Доберман
Публикувано: 09 December 2006 - 06:51 PM
An4eto благодаря ти за съвета!!!
Публикувано: 09 December 2006 - 07:28 PM
сладур не ами....
с нетърпение очаквам снимките!!!!
Публикувано: 09 December 2006 - 08:28 PM
Пиппо, според мен кучетата спят през голяма част от деня, смятам, че няма защо да се тревожиш. За това, че е слаб, Рекс беше 2,5 кг. когато го взех, сега е 25 кг. Доколкото знам тези породи (някои ги наричат MAXI) растат много интензивно до 5 месец, и през този период е много важно правилното (балансирано) хранене, калций, витамини, и т.н. Ако можеш да си позволиш - храни го с ROYAL CANIN. Смята се че е най доброто. Има храна за junior. Аз го изпробвах и съм доволен. До около 1 година растежът в общи линии приключва. И един съвет от мен (изстрадахме го с Рекс) - не му давай никакви кокали, докарват само проблеми, може да се наложи и операция.
Прикачени файлове
-
scan0001.jpg (440.87K)
Брой сваляния: 84
Публикувано: 09 December 2006 - 08:32 PM
Това също е за ПИППО
Прикачени файлове
-
scan00021.JPG (15.64K)
Брой сваляния: 76
Публикувано: 09 December 2006 - 08:42 PM
Аз водя Рекс, за да се запознава с други кучета и да свиква с тях.
Четох, че до 14 седмица е важно кучето да опознае колкото се може повече хора и животни, тях в последствие то ги смята за "приятелски настроени същества". В последствие започва все по-интензивно за възприема непознатите като "враждебни" и да е агресивен към тях. Звучи ми логично.
Ето една снимка от този парк. (имам още, ако на някой му е интересно... l) )
Прикачени файлове
-
Image_984_.jpg (21.27K)
Брой сваляния: 73
Публикувано: 09 December 2006 - 08:49 PM
вярно е всичко което каза tonyg58!!пипо нормално е!всяко кученце спи по много! то е като човешките деца,по късно зрели хора!като е бебе дето спи по почти цял ден,става само да яде-кученцето също, и постепенно съня му намалява докто като стане доста възрастно куче спи по много малко!!! 1super
той на колко е?фредо де! w)
Публикувано: 09 December 2006 - 09:32 PM
Бих искал да попитам, някой може ли да ми каже нещо за школите за обучение на домашни кучета?
Пиппо, браво на теб super best . Ваксинирал ли си го? (Мисля, че се правят 3 ваксини, първата е PUPPY. Рекс стоя до третия месец, без да го извеждам, за да намалим риска от зараза, преди да е направена и третата ваксина. Така ме посъветва моя ветр. лекар.
Прикачени файлове
-
Image_908_.jpg (21.03K)
Брой сваляния: 76
Публикувано: 09 December 2006 - 11:51 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1165701076.jpg (12.61K)
Брой сваляния: 69
Публикувано: 09 December 2006 - 11:52 PM
pippo, моля, запознайте се как да обработвате снимките си Тук и не прикачвайте снимки, по-големи от 500 пиксела и 50 kB. Форумът няма автоматична функция да оправя снимки, а някой трябва да върви след вас и да ви върши тази работа.
Следваща снимка над указаните размери няма да бъде редактирана, а изтрита.
от мода
Прикачени файлове
-
post_29_1165701126.jpg (11.05K)
Брой сваляния: 64
Публикувано: 10 December 2006 - 02:10 AM
За спането.... много просто:
1 .То е бебе и прекарва голяма част от деня в сън.
2. Вече е нахранено до насита и не е нужно да бди за порцион да не го изпреварят другите.
3. Никой не го хапе , тъпче ....лае....и сега може да си отпочине. Така ще е поне два дни.
Като казваш, че е лошо хранено -ето ти от къде се започват липсите при бързорастящите животни.
Съветвам те като се наспи да го хващаш и веднага да го носиш където трябва да пишка и да го хвалиш много като си свърши нуждите.
tonyg58, ще ви навестявам темата за разходките ,че съм доста далече ,за да ви се насладя от близо. Расте и хубавее твоят красавец super best
Публикувано: 10 December 2006 - 11:13 AM
Абе хора, купирането е забрането ПО ЗАКОН...
Това, че тук-там ветеринарите още не го спазват, нищо не означава (освен че даденият ветеринар просто нарушава закона).
Така че - не, не е БРАВО; даже точно обратното - ПФУЙ! Да не говорим, че има вероятност ветеринарят, който се навие да отреже ушите, да е нескопосен в ръцете и да ги окепази - я твърде къси, я несиметрични, я един господ знае какво... и вместо да се изпишат вежди (т.е. да се докара красивото изражение на главата), да се извадят очи - т.е. да се окепази кучето за вечни времена.
Остави го Фредо с уши, освен ако хрущялите не се окажат много здрави... Жив и здрав да е, няма нужда да го подлагаш на излишни изпитания и мъчения.
А, и да не седне сега някой да ме убеждава, че рязането на ушите не е мъчение... баш такова си е: упойка, операция, шевове, потенциални проблеми с шевовете, потенциално възпаление; болка... после - коронка за да се изправят тия уши (още мъчения... много му е приятно на доберманчо да са му увити ушите в бинт и дигнати с клечки...) Закона настрана, но ЗАЩО човек да причинява това - напълно излишно - на кучето си?! bl)

Публикувано: 10 December 2006 - 11:26 AM
единстваната порода която е хубава с уши за мен е немския дог.
доберман с уши е направо клоун!!!
СмЕХх
Публикувано: 10 December 2006 - 01:36 PM
Приятели искам да ви попитам какво ви е мнението за ватамините Vita-Bon на Vitakraft. Ветеринарят ми го препоръча и смятам от утре да започна да му ги давам.