Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#1261 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2006 - 04:38 PM

МОЛБАТА НА ЕДНО КУЧЕ

1 Моят живот трае десет до петнадесет години.Всяка твоя година за мен означава поне пет.Замеслисе за това преди да ме вземеш.
2 Обичай ме такъв,какъвто съм,нали сам си ме избрал.
3 Дай ми време да схвана това,което искаш от мен.
4 Имай ми доверие,аз живея от това.
5 Никога не ми се ядосваи и не ме затваряй за наказание.Ти имаш своите приятели и развлечения,аз имам само теб.
6 Говори ми понякога.И дори да не познавам думите.Аз познавам гласати и разбирам,че говориш на мен.
7 Знай,че никога не забравям как са се отнесяли с мен.
8 Преди да ме биеш помисли за това,че моите челюсти с лекота биха смачкали ръката ти,но аз никога няма да го направя.
9 Не ме вземай като играчка,за да се забавлявап докато съм малак и после да ме изоставиш,моята любов към теб е вечна.
10 Преди да ме наречеш твърдоглав или мързелив запитай се дали например не ме мъчи неподходяша храна,дали не съм стоял дълго време на слънце или пък съм уморен.Помисли си,може и ти да грешиш и аз да не разбирам какво искаш от мен.
11 Грижи се за мен когато остарея,остана без зъби,оглушея,ослепея и не мога да се движа добре.И за теб ще се грижи някои,защото старостта е една за всички!
12 Бъди с мен в последния ми час.Никога не казваи- Такива неща не мога да гледам... Когато съм с теб, всичко е лесно.Това е твоят дълг за моята вярност,за нашата хубава младост!

#1262 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 09:25 PM

Онгал, незнам какво точно да напиша или какво да направя за да докажа колко много обичам w) , не кучетата, а доберманите, защото за мен те не са просто кучета. Готов на всичко. Готов съм да не ям с дни, за да може той да яде, готов да не излизам за да мога да изведа него, готов съм да го обичам както и да изглежда (все пак сигурно няма да мога да си взема с родословие s) ), затова повярвай ми готов съм да изпълня ПРАВИЛНИКА НА КУЧЕТО, каквото и да ми коства това!!! d) d) d)

#1263 Потребителят е офлайн   NCN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 08:49 AM

Цитат

МОЛБАТА  НА  ЕДНО  КУЧЕ

1 Моят живот трае десет до петнадесет години.Всяка твоя година за мен означава поне пет.Замеслисе за това преди да ме вземеш.
5 Никога не ми се ядосваи и не ме затваряй за наказание.Ти имаш своите приятели и развлечения,аз имам само теб.
6 Говори ми понякога.И дори да не познавам думите.Аз познавам гласати и разбирам,че говориш на мен.
8 Преди да ме биеш помисли за това,че моите челюсти с лекота биха смачкали ръката ти,но аз никога няма да го направя.
9 Не ме вземай като играчка,за да се забавлявап докато съм малак и после да ме изоставиш,моята любов към теб е вечна.
10 Преди да ме наречеш твърдоглав или мързелив запитай се дали например не ме мъчи неподходяша храна,дали не съм стоял дълго време на слънце или пък съм уморен.Помисли си,може и ти да грешиш и аз да не разбирам какво искаш от мен.
11 Грижи се за мен когато остарея,остана без зъби,оглушея,ослепея и не мога да се движа добре.И за теб ще се грижи някои,защото старостта е една за всички!
12 Бъди с мен в последния ми час.Никога не казваи- Такива неща не мога да гледам... Когато съм с теб, всичко е лесно.Това е твоят дълг за моята вярност,за нашата хубава младост!

Това е ! (love) Незнам по-точно определение и описание на кучешкия живот и съжителството му с човека! s) Докато го четях чак се просълзих s)
Това просто трябва да се знае от всеки който има или ще има куче и по-важното е да се осъзнава!

#1264 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:57 AM

Нека това се прочете от всички и да се замислят тези които искат да имат куче,дали ще могат да изпълнят молбата му и тогава да решат да си вземат.
А Вие двамата пипо и трик не бързайте да си вземате до 10-15 дни ще Ви кажа какво може да се направи.Дано да е във Ваша полза.

#1265 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:03 PM

Онгал всичко което ни кажеш ще ни е от полза, защото виждам че ти си човек с опит. А най - вероятно няма да си взема доберманче за коледа, защото се сварзах с човек в Пловдив, който може да ми достави доберман, но ми каза че зимата не е сезонът на тази порода, защото има опасност малките да умрат. Така че можеби ще си взема чак на пролет s) s) s)

#1266 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:discussion
Публикувано: 29 November 2006 - 09:13 PM

Цитат

МОЛБАТА НА ЕДНО КУЧЕ

Ongal, тази МОЛБА наистина е много точна и трогателна. Миналата година загубих немска овчарка след 8 години страхотна дружба. Взех я като бебе на 2 месеца и 5 месеца по цял ден бяхме заедно. Тогава си бях у дома. Двамата бяхме толкова свързани един с друг, беше ми незаменим приятел. Почина от рак. Три месеца ходехме по доктори, опитвах се да я спася, но не успях. Сега като пиша и се просълзявам... Добре, че от 5 месеца с Рекс сме заедно и е много весело, но нищо не може да изтрие чувствата към предишното ми куче - и сега снимката му е над леглото ми.

Голями приятели са!!!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Sara_5.JPG (52.35K)
    Брой сваляния: 84

#1267 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:17 PM

пипо жалко,че няма да е по-скоро,но пък може би(аз също така смятам)пък е по-добре наистина за кученцето да го вземеш но пролет!сага тепърва идва зима и но първата си дори разходка бебо може да се разболее.Предполагам няма да ти остане особенно добръ спомен и самото преживяване на теб и кучое ..годно!кученцето ще е малко и уязвимо-лесно може да се разболее!пък и ще имаш повече време да се подготвиш за пристигането му!! 1super и после като дойде-радостта ти ще много по голяма,защото си го чакал още по-дълго!!! 1super
погледни от добрата страна-по-добрее да е на пролет!то няма да избяга-кученце ще ИМАШ!!! w) 1super

оф и аз ква лекция спретнах!!! b) извинявам се,но мисля,че ако ни за ПИпо,то за някой може би бъдещ потребител би била полезна!!! 1super СОРРИ
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#1268 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 29 November 2006 - 09:48 PM

tonyg58, любовта към кучето , което първо е прочело мислите ти и е стигнало до сърцето ти си остава за винаги.
Гледам снимката ,но да ти питам онази графа с надпис САРА да не е прахът на овчарката?
Пипо , през зимата нищо няма да му стане на кучето. Аз гледам пинчери , а те са много по -нежни и чувствителни и ако правилно се гледат нищо им няма. Дори и съвсем малки ги извеждам да се изпишкат и не се простудяват. Човека ,който иска да ти продаде кученце сигурно ги гледа на двор и за това не иска да ги запложда .Почакай какво ще ти каже Оngal ако е посилна сумата за теб не се и замисляй.

Оngal, "Молбата на едно куче" и аз като tonyg58 се просълзих при спомена за предишното си куче. Радвам се ,че съм изпълнила молбата и.

#1269 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 10:58 AM

Цитат

МОЛБАТА  НА  ЕДНО  КУЧЕ

1super

#1270 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 02:19 PM

ИЗКАМ ДА КАЖА НА ОНГАЛ ЧЕ МОЛБАТА Е АБСЕЛЮТНО ТОЧНА!!!

ПИПО И АЗ САМ НА САЩОТО МНЕНИЕ КАТО ТЕБ!!!

НАДЯВАМ СЕ ЧЕ КАТО СИ ЗЕМАА DOBERMAN ДА НЕСЕ НАЛАГА НО САМ ГОТОВ ДА ИДЯ ДО AДА ЗАРАДИ НЕГО. angelpik

#1271 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 08:43 PM

При нас всичко стана много бързо. Живеем в къща и след като дъщеря ми поотрасна решихме (аз и тя) , че е време да си вземем някакво хайванче дето да щъка в двора и да яде хора b) Бяхме се насочили към мини Пинчер, Пекинез или нещо си там дребно. Ходихме 3 пъти на едно место където ни бяха обещали малко пекинезче но детето което беше там не ни го даваше, а родителите постоянно ни звъняха да го приберем. Как да вземеш кученце от малко дете. Отказахме се. s) Не бяхме ориенрирани като вас за определена порода. Седмица по-късно звъни един приятел и ме застрелва с въпроса"-искаш ли Доберман-женски". Ми аз отде да знам дали искам. Отидохме да го видим , а ТЯ една педя висока , а майка и я държи под охрана и отбрана. Супер много ми хареса. Пихме по BEER и буквално го откраднахме от майката. Голям вой беше. Сигурно още ме мрази. Щерката го взе и през целия път подскачаше с изречението -имаме Доберман. Проблемите обаче не бяха само дотук. ЖЕНАТА НЕ ЗНАЕШЕ. Вечерта се наредихме всички като на стрелбище и чакахме пристигането и присъдата bash . Тя влезе видя я и се разплака. Очаквахме мърморене,мрънкане но чак толкова да и хареса не очаквахме. Сега вече съм страшен фен на породата и както много пъти съм заявявал -за мен друга няма(лично мнение).

#1272 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 09:20 PM

Прилип благодаря ти за съвета. Точно във момента са ми полезни всякакви съвети. Но въпреки всичко ще направя всичко възможно за да може колкото се може по - бързо да имам доберманче!

#1273 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 05:30 PM

ПИПО И АЗ БАРЗАМ МКСИМАЛНО d)

#1274 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 08:15 PM

А , вие къде смятате да ги гледате тези кученца ? Имам впредвид, че те трябва да са на топло понеже предполагам знаете че Добермана е късокосмест и му е доста студено през зимата. Зара по цял ден пази калорифера и става само ако има някакви нужди b)

#1275 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2006 - 01:37 PM

Caki аз поне много ясно няма да го гледам на двора или на терасата. Естествено, че ще бъде вкъщи. А и плюс това от мерак аз няма да го оставя на мира b) .

#1276 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 05:54 PM

Пипо какъв е този човек който ще ти намери куче,от къде ще го вземе ако можеш научи искам да знам.
Приатели ако ми позволите така да се обърна към Вас,запомнете много добре тази молба и не я забравяите НИКОГА a) Днес имах непринуден разговор с много близак човек(така смятах) fow който ми каза такива думи относно Есаул който е вече на 10 години и вече е стар и капризен "да го застрелям не ми трябвал вече"
Никога няма да го направя каквото и да ми струва той е моята гордост,моя най добър приятел и който знае всички мои радости и неволи.А този човек за мен вече няма да съществува.

#1277 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 06:22 PM

Колкото и страно да е Онгал има и такива " хора" за съжаление. А най-лошото нещо е че понякога успяват да се сдобият и с животно и да му отравят живота . s)
Надявам се че по рядко ще се появяват.
Tric и Pippo ако мога да си позволя един съвет внимавайте в голямото си желание да не допуснете грешка. И дай Боже повече Добермани да има в БГ super best
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1278 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 08:40 PM

леле то това не не човек ааа..незнам
и една моя приятелка ми е разказвала за един човек-ловец,чието куче станало но 10 години и бело по мудно и по бавно и той го застрелял,защото не му вършело работа вече!!кучето било гонче!няма общо с темата,но извинето просто по въпроса с тези "хора който обичат животните" a)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#1279 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 09:54 PM

Ongal аз бих казат че трябва да застре.яш човека, който ти е наговорил тези глупости, а не къчето си. Незнам защом, но много мразя такива хора. Според мен това е завист.

Ongal няма да си взимам кученцето от този човек, защото във момента имам оферта от една жена от София. Моля се на Бог всичко да е наред и ако кученцата на тази жена ми харесат, до няколко дни да си имам доберманче.

Akela благодаря ти за съвета. Естествено, че няма да пребързвам. Ако видя, че кученцето което искам да взема не е наред (не дай си Боже), разбира се че няма да го взема.

#1280 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 December 2006 - 10:35 PM

ongal, разбирам те защо си толкова обиден от "съвета" на господина, но не му обръщай внимание. Само човек , който е живяс с кучето си като с приятел ,а не като робот изпълняващ команди , може да разбере какво чувстваш към Есаул. Пожелавам му спокойни и леки старини.

pippo, помоли някой ,който има опит с добермани да дойде и да ти помогне в избора на кученце. Има някой тънкости ,които опитното око знае как да види.

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни