Dog.bg Форуми : Нужда от помощ, Стрелбище

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от помощ, Стрелбище вероятно ударено куче

#41 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 23 January 2012 - 09:19 PM

Обещаните снимки и клипче на Шелби. На видеото ще видите накрая как избяга - изпада в ужас като види да се приближава мъж.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#42 Потребителят е офлайн   Esckarina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2012 - 09:24 PM

Ох за кученцето, не е Меги, момченце е, съвсем чистичко, бебе е още голяма душица, радва се скача.............
Историята с джипа хич не звучи добре, дано е живо момичето дано е добре.
Благодарение на 4arka има обяви из целия квартал, дано се появи нещо

#43 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 11:38 PM

Ох, дано Меги е добре. И аз съм от района и се оглеждам, но засега нищо. Вярвам, че е невредима и , че просто е уплашена. Все пак защо не проверите за успокоение дали са прибирали трупчета на кучета от този район в Сеславци. По принцип дават такава информация. Ако я няма прибрана значи със сигурност се е скрила някъде в околностите. В Южния парк има доста закътани места.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#44 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 10:22 AM

Благодаря на jani4ka за идеята. Преди малко tey4e се обади да провери, дали са прибирали трупче от района, но не са минавали през този месец. Мислех го, но не ми се искаше да допускам този вариант ... Меги и Шелби преди живееха на Роженски проход, срещу бл. 93, под една изоставена кола. До паркираните коли имаше метална ограда и къща с двор. Миналото лято дойдоха работници, който започнаха да разрушават къщата. Малките избягаха от шума и се преместиха към градинката на читалище Светлина. Мисълта ми е, че Мегито в стреса си може да се е шмугнала под някоя кола и може и там да е издъхнала. Студено е, няма да усети никой, че има трупче, още повече ако колата е изоставена, като тази под която живееха ... Не искам да го мисля, но това е логиката.
Сутринта tey4e получи поредния сигнал от жена, че чака с търсеното куче пред блок 37 /успореден на бул. Г. Делчев, до Червена роза, което е в близост до мястото, където последно Eskarina я е видяла/. Tey4e стигна първа на адреса, не е Меги.
Видяхме се с нея за малко в градинката при Шелби. Остава да чакаме, да проверяваме получените сигнали, все още с надежда, че всичко може да има добър финал ...
Останах малко при Шелби да си допуша цигарата си и през градината мина мъж, на около 20 год.. Както си беше под борчето малката изскочи и почна да лае бясно по него. Той беше вече пресякъл улицата и бе пред клиниката, но се наведе да вземе снежна топка и ядно се върна да цели Шелби, въпреки думите ми. Казах му да я остави, че не е лично към него, че се страхува от мъже и момчета, именно защото прави това, което прави. Изрева ми, че предната вечер щяла била да го ухапе?! Абсурд! Може именно този нещо да я е тормозил. Шелби така се емоционира, че близо 5 мин. лаеше в посоката, в която се отдалечи човека. Ха, написах неволно човек, но това не звучи гордо, както твърди Максим Горки!! Малко са хората!
Обръщам се с молба към всички хора - нека да потърсим дом на Шелби, защото не искаме да загубим и нея. За сега има временен вариант, но през това време трябва да се намери постоянен дом.
В неделя ще организираме с Tey4e транспорт и Шелби отива на хотел за около месец /Теу4е излиза на дълъг отпуск, а аз работя в Стрелбище, вечер ме няма и не можем да я оставим./ Ще помолим момчето, което държи хотела да поработи с нея, ще си заплатим необходимото, но да свикне с мъже, ходене на повод ... Аз ще ходя в събота и неделя при нея, а ако времето позволява и през седмицата.
Всъшност аз съм гордата стопанка на тази прекрасна принцеска, един от разказите с добър край в този сайт: http://forum.dog.bg/topic/31195-вяра/
Нашата Чарка е много силен характер, обича да се налага и понякога е доста груба със себеподобните си. Всички играчки на поляната трябва да са нейни, носи по 5 пръчки в уста едновременно, и ако е пропуснала някоя и друго куче я вземе, веднага му показва кой командва парада, понякога по доста груб начин, зависи дали "съгрешилото" куче й е отговорило нещо .. Единствено поради тази причина не мога да взема Шелби у нас :( Познавам си Принцеската, няма да се получи ...

Ако имате идеи за добри стопани - пишете! Шелби е много нежна и наплашена душица, която заслужава спокойствие и ласки. Ще изпълни с обич живота на тези, които й ги дадат!

#45 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 01:08 PM

За съжаление и аз започвам да си мисля най-лошото. Минаха 8 дни от изчезването й. Ако беше добре, все щеше да се покаже отнякъде, да се върне на познатото й място и при приятелката й Шелби. Препрочетох историята отначало - щом е дишала тежко и е имало кръв, може би е имала сериозни травми. Разсъждавам си само... дано наистина не е това. Но и защо я няма вече толкова дни? Кучетата май не си сменят така лесно района. Ако се е отдалечила, все щеше да се върне. Може би просто е заспала вечния си сън в някое закътано място и все още никой не може да я намери. Може някой минувач да я е хвърлил в кофите (да, така правят разни граждани за съжаление, кофите са им най-удобни, вместо да се обадят на някоя служба).

Преди години имаше труп на куче близо до пазара Ив.Вазов. Седя си там близо 3 месеца (цялата зима) и чак като се разтопи снега "лъсна" работата и трупа изчезна. Кой го махна - не знам.

Най-добрия вариант е, някой да я е намерил ранена, да я е прибрал, да я лекува.... ама при толкова много разлепени обяви все щеше да се обади ...

#46 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 01:52 PM

Сега влизам от поредния сигнал. Обадиха ми се, че ме чакат с кучето пред бл.1, а то се оказа 1Б, срещу бл. 27. Нали имаше сигнал, че е виждана при бл. 5 и бл. 6, които са малко по-навътре. По телефона жената ме пита - има ли рязано ушле, кастрирана ли е, голяма ли е колкото голдън ретривър? - все неща, които описват нашата Меги и се изстрелях обнадеждена.
Абсолютно копие на нашето момиче!!! Единствената разлика бе, че петната по тялото й бяха кафяво-черни /на Меги са само черни/ и шарките на главичката й също бяха в предимно кафяв нюанс. Като почнах да я викам, като тръгна към мен, в първия момент и аз се припознах в далечината ... Предполагам, че нея са виждали при бл.5-6. Беше с трима големи кавалери, взех им 1 кг. храна от ветеринарния магазин, поне да хапнат и така ... И в него вече седи обявата за нашата Меги.
Надеждата умира последна!

#47 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 03:20 PM

Е значи това е което аз съм видяла. Наистина е копие, обаче и много прилича на Меги, особено когато човек профучава набързо. Сега поне се знае, че това куче обитава тоя район и това не е Меги. Може би трябва в самото Стрелбище да се наблегне на търсенето. Не ми се вярва да е отишла толкова далеч при това ранена (в смисъл в друг квартал или чак в Южния парк). Явно, във всеки квартал си живее по едно Мегиподобно, затова и идват толкова сигнали за забелязано такова куче.

Цитат

Надеждата умира последна!

О да, разбира се! Докато не се намери жива или мъртва, надежда трябва да има!

4arka, има ли там наоколо около вас разни съборетини постройки, изоставени къщи, фургони, изкопи от зарязани строежи и т.н.? То сигурно сте ги проверили вече, ама може би трябва пак да се погледне.

#48 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 03:41 PM

В неделята слагах обяви от площад Ручей към бл. 93 /в зоната има кучкари, които я познават от малка/, минах от Боровец, по Дедеагач, Твърдишки проход, и тъкмо облепях всички входове и изходи на подлеза Гоце Делчев/България, когато се обадиха за бл. 27, та хукнах натам. Сложих обява и пред 126-то и последва това обаждане за джипа ..., но дали е била Меги?
Като лепя обявите вървя и я викам, все си мисля, че ще ми отреагира ...
Къщата, пред която живееха преди вече е изкоп за основи, работи се всеки ден. Има други къщи с дворчета, едната изоставена, оглеждала съм ги, викам я .. нищо.
Не ми остана време да прескоча, но трябва да облепя и другите три квартала, поне около подлеза Гоце Делчев/България. Съмнявам се да е пресекла от Тулча бул. Гоце Делчев, че много коли минават. Може би е минала през подлеза, то и първите дни имахме сигнал за там, та пак се ходи няколко пъти ..

#49 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 08:14 PM

Ох, момичета...шапка ви свалям, честно! Радвам се много и , че все пак са останали макар и малко хора, които се интересуват от бездомничетата и звънят заради обявата.

Ами вижте, ако искате в събота може да разчитате на мен за претърсване на района. Нека да проверим навсякъде където може да се е шмугнала. Под коли, над коли...парка...Ако може да се включат повече хора ще е добре, защото все пак това е кученце, което не спира да се движи и ние може да я търсим на едно място, а тя в този момент да е на друго. Ако се съберем десетина човека все се надявам да я намерим...жива или... :dh_188:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#50 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 09:16 PM

Днес бях в трамвая, когато ми се обади една жена и сигнализира, че Меги лежи пред входа и. Попитах я сигурна ли е, тя каза че да. Стигнах до работата и видях на картата къде е блока и съм тичала до там, с такава надежда, но когато стигнах видях едно възрастно кученце на сиви петна.... :dh_188:
Благодарна съм на всички хора, които най-добронамерено и с желание да помогнат звънят. Повечето от тях са възрастни, обичат и хранят животните :dh_188: , снимката от обявата е черно бяла и за тях всяко куче на петна прилича на Меги...
Благодаря и на теб jani4ka за подкрепата и добрата идея!
Не зная и аз какво да мисля вече, старая се да съм оптимист и позитивно настроена, макар че малко се отчаях.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 01:12 PM

Jani4ka, времето вече не позволява да организираме такава акция. Можем да разчитаме само на добрите хора, да се включат и да ни помогнат. Затова, на база на актуалната информация към момента, съм направила нова обява за издирването на Мегито.
За съжаление, в опит да направя публично съдържанието на стената си във Фейсбук си блокирах профила и не мога да я публикувам.

Прикачвам обявата с молба, да я публикувате навсякъде, където прецените.

Аз изпратих първата до:
http://bg-bg.faceboo...203595806378685
http://bg-bg.faceboo...oportal?sk=wall
http://www.facebook.com/bezdom
http://bg-bg.faceboo...nimalLiberation

Сега намерих и тази страница:
http://www.facebook....99110577&v=wall

Който има време, нека прочете тази история с щастлив край. Моля се и Меги да има такава!!!
http://www.zoomania.org/?p=1180

Прикачен файл  Obiava Megi 2.doc (904K)
Брой сваляния: 82

Прикачен файл  Obiava Megi 2.pdf (198.44K)
Брой сваляния: 97

#52 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 01:48 PM

Да му се не знае и времето...Точно това си мислех днес, че няма да можем да я намерим така. Или се е скрила някъде или вече е затрупана. :dh_188:

Все пак ще се разходя в събота да я потърся. Много ме трогнахте с това кученце и вярвам, че все още е сред нас!
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 05:21 PM

Проверих сигналът за видяното пред magazin Руен куче на ул. Костенски водопад. Това всъщност е на 2 блока разстояние от бл. 27, пред които беше малкото момче с окраската на Меги. А и жената дала сигнала каза, че кучето е вървяло към Гоце Делчев /тоест блок 27 с папането/. Не срещнах кученце, но или е той, или момичето, което прилича на Меги от бул. Гоце Делчев ...

#54 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 01:55 PM

Добра новина. От Вестинкарска Група България ми съдейства едно изключително добро същество и значително намали цената. Да не говорим, че смениха и оформлението, за да се откроява обявата повече от останалите. Прикачвам Ви я, ще излезне във вестниците 24 часа и Труд, в събота /когато ги взимат най-много хора, заради седмичната програма/, и в неделя също.
В това отвратилно време се надявам, тази акция да даде резултат и късмета да е на наша страна. Все някой от живущите в един блок ще погледне обявата, и ако Меги е наоколо ще я разпознае ... ! Нека се надяваме !

Прикачен файл  R_01_268-1.pdf (60.7K)
Брой сваляния: 109

#55 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 02:16 PM

:rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 02:21 PM

4arka е невероятен Човек :rc_036: :rc_036: :rc_036:
Довечера ще пусна снимки на Шелби.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 08:57 PM

Днес сутринта намерих Шелби под големия бор, свита на кравайче и изглеждаща два пъти по-малка. Излезе като ме видя, след кратко разсънване и понеже бях клекнала се настани директно в скута ми :wub: Толкова е мило и гальовно това създание, отхвърля дори храната и предпочита да я галиш и гушкаш. След това се развесели, поиграхме си малко в снега, полая си дежурно, потича си я сама, я гонейки птиците, я разнасяйки найлонова торба с хляб...Бискивтикте, с които я черпя сутрин много смешно ги заравя и "скрива". Когато Меги още беше там отиваше след нея и ги изравяше и изяждаше :wub: Вечерта, тръгвайки си от работа, вече по тъмно Шелби отново беше под бора, свита на кравайче.
Стискайте ни палци за неделя, ще я закараме на хотел, дано да мине гладко всичко.
P.S. Забравих да спомена, че и харесва да бъде снимана и много смешно позира :oc_171:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2012 - 09:22 PM

Шелби, прилича на нашата Жужка, която живее на нашата поляна в Хиподрума! :rc_036:, че ще я приберете! И тя така - предпочита ласки пред манджа и е най-прекрасното куче според местните!
Ще помогна малко за хотел, само да дойде заплатата, толкова много са ми фаворитите, направо как да разделя тия пари :dh_188:, ако можех щях дом да дам на всички!

#59 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 09:27 PM

Благодаря ти много, Мърфи!!! :rc_036:
Ех, за съжаление градовете са пълни с прекрасни кученца, които търсят и чакат своя Човек.
Надявам се Шелби да има късмет и да го срещне скоро, а също така и не съм спряла да се надявам, че ще открием Меги.
4arka полага огромни усилия, за да я намери, нямам думи да опиша възхищението си! :rc_036:

User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2012 - 10:05 PM

Шелби е чудесно име! Имам чувството, че може да са с нашата Жужа сестрички, ще я снимам и ще пусна снимка! Както и за Меги, сигурно са братя и сестри, дето си приличат толкова много!
Стискам палци и за Меги, не губете надежда, дано се появи от някъде, дано някой я е взел докато оздравее поне! Милата кучица, те се научават да се пазят от колите, но понякога някой нарочно форсира и ги бута :dh_188:!

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни