Dog.bg Форуми : Белла от Пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Белла от Пловдив

#21 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 December 2012 - 10:30 PM

Да аз също попитах дали проблема не е здравословен,увериха ме,че е здрава.
Когато беше осиновена са имали проблем с това,но тогава е имала цистит,който е лекуван и след това е взела да стиска.
От около 2 месеца всичко върши у дома и голяма и малка нужда-изведена и след прибиране хоп.

Доколкото разбрах и при по-дълга разходка прави нещо,прибира се и отново си действа.
Акала е по 4/5 пъти на ден пишкането и то по много-намалили са храната с идеята,че се прехранва кучето,но резултата си е същия.

#22 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2012 - 10:56 PM

Извинявай, че така питам и задълбавам, но понеже имам кучка с подобни проблеми и наистина сме стигали до отчаяние, защото бяхме убедени, че проблема е поведенчески . Правили сме изследвания на кръвта, пробвали сме с различни храни и други. Преди 2 месеца успях за първи път да взема малко урина докато пишкаше и под микроскопа веднага се видяха много песъчинки и някои кристали. Минахме на добавки в храната (Цистокюр-хапчета и Уропет-паста), както и пи известно време антибиотик, но и последващите проби урина показваха винаги песъчинки (кристалите се изчистиха сравнително бързо). Сега е на специална храна - Уринари - при това на консерви, т.к. от сухата храна винаги пие такива количества вода, че наводнението вкъщи просто е гарантирано.
Извинявай, не исках да изпадам в такива подробности, но наистина макар и да смятат, че е здрава (въз основа на какво смятат, че е здрава също е интересно?), нека да й вземат една проба урина (мога да ти пиша ако искаш как става много лесно изпълнението на тази задача от самия стопанин/стопанка, а не да й се взима от лекар с катетър!) и да се проверят и тези фактори. Освен това е важно и с каква храна я хранят - суха, консерви, колко вода пие кучето на ден и тн.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2012 - 11:05 PM

Съгласна съм пиши ми на лични кое,как и ще им предам,дано да е от полза.

ПП. Май са пропуснала да напиша,че тя е с един бъбрек,това също не е маловажно

#24 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2012 - 10:52 AM

Предварително се извинявам за спама,но много бих искала да разбера ''чалъма'' за взимане на урина.Ако искате ми пишете на лични,но си мисля,че тук ще е по-добре защото може да е от полза и на други като мен.Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2012 - 11:28 AM

Показване на мнениетоchocolate80, в 11 December 2012 - 10:52 AM, написа:

Предварително се извинявам за спама,но много бих искала да разбера ''чалъма'' за взимане на урина.Ако искате ми пишете на лични,но си мисля,че тук ще е по-добре защото може да е от полза и на други като мен.Благодаря предварително.

:ab_041: то не, че съм открила топлата вода, просто не исках да спамя темата на Белла и затова бях предложила да пиша на лични. Ако съм полезна като ви споделя моя начин, в който се специализирах междувременно и нямам пропуск така да се каже :ab_041: , ще се радвам.

Има два варианта, но и за двата е нужно кучето да е на повод, за да не се налага да хуквате към мястото на събитието, съответно да изплашите кучето и да го секнете...
За единия вариант ви е нужно съвсем малко съдче (измито и сухо) - може да е малка кутийка, малка чашка или например аз имам съвсем мини-бурканче (мисля, че някога е било от хайвер). В джоба на якето си държа съответно едно бурканче от бебешка храна или от нещо друго (измито разбира се!), в което после пресипвам "продукта". Като клекне куча да пишка и подлагате съдчето отдолу и готово. Дори и да разбере кучето, обикновено успявате да съберете нужния материал, т.к. не е нужно голямо количество. Важното е както казах по-горе съдчето, което подлагате да е малко, за да можете да го мушнете между куча и земята, защото иначе няма да стане номера.
Другият вариант е да вземете черпак. С него ставало също лесно, а и е с дръжка, съответно може би и за вас ще е по-лесно. После обаче при преливането трябва да внимавате а не разлеете ценния материал.

Изливате в по-голямото съдче (бурканче с капачка) и го затваряте хубаво. Това е всичко.
Доколкото знам е важно да е сравнително прясна урината; аз например като взема и веднага тръгвам към ветеринарката.
Успешни опити по тази схема имам вече поне 5-6. Преди това повече от няколко месеца не успявах да се справя, защото не можех да намеря подходящия съд, който да подложа така да се каже.

Успех на всички, които трябва да изпробват метода :ab_041: , а пък дано кучовете да са здрави и да не се налага да го ползвате често!
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2012 - 12:00 PM

Показване на мнениетоgrima, в 11 December 2012 - 11:28 AM, написа:

:ab_041: то не, че съм открила топлата вода, просто не исках да спамя темата на Белла ...........

Благодаря :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 December 2012 - 12:27 PM

По повод изясняването на обстоятелствата около здравословното състояние на Белла, аз също споделям притесненията на grima, защото съм имала идентичен проблем. Важно е да се установят и от какъв тип са кристалчетата, ако има такива. Аз съм давала и лекарство, не особено скъпо, ако не греша се казваше Милорит (пие се от хората с подагра, защото правят сходни кристалчета). При мен това лекарство решаваше проблема. Нека проверят урината, може да се окаже точно това проблема. Аз също прекарах известно време в чуденка какво може да предизвиква това състояние.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#28 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2012 - 02:56 PM

Предавам им информацията с молба да вземат урина и да я занесат за нужните процедури!
Благодаря Ви на всички за споделените мнения!

#29 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2012 - 03:33 PM

И аз се извинявам за спама - за вземане на урина ползвах тарелка или много плитка кутия. Така площта е голяма и няма начин да не се уцели. Като клекне мушкам под нея и после пресипвах в друг съд с капачка както грима е писала. При хората казват ако не се носи веднага а до няколко часа, да се прибере в хладилника. На моята са и вземали урина и директно - тръшват кучето по гръб, бодат в долния край и изтеглят със спринцовка.

Много късмет на Белла :ba_025: !
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#30 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2012 - 04:56 PM

Ами какво да кажа не знам наистина....
Няма изгледи да задържат Белла,напротив писали са ми,че положението е тегаво и не могат да се справят.
Ще изкара празниците при тях,но трябва да й намеря нов дом окончателно.

#31 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 10:17 AM

Белла е с цистит-лекуват се,обличат се за излизане на разходка.
Има проблем с едното око-капки,мазила и прочие,дадох телефона на д-р Борисов ще я водят при него за мнение какво и как.

Продължава търсенето на нов дом :dh_188: ,но към момента никакви запитвания няма.

#32 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 12:44 PM

Показване на мнениетоATINA PALADA-DONICHKA, в 11 January 2013 - 10:17 AM, написа:

Белла е с цистит-лекуват се,обличат се за излизане на разходка.
Има проблем с едното око-капки,мазила и прочие,дадох телефона на д-р Борисов ще я водят при него за мнение какво и как.

Продължава търсенето на нов дом :dh_188: ,но към момента никакви запитвания няма.

ATINA PALADA-DONICHKA, цистита сега са го установили защото са отишли на прегледа ли (както говорихме и преди)? Аз именно това имах предвид. Нашата кучка се повлиява добре от двете неща, които писах по-горе - Цистокюр хапчета и Уропет паста. Продължава да си има песъчинки, но положителния развой при нашата е, че успява да си покажа като й се допишка, а преди просто се изпишкваше съответно напишкваше.
Стискам палци да може да се повлияе от лечението бялата красота, а също така да се намерят нейните истински Хора!
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 January 2013 - 02:16 PM

В момента се занимавам с камъни (в пикочния мехур) - та давам на жувотното да пие вода, в която е престоял 24 ч камък зеолит.
http://www.burgasmus...cyc&enc=&eid=99
(Купува се от (за Сф) музея Земята и хората, защото на друго място може да ви продадат нещо съвсем различно. Евтино е.)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#34 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 04:35 PM

grima при нея от самото начало е имало проблем с пусти цистит,лекувана е и преди до колкото знам към момента 2 пъти.
Да, сега пак са я завели и това са казали лекарите и се лекуват,днес мисля трябва да са на контролен преглед.
С какво я лекуват обаче не зная към момента.
Разбрали сме се когато запишат час за очен да се срещнем и да ги видя,та тогава да разбера и повече.

Буш,благодаря за инфото ще предам и това!

ПП. Много,ама много искам да оздравее тази луда глава и да се намери най-доброто решение за бъдещето й!
Може и малко глупаво да ви прозвучи,но има ли вероятност този цистит да стане хроничен? Дали факта,че е само с един бъбрек не усложнява положението допълнително?
Толкова ми е прегряла главата,че може и да знам отговорите на тези въпроси и да звуча глупаво...

#35 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 January 2013 - 06:09 PM

Единият бъбрек няма нищо общо с пикаенето и срането в къщи и то след добра разходка. Аз имам куче с един бъбрек (за протокола).
тук на сто процента имаме поведенчески пролеми ,плюс агресията към себеподобни - на кучето му трябва човек с опит и ще е кукла.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#36 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 07:28 PM

agalina, защо си толкова категорична, че има поведенчески проблем (имам предвид пишкането вкъщи)? Моята женска има подобен проблем и дълго време я набеждавахме, че е поведенчески проблем, съответно сме пробвали какво ли не. Ми нямаше никакъв резултат. Откакто разбрахме, че има песъчинки и дори кристали в урината и пикочния мехур, и съответно я лекуваме, има промяна в поведението й и не се напикава или ако се случи, то е много по-рядко от преди. Чак пък да е съвпадение, не мисля.

Доколкото съм запозната може да стане хроничен цистита, да. Но най-добре е да каже лекар, естествено.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2013 - 12:28 AM

За да не стане хроничен след лечението трябва стимулация на имунната система в тази посока. Ползват се лекарствата за хора, но трябва да се предпишат от лекар. След като е с един бъбрек трябва да провери и общото тегло на урината, а не само цистита или евентуално наличието на пясък или кристалчета. Да се провери как функционира самия бъбрек, защото ако продължава да пишка така има вероятност бъбрека да не функционира на пълни обороти, а частично. Тогава всички течности частично се преработват, а обема на урината си остава голям, т.е. отделя се почти толкова течност колкото е поела, а това вече е по-сложен проблем . Дано се оправи !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#38 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 01:25 PM

Белла е по-добре със вършенето на нуждите. Пият се медикаменти,посещават лекар когато и за каквото се налага,но никой не е писал и един ред за нея.
Вече не знам къде да я пускам,какво да пиша и всичко свързано с търсенето на дом! Интерес към нея нула!

#39 Потребителят е офлайн   thebrainless Икона

Публикувано: 16 July 2014 - 11:08 PM

Здравейте приятели! Отдавна исках да изтупам тази тема от прахта :mg_062: и да ви дам отчет за Бела (ако някой изобщо си я спомня). Кученцето се чувства страхотно, получава огромна любов и разбиране. Беше ни много, ама много трудно с нея. Съдейки по поведението и, вероятно е отглеждана за кучешки боеве (и с това се изчерпвало всичко), тормозена е изключително много, трябваше и адски много време, търпение от наша страна (ухапа приятелката ми и мен), за да свикне че никой няма да я нарани... Започнахме с АБ, къде се пика, елементарни команди, много, много работа. Оказа се, че освен всички проблеми, е и алергична към голяма част от храната изобщо, на принципа на проба и грешка отсях нещата които може да приема. Както може да се досетите, вариантите не са от най-евтините :) В общи линии поне 8 месеца минаха, докато стабилизираме здравословното и състояние, и много повече, за да социализира със света (който едва познаваше, да не кажа изобщо).На този етап е едно щастливо, послушно и дружелюбно куче (все още съм с повишено внимание при среща с други кучета).
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2014 - 09:35 AM

Белла :wub:

Изтупването е приятна изненада.
Тези дни мислих за вас,ка сте и какво е положението,но останах леко без техника няколко дни и сега виждам ъп-а.
Написаното ме радва изключително много,както ще се радвам и ако тотално е спряла да ви "подхапва".

Все пак наистина няма как да не задам въпроса,който предполагам е излишено,но.... местим ли я хубавия раздел?

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни