Dog.bg Форуми : Куче блъснато от влак

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче блъснато от влак

#101 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2012 - 05:50 PM

Стиляна от снощи се опитва да и вземе кучето когато постна тук преди малко кучето тръгваше към ЦВК вероятно е пристигнало вече когато може тя ще пише и ще ви каже.... Но тя е официалният попечител на Рекс вече.... помоли да ви обясня каквото става, защото тя нямаше време за това моля ви изчакайте тя ще ви каже дали е взела пъспорта, пък и в крайна сметка оставам с убеждението че тук само кой какво и как направил, чешем си прастите по клавиатурите и никой с нищо не иска да помогне а само да си лафим кое е поел кучето кой е отговорен и тн.?!? Аз също съжалявам че се подлъгах по писанията и обясненията на тая скочубра ама ....... :eg_033: :eg_033: :eg_033:

#102 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2012 - 05:57 PM

Изабела, не става въпрос за "лафене" и "чесане на пръсти", а за предоставяне на вярна информация, за да се вземе решение с какво и как ще се помогне на кучето.
Нямаше да има толкова изписани страници, ако информацията беше предварително проучена, преди да бъде представена.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#103 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 06:09 PM

Показване на мнениетоDDG, в 19 January 2012 - 05:57 PM, написа:

Изабела, не става въпрос за "лафене" и "чесане на пръсти", а за предоставяне на вярна информация, за да се вземе решение с какво и как ще се помогне на кучето.
Нямаше да има толкова изписани страници, ако информацията беше предварително проучена, преди да бъде представена.

В тази история има толкова въпросителни, че като видя някое разпенено мнение как никой не искал да помогне и се ядосвам чак.
Толкова хора уж имаха информация първа ръка, а нямаше едно мнение да съвпада с друго.
Съжалявам, въпреки че ми е много мъчно за животинката, в момента при тези истински противоречия, аз лично не мога да се доверя. Всеки що горе мислещ човек би се объркал и дръпнал на този етап.

#104 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 06:10 PM

Показване на мнениетоDDG, в 19 January 2012 - 05:57 PM, написа:

:ba_025: Надявам се да не е само ,чесане на пръсти.... информацията която аз и Стиляна сме публикували не е непроверена това ни казаха от Св. Антим това писахме ние... тая дето уж е ,,собственичка'' на кучето също ни заблуди... Хора Стиляна е ужасно отговорен човек и ще направи всичко за да му помогне като се включи ще ви каже подробностите и вие преценете дали да и помогнете. Има сумати кучета на главата си не я оставяйте тя не беше длъжна да го прави но голямото и сърце не позволи да го остави на нехайството на ,,собствениците'' и ,,лекарите'' Стиляна има 7 кученца и една майка болни от парво, краста и още няколко болести ,,комплект'', които никой не искаше да поеме и бяха пратени за ефтаназия но тя пое да се грижи за тях и да им помогне 2 са вече напълно здрави и си търсят дом... Не мислете, че и е лесно! По голямата част от разходите поемат от своя джоб.....!

#105 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 January 2012 - 06:38 PM

Показване на мнениетоizabella, в 19 January 2012 - 06:10 PM, написа:

голямото и сърце не позволи да го остави на нехайството на ,,собствениците'' и ,,лекарите''

Нехайство на лекарите - защо?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#106 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 08:11 PM

Moмичета от Порода Любов или каквото е там, не знам как очаквате с подобно поведение да получите помощ, пари, дарения и т.н. Нали се сещате, че дарителите, които от които отчаяно се нуждаете са нормални хора и даренията им са отделени от собствените им заплати и залъци. Виждам, че сте съвсем млади, предполагам, че каузата много ви харесва и ви вълнува и си мислете, че можете да поемате тежки случаи. Но моля ви, малко по-отговорно все пак. Този случай е тежък и моето лично мнение е, че вие трудно ще се справите с него. Не и с този начин на писане, с тези неясноти, дори обиди - защо е нужно? Безотговорни стопани има, факт е, но понякога и човешкият фактор е важен. До този момент показахте само импулсивност, никаква сериозна и достоверна информация. Дарители и помощ много трудно ще привлечете така. Ако има нередности, седнете и напишете всичко нормално,подробно и както и е. Съжалявам ако съм груба, не това е целта ми, но се надявам да разберете, че така наистина не се прави.
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 10:01 PM

Хора,престанете вече.Обадих се на Стиляна за да и кажа,че пътувам с Рекс към ЦВК,тя си е помислила,че стопанката се е отказала и затова така е публикувала. http://www.facebook....&type=1&theater Жената не се е отказала от кучето си.Взех Рекс от Свети Антим със съгласието на стопанката и с уговорката,че ще го лекувам и дай боже да се оправи той ще се прибере вкъщи.Моя позната ми се обади с молба за помощ,каза ми,че след многото обещания за покриване на сметката днес всички са се изпокрили и съответно лечението на Рекс не може да бъде продължено.Стопанката на Рекс е безработна и няма в джоба си и лев за лечението му.Сметката на Рекс в Свети Антим е покрита изцяло от мен.Рекс ще се лекува в ЦВК от д-р Василев.Рекс е много зле,засегнати са му главни центрове в мозъка,засегната е и кората на мозъка,хубавото е,че има усет на всичките си крайници и гълтателната му функция се е възстановила,Рекс не може да помръдне,тялото му е парализирано.Зная какви ще ви бъдат коментарите,но това няма да направя.Ще се боря за Рекс до края.Ако имате желание да помогнете на РЕКС финансово /ЦВК - ГАЛБА : BG45BUIB98881007429901 / СИ БАНК / SWIFT BUIBBGSF-основание РЕКС/или milen.danchev.marinov@gmail.com.Благодаря ви предварително.

#108 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 10:52 PM

Росица, моля да споделите диагнозите и прогнозите на лекарите, след прегледите.
Благодаря.

#109 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 11:09 PM

Засегнати са главни центрове в мозъка,засегната е и кората на мозъка,хубавото е,че има усет на всичките си крайници и гълтателната му функция се е възстановила,Рекс не може да помръдне,тялото му е парализирано.Това е диагнозата .Д-р Василев не може да се наеме с прогноза в близките 5 дни.

#110 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 08:45 AM

Мия си има тема, моля да обсъждате това там.
По скоро бих искала да получим информация относно кучето в тази тема и особенно какво е настоящето му състояние и какви са прогнозите на лекарите.

#111 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 10:40 AM

Нито искам да се заяждам, нито държа сметка на някого. Но има ли смисъл от лечение на Рекс? Не съм доктор, нито ветеринар, но диагнозата не звучи никак добре, а и ако има минимален шанс да се закреп, то това за колко време ще бъде и какви ще са последствията за кучо, а и за стопаните - които и те да са в тази заплетена и малко недообяснена история. Мое лично скромно мнение e да не се мъчи кучо, трябва по-безболезнено да мине всичко за него, но явно на моменти в стремежът си да помогнем пречим малко повече от необходимото.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#112 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 02:54 PM

Не може така с лека ръка да се отписва кучето! И аз имах коте, което пострада и имаше мозъчно възпаление, но се оправи и беше едно прекрасно коте. Как така с лека ръка ще казвате, че не може да води нормален живот без да има прогноза, диагноза, нито какви са последиците от лечението?! Не съм за лечение на всяка цена, но вие си нямате на идея какви глупости говорите! Мик, ти си известна с "философските" си разсъждения, но Кайтина?! ей така, прочела, недочела, да евтаназираме?!

Като има диагноза и прогнози, тогава ще се мисли! Нима няма хора и животни, преминали през подобни неща и възстановили се?! Егати и "животнолюбките"!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 05:13 PM

Мисля , че без да сме изчакали този срок, даден от др. Василев е безсмислено да си пишем и да се караме в тази тема кой прав и кой крив! Според мен щом той е поел случая, има реални шансове да се помогне на кучето(стига травмите да са обратими). Той е много добър лекар и ако не беше той, Аксел (за който също бях доста съветвана да го евтаназирам- и то не само от съфорумци, а и от лекари , които уж се славят с големи имена) нямаше да има шанса да използва отново задните си крачета!
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#114 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 08:05 PM

Нямам думи.Това куче до днес ми струва 460лв.А някои хора ме обвиняват в лична облага.Изкарвам пари да,но от джоба си за да му помогна.Засрамете се.

#115 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 08:42 PM

Как се чувства кучето днес, има ли нова информация по диагнозата, какви са прогнозите с днешна дата?

#116 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 09:23 PM

Рекс днес е мърдал краката си,лекарите са му изправили главата за да видят дали ще я задържи права,успял е да я задържи за мъничко.Хранил се е и е пил вода.При посещението ми днес при Рекс д-р Василев пред мен изправи главата на кучо и видях с очите си как Рекс си задържа главата права за около минута и после си полегна на възглавничките.Д-р Василев все още не може да се ангажира с прогноза.

#117 Потребителят е офлайн   Merilin1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 10:56 PM

Има ли някакво ново инфо за Рекс?

#118 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 January 2012 - 01:07 PM

Част от постовете са ТУК.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#119 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 January 2012 - 03:17 PM

Има ли някакви новини за кучето? Как е?

#120 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 22 January 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоrossitsa todorova, в 20 January 2012 - 06:05 PM, написа:

Нямам думи.Това куче до днес ми струва 460лв.А някои хора ме обвиняват в лична облага.Изкарвам пари да,но от джоба си за да му помогна.Засрамете се.

Според мен кучето е вече собственост на този, който му плаща сметките в клиниката и му дава шанс за втори живот. Без този шанс, кучето щеше вече да не е между живите.

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни