Доберман
Публикувано: 28 November 2006 - 04:38 PM
1 Моят живот трае десет до петнадесет години.Всяка твоя година за мен означава поне пет.Замеслисе за това преди да ме вземеш.
2 Обичай ме такъв,какъвто съм,нали сам си ме избрал.
3 Дай ми време да схвана това,което искаш от мен.
4 Имай ми доверие,аз живея от това.
5 Никога не ми се ядосваи и не ме затваряй за наказание.Ти имаш своите приятели и развлечения,аз имам само теб.
6 Говори ми понякога.И дори да не познавам думите.Аз познавам гласати и разбирам,че говориш на мен.
7 Знай,че никога не забравям как са се отнесяли с мен.
8 Преди да ме биеш помисли за това,че моите челюсти с лекота биха смачкали ръката ти,но аз никога няма да го направя.
9 Не ме вземай като играчка,за да се забавлявап докато съм малак и после да ме изоставиш,моята любов към теб е вечна.
10 Преди да ме наречеш твърдоглав или мързелив запитай се дали например не ме мъчи неподходяша храна,дали не съм стоял дълго време на слънце или пък съм уморен.Помисли си,може и ти да грешиш и аз да не разбирам какво искаш от мен.
11 Грижи се за мен когато остарея,остана без зъби,оглушея,ослепея и не мога да се движа добре.И за теб ще се грижи някои,защото старостта е една за всички!
12 Бъди с мен в последния ми час.Никога не казваи- Такива неща не мога да гледам... Когато съм с теб, всичко е лесно.Това е твоят дълг за моята вярност,за нашата хубава младост!
Публикувано: 28 November 2006 - 09:25 PM
Публикувано: 29 November 2006 - 08:49 AM
Цитат
1 Моят живот трае десет до петнадесет години.Всяка твоя година за мен означава поне пет.Замеслисе за това преди да ме вземеш.
5 Никога не ми се ядосваи и не ме затваряй за наказание.Ти имаш своите приятели и развлечения,аз имам само теб.
6 Говори ми понякога.И дори да не познавам думите.Аз познавам гласати и разбирам,че говориш на мен.
8 Преди да ме биеш помисли за това,че моите челюсти с лекота биха смачкали ръката ти,но аз никога няма да го направя.
9 Не ме вземай като играчка,за да се забавлявап докато съм малак и после да ме изоставиш,моята любов към теб е вечна.
10 Преди да ме наречеш твърдоглав или мързелив запитай се дали например не ме мъчи неподходяша храна,дали не съм стоял дълго време на слънце или пък съм уморен.Помисли си,може и ти да грешиш и аз да не разбирам какво искаш от мен.
11 Грижи се за мен когато остарея,остана без зъби,оглушея,ослепея и не мога да се движа добре.И за теб ще се грижи някои,защото старостта е една за всички!
12 Бъди с мен в последния ми час.Никога не казваи- Такива неща не мога да гледам... Когато съм с теб, всичко е лесно.Това е твоят дълг за моята вярност,за нашата хубава младост!
Това е ! (love) Незнам по-точно определение и описание на кучешкия живот и съжителството му с човека! s) Докато го четях чак се просълзих s)
Това просто трябва да се знае от всеки който има или ще има куче и по-важното е да се осъзнава!
Публикувано: 29 November 2006 - 09:57 AM
А Вие двамата пипо и трик не бързайте да си вземате до 10-15 дни ще Ви кажа какво може да се направи.Дано да е във Ваша полза.
Публикувано: 29 November 2006 - 09:03 PM
Публикувано: 29 November 2006 - 09:13 PM
Цитат
Ongal, тази МОЛБА наистина е много точна и трогателна. Миналата година загубих немска овчарка след 8 години страхотна дружба. Взех я като бебе на 2 месеца и 5 месеца по цял ден бяхме заедно. Тогава си бях у дома. Двамата бяхме толкова свързани един с друг, беше ми незаменим приятел. Почина от рак. Три месеца ходехме по доктори, опитвах се да я спася, но не успях. Сега като пиша и се просълзявам... Добре, че от 5 месеца с Рекс сме заедно и е много весело, но нищо не може да изтрие чувствата към предишното ми куче - и сега снимката му е над леглото ми.
Голями приятели са!!!
Прикачени файлове
-
Sara_5.JPG (52.35K)
Брой сваляния: 84
Публикувано: 29 November 2006 - 09:17 PM
погледни от добрата страна-по-добрее да е на пролет!то няма да избяга-кученце ще ИМАШ!!! w) 1super
оф и аз ква лекция спретнах!!! b) извинявам се,но мисля,че ако ни за ПИпо,то за някой може би бъдещ потребител би била полезна!!! 1super СОРРИ
Публикувано: 29 November 2006 - 09:48 PM
Гледам снимката ,но да ти питам онази графа с надпис САРА да не е прахът на овчарката?
Пипо , през зимата нищо няма да му стане на кучето. Аз гледам пинчери , а те са много по -нежни и чувствителни и ако правилно се гледат нищо им няма. Дори и съвсем малки ги извеждам да се изпишкат и не се простудяват. Човека ,който иска да ти продаде кученце сигурно ги гледа на двор и за това не иска да ги запложда .Почакай какво ще ти каже Оngal ако е посилна сумата за теб не се и замисляй.
Оngal, "Молбата на едно куче" и аз като tonyg58 се просълзих при спомена за предишното си куче. Радвам се ,че съм изпълнила молбата и.
Публикувано: 30 November 2006 - 10:58 AM
Цитат
1super
Публикувано: 30 November 2006 - 08:43 PM
Публикувано: 02 December 2006 - 08:15 PM
Публикувано: 05 December 2006 - 05:54 PM
Приатели ако ми позволите така да се обърна към Вас,запомнете много добре тази молба и не я забравяите НИКОГА a) Днес имах непринуден разговор с много близак човек(така смятах) fow който ми каза такива думи относно Есаул който е вече на 10 години и вече е стар и капризен "да го застрелям не ми трябвал вече"
Никога няма да го направя каквото и да ми струва той е моята гордост,моя най добър приятел и който знае всички мои радости и неволи.А този човек за мен вече няма да съществува.
Публикувано: 05 December 2006 - 06:22 PM
Надявам се че по рядко ще се появяват.
Tric и Pippo ако мога да си позволя един съвет внимавайте в голямото си желание да не допуснете грешка. И дай Боже повече Добермани да има в БГ super best

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 05 December 2006 - 08:40 PM
и една моя приятелка ми е разказвала за един човек-ловец,чието куче станало но 10 години и бело по мудно и по бавно и той го застрелял,защото не му вършело работа вече!!кучето било гонче!няма общо с темата,но извинето просто по въпроса с тези "хора който обичат животните" a)
Публикувано: 05 December 2006 - 09:54 PM
Ongal няма да си взимам кученцето от този човек, защото във момента имам оферта от една жена от София. Моля се на Бог всичко да е наред и ако кученцата на тази жена ми харесат, до няколко дни да си имам доберманче.
Akela благодаря ти за съвета. Естествено, че няма да пребързвам. Ако видя, че кученцето което искам да взема не е наред (не дай си Боже), разбира се че няма да го взема.
Публикувано: 05 December 2006 - 10:35 PM
pippo, помоли някой ,който има опит с добермани да дойде и да ти помогне в избора на кученце. Има някой тънкости ,които опитното око знае как да види.