Нужда от помощ, Стрелбище вероятно ударено куче
Публикувано: 23 January 2012 - 09:24 PM
Историята с джипа хич не звучи добре, дано е живо момичето дано е добре.
Благодарение на 4arka има обяви из целия квартал, дано се появи нещо
Публикувано: 23 January 2012 - 11:38 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 24 January 2012 - 10:22 AM
Сутринта tey4e получи поредния сигнал от жена, че чака с търсеното куче пред блок 37 /успореден на бул. Г. Делчев, до Червена роза, което е в близост до мястото, където последно Eskarina я е видяла/. Tey4e стигна първа на адреса, не е Меги.
Видяхме се с нея за малко в градинката при Шелби. Остава да чакаме, да проверяваме получените сигнали, все още с надежда, че всичко може да има добър финал ...
Останах малко при Шелби да си допуша цигарата си и през градината мина мъж, на около 20 год.. Както си беше под борчето малката изскочи и почна да лае бясно по него. Той беше вече пресякъл улицата и бе пред клиниката, но се наведе да вземе снежна топка и ядно се върна да цели Шелби, въпреки думите ми. Казах му да я остави, че не е лично към него, че се страхува от мъже и момчета, именно защото прави това, което прави. Изрева ми, че предната вечер щяла била да го ухапе?! Абсурд! Може именно този нещо да я е тормозил. Шелби така се емоционира, че близо 5 мин. лаеше в посоката, в която се отдалечи човека. Ха, написах неволно човек, но това не звучи гордо, както твърди Максим Горки!! Малко са хората!
Обръщам се с молба към всички хора - нека да потърсим дом на Шелби, защото не искаме да загубим и нея. За сега има временен вариант, но през това време трябва да се намери постоянен дом.
В неделя ще организираме с Tey4e транспорт и Шелби отива на хотел за около месец /Теу4е излиза на дълъг отпуск, а аз работя в Стрелбище, вечер ме няма и не можем да я оставим./ Ще помолим момчето, което държи хотела да поработи с нея, ще си заплатим необходимото, но да свикне с мъже, ходене на повод ... Аз ще ходя в събота и неделя при нея, а ако времето позволява и през седмицата.
Всъшност аз съм гордата стопанка на тази прекрасна принцеска, един от разказите с добър край в този сайт: http://forum.dog.bg/topic/31195-вяра/
Нашата Чарка е много силен характер, обича да се налага и понякога е доста груба със себеподобните си. Всички играчки на поляната трябва да са нейни, носи по 5 пръчки в уста едновременно, и ако е пропуснала някоя и друго куче я вземе, веднага му показва кой командва парада, понякога по доста груб начин, зависи дали "съгрешилото" куче й е отговорило нещо .. Единствено поради тази причина не мога да взема Шелби у нас :( Познавам си Принцеската, няма да се получи ...
Ако имате идеи за добри стопани - пишете! Шелби е много нежна и наплашена душица, която заслужава спокойствие и ласки. Ще изпълни с обич живота на тези, които й ги дадат!
Публикувано: 24 January 2012 - 01:08 PM
Преди години имаше труп на куче близо до пазара Ив.Вазов. Седя си там близо 3 месеца (цялата зима) и чак като се разтопи снега "лъсна" работата и трупа изчезна. Кой го махна - не знам.
Най-добрия вариант е, някой да я е намерил ранена, да я е прибрал, да я лекува.... ама при толкова много разлепени обяви все щеше да се обади ...
Публикувано: 24 January 2012 - 01:52 PM
Абсолютно копие на нашето момиче!!! Единствената разлика бе, че петната по тялото й бяха кафяво-черни /на Меги са само черни/ и шарките на главичката й също бяха в предимно кафяв нюанс. Като почнах да я викам, като тръгна към мен, в първия момент и аз се припознах в далечината ... Предполагам, че нея са виждали при бл.5-6. Беше с трима големи кавалери, взех им 1 кг. храна от ветеринарния магазин, поне да хапнат и така ... И в него вече седи обявата за нашата Меги.
Надеждата умира последна!
Публикувано: 24 January 2012 - 03:20 PM
Цитат
О да, разбира се! Докато не се намери жива или мъртва, надежда трябва да има!
4arka, има ли там наоколо около вас разни съборетини постройки, изоставени къщи, фургони, изкопи от зарязани строежи и т.н.? То сигурно сте ги проверили вече, ама може би трябва пак да се погледне.
Публикувано: 24 January 2012 - 03:41 PM
Като лепя обявите вървя и я викам, все си мисля, че ще ми отреагира ...
Къщата, пред която живееха преди вече е изкоп за основи, работи се всеки ден. Има други къщи с дворчета, едната изоставена, оглеждала съм ги, викам я .. нищо.
Не ми остана време да прескоча, но трябва да облепя и другите три квартала, поне около подлеза Гоце Делчев/България. Съмнявам се да е пресекла от Тулча бул. Гоце Делчев, че много коли минават. Може би е минала през подлеза, то и първите дни имахме сигнал за там, та пак се ходи няколко пъти ..
Публикувано: 24 January 2012 - 08:14 PM
Ами вижте, ако искате в събота може да разчитате на мен за претърсване на района. Нека да проверим навсякъде където може да се е шмугнала. Под коли, над коли...парка...Ако може да се включат повече хора ще е добре, защото все пак това е кученце, което не спира да се движи и ние може да я търсим на едно място, а тя в този момент да е на друго. Ако се съберем десетина човека все се надявам да я намерим...жива или...

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 24 January 2012 - 09:16 PM

Благодарна съм на всички хора, които най-добронамерено и с желание да помогнат звънят. Повечето от тях са възрастни, обичат и хранят животните

Благодаря и на теб jani4ka за подкрепата и добрата идея!
Не зная и аз какво да мисля вече, старая се да съм оптимист и позитивно настроена, макар че малко се отчаях.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 26 January 2012 - 01:12 PM
За съжаление, в опит да направя публично съдържанието на стената си във Фейсбук си блокирах профила и не мога да я публикувам.
Прикачвам обявата с молба, да я публикувате навсякъде, където прецените.
Аз изпратих първата до:
http://bg-bg.faceboo...203595806378685
http://bg-bg.faceboo...oportal?sk=wall
http://www.facebook.com/bezdom
http://bg-bg.faceboo...nimalLiberation
Сега намерих и тази страница:
http://www.facebook....99110577&v=wall
Който има време, нека прочете тази история с щастлив край. Моля се и Меги да има такава!!!
http://www.zoomania.org/?p=1180

Брой сваляния: 82

Брой сваляния: 97
Публикувано: 26 January 2012 - 01:48 PM

Все пак ще се разходя в събота да я потърся. Много ме трогнахте с това кученце и вярвам, че все още е сред нас!

Публикувано: 26 January 2012 - 05:21 PM
Публикувано: 27 January 2012 - 01:55 PM
В това отвратилно време се надявам, тази акция да даде резултат и късмета да е на наша страна. Все някой от живущите в един блок ще погледне обявата, и ако Меги е наоколо ще я разпознае ... ! Нека се надяваме !

Брой сваляния: 109
Публикувано: 27 January 2012 - 08:57 PM

Стискайте ни палци за неделя, ще я закараме на хотел, дано да мине гладко всичко.
P.S. Забравих да спомена, че и харесва да бъде снимана и много смешно позира

In memoriam

Публикувано: 27 January 2012 - 09:22 PM

Ще помогна малко за хотел, само да дойде заплатата, толкова много са ми фаворитите, направо как да разделя тия пари

Публикувано: 27 January 2012 - 09:27 PM

Ех, за съжаление градовете са пълни с прекрасни кученца, които търсят и чакат своя Човек.
Надявам се Шелби да има късмет и да го срещне скоро, а също така и не съм спряла да се надявам, че ще открием Меги.
4arka полага огромни усилия, за да я намери, нямам думи да опиша възхищението си!

In memoriam

Публикувано: 27 January 2012 - 10:05 PM
Стискам палци и за Меги, не губете надежда, дано се появи от някъде, дано някой я е взел докато оздравее поне! Милата кучица, те се научават да се пазят от колите, но понякога някой нарочно форсира и ги бута