Dog.bg Форуми : Куче блъснато от влак

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче блъснато от влак

#61 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 18 January 2012 - 10:30 PM

Показване на мнениетоtotschica, в 18 January 2012 - 05:18 PM, написа:

В събота съм на работа в Свети Антим. Ако кучето НЯМА да бъде върнато на стопаните си, ще оставя някакви трохички за него. Но ако те не са се отказали до тогава от него, няма да дам. Колкото и да ми е мъка за животното, хората му не заслужават помощ!

Точно така. Ако това се случи в нормална държава не само ще им отнемат кучето ,но ще им треснат огромна глоба и даже ще ги осъдят за малтретиране защото са го оставили да бере душа.
Ще следя темата и ще внеса пари, защото на кучето трябва да се даде шанс, но само когато "стопаните" се откажат и се предаде на сериозни хора.

#62 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 10:45 PM

Жената/стопанката/ се включи в тази група във фейсбук,ако имате въпроси.
http://www.facebook....ps/neliyankova/

#63 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 10:46 PM

Копирам това от форума на Маламута

"

Показване на мнениетоaaliyah, в 18 January 2012 - 10:22 PM, написа:

Звънях преди 1 час в клиниката, казаха ми, че кучето е мъжко и е между хъски и маламут, на 7 месеца е и има реални шансове да се оправи. Нито стопаните, нито лекарите мислят за ефтаназия - единствения проблем е че разходите са големи и семейството има затруднение. Достъп до кучето няма никой освен семейството и лекарите. Сметката, която е написана във форума е грешна, а истинската банкова сметка ще бъде публикувана съвсем скоро и тя е на самата клиника и парите отиват за кучето. Утре, ще отидем до клиниката за повече информация, но няма да можем да видим кученцето освен ако някой от семейството не ни даде разрешение. След посещението в клиниката, ще дадем по-точна информация. По телефона ми обясниха, че кучето благодарение на възрастта си има огромни и сериозни шансове да се оправи.

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   IAB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 10:56 PM

Жал ми е за животинката - тя не е виновна, че стопаните й са изроди. И, не, не съжалявам за тях и, не, не искам да съм по-тактична. Къде-къде по-остри думи ми идват на ум и все ще са заслужени. Що за урод ще си остави животното 24 часа ранено на студа? Кученцето не е виновно и заслужава шанс, истински шанс, при истински стопани. Пари се намират - взимаш назаем, залагаш нещо, начини има. Цял ден я следя темата и чакам яда да ми отслабне, за да пиша. И още не мога да напиша нищо смислено..

#65 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 January 2012 - 11:43 PM

Раздела е Без дом.
Кучето има и явно ще продължи да има стопани.

Без дом е раздел за търсене на домове, предимно. Както и за финансова и всякаква друга помощ на постарадали бездомни.
Молба за помощ на стопани в невъзможност да покрият сметките си, при това при тотално неизяснена ситуация не е за Без дом.
Местя темата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#66 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:14 AM

Показване на мнениетоgrima, в 18 January 2012 - 06:31 PM, написа:

Показване на мнениетоizabella, в 18 January 2012 - 06:06 PM, написа:

Ако някой има желание от вас да го поеме ще предложим на жената да се откаже от него и да го повери на някой от вас които смятате че можете да му осигорите по добър живот. Къчето има шансове да живее нормално стига да получи адекватна помощ.

Изабела, някакъв сарказъм ли има в написаното от Вас?
Нима хората, към които се обръщате за помощ, нямат право да задават въпроси и да разсъждават по случая?

От адекватна помощ определено е имало нужда кучето, а тя се е изразила в първоначалното му зарязване на произвола на съдбата?...
Сега е в клиника и всичко необходимо доколкото разбираме е направено, а оттук нататък е нужно - според думите на по-запознатите в случая - единствено да се обръща на два часа. И да се заплати сметката, която нараства, защото кучето продължава да е в клиниката...

Т.е. излиза, че се търси помощ за погасяване на сметката, за да може да бъде изписано кучето и да бъде прибрано отново от собствениците си, или??
А кой гарантира, че любовта им (, която простете, но е малко странна за моите разбирания) ще бъде достатъчна ако се наложи кучето отново да постъпи в клиника, например ако все пак има неочаквани усложнения?

АБЕ ХОРА ОТ ТОЛКОВА ЧЕТЕНЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ВСЕКИ СИ ОКРАСЯВА ПО НЕЩО. ЗНАЧИ - СВЪРЗАХМЕ СЕ СЪС ЖЕНАТА ТЯ ОБЯСНИ СИТОАЦИЯТА- ТЯ Е САМОТНА БЕЗРАБОТНА МАЙКА, КОГАТО Е СТАНАЛО ТЯ НЕ Е БИЛА В КЪЩИ.10 ГОДИШНОТО И ДЕТЕ Е ИЗЛЯЗЛО С КУЧЕТО, БЛИЗО ДО ТЯХ ИМА ЛИНИЯ ИЛИ ГАРА НЕ РАЗБРАХ ТОЧНО И ДЕТЕТО Е ИЗТЪРВАЛО КУЧЕТО. НЯМАЛО Е ДОРИ КРЪВ ПО НЕГО. ЕДИН НЕИН ПОЗНАТ И ПРЕДЛОЖИЛ ДА ГО ВЗЕМЕ ДА МУ ПЛАТИ ЛЕЧЕНИЕТО И ДА СИ ГО ГЛЕДА НО КАТО РАЗБРАЛ ЧЕ НЕ Е ЧИСТО ХЪСКИ И ГО ВЪРНАЛ. ТЯ ГО Е ЗАВЕЛА НА ЛЕКАР И ОТ ТАМ СЕ ПОЧВА ТЯ НЕ ИСКА ВЕЧЕ ДА ГО ДАВА НА НИКОГО СЛЕД ТОВА ЧЕ ЕДИН ПЪТ ГО ВЗИМАТ УЖ ЗА ДА МУ ПОМОГНАТ А ПОСЛЕ И ГО ВРЪЩАТ, НИКОГА НЕ Е КАЗВАЛА ЧЕ ЩЕ СЕ ЕФТАНИЗИРА. ДЕТЕТО И НЕ СПИРАЛО ДА ПЛАЧЕ ЗА КУЧЕТО И СЕ ЧУВСТВА ВИНОВНО ДНЕС СА И ГО ДАЛИ ОТ КЛИНИКАТА ДА СИ ГО ПРИБЕРЕ В ТЯХ ЗА ПО ЕФТИНО И ДА МУ ДАВА ЛЕКАРСТВАТА И ИНЖЕКЦИИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ. СТОПАНИТЕ НЕ СА ПИСАЛИ НИКАДЕ ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СА ТЪРСИЛИ ПОМОЩ НЕЗНАМ ОТ КАДЕ ИЛИЯНА Е ВЗЕЛА ИНФО ЗА СТАНАЛОТО И ЗАЩО Е ПУБЛИКУВАЛА А СЕГА НЕ ОТГОВАРЯ НО ОЧЕВИДНО НЕЩО НЕ Е НАПИСАНО ПРАВИЛНО ПАК КАЗВАМ ЖЕНАТА НЕ Е ТЪРСИЛА ПОМОЩ А НИЕ РАЗНИЩИХМЕ ПУБЛИКАЦИЯТА НА ИЛИЯНА. НО ВСЕ ПАК СИ МИСЛЯ НЕКА ДА ПОМОГНЕМ НА ТАЗИ ЖЕНА. Преди това имаше публикация във ФБ от нчкаква ИЛИЧНА и ние зшъннахме ш клиниката в кото не знаеха за събиране на пари но ни дадоха тяхната сметка . после намерихме и собственичката и тя обясни а въпросната Илична която пусна това никаква я няма и не е отговорила на никой!!! Много бързате с изводите!!!

#67 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:21 AM

Показване на мнениетоizabella, в 19 January 2012 - 12:14 AM, написа:

НИКОГА НЕ Е КАЗВАЛА ЧЕ ЩЕ СЕ ЕФТАНИЗИРА. ..
СТОПАНИТЕ НЕ СА ПИСАЛИ НИКАДЕ ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СА ТЪРСИЛИ ПОМОЩ НЕЗНАМ ОТ КАДЕ ИЛИЯНА Е ВЗЕЛА ИНФО ЗА СТАНАЛОТО И ЗАЩО Е ПУБЛИКУВАЛА А СЕГА НЕ ОТГОВАРЯ НО ОЧЕВИДНО НЕЩО НЕ Е НАПИСАНО ПРАВИЛНО ПАК КАЗВАМ ЖЕНАТА НЕ Е ТЪРСИЛА ПОМОЩ А НИЕ РАЗНИЩИХМЕ ПУБЛИКАЦИЯТА НА ИЛИЯНА.

Най-накрая нещо по-ясно.
Което ни връща в първия пост. Ще е добре асар да каже също...

(Може ли да не викате с тези главни букви?)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#68 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:24 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 19 January 2012 - 12:21 AM, написа:

Показване на мнениетоizabella, в 19 January 2012 - 12:14 AM, написа:

НИКОГА НЕ Е КАЗВАЛА ЧЕ ЩЕ СЕ ЕФТАНИЗИРА. ..
СТОПАНИТЕ НЕ СА ПИСАЛИ НИКАДЕ ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СА ТЪРСИЛИ ПОМОЩ НЕЗНАМ ОТ КАДЕ ИЛИЯНА Е ВЗЕЛА ИНФО ЗА СТАНАЛОТО И ЗАЩО Е ПУБЛИКУВАЛА А СЕГА НЕ ОТГОВАРЯ НО ОЧЕВИДНО НЕЩО НЕ Е НАПИСАНО ПРАВИЛНО ПАК КАЗВАМ ЖЕНАТА НЕ Е ТЪРСИЛА ПОМОЩ А НИЕ РАЗНИЩИХМЕ ПУБЛИКАЦИЯТА НА ИЛИЯНА.

Най-накрая нещо по-ясно.
Което ни връща в първия пост. Ще е добре асар да каже също...

(Може ли да не викате с тези главни букви?)

ами съвалявам но не ми се пишеше отново толкова много и си копнах коментара от една от групите във ФБ не ви се карам хахаха ама ми се спи вече а искам да предам инфото което имам :)

#69 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:33 AM

Показване на мнениетоizabella, в 19 January 2012 - 12:24 AM, написа:

коментара от една от групите във ФБ

Може ли линк?
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   monita_2 Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 12:36 AM

ХОРА! ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ? Не давайте пари на тези стопани - те не са го завели на истински лекар след удара, а след един ден - пука ли им - според мен - НЕ! Много е лесно - ние нямаме пари, помогнете ни. Грешката на тези лекари е, че са били прекалено милосърдни, да започнат да го лекуват въобще. Че никой няма да им плати е ясно, но стига, Коледния дух няма да може да помогне на това куче(така като гледам е жив труп), помогнете на много други, които ИМАТ шанс!

#71 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:40 AM

Показване на мнениетоmonita_2, в 19 January 2012 - 12:36 AM, написа:

(така като гледам е жив труп), помогнете на много други, които ИМАТ шанс!

Госпожо Нормална-поставяща-диагнози-по-снимка!
Прочтете темата отначало. Изрично е казано няколко пъти, че кучето има шансове за възстановяване.
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:44 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 19 January 2012 - 12:33 AM, написа:

Може ли линк?

http://www.facebook....06861589348186/

#73 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:46 AM

Прочтете темата отначало. Изрично е казано няколко пъти, че кучето има шансове за възстановяване.
[/quote]

+ това вече споменах че не е търсила помощ а някой друг с грешна информация и без банкова сметка за превод.....

#74 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 12:48 AM

Илиана (Asar) винаги е отговаряла, когато са я питали. Според последната информация, получена от клиниката кучето не може да се храни само.
Трябва да му бъде сложена сонда.
Относно първия пост за помощ - тези, които са оставили кучето в клиниката са казали, че Илиана ще плати сметката. Илиана не познава и никога не е чувала за собствениците, нито за това куче, нито е член на която и да е организация. На няколко пъти плащах лично сметките на разни безотговорни стопани, живущи в кв. "Модерно предградие" на домашни животни, закарани в "Свети Антим". Явно ми е излязло име по този повод. Единственото, което мога да направя е да пусна тема тук и във ФС, за да дам някакъв шанс на животното и на хората.
Всеки си има своя гледна точка по въпроса трябва ли да се помогне или не. Това, което разбрах е, че от клиниката, когато дойдат собственици на животно, които не могат да платят сметката се препоръчва ефтаназия. Това според мен е нарушение на ЗЗЖ и по този повод наказуемо.
Според мен всяко животно има право на шанс. Въпреки, че много домашни животни живеят и са по-зле и от бездомните. Явно този случай е такъв.
Смятам, че темата трябва да се върне в "Бездом", защото е възможно собствениците да размислят и да се намерят хора, които да искат да поемат кучето за отглеждане.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#75 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:53 AM

Показване на мнениетоasar, в 19 January 2012 - 12:48 AM, написа:

тези, които са оставили кучето в клиниката са казали, че Илиана ще плати сметката. Илиана не познава и никога не е чувала за собствениците, нито за това куче, нито е член на която и да е организация. На няколко пъти плащах лично сметките на разни безотговорни стопани, живущи в кв. "Модерно предградие" на домашни животни, закарани в "Свети Антим". Явно ми е излязло име по този повод.

Излязло ти е име къде? Кой им е казал името ти, след като не се познавате?

п.п. Не разбирам ти от къде имаш информацията, която противоречи на тази от Изабела.

Питам, защото цял форум се занимава с нещо, което се оказва не вярно, най-малкото не съвсем ясно. Разиграха се и няколко различни сценария - ако така, па ако иначе...
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 01:02 AM

Не знам ......и не мисля че темата е за това. Просто обяснявам защо съм пуснала поста.
Вече няколко дни се обяснявам по този случай. Нито съм се обаждала в "Свети Антим" да изпращам кучето,
дори не съм била в София, когато всичко се е случило. Не познавам и хората.
Не знам коя е тази информация, която противоречи на информацията на Изабела.
Аз бях тази вечер в клиниката с котката Габи и информацията ми е от самата клиника.....
Изабела откъде има информация не знам. Както винаги мухата става слон.
Сценариите си ги разигравате сами. От няколко дни ме занимава кой ли не с това куче. Сега пък вие
ме занимавате с някакви различни версии на случката и с това дали трябва или не да се помогне.
Който иска помага без да пише, който не - не помага.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#77 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 01:06 AM

Показване на мнениетоizabella, в 19 January 2012 - 12:44 AM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 19 January 2012 - 12:33 AM, написа:

Може ли линк?

http://www.facebook....06861589348186/

Мерси за линка. Но както знаете групата е затворена и не може да се чете там.
Това е групата, която носи името Сеславци, без да има нещо общо с приюта...

Показване на мнениетоasar, в 19 January 2012 - 01:02 AM, написа:

Не знам ......и не мисля че темата е за това. Просто обяснявам защо съм пуснала поста.
Вече няколко дни се обяснявам по този случай. Нито съм се обаждала в "Свети Антим" да изпращам кучето,
дори не съм била в София, когато всичко се е случило. Не познавам и хората.

Избаела пише, че хората дори не са търсили помощ. Че не са имали намерение да оставят или приспиват кучето си.
Темата е за това - имат ли нужда от помощ или не. Ще се приспива ли кучето или не.
За това питах от къде имаш информацията.
Ако Изабела е права, то тема не би трябвало да има.

Цитат

Който иска помага без да пише, който не - не помага.

Помага като праща пари по сметката на Антим за куче, за което не се търси помощ?
Все си мисля, че трябва да има коректна информация, когато се търси подкрепа.
Сценария май не е измислен от нас, това се опитвам да кажа.
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 01:19 AM

До вчера, включително и днес се вихрят скандали кой да плати сметката в клиниката, обаче пари за помощ не се търсят.
Абе....може ли куцо, кьораво и сакато да се меси някъде, където не му е мястото.
На мен лично ми се обаждаха от клиниката за сметката, вчера ми се обажда Дора - пак за сметката.
Айде моля Ви се....За кучето се търси помощ за погасяване на сметката. Търси се всякаква помощ.
Как така - хем не са имали намерение за оставят кучето, ама то седи в клиниката с неплатена сметка?
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 01:31 AM

bushkata извинявай, но аз днес лично звъннах до клиниката 2 пъти, беше ми обяснено , че големия проблем е плащането на сметката и че все още не се знае кой ще я покрие. Още колко по-ясно трябва да се каже това? Или се вярва на лудата стопанка, която остава полу загиналото си куче , парализирано в студа и снега за 24 часа преди да потърси лекарска помощ?
Ако има още някакви съмнения, защо просто не се обадите и не попитате в клиниката за кучето, а търсите за какво да се хванете да мислите повече въпроси, или да дозаплитате с различни хипотези?

Иначе съм съгласна, че темата не е за "Без дом" поне до тогава, докъто стопаните не се откажат от кучето (което според мен ще бъде една добра новина)
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#80 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 01:40 AM

А клиниката предложила ли е на стопанката да плаща разсрочено? Например.
Кой предлага евтаназията - стопанката, защото не може да плати или клиниката, защото може да остане с неплатена сметка и не им се занимава с куче, което ще трупа тепърва?
Кой реши, че ситуацията ще се реши бързо с дарителите от нета? А ако се сложи и заплаха за евтаназия - няма начин да не се получи.
Стопанката? Клиниката? Посредника?
Сега разбираш ли защо търся от къде идва и коя е вярната информация?

Сумата не е грамаданска. А информацията е разнопосочна.
Изабела твърди, че е говорила със стопанката.
На кого да вярвам? Ми от де да знам.
User's Signature

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема