на котката ще й мине. Не е вярно. Това е котка, а не човек. Ще се дупи и ще крещи още време, като целта е да бъде покрита от повече котараци ако е възможно.

Хубаво помислете: грешка е да се пуска на първо разгонване. Грешка е, че страда. Грешка е, че й мине.
Ще се разгонва минимум 2 пъти в годината. Невъзможно е да задържите всички котенца.
Как виждате изобщо нещата за вбъдеще?

След случилото се вече бих ви посъветвала да кастрирате котката по-скоро, преди за започне на едрее. И ще забравите за всичко това.

Можеше и да я пазите и просто да я търпите по време на разгонване (вие, съседите ви също...), но това вече не може да стане, защото е била покрита от котарак.

Котката ще бъде кастрирана след като роди.
Наистина искаме тези котенца... имаме възможност и пространство за да ги гледаме... остава още знания да придобием, но ще ги задържим и ще ги гледаме всичките.
Вече казах, че съм си осъзнал грешките и ще си взема поука...
Като чета темите и постовете във форума се опитвам да асимилирам едно нещо... излиза, че всички животни според вас трябва да бъдат кастрирани и да не създават поколения за да не оставали на улицата.... по тази логига направо да ги убием всичките и няма да има бездомни?!?!... мисля че всяко живо същество има право да остави своето поколение без никой да решава вместо него..
Не ме разбирайте погрешно... не нападам никого и не искам да обидя никого просто изказвам мнение.
Благодаря.

#12 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 03:51 PM

Показване на мнениетоTheSeer, в 16 January 2012 - 04:33 PM, написа:

мисля че всяко живо същество има право да остави своето поколение без никой да решава вместо него..

Само дето отговорността за това поколение е наша,съответно ние сме тези,които трябва да преценят трябва ли да се случи или не.Факт е,че има твърде много бездомници и факт е,че след като Вашата котка роди,ако решите да раздадете малките (все пак не всички хора могат да си позволят да задържат бебетата,а аз в случая говоря по принцип) те ще заемат мястото на някое много по-нуждаещо се котенце за което осиновяването може да бъде животоспасяващо (а в повечето случаи е така).И да,кастрацията не е задължителна,може и да не кастрирате котката си,но ще трябва да си я търпите да се разгонва,да я пазите да не избяга и да забременее и така.
Помислете добре и изберете този вариант,който сметнете за хуманен
1.Да не я кастрирате и да ражда бебета,които да се чудите какво да правите и да сте с усещането,че заемат мястото на някое по-нуждаещо се коте;
2.Да не я кастрирате, да се разгонва цял живот без да ражда и да се бори с бушуващите хормони;
3.Да не я кастрирате и да давате хормонални препарати,които рано или късно ще доведат до проблеми;
4.Да я кастрирате и да внимавате да не напълнее :)
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#13 Потребителят е офлайн   TheSeer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 04:09 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 16 January 2012 - 03:51 PM, написа:

Показване на мнениетоTheSeer, в 16 January 2012 - 04:33 PM, написа:

мисля че всяко живо същество има право да остави своето поколение без никой да решава вместо него..

Само дето отговорността за това поколение е наша,съответно ние сме тези,които трябва да преценят трябва ли да се случи или не.Факт е,че има твърде много бездомници и факт е,че след като Вашата котка роди,ако решите да раздадете малките (все пак не всички хора могат да си позволят да задържат бебетата,а аз в случая говоря по принцип) те ще заемат мястото на някое много по-нуждаещо се котенце за което осиновяването може да бъде животоспасяващо (а в повечето случаи е така).И да,кастрацията не е задължителна,може и да не кастрирате котката си,но ще трябва да си я търпите да се разгонва,да я пазите да не избяга и да забременее и така.
Помислете добре и изберете този вариант,който сметнете за хуманен
1.Да не я кастрирате и да ражда бебета,които да се чудите какво да правите и да сте с усещането,че заемат мястото на някое по-нуждаещо се коте;
2.Да не я кастрирате, да се разгонва цял живот без да ражда и да се бори с бушуващите хормони;
3.Да не я кастрирате и да давате хормонални препарати,които рано или късно ще доведат до проблеми;
4.Да я кастрирате и да внимавате да не напълнее :)

Добра забележка !
Одавна сме решили че ще бъде кастрирана, но след 1-вото поколение.
Най-вероятно котетата като поотраснат ще бъдат кастрирани и те .
Сега съжалявам че не намерих този форум преди година... тогава отчаяно си търсихме котенце и много държахме да вземем някое намерено на улицата, което се нуждае от осиновяване... появи се едно такова от варна, но докато организирахме нещата с превоза до тук (защото са 250км.) хората се отказаха и казаха че се превързали към него и не искат да го дадат...

#14 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 January 2012 - 06:13 PM

Показване на мнениетоTheSeer, в 16 January 2012 - 01:52 PM, написа:

Разбирам че съм направил грешка и приемам критика...Относно малките котенца (ако има такива) наистина ще си ги задържа всичките и за напред ще си взема поука.

Добре е, че осъзнаваш, че си направил грешка и се надявам наистина да си даваш сметка какво те очаква, за да не се окаже, че си бил неподготвен...и да се стигне до по-големи грешки :smile: .
Малки котенца е почти сигурно, че ще има. Средно се раждат между 3-5. Невероятно забавно и весело е с тях. До тук обаче със забавната част. Когато малките се разгонят ще чуваш викове и крясъци умножени по броя на животинките за неопределен период от време. Не знам как ще съумееш да ги отделиш. Пишеш, че майката ще бъде кастрирана след първото раждане. Не знам точно кое е определило избора ти. Ако вземеш същото решение и за малките - кастрация след първото раждане, тогава след година ще си имаш около 20-тина котки у вас...и така до безкрай!
Сам ще си вземеш решение, само ще споделя как аз бих постъпила на твое място. Бих си кастрирала котката и щом си готов да отглеждаш нейните бебета, надявам се да нямаш нищо против на тяхно място да отгледаш някое бездомниче, което няма шанс на улицата. Пълно е с толкова много нуждаещи се!

Показване на мнениетоTheSeer, в 16 January 2012 - 02:33 PM, написа:

... мисля че всяко живо същество има право да остави своето поколение без никой да решава вместо него..

В случая ти си решил вместо нея. Ти си довел мъжкия в къщи. Наистина ли смяташ, че животните имат право на избор? Дали котката ти е взела решение - я да взема да стана майка! Ти си нейният стопанин, ти си отговорен за нея, за добро или за лошо ти вземаш решенията. Добре е да обмислиш ситуацията и да вземеш разумно решение. :ba_025:

Надявам се тази тема да ти е полезна.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#15 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 10:39 PM

Ако котетата са 5?С 6 котки трудно ще се справиш.Да не говориме ,че на около 6 месеца ще се разгонят женските(риск от инбридинг).Кастрацията на една котка ок.Ами на 6?Това,че животното трябва да роди веднъж преди да кастрация е мит.Единственото решение за овладяване на уличните популации е кастрация на всички безпородни котки или алтернативното "пазене".

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни