Към ветеринарните лекари и всички с подходящ опит
Котаракът ми вчера повърна и имаше нещо като недосготвен спагет, леко заострен в двата края. Понеже съм сигурна , че не е ял спагети, си мисля , че явно има някои от котешките паразити.
Знам , че трябва да му дам някакво хапче. Понеже дълго време живяхме на място , където си водиш животните при ветеринарния лекар и той се грижи за всичко, което трябва, сега ми се налага да се уча от самото начало как точно да го обезпаразитиявам.
И така, този котарак е от типа , дето ако го погалиш накрив,о те захапва яко . Дере и гризе - не мога да ви опиша. Практически не мога да си представя как ще му набутам хапче в устата.
Освен това този котарак не обича никаква човешка храна. Не си пада по котешки "бомбонки". Няма храна , с която можеш да го привлечеш. Яде само когато иска и то трява да е сипано в паничката му.
Има ли медикаменти за вътрешни паразити , които приличат, примерно, на суха котешка храна и може би миришат подобно, че да го сложа в храната? Или на ампули, ама да не мирише така, че да отблъсква котките?
Или някой да има някакви други идеи?
Впрочем , виждам , че в темата за обезпаразитияване пише , че има нещо с инжекции, което действа на някои от паразитите. Преди да се обезпаразитиява , води ли се на лекар за да провери за какво точно да го обезпаразитиява?
Котаракът на 9.5 години, ако това има значение за точните процедури и около 6-8 килограма
Благодаря предварително за всички идеи и съвети!
Вътрешни паразити при котка Практически съвети?
Публикувано: 19 January 2012 - 12:30 PM
Има спот-он, накапва се по гърба. Само някой да подскаже името.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 January 2012 - 01:04 PM
Страхотно ! Много ви благодаря на всички.
Сега ще проверя кога и с какво е бил третиран последния път и дали не трябва да се прави тест за нещо като например "сърдечни червеи". На инструкцията на на Профендер пише , че преди употреба трябва да се направи такъв тест.
Дано да не трябва да водя Котио на преглед , че то си е проект за цял екип с този юнак
Сега ще проверя кога и с какво е бил третиран последния път и дали не трябва да се прави тест за нещо като например "сърдечни червеи". На инструкцията на на Профендер пише , че преди употреба трябва да се направи такъв тест.
Дано да не трябва да водя Котио на преглед , че то си е проект за цял екип с този юнак
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +