40 часово пътуване с кола...и куче??
Публикувано: 14 April 2012 - 12:18 PM
Ами в повечето обяви пише:Pets with landlord consent
А ние си търсим къща,не апартамент-нямаме против да са на двора.Даже вече сме избрали и къща тип:
http://www.ebay.co.u...=item416471896d
Публикувано: 14 April 2012 - 05:43 PM

Публикувано: 15 April 2012 - 12:06 AM
ShiBumi_GirL, в 14 March 2012 - 07:22 AM, написа:
Ваксината 21 дни трябва да са минали минимум от поставянето нали?Т.е ако кучето вече има поставена годишна ваксина да речем в началото на годината,ако трябва да пътува към края на год да речем трябва ли да се реваксинира?
Хапчета за обезпаразитяване да са минали поне 24 часа от приема или точно трябва да са точно 24ч??
Някакъв друг документ от РВМС или друга институция трябва ли?
Има ли специален маршруш през който трябва да се влезе с кучо?
Мислехме да минем през Доувър с ферибота и от там пътуваме до Шотландия.
И въобще всичко,което се сетите ще ни е от полза.
Със спирането за разтъпкване и нужди-колко често спирахте?
Някакви такси по пътищата,за ферибота-горе долу?
Проверяват ли номера на чипадали съответства с този в паспорта или само гледат паспорта?Също така в паспорта трябва да има час на поставяне нали?
Също така,чета тук,че май трябва клетка на ферибота?
http://www.poferries...ng-your-pet.htm
Как направихте резервацията си за ферибота?Чета пак в същия линк,че не може онлайн,а трябва по телефона.....
Първо, изобщо не е задължително да казвате, че сте с куче. На място показвате паспорта, от където се взима билета за ферибота преди да минете през митницата, там оглеждат и плащате за кучето. No ако искате има и онлайн резервация. След като изберете дата и час, на стъпка 2. quote & upgrades най-долу има travelling with pets. Заявавате бройката и плащате онлайн по £15.00 (per pet). Или пък, както казах на място, няма разлика в цената за животните, но със сигурност има разлика за колата, ако нямате резервация и отидете така.
Второ. Такси има! Доста. М/у другото, може би от тази година, но Румънци, Унгарци и.... ако не се лъжа Австрийците бяха (да не са Словаците обаче), са си направили минималните винетки по 10 дни!!! И струват по 15 Евро! Съветвам да не рискувате, защото 3-4 пъти видяхме полиция преди 2-3 седмици като идвахме към Англия и дори ни спряха малко преди Австрийската граница да гледат за винетка. Става много лошо ако нямате. Не ви трябват неприятности. А и те с влизането в Германия свършват.
Ваксината за бяс 21 дни, но не помня, ако е за първи път дали не беше 28? Ако е след реваксинация, 21. Абе най-добре месец да има и да нямате ядове.
Вътрешното между 24 - 120 часа. Просто правите обезпаразитяване във възможно най-последния момент, така докато стигнете до Кале със сигурност ще са минали 24 часа.
Но си следете паспортите ВИЕ, не оставяйте нещата на ветеринаря!!
Чипове проверяват., така че, ако имате куче с поставен чип, който никога не е бил проверяван, непременно да се провери, защото един на 20 дават фира и да не се окажете с куче без микрочип. Тогава нищо по паспорта не важи и никой няма да ви пусне.
Имайте в предвид още нещо. Ако пътувате с повече от 5 кучета, трябва непременно да сте двама човека и да се разпределят по не повече от 5 на човек ПО ПАСПОРТ. Правилата са такива, че не може да пътува един собственик с повече от 5.
Ние пътувахме със 6 кучета и добре, че проверих всичко, та писахме едното на името на мъжа ми, защото и това провериха.
Друго освен паспорта up to date не ви трябва нищо.
Иначе за разходка..... има страхотни поля и гори в Германия. Отбивате от аутобана където си харесате и ..... кеф! Аз даже имам в ГПС-а едни координати на едно място с пейки, гора, поле и малка рекичка. И е на 200м. от магистралата. Мога да проверя точно. Вече 5-6 пъти спираме задължително там. И последния път даже ми стана лошо от чистия въздух.
Клетка..... не знам, ние сме с една и с 2 кучета на задната седалка, за които умрях от притеснение, щото са ми като деца, а те се бяха разложили и двамата по гръб и бяха пуснали дъскорезниците, никой нищо не каза.
А там на границата на фериботите имат Лабрадори, които претърсват за нелегално пътуващи и т.н. и като ни видяха с 6, които извадихме да пикаят, веднага 2 коли служебни пристигнаха и аз се стреснах, а те дойдоха да си говорим за кучета.
Ох, още нещо. Ако можете, пътувайте през нощта с кучетата. Няма хора във ферибота, по-евтино е, последни се качвате и първи слизате, по-студено е - така, че да оставите малко отворено без да се притеснявате да не е жега.
Малко сайтове:
Пътни такси и винетки в Европа
Газ и газостанции в Европа. Метан.
Pet Travel Scheme
P&O Ferries
Координатите на ticket office-а - 50.96759,1.866783
Ако мога с нещо друго да помогна пишете. Успех.
Публикувано: 15 April 2012 - 11:14 AM
Ако се сетим още нещо ще Ви пиша на лични да не разводняваме темата.
Благодаря още веднъж страшно ни помогнахте и двамата

Публикувано: 23 April 2012 - 11:37 AM
Публикувано: 24 April 2012 - 08:37 PM
Публикувано: 24 April 2012 - 09:30 PM

Публикувано: 12 May 2012 - 01:02 AM
Ако знаете как се зарадвах на тази тема

След няколко дни тръгваме за Англия с мопс на почти 3г.за паспорта ,чипове, вакси и всички подробности по него сме ок.Писахме си доста дълго с тяхната служба за домашни любимци.Пратих им копие от паспорт,тест за бяс и всичко е ок.
Притесненията са ми по самото пътуване....от Варна сме,ще летим със самолет: София - Париж и от там почват притесненията.Знаем,че може с кола през тунела или ферибот до Доувър,което на нас ние е близо,ще се местим в Портсмоут.
Върпосите са ми кой вариант да избера от Париж до Англия,колко ще ни струва и долу горе колко време отнема.
Ако някой има инфо ,ще ви бъда мнооооооогоооо благодарна!
Публикувано: 12 May 2012 - 05:25 PM
Иначе може би варианта е по-добре с кола,защото ще сте с кучето,а със ферибота ще трябва да стои само в колата.
Като пристигнете дайте повече инфо как е протекло пътуването Ви.
С коя служба сте си кореспондирали,ако може някакви контакти?
Публикувано: 12 May 2012 - 05:57 PM
това е службата с която от февруари си пишем,дори те ни предложиха транспортиране изцяло със самолет от Буграс до Лондон...доста по висока е цената от тази на ,българската фирма с която мислим да летим до Париж,а от там с наша кола.
За теста знаем,но се презастраховам,вече всичко ме притеснява,имам чувството ,че никога няма да мога да си закарам мопси до острова.
Теста го правихме в Германия със съдействието на Централна вет.клиника в Софоя....не им благодаря в никакъв случаи

Много пари за нищо работа,със две поправки на теста поради печатна грешка.Не знам те или германците бяха сгрешили,единия път моето име втория името на мопси.
Определено ще пиша до най малка подробност за самото пътуване.Мисля,че на доста хора би била полезна информацията.Аз се боря с този проблем от август миналата година и сама откривам "топлата вода";)
Публикувано: 12 May 2012 - 06:05 PM
Нашето пътуване най-вероятно ще е към края на лятото за това наистина очаквам още мнения и подробности,защото и аз много се притеснявам,а и ще сме със 3 големи кучета.
Успех и дано всичко мине по мед и масло

Публикувано: 12 May 2012 - 06:23 PM
Затова като отидох в Англия мин. година и направих още там преди да изнеса кучетата по 40 паунда. Не че ми потрябваха, ама имат си. Знам ли... не е само Англия рабис фрий :)))
Публикувано: 12 May 2012 - 06:25 PM
Публикувано: 12 May 2012 - 06:47 PM
След границата Румъния/Унгария няма граници. Англия вече.
Публикувано: 12 May 2012 - 06:50 PM

Публикувано: 12 May 2012 - 06:57 PM
Публикувано: 12 May 2012 - 07:02 PM

Публикувано: 12 May 2012 - 07:32 PM
Публикувано: 12 May 2012 - 09:07 PM
Само да поясня,защо правим цялата тази какафония.По принцип така и така ще даваме пари за полет искахме да летим директно аз и мопса Аксис,от София до Лондон.Там мъжа ми да си ни посрещне и всичко да е ок.НО.......мопсовете и доста др породи кучета:късоноси със затруднено дишане се оказа,че Британия е забранила тяхното летене,един вид да ги предпазят да не се случи нещо горе.След доста проучвания на фирми които правят карго ще ползваме Енимал транспорт България.Надявам се те да са добри и найстина да протече всичко както трябва.Като цена,образува се според клетката на кучето и размерите на кучето.Но мен не ме шокира,очаквах повече да ни искат .Фирмата се оказа само една ,те оформят докуметите,качването,и клетката.А авио компанията ще е България Еар.