Dog.bg Форуми : Нежен писан със сериозен проблем.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нежен писан със сериозен проблем.

#1 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 17 January 2012 - 09:14 PM

Този гальовен млад красавец е във клиниката от дста време.Бе настанен там в тежко състояние.Бе силно издут и лекарите извадиха над литър урина .
От тогава насам, селд известно медикаментозо лечение вече няма инфекция на пикочната система.Но все още не може да пишка сам.Мехурът му е атоничен.Изпишква се с ръце или с катетър.
Оказа се,че има лекарство което може да подобри състоянието на мехура, но за сега търсенето му в страната е без успех.Може да се закупи от вън, но е нужно ветеринар в дадената страна да издаде рецепта(поне в Гермния е така).
Моля Мечо пух да го напише като име и ако някой има идея как да помогне за намирането на лекарството моля да пише.
Писан също така би с ерадвал и на приемен дом и човешка любов.Доста време е в клетка милия.
Зная ,че не всеки би се заел с него предвид проблема с изпишкването, но все пак да замолим и за приемен дом.
Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 January 2012 - 09:29 PM

Лекарството се казва Бетанехол (bethanechol). Дано да успеем да го намерим отнякъде и да помогнем на този млад чаровник да има по-нормален живот.

#3 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 January 2012 - 09:37 PM

Пуснете молбата за лекарството във ФБ, за да споделим.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2012 - 09:43 PM

Пуснахме запитване до приятели в Австрия. Надявам се утре или другиден да имаме отговор.
Стискаме палци!
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 12:12 PM

Нежният писан е уреден с търсеното лекарство благодарение на Friends for animals. Много ви благодарим, хора :rc_036:. За съпричастността, за бързата реакция, за това, че го намерихте, за това, че поехте финансово лекарството. Дано писанчо да се оправи! Толкова е младичък и добър. Дано да има живот пред него. И то нормален живот без катетри и механично изпишкване на ръка. Не искам да си мисля засега за опциите какво ще става с него ако недай Боже не се повлиява от лечението .... Стискайте му палци много силно.

#6 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 12:15 PM

За да задвижим добрата енергия и позитивизма, насочен към кот, ето и две клипчета на мъркалника :)

Лично засегната съм, че не ме ухапа, въпреки молбите ми към него! Мен всички котки и кучета ме хапват, докато бъдат галени, той що не щя? Лигльо!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#7 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2012 - 08:22 PM

Писанът днес не беше в добро настроение. Стоеше настрана, чак когато аз настоях да се галим, се поотпусна.

Много му липсва човешки контакт, това си личи отдалече...

Има много дълго и мускулесто тяло, изключително красив котак. Не мисля, че съм виждала котак с толкова елегантна стойка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#8 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 09:16 PM

Силно стискаме палци на този изстрадал котанчо!!! Дано се повлияе добре от лекарството!
Пък после, дай Боже, да се стабилизира, че да му търсим дом!!!

Сигурна съм, че един приемен дом, където ще усети любовта и грижите на хората, ще му се отрази добре. Аз за съжаление не мога да предложа такъв :dh_188: , но много се надявам някой да се поддаде на чара му и да му протегне ръка!
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 January 2012 - 11:43 PM

Едно клипче на момчето. И на мен ми се струва, че не е в много добро настроение. Чудя се дали няма някакви неприятни странични ефекти от лекарството. За съжаление обаче лекарите нямат голям избор от медикаменти за такъв случай, а трябва да опитат всичко, за да му помогнат.

#10 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 05:28 PM

Имаме хубави новини за котьо :af_089:! От лекарството има резултат и той вече е без катетър и си пишка сам. Сега големият въпрос е дали ще трябва да е на това лекарство през целия си живот, но се надявам скоро да имаме яснота и по него. Търсим приемен дом на момчето. В клетка в стационар е от 12-ти декември и ужасно се измъчи горкото. Няма ли някой желаещ да даде подслон на това добро и гальовно момченце? Той вече не изисква нищо кой знае колко по-различно от всяко друго коте - храна, вода и да му се дава редовно лекарството.

#11 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 10:07 AM

Вчера ходих да намачкам Черньо (аз му викам така, той май не е съгласен с името :)

Много ми е мъчно за него, толкова време вече е в клиниката...

Не бих казала, че обича да го снимат. Но и по принцип си седеше просто така, вял и не особено контактен...

Сигурна съм, че в дом би се отпуснал и би се върнало онова гальовно и мило коте от първите клипчета. Дали някой може да стори това вълшебство?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#12 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2012 - 03:03 PM

Нали някаква жена беше писала във ФБ, че иска да го вземе, но като разбра, че има нужда от специални грижи, се отказа. Дали пък няма да си промени мнението, като прочете, че вече пишка сам? Той контролирано ли си пишка, или се изпуска?

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2012 - 03:25 PM

Не се изпуска, пишка си съвсем самичък. След доста разпитване тези дни, мисля че най-сетне си изяснихме напълно как стоят нещата с пишкането и със здравето на котарака. Лекарството, което намерихме от чужбина (отново благодаря на FFA :rc_036: ) е дало желания резултат, а именно котаракът да започне да пишка сам - без катетър, без масажи на пикочния мехур. Котаракът обаче е намерен на улицата издут като балон от задържането на урината. Мехурът му вече е преразтегнат и затова и в момента изглежда леко подут. Това за съжаление е необратимо. Няма да бъде проблем ако животинчето се храни със специализирана храна (Уринари), така че да не получава запушвания и бактериални инфекции като следствие и ако си взима лекарството. Относно взимането на лекарството засега нямаме категорично становище от лекарите ни. За първи път имат такъв пациент и малко се колебаят как е редно да се постъпи. Дали да е непрекъснато на медикамента или на някакъв по-късен етап да го спрем и да видим дали котето ще започне пак да задържа урина или ще си пишка сам и само от време на време ще се правят поддържащи курсове на лечение. Препоръката на лекарите ни е, да го вземат хора, които вече имат опит с подобен случай и са наясно за какви симптоми да следят, за да не се запуши и влоши пак. Много се тревожа как ще набавяме лекарството обаче. Както стана ясно в България не се внася. Ето защо си мисля, че е за предпочитане котьо да бъде осиновен в чужбина, където го има - Австрия или Германия. Ще бъдем много благодарни ако някой може да ни съдейства с контакти за осиновяването му. За съжаление, аз нямам такива, които да помагат за задомяването на по-специални животни, така че всяка помощ е добре дошла.

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2012 - 04:44 PM

Вчера посетих писанчо и се погалихме малко. Много потиснат и нещастен изглежда милия :dh_188:. Направо ми скъса сърцето. Всеки път, когато някой посегне към него се свира в най-отдалечения ъгъл на клетката :dh_188:. Явно си мисли, че пак ще му правим нещо - даване на хапче, опипване на мехура или някакви изследвания. Така си мечтая проблемите му да могат дефинитивно да се решат само с един курс на лечение с лекарството и да не се налага да го тормозим по 2 пъти на ден с тези хапчета! За съжаление обаче още не е ясно дали мечтите ми ще се сбъднат или през целия му живот ще се наложи да е на лекарства. Вчера преброихме колко хапченца са му останали от опаковката и изчислихме, че има за още около месец. А след това? Не знам как ще успяваме да му намираме лекарството :dh_188:. Отново моля ако някой има контакти в чужбина и може да предложи по-специално коте за осиновяване, да има предвид и този страдалец. Ще му поема разходите за път на драго сърце, само и само да го видя здрав, щастлив и обичан в дом, а не в клетка в стационар на клиника. Вижте колко нещастен изглежда:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Коремчето му е обръснато, защото пак са го гледали на ултразвук. Лекарите все пак изразиха надежда, че с времето пикочния му мехур може съвсем да се свие до нормални размери, но уви нокой не може да го гарантира. Ето защо му търсим дом, където хората ще бъдат особено внимателни за здравето му и ще следят и за най-дребните проблеми с пишкане/задържане на урина или някакви други неразположения свързани с този проблем.
Отново отправям молба за помощ с приемен дом. За предпочитане при някой, който вече е имал такова котараче и знае за какво да наблюдава. По него няма специални грижи в момента - само даването на лекарството сутрин и вечер.
Искам да изкажа специални благодарности на "На ти с природата", които ни помогнаха финансово за част от сметката му. Жената, която го е намерила подут беше поела уж ангажимент да му плаща сметките, а ние трябваше "само" да помогнем за намирането на дом, но както нерядко се случва, когато доби реална представа за разходите и компликациите, изчезна. Така че няма да откажем и малко помощ с плащането на сметките му. Той започва вече 3-ти месец в клиниката на стационар, а дотук с помощта на "На ти с природата" са му платени само началните изследвания и малка част от дните стационар. Ако някой се е трогнал от унилото черно мече, може да помогне за плащането на сметките му на:

Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката”

Всяко левче ще ни бъде от огромна помощ.

#15 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 11:44 AM

Пуснах за писанчо малко трохички, основанието е заглавието на темата му. Милата душичка, толкова е хубав и тъжен и злочест :( Дано му се намерят хората скоро.

Намерих в този сайт лекарството му, има го в различни милиграми за котаци - 5, 10 и 25 мг, но доставят само в Щатите, ако има от там кой да го праща за малчо... В английските ветеринарни онлайн аптеки не го виждам, иначе имам възможност да помогна с доставка, ако намерите лекарството в Лондон.

Мислех си, дали не може таблетките да му се дават с храната, поне това да не е допълнително мъчение за него?

#16 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 12:09 PM

Показване на мнениетоtrontinia, в 14 February 2012 - 12:44 PM, написа:

Намерих в този сайт лекарството му, има го в различни милиграми за котаци - 5, 10 и 25 мг, но доставят само в Щатите, ако има от там кой да го праща за малчо...

За доставка от Щатите съм ползвала тази фирма и съм доволна
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 February 2012 - 03:32 PM

trontinia, огромно благодаря за финансовата помощ и още по-огромно затова, че го мислиш нашето момченце :rc_036:. Човек като види, че и други споделят загрижеността и тревогите му по някое страдалче, някак по-леко понася проблемите.
За лекарството се надявам да успеем да го набавим от Германия. Получили сме такава оферта от едно момиче, което иска да му помогне. Освен това говорих и с леля ми, която живее в Гърция и тя на свой ред говори с ветеринарната лекарка на нейната котка. Там точно такова лекарство уви няма, но пък имало други, които се ползват при такъв род проблеми и сме се уговорили ако не успеем да намерим Бетанехол да умуваме заедно с нашите лекари над другите алтернативи. Надявам се, че няма да се налага да купуваме чак от Щатите или Англия, но ако все пак се наложи ще имам предвид и сайтовете, които сте ми посочили.
Котаракът е на суха храна Уринари, така че уви няма как лекарството да се дава с нея, а и предполагам, че е хубаво да е сигурно, че е поел цялата доза и затова лекарите предпочитат да му го дават директно в устата.
Днес получихме оферта за приемен дом. Не се знае дали ще се получи, защото там живее едно друго осиновено от форума коте и не е ясно как двете момчета ще се погодят, а хората нямат друго помещение където да отделят наш Черньо. Така че стискайте ни много много силно палци да се получат нещата.

#18 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 03:39 PM

Ще проверя как стои въпроса с това лекарство в Холандия и ще пиша!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#19 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 February 2012 - 02:24 PM

jani4ka, благодаря ти :rc_036:. Засега сме добре запасени с лекарството, но не пречи да попиташ принципно колко струва и дали изобщо е възможно да бъде изпратено.
Черньо си има ново по-артистично име вече :smile:. Казва се Лулу. От вчера вечерта този хубавец е в приемен дом. Там има едно 5 месечно момченце осиновено от този форум (котето със счупен таз от една тема на асар), което малко съска Лулу, но като цяло засега нещата в никакъв случай не са извън очакваното и за щастие батални сцени няма. Нашето момченце обаче все още е много потиснато и стресирано. От вчера не е ял, пил или пишкал. Доста ми е тревожно, но се надявам скоро да се отпусне и да започне да се храни поне. В клиниката казаха, че се радва на добър апетит, а и факта, че за 2 месеца е наддал 1800 грама и от 3 е станал 4,8 килограма е доста красноречив. Лекарствата си ги взима безропотно :smile:.
Моля ви, стискайте ни палци, котьо да прояде и да се отпусне час по-скоро.
Ще помоля отново за финансова помощ. За следващата доза лекарство, което едно момиче уреди от Испания ще ни трябват 29 лева, а по сметката му в клиниката остава да погасим около 200. Специализираната медицинска храната, с която трябва да се храни, за да не получава кристали в урината и силиконовата тоалетна в приемния му дом ги осигурявам с лични средства. Ако някой има възможност да помогне за плащането на сметката му, това е банковата ни сметка:
Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката”
Ще бъдем искрено благодарни за всяко левче помощ.

#20 Потребителят е офлайн   FreddieMercury Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 11:49 AM

Бързам да разкажа добрите новини: Лулу хапна, пийна, откри къде му е котешката тоалетна и я използва по предназначение тази нощ!!! :af_089: Пълна програма!

Още е малко плах, НО като замърка целия блок сигурно разбира! :wb_052: Не иска много да се движи и е някак тъжен, но в сравнение с вчера бележим напредък!

И понеже беше похвален, че безропотнно си взима хапчето, днес реши да покаже, че не е точно така. Обещах му да ви се оплача, за да го мотивирам! :ab_041: :ab_041:
След кратки уговорки го глътна ! :mg_062: :mg_062:

Надявам се съвсем скоро да свикне и да започне да се разхожда из апартамента, та и Фреди да разбере, че не може да му съска както и когато си иска, защото няма нищо страшно!!!!

Това е от нас за сега, не спирайте да стискате палци :re_037:

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни