- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Кучета в риск - Своге
Публикувано: 25 January 2012 - 09:35 PM
Включих се в този сайт с надеждата,че ще успея да помогна на няколко изхвърлени кучета на спирка Желен,до Своге (на около 40 км от София),които сме кастрирали и ги храним,колкото можем,но местните жители се заканват да убият,защото им лаят...Всеки ден им е подарен...
Хубавият ,добър Марти и Шаная,която куца с едното краче...
Оранжевият Спас,който бяга като му хвърлиш храна,защото мисли ,че го замерваш с камъни - само това е виждал...
Моля,ако някой желае да помогне да си намерят дом,нека ми пише на e-mail: zira619@gmail.com, или да ми се обади на тел.0889563562
Благодаря ви.
Публикувано: 26 January 2012 - 09:19 AM
Приятели, Зира ми помогна много с тази сага за 10 кучовци. В момента не мога да помогна финансово, защото доста задлъжнях, но си мисля, че най-добрият начин да подадем ръка на тези кучовци е един по един (или при голям късмет - всички) да настаним в приемен дом или на обучение/хотел и да им търсим усилено дом.
Някой иска ли да е попечител (финансов) на Шаная, Спас или Марти?
Зира,
може ли, моля, да споделиш повече за характерите? Как са с други кучета, с котки, с хора, с деца? Какъв е здравният статус: кастрирани са, предполагам и ваксинирани (без ваксина едва ли някой ще се наеме да ги вземе), редовно обезпаразитявани? След 10 февруари, мога да поема 3 ваксини, чипа и паспорти. Съжалявам, че с повече не мога да помогна

Публикувано: 26 January 2012 - 10:00 AM
моите възхищения за това,което направи за кучетата в Своге,за мен това беше невъзможна мисия...:)
Благодаря ти и че ми показа този чудесен сайт.
Ще разкажа за кучетата...Марти,най-голямото светло-кафяво куче е най-социално ,игриво и любвеобилно.Било е държано вързано в гараж без храна,и за негов късмет "собственикът" го е изхвърлил.Кастриран,обезпаразитен .
Шаная е кръстена на друго куче,подобно на нея,което хранехме около 2 години и местните го убиха.Дребна,черно-сива,с по-дълъг косъм. Тя е по-дива,не дава да я галя,но най-ме притеснява това,че от доста време не си стъпва на задното краче и то може да атрофира.Иначе е добродушна,мила.Кастрирана е.
Оранжевият Спас е средна големина,добър,страхлив,но от известно време ми дава да го галя.Мисля,че бързо ще се социализира.Понякога не идва да яде и всеки път изтръпвам за него.Кастриран.
За четвъртия,Лиско,кафяво-риж, който отдавна е там,не смея да мисля,че ще го осинови някой ,защото така и си остана див,не дава да се пипа,а и не е атрактивен като външност...Той сега се чувства главатар на бандата и непрекъснато лае,и по хората също,което не е правил преди,и заради него ще избият всичките...
Марти и Шаная не са ваксинирани,а Лиско - отдавна.Мисля,че само Спас е ваксиниран,но пак не съм съвсем сигурна.
Не знам как да надпиша на снимките кое е кучето,надявам се да съм ги описала ясно.
Публикувано: 27 January 2012 - 06:54 PM
Толкова ми е тежко, че не мога да го поема. Ох, дано се намери човек, чието сърце да стопли...

Публикувано: 30 January 2012 - 07:10 AM
Това е чудесен жест! Ще попитам дали може да ни ги вземат по влака,защото нямаме кола,а съпругът ми е машинист.
Иначе вчера ваксинирахме Марти и Спас,вече имат паспорти.Остана Шаная,а за Лиско е ваксиниран,но отдавна,а и едва ли някой ще го вземе.
С Марти вчера сме се прегръщали и играли 1-2 часа.Много е любвеобилен,само търси някой да го гали и да играе с него. Не искаше да излиза от двора на вилата...обаче го извадих,защото си тръгнахме,а там няма никой.
И Спас го прегръщах около15 минути,вече съвсем се опитоми.
Благодаря ви за подкрепата.
Публикувано: 30 January 2012 - 10:41 PM
Публикувано: 15 February 2012 - 10:23 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 February 2012 - 10:51 AM
Всъщност беше много забавно и приятно да посетим на място страхотни хора и чудесни котаци и кучовци. Ето малко снимков материал и едно ужасно и тъмно клипче на моя любимец Мартин.

Публикувано: 19 February 2012 - 10:53 AM

Публикувано: 19 February 2012 - 05:39 PM

- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »

Вход

Горе
Цитиране +