Dog.bg Форуми : Куче блъснато от влак

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче блъснато от влак

#21 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2012 - 03:19 PM

И четейки всичко мнение след мнение в тази тема виждам,че информацията отново както винаги е крайно неточна.
Първо стационара е 30,после е 35 лв.
Първо кучето е с тежка черепно-мозъчна травма после вече се хранело само.
Само ако някой си направи труда напълно безпристрастно да прочете всичко това и помисли логично над това ще види,че логика няма.
Няма как живо същество с УЖ тежка черепно мозъчна травма да започне да се възстановява само , само с някакви лекарства и обръщане на всеки 2 часа.
Съвземете се,що за глупости пишете тук?!?Каква е целта?

А на онези които от "любов" биха си гледали увреденото мозъчно животно само да усещало,че е обичано я вземете се замислете,че ако е увреден мозъка кучето няма да усеща много различни неща освен болка и отново болка.
Как би усетило то някаква криворазбрана обич от ваша страна след като тя го обрича да страдание,мъки и болки ?!?Ако е увреден мозъка вие го лишавате от нормален кучешки живот.От това да тича,от това да лае,да се радва,да скача...дори да почеше ухото си.Защото явно малко от вас са виждали на живо подобно куче.
Що за любов е това?

А относно блъснатото куче от влак ... все още не е ясно с какви травми е от написаното до тук.
Тежка черепно-мозъчна травма НЕ СЕ само възстановява , осъзнайте се какви ги пишете.
Дано животното има късмет и не бере дълго време душа от криворазбрана обич.
Може би е време да осъзнаете,че не можете да спасите света и оставяйки вероятно едно безвъзвратно увредено куче живо вие му правите доста мечешка услуга! Това в случай , че кучето РЕАЛНО с ТЕЖКА черепно-мозъчна травма.

#22 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:22 PM

Цитат

bushkata, в 18 January 2012 - 02:01 PM, написа:
Правени ли са му изследвания, рентген?

Всичко , което е правено, е правено в "Св. Антим" . Няма счупвания, операция няма да се прави, само трябва да се върти и да се дават нужните медикаменти и подходяща храна.

От клиниката няма как да не им го върнат, ако отидат да си платят и искат да си го вземат.

ПП: С mik сме писали заедно. Да поясна: кучето има трявма на главата, вероятно е сериозна, но не чак толкова, щом има подобрение. Собствениците му не са дали да се приспи кучето, а от клиниката не са настоявали, защото кучето е младо и има шансове да се оправи. На мен за Аксел също от няколко места ми казаха да го приспа, но му направихме операция и кучето бавно се оправя. Защо трябва всяко куче в по-тежко състояние да се приспива? Има шанс да се оправи (дори и да не е изцяло)- защо да не му се даде тази възможност?

А на ден престоя му в клиниката е 35 лв (след консултация по телефона с лекарите в клиниката)
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#23 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:23 PM

Показване на мнениетоstyll, в 18 January 2012 - 12:55 PM, написа:

така - кучето няма да бъде приспано,хората искат да си го задържат,обичат го ,но нямат възможност да плащат. Свързали са се с няколко организации,които са обещали да им помогнат и се пуска постове във фейсбук за събиране на средства. НО собственичката категорично не иска да си приспи кучето. От клиниката ми казаха,че ако ЕВЕНТУАЛНО кучето се влоши ще предложат на собственичката да го приспи,но дали тя ще приеме това е друг въпрос. Кучето ще се лекува,ако можем ние да споделяме,за да помогнем на хората да платят разноските му. Това е. Номера на сметката е в св.Антим е : BG69SINV915010BGNOJV4A BIC DO 4 BIC FINVBGSF

Аз се обадих в клиниката,за да поискам кучето на мое име,за да не бъде приспано. Това ми отговориха оттам. Във фейсбук информацията беше силно преувеличена и измислена.

И таз добра.... платете ни лечението на кучето което по наша вина е в това състояние !
Ето до къде я докараха хаотичните помощи насам и натам от разни организации и вместо да се помага на действително нуждаещи се животни сега ще трябва да се плаща и за кучета чиито собственици са биле безотговорни и не са го опазили.
Значи да се плати за човешката безотговорност с пари които могат да помогнат на поне 2-3 кучета в беда,могат да се изпратят в чужбина или да се кастрират няколко кучета?!?

#24 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:26 PM

mik, какво се опитваш да кажеш - дай сега да приспим всички инвалиди,защото не могат да тичат, да карат кънки, да танцуват?
Съжалявам,ама не можах да се въздържа
Стискам палци на кучо
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 January 2012 - 03:28 PM

Показване на мнениетоmik, в 18 January 2012 - 03:23 PM, написа:

И таз добра.... платете ни лечението на кучето което по наша вина е в това състояние !
Ето до къде я докараха хаотичните помощи насам и натам от разни организации и вместо да се помага на действително нуждаещи се животни сега ще трябва да се плаща и за кучета чиито собственици са биле безотговорни и не са го опазили.
Значи да се плати за човешката безотговорност с пари които могат да помогнат на поне 2-3 кучета в беда,могат да се изпратят в чужбина или да се кастрират няколко кучета?!?

Това куче е действително нуждаещо се също.
Отделен е въпросът дали има нехайство от страна на стопаните или само финансова невъзможност да се справят.
Да не дава господ да ви се наложи да търсите помощ в подобен случай. Ако куче трявба да отглежда всеки, който при инцидент трябва да извади на момента от 200 до 1200 лв - то маса хора трябва да се откажем от животните си.

п.п. Противопоставянето винаги е грешно. Да се плати за това, вместо...
Просто трябва да се плати за това, особено ако има шанс да се оправи. В каква степен - едва ли някой все още може да каже. Самата информация е хаотична.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#26 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 January 2012 - 03:32 PM

Мик, не си права. Въобще даже! Имам котка, която е с увреден мозък. Така се е родила. Е, съжалявам, но тя не се мъчи, дори напротив. Тя живее, усеща, бяга, тича, пада, качва се като всяка една нормална котка. Същото е с кучетата. Кучето ми пък е след гана - с тикове и една лапа, която не ползва. Предполагам, че не му е кеф, но живее много по-пълноценно и от мен даже.

Не е правилно да се приспива просто и само защото има травма на главата без да е ясно дококлко последствията от тази травма ще влияят върху качеството на живот. Има достатъчно много инвалиди и животни след травми, които живеят щастлив живот.

Напълно за съм стопаните да си платят цялата сметка. Вероятно е възможно да се уговорят с лекарите за месечни вноски. Не е непосилно.
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2012 - 03:32 PM

Показване на мнениетоmik, в 18 January 2012 - 01:19 PM, написа:

А на онези които от "любов" биха си гледали увреденото мозъчно животно само да усещало,че е обичано я вземете се замислете,че ако е увреден мозъка кучето няма да усеща много различни неща освен болка и отново болка.
Как би усетило то някаква криворазбрана обич от ваша страна след като тя го обрича да страдание,мъки и болки ?!?Ако е увреден мозъка вие го лишавате от нормален кучешки живот.От това да тича,от това да лае,да се радва,да скача...дори да почеше ухото си.Защото явно малко от вас са виждали на живо подобно куче.
Що за любов е това?

Заповядайте във Варна да ви запозная с Бък и лекарите му и тогави ми говорете ГЛУПОСТИ
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:33 PM

Да оставим настрана медицнската страна на въпроса. Лекарите са там до него, за да преценят.

Стопаните си искат кучето. Чудесно! Сметката му е от порядъка на 200-300 лева. Хиляди фирмички и заложни къщи дават такива заеми .
Крайно време е да осъзнаем, че отглеждането на животно е ОТГОВОРНОСТ!
Разбира се, на всеки може да се наложи в даден момент да потърси помощ. Но тук стана доста хаотично наистина, не е ясно кой търси помощ.

Не случайно в чужбина има застраховки за домашни любимци. Надявам се някой ден и тук да ги въведат, ама това е друга тема.

#29 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:33 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 18 January 2012 - 03:15 PM, написа:

Показване на мнениетоstyll, в 18 January 2012 - 12:55 PM, написа:

Кучето ще се лекува,ако можем ние да споделяме,за да помогнем на хората да платят разноските му. Това е. Номера на сметката е в св.Антим е : BG69SINV915010BGNOJV4A BIC DO 4 BIC FINVBGSF

styll - може ли да напишете по-ясно сметката и коя банка, освен това в основанието за плащането какво трябва да се напише - знаете ли името на кучето?

Това е ,което са казали от клиниката на Изабела. Аз също се обаждах ,но не исках сметка тъй като вече имахме тази.
Предполагам,че се пише това като сметка : BG69SINV915010BGNOJV4A , за основание можете да напишете Хъскито,блъснато от влак,или нещо подобно. Наистина не знам.

За тези,които ме заклеймяват като ненормална,и още не знам си каква ще кажа - за мен хората имат причини,финансови най-вероятно да не са помогнали навреме,и да търсят помощ. ТЕ НИКОГА не са се отказвали от кучето си. Наречете ме безкрайната мечтателка,и защитничка,и търсачка на добро във всеки,но за мен е така,и се опитвам да им помогна. Виждам,че има още хора,готови да го направят,за което безкрайно БЛАГОДАРЯ!

Това е от мен.
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#30 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:35 PM

Има ли яснота по въпроса, който зададе bushkata?
Аз бих добавила И с каква прогноза за докторите за бъдещия живот на кучето?
От това, което аз разбирам, се искат пари, за да се помогне стопаните да платят за лечението на животното си, защото те не са се отказали от него.
Стопанин, който не си заведе животното след такъв удар веднага на доктор (с опция за отложено плащане) и го остави легнало на снега, за мен е пълен безотговорник.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#31 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:36 PM

Искам да кажа,че ако кучето е лишено чрез тежка травма от шанс да живее нормално е напълно безсмислено и неморално да го обричате на дълги години мъка,болка и ненормален живот само защото имате криворазбрани разбирания за обич.
Защото при цялата ми любов към кучетата е нелепо да слагаш човешкият живот до всички останали , колкото и да сме не човечни хората.
Защото не е въпроса само да гледате нещата през вашите очи,а през очите на кучето което ако има такива тежки травми цял живот ще се мъчи.
Дали някой от вас се опитва да погледне нещата и от друг ъгъл ?

п.п.Имах куче с тежка форма на рак което лекувах повече от година и в желанието си да го излекувам аз го накарах да страда цяла година без дори да се замисля,че не му правя добра услуга.
След всеки курс на лечение то ставаше все по-зле.
След всяка химео още по-зле.
От ден на ден все повече слабееше.Покрай раковото лечение се разболя от един куп други болести...не се хранеше и се поддържаше само на лекарства и водорасли.В моментите в които имаше вълчи апетит не усвояваше нищо от храната...каквото изяждаше това изхождаше.Накрая започна да получава алергични пристъпи от самото лечение.След поредният пристъп спря да се влияе от лекарствата които му поставяхме в такива моменти и взех решение да не го мъча повече.
Ако зависеше от мен щях много по-рано да го оставя да си отиде достойно , така както живя и ни беше верен.
Но....и у дома се намериха хора с криворазбрана обич към него които не бяха съгласни с мен и от много обич накрая дори не бяха до него когато го приспахме.
А той вече беше само сянка,едва дочакала някой да изгасне и последният пламък издъхна тихо и заспа ...
Така че осъзнайте се....ако кучето има тежка травма не го подлагайте на вечни мъки.
И най-важното спрете с глупавите сравнение човек и куче,нелепо е и вие знаете отлично това.
Това сравнение и поставяне на едно ниво минава при лелките и бабите,но при здравомислещ човек без значение колко обича животните НЕ.

#32 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:37 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 January 2012 - 03:28 PM, написа:

Отделен е въпросът дали има нехайство от страна на стопаните или само финансова невъзможност да се справят.
Да не дава господ да ви се наложи да търсите помощ в подобен случай. Ако куче трявба да отглежда всеки, който при инцидент трябва да извади на момента от 200 до 1200 лв - то маса хора трябва да се откажем от животните си.

Просто трябва да се плати за това, особено ако има шанс да се оправи. В каква степен - едва ли някой все още може да каже. Самата информация е хаотична.

напълно съм съгласна. Аз се обадих в клиниката и написах това,което ми казаха. Не виждам защо са тези излишни полемики.но ... Всяко куче е нуждаещо,сега знаем за това. Утре на моето,на твоето,на друг кучето ще се наложи и може в момента да нямаме дори 20 лв да дадем за него. Пак ли ще бъдем заклеймени като безотговорни?
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:38 PM

Показване на мнениетоGAG, в 18 January 2012 - 03:35 PM, написа:

Има ли яснота по въпроса, който зададе bushkata?
Аз бих добавила И с каква прогноза за докторите за бъдещия живот на кучето?
От това, което аз разбирам, се искат пари, за да се помогне стопаните да платят за лечението на животното си, защото те не са се отказали от него.

Кучето е с огромни шансове за възстановяване,и лекарите правят всичко по силите си.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 January 2012 - 01:28 PM, написа:

...просто трябва да се плати за това...до следващият път когато отново нещо подобно ще се случи и пак ще тръснат кучето в клиниката и пак ще се реве по форуми за пари и пак ще се плаща и пак и пак и пак ....

Уж се борите срещу зоомагазини и стимулирате хората да не купуват,защото така стимулират пройзводството , а плащайки за чужди грешки дали не стимулирате това отново да се случи?!?
И Кой нормален родител ще пусне детето си с кучето навън в близост до ЖП линия ?!?
Лесно е да се искат пари,трудно е да се мисли логично.

#35 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:41 PM

Опитвам се да намеря думи да изразя мнението си за тази простотия невъобразима, но не ми стигат. Ти да видиш, че животното ти е пострадало, че лежи, че го боли, и дори да не го вземеш у вас, ами да го оставиш в снега, да не си мръднеш пръста да го закараш на лекар от безхаберие и спестовност, и да чакаш да му мине?!?!

Дете го разхождало, кучето ударено, стопаните нямат възможност да му плащат сметката, ама пък и не позволяват кучето да се евтаназира.

Дотук само безотговорност и криворазбрана любов към живоните. Нямам думи!

Хубаво, не всеки може да извади на момента, особено ако са повече пари, но са можели поне да се опитат да се разберат за някаква схема за разсрочено плащане, а не да търсят пари по организациите. Организациите си имат достатъчно проблеми и отговорности.

Между другото, донякъде съм съгласна с mik. Моето мнение, което не съм споделяла досега тук е, че понякога се хаби много паричен ресурс за почти безнадеждни случаи, при положение, че със същите пари може да се помогне на повече от няколко други бездомничета. Знам, че е много по-вдъхновяващо да помогнеш и да върнеш за живот умиращо животно, и че всяки кучета и котета до едно заслужават да изживеят колкото време успеем да им откупим, но проблемът с бездомните е толкова остър, и те са толкова много, че понякога е нужно да се погледне в перспектива, малко по-прагматично.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:43 PM

Показване на мнениетоbuddy, в 18 January 2012 - 01:33 PM, написа:

Да оставим настрана медицнската страна на въпроса. Лекарите са там до него, за да преценят.

Стопаните си искат кучето. Чудесно! Сметката му е от порядъка на 200-300 лева. Хиляди фирмички и заложни къщи дават такива заеми .
Крайно време е да осъзнаем, че отглеждането на животно е ОТГОВОРНОСТ!
Разбира се, на всеки може да се наложи в даден момент да потърси помощ. Но тук стана доста хаотично наистина, не е ясно кой търси помощ.

Не случайно в чужбина има застраховки за домашни любимци. Надявам се някой ден и тук да ги въведат, ама това е друга тема.

Ето първи наченки на логична мисъл!
Респект!:rc_036:

Ако ли не утре ще изрева и аз,че ми се е счупила колата и нямам с какво да си возя кучетата до полигона ... знае ли се,може пък да посъберете някой лев ;)

#37 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Показване на мнениетоstyll, в 18 January 2012 - 03:38 PM, написа:

Кучето е с огромни шансове за възстановяване,и лекарите правят всичко по силите си.

Ако това е инфо от първа ръка - чудесно. Може да спрем с полемиките за инвалидите.
Остава въпроса: са ли го оставили без помощ първите 24 часа?
Както и: (както Бъди подсказа) - ще направят ли опит да намерят някаква поне част от сумата, за да им се помогне за останалата и кучето да се прибере у дома, където ще е по-добре за него, а и няма да се трупа сметка.

Ако обаче се потвърди тотлано нехайство в първите 24 часа, за мен тогава нещата се променят.
Би било чудесно ако можеха стопаните да се вуключат тук. Защото всикчо е само догадки.
А за да получиш помощ - трявба да има коректна информация. Дарителите са хора, с чието добро желание не трябва да се злоупотребява.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#38 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Влак минава и през Западен парк, айде сега....Да не се случва на никого!

Също не съм съгласна при толкова бездомници да се събират дарения за домашни. Както писах - може би стопаните, щом не са се отказали от любимеца си могат да се договорят с лекарите да се плащат месечни вноски.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:45 PM

Показване на мнениетоironic_, в 18 January 2012 - 01:41 PM, написа:

Опитвам се да намеря думи да изразя мнението си за тази простотия невъобразима, но не ми стигат. Ти да видиш, че животното ти е пострадало, че лежи, че го боли, и дори да не го вземеш у вас, ами да го оставиш в снега, да не си мръднеш пръста да го закараш на лекар от безхаберие и спестовност, и да чакаш да му мине?!?!

Дете го разхождало, кучето ударено, стопаните нямат възможност да му плащат сметката, ама пък и не позволяват кучето да се евтаназира.

Дотук само безотговорност и криворазбрана любов към живоните. Нямам думи! Как не се научиха тези хора, че куче се гледа с пари.

Между другото, донякъде съм съгласна с mik. Моето мнение, което не съм споделяла досега тук е, че понякога се хаби много паричен ресурс за почти безнадеждни случаи, при положение, че със същите пари може да се помогне на повече от няколко други бездомничета. Знам, че е много по-вдъхновяващо да помогнеш и да върнеш за живот умиращо животно, и че всяки кучета и котета до едно заслужават да изживеят колкото време успеем да им откупим, но проблемът с бездомните е толкова остър, и те са толкова много, че понякога е нужно да се погледне в перспектива, малко по-прагматично.

Ето още един здравомислещ човек!

Помощ не е това да хабиш ресурси на вятъра и то когато те са ОСКЪДНИ.
Помощ е когато използваш малкото ресурси по - начин по който ползата е максимална и обхваща по-голям параметър.

#40 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:48 PM

Моята информация е от първа ръка също (ако смятаме за първа ръка-лекарите в клиниката, обслужващи кучето)

Цитат

Ако обаче се потвърди тотлано нехайство в първите 24 часа, за мен тогава нещата се променят.
Би било чудесно ако можеха стопаните да се вуключат тук. Защото всикчо е само догадки.

По този въпрос говорих с тях и ми беше отговорено, че кучето е блъснато , оставено да се оправи само и чак на другия ден е закарано при тях за помощ.
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни