Dog.bg Форуми : Добро и красиво куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добро и красиво куче искат да го убият

#1 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2012 - 10:26 PM

Ето го и него - млад, много красив, изключително добър. Обича много да се гушка, иска да си има дом, но няма.

Живее в дома за изоставени деца в кв. "Надежда" 1 ч. Много послушен.

Има само един недостатък - не харесва баби с торби и дядовци с бастуни. Много ги лае и ги плаши.

Веднъж прибиран по сигнал до "Екоравновесие", кастриран и пуснат в "Надежда" 6 ч., но се върнал пак в дома.

Днес и имало инцидент с 2 баби и 1 дядо. Последно заканата е, че има още 2-3 дни живот.

Кучето е чудесно, заслужава нещо по-добро от кварталните извратеняци.

Молбата ни е за временен дом, двор, място или каквото и да е, където да го подслоним.

Приемами всякакви идеи и всякаква помощ.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#2 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 11:35 PM

Как се запознах с този Кучо? Още в началото на лятото като мъничко бебче, изсипано от някъде, се присламчи към дома за деца. Децата си го харесаха и започнаха да си го отглеждат. И той порастна под техните грижи. После дълго време не ходех нататък и не го виждах, но питах децата и знаех че е добре. И снощи дойде след Асар пред блока ми. Аз съм непозната за него. Той дойде пред мен, седна и ми подаде лапа без да казвам каквото и да било. Очите ми се напълниха със сълзи. Клекнах до него за да съм на нивото му и той чинно положи глава на гърдите ми, въздишайки. Галихме се много дълго. Уникален. Много красив. Много умен и изключително добър. Не веднъж е бит от хора, но сега заканата е, че ще бъде отровен и то от една гадина, дето има защо да не го обича никой. А Кучо само иска да се гушка и да се гали. Той е на годинка. Само на годинка.
Асар му търси временен дом - има нещо в предвид за него. Лошото е че всички сме се препълнили. Аз питах на сто места и ме отсвириха. Снимките са правени на тъмно. Асар сигурно ще сложи и по-хубави.
Хора, той е уникален.

#3 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 09:39 AM

Здравейте!Познавам всички кучета от дома за деца,живея до него.Полужението там е напечено,хората скачат срещу кучетата,заплашват че ще ги отровят.Доста от кучетата изчезнаха.Кучетата найстина нападат хора,но само определен тип,което е в техен минус.Понеже живея до дома мога да давам информация,за случващото се там.

#4 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 03:26 PM

Здравейте,

Някой знае ли как се разбира кучо с други кучовци, по-специално такива по-малки от него? Мога да дойда да го изведем оттам, където се трепери за живота му и да се опитам да го прибера у нас за известно време. Освен ако не се разберат с нашия, но и тогава можем да измислим нещо за хотелче.
Обадете ми се или ми пишете ЛС да измислим нещо.

Edit: Чухме се с asar и утре ще се опитаме да хванем младежа, стискайте палци операцията по залавянето да мине успешно :)

#5 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 08:34 PM

Рекси е вече у нас :)
Като отидох да го взема беше бая стреснат, за пръв път му сложихме каишка, но се държа много добре момчето. В колата също слушка, макар че повърна, но какво да се прави - явно не му понася.
Хората, които са си общували с него досега ми казаха, че бил много палав и енергичен, но засега не се е отчел.
Стигнахме у нас, на вратата изтърпя стоически да бъде налаян едно хубаво от дакела, след което влезе, направи една обиколка на апартамента да види кое къде e, легна в коридора и заспа :smile: По някое време се премести към кухнята, където легна и заспа :) Там съм го понащракала малко.

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Не знам дали много му се е събрало днес и затова е толкова кротък, още чакам да му мине :)
Както се сещате, Рекси търси нов дом. Засега знам само това, което се спомена и по-горе за него - кастриран е, не харесва възрастни хора с торби и бастуни и ги лае, не харесвал и полицаи. За момента мога да кажа, че е добродушен, кротък и търпелив. Да видим дали няма да си покаже рогите като се поотпусне малко :) Утре отиваме при чичко доктор да сложим ваксинка и да видим все пак колко е голям и ще се отчетем след това.

#6 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 12:39 AM

Напълни ми душата! Евала за страхотната постъпка! Още една спасена душа...! :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#7 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2012 - 10:24 AM

Отидохме в събота на доктор, но ни се размина ваксинката за момента. Искат да минат няколко дена, в които да го наблюдаваме вкъщи, да не се окаже, че кучо е болен от нещо и само да влошим нещата с ваксината. Очичките му са малко зачервени, иначе за момента изглежда съвсем наред, та може би към края на седмицата ще се ваксинираме, ако всичко е точно. Нашите доктори казват, че предпочитат да му сложат и ваксина за бяс, тъй като не са сигурни дали хората от Екоравновесие наистина са му я сложили. Ако е сложена, според тях нямало да е проблем, защото вече ще има изграден имунитет, а ако не са - значи си трябва.
Измерихме го и се оказа, че тежи 24 кг. и е на около годинка и нещо. Обезпаразитихме го вътрешно и го изкъпахме, та сега е съвсем пухкав и става за гушкане :)
Все така кротък е, оказа се, че е и доста.. притеснителен? Не е направил ни една беля вкъщи и само един път се изпишка на двора към кооперацията. За да свършим други неща трябва да ходим да се разхождаме по-надалече из парковете, иначе - тц. Даже ме беше попритеснил понеже от петък следобед, когато го взех, до неделя към обяд не беше вършил голямата работа, но след едно по-голямо мотане в най-дълбокия сняг си свършихме всичко. Не съм сигурна дали е добре да стиска по толкова, нашия си върши нещата по 2-3-4 пъти на ден и не знам кой от двата варианта е по-"нормален"? Или може би зависи от кучето, от размера?
Ходи много добре на каишка, но се притеснява от хората, с които се разминава на улицата, най-вече от мъже. Вижда се как се стяга и трябва да го галя и да се убеждаваме, че всичко е наред, за да продължим нататък.
Имаме обаче и малък проблем. Рекси явно още има нужда да чеше зъбки. Ние затова сме запасени с достатъчно кожени кокали, НО нашето диване не дава някой друг да дъвче нещо пред него. Така че не можем да им ги дадем, а това означава, че го отнасят разни мебели... Което нямаше да е проблем, ако си бяха нашите мебели, но за съжаление сме под наем и всичко е чуждо. Та затова колкото и да е сладък и послушен, трябва в най-скоро време да му намерим нов приемен или (дай Боже!) постоянен дом.

#8 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 09:07 PM

От днес вече сме ваксинирани, чипирани и с паспорт :)
Рекси се поотпусна вече и вилнеят из къщата с Ръсти. Намерихме частично решение на проблема с дъвкането - оказа се, че разни въжета и възли за дъвкане могат да си ги споделят :) Все още обаче не можем да се разберем съвсем кое може и кое не може да се дъвче, но... има напредък.
Ето малко клипчета от веселието у нас:

Държа да отбележа, че цялото озвучаване е от Ръсти, на Рекси не сме му чули гласа, много е тих и като изключим чесането на зъбките не създава никакви проблеми. Има перфектни хигиенни навици.
Май съм пропуснала да кажа, че кучо в момента е в София, квартал Лозенец, но може да бъде закаран до всяка точка от България за новото си семейство, което все още издирваме :re_037:

#9 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 09:08 PM

Eто малко нови снимки от нас и да напомним, че Рекси все още търси дом. Ваксиниран, чипиран, кастриран, обезпаразитен, с паспорт - всичко е на линия :) И може да бъде закаран до всяка точка на България или да бъде пратен в чужбинско, ако му излезе късмета там.
Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 February 2012 - 09:20 PM

Stranger, сега виждам тази тема, браво на вас! :rc_036:

А на момчето - бързо и успешно задомяване :smile:

#11 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 11:02 PM

Stranger Качена снимка. Целувки на кучовците!

#12 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 11:48 AM

Ние пак да си ъпнем темата, че сме изпаднали назад. Малко нови снимки:

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

Ние тук освен проблема с дъвкането си имаме и малко други проблеми, най-вече покрай нашия бяс. Храним се в две отделни стаи, за да не бъде разкъсан Рекси от бесен дакел. Излизането е малко трудно, понеже в момента, в който се приближа до вратата и двамата са се строили там първи и трябва се преборя с тях, за да ги убедя, че излизам само АЗ, а не всички. И основния проблем е, че Рекси все още се страхува от други хора, онзи ден лаяхме един човек, който се прибираше понеже много ни беше страх от него. Тъй като аз работя на две места в момента просто нямам времето да го водя на дълги разходки и да му обръщам повече внимание, за да преодолеем това. По този случай утре Рекси отива за известно време при Galiadogs, за да поработи тя с него.
Все още чакаме предложения за дом за Рекси, пак да кажа че кучо е наистина страхотен и много добър. Редовния пример за това е как докато Ръсти го похапва, ръмжи, скача му по главата и т.н., реакцията накрая е само да му тегли един език и да му помахне с опашка :) Много търпеливо същество!

#13 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 10:47 AM

Ето и първия отзив на Галя за него:

Цитат

Рекси играе със всички кучета,перфектна хигиена има.На разходки досега не е залаял никой,но в двора като играе и като минат хора лае,но по-скоро за да съобщи,че има пазач в тази къща:)Учим го да не натяга повода на разходка,а да върви спокойно.

Нямам нови снимки, понеже забравихме да си вземем фото като го водихме към Пловдив. Следващия път като отидем да го видим ще го наснимам пак.
Все още никой не е питал за него, което е много жалко, тъй като той е страхотен куч... Дано му се усмихне късмета скоро.

#14 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2012 - 06:14 PM

Вчера бяхме на "свиждане" при Рекси. Той е много щастлив, че има други кучовци, с които да си играе и двор, по който да тича :dog: Вече се чувства съвсем у дома си при Галя и се е разлигавил точно толкова, колкото докато беше у нас. Много е енергичен, скача да гушка хората и често се опитва да се намести в нечий скут :)
С останалите кучета се разбира много добре, но много се натяга на котките, бута ги и се опитва да ги накара да бягат, за да се гонят. Добре че тамошните котки не са от най-притеснителните и общо взето не му обръщат никакво внимание :)
Но е най-добре да му намерим дом без котки в него, за всеки случай. Не че има лавина от запитвания за него, но все пак...
Ето и малко нов снимков материал:
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
Имам доста повече снимки, но момчето не се спира на едно място, а фотото бавно реагира и като се опитам да го снимам по-отблизо обикновено се получава това :ab_041:
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 01:00 AM

Преди няколко дена получих първото "запитване" за Рекси. Слагам го в кавички, защото дойде от някакъв младеж в podariavam.com, който имаше общо 5 мнения по темите - 4 за разни котета как ги искал и петото за Рекси :dry: За всеки случай му написах съобщение да го питам дали все пак иска куче или котка, как и къде смята да го гледа и подобни. Естествено, реакция до момента няма, но аз не съм и очаквала.
За сметка на това, успях да се свържа с няколко човека от форума и Рекси вече е предложен за осиновяване и извън България, където се надявам да му излезе късмета :)
Галя се е погрижила за реваксинацията и външното му обезпазитяване, което аз бях пропуснала, така че младежа е абсолютно готов за новия си дом. Нови снимки за момента нямам, при следваща разходка до Пловдив ще направим още.

#16 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2012 - 03:03 PM

Да ъпна пак малко темичката. Рекси все така си се гледа с Галя и все така чака някой да си го хареса. Слушка детето, добре се държи и съм сигурна че и при нея е доволен, но друго си е истински дом...

#17 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 09:47 PM

Вчера бяхме на гости на Рекси и се раходихме с него из центъра на селото, заедно с Галя. Страшно е послушен, не се дърпа изобщо, не се притеснява да се разхожда между хората вече. Все още му се случва нещо да го постресне и да лавне, но като цяло е много по-послушен и кротък. Държал се добре и с другите кучовци там, но ние това вече си го знаем :) Все още се опитва да гони котки, ако те се опитват да му бягат. Иначе забележки към него и поведението му няма вече, готов е за нов дом и стопани :)
Ето и малко снимки да го видите хубавеца :wub: (малко се е поомърлял, та не му личи колко е бял на места, но Галя е обещала голяма баня преди да тръгне за някъде :smile: )

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 06:45 PM

Ехоо, да не ни забравите :smile:
Рекси още чака да стане вярно другарче на някой добър човек и да му дава цялата си любов и енергия (които хич не са малко) :dog:

#19 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 06:06 PM

Не исках да стигам до тук, но вие ме принуждавате...

Прикачена снимка

Това е физиономията на Рекси, която наричам "дете-идиотче" :ab_041:
Не мога да погледна тази снимка и да не се усмихна :)
Най-слънчевото и добродушно момче на света още чака да му се усмихне късмета. Стиснете по някое палче за нас някой някъде да познае своето куче в него :ba_025:

#20 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 06:29 PM

Съжалявам,че ще спамя,но снимката е наистина много сладурска.Качена снимка Качена снимка .Дългото езиче настарни и най-шантавия готин поглед.Качена снимкаКачена снимка Стискаме палци и лапички за скорошен дом на момчето.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни