Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#1421 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 December 2006 - 11:13 PM

Tonyg58, благодаря ти за съвета! Ще потърся такава яка. Весели празници!

#1422 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 December 2006 - 11:43 PM

Пипо , опитай като сложиш яката да го намажеш с Маз на Вишневски (може и с течната ) или само с боров катран-идеално за ранички е и много бързо заздравяват. Имаше и един спрей , който май ги дрезнеше и не го ближеха ....дано не бъркам името - Кубатол. Ти дава ли му пак за глисити?
Оставил ли си му някъкви кожени кокали да се залъгва с тях ?

#1423 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 12:06 AM

Ancheto, благодаря ти!!! Ще опитам. Да дадох му хапче за глисти и кокали съм му купил, но най - много харесва кучешките сулетки.

Да знаете в сряда всички да стискате палци, защото ще отиваме да режем ушите и дано всичко да е нарен. Може ли някой да ми каже колко време горе долу трае операцията?

#1424 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 26 December 2006 - 12:17 AM

По мои предположения ...упояване- 10 мин ; рязяне и шев- 25/30 мин ....значи приблизително 30- 45 мин. Но всичко зависи от лекара. Вземете си много топли одеалца , защото след като са под упойка телесната им температура спада на животинките и може да го простудите много лесно. Да знаеш ,че може и да повърне и не е хубаво да е ял и да е пил вода.
Ако знаеш само как ми се сви сномаха ...само като си спомних как помагах веднъж.....бррррррр Обезателно да пишеш как е мъника после. И все пак имаш време да размислиш ,нали? wink

#1425 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2006 - 06:27 PM

Здравеите!!! Фредо вече е с купирани уши. Всичко мина добре. Цял ден спеше и чак сега се събуди, наяде се и сега не ме оставя намира. На 2ри ще ходим да сваляме конците.

#1426 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 27 December 2006 - 11:31 PM

От утре е хубаво всеки ден да му мажеш ръбчетата на ушите с риванолова пастичка или някакъв друг мехлем, като внимателно масажираш ръбчетата. Това ни го казаха за да не станат с дебели ръбчета и възелчета , особено ако се чеше. И като се маже не го сърби толкова много ухото.

#1427 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2006 - 05:37 PM

Пипо честито разкрасяване!!! l)
покажи снимка с новите уши!! w)
какво получи Фредо за Коледа?или подаръкат беше именно това рразкрасяване !? w)

п.с.аз съм Притил 1super
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#1428 Потребителят е офлайн   NadqampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2006 - 05:58 PM

http://www.dobermanpages.com/
http://www.krillenburg.com/
http://www.doberman.fr/
http://porodikucheta...nk.php?id=22841
http://www.doberman.com.br/
http://www.caya-dobermanns.com/
http://porodikucheta...nk.php?id=22845
http://www.doberman.se/
http://porodikucheta...nk.php?id=22848
http://www.geocities...ondoc/albinism/
http://www.whitedoberman.com/
User's Signature

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________

#1429 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 12:03 AM

Pippo давай снимки bravoS bravoS bravoS

#1430 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:discussion
Публикувано: 29 December 2006 - 07:27 AM

Пипо честито НОВИ УШИ!!!
Качи снимки да го видим красавеца. 1super

Подари ли му кожен "кокал" ? l) l) l)

#1431 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 12:58 PM

Мога да кача снимки, но да знаете че ушичките му все още не са изправени и няма превръзки. Само с конци е. Докторът, който му копираше ушите е ветеринар, който се занимава предимно с копиране на уши и на опашки. Едни мой познати имат дог и този ветеринар е копирал и неговите уши и много ми хареса как са изправени и ги помолих да ме сваржат с него. В последствие разбрах, че той е най - добрия в региона. Та когато ми каза, че няма да слага превразки аз много се очудих, защото ми беше много чудно как иначе ще се изправят ушите и той ми каза, че превръзките не са гаранция, че ушите ще се изправят. Можело след като се свалят, ушите пак да си клепнат. Каза също, че превръзките били предпоставка за възпаление на шевовете и вече почни никаде не слагали превръзки. След като ми обесни това на мен ми стана много чудно как ушите ще се изправят сами, а той ми каза че хрощяла в последствие ще се втвърдява и ушите до 5тия месец ще бъдат напълно изправени.

Ето сега една снимка няколко часа след операцията.

Прикачени файлове

#1432 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 01:01 PM

Ето още една. На нея изглежда по - добре.

Прикачени файлове

#1433 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 09:41 PM

Пипо малкия Фреди изглежда страхотно!!! bravoS Направо е страхотен милинкия!!! w)
Закача ли си ушите?В симисъл с лапи търка ли си така главата?Дразнят ли го? s)
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#1434 Потребителят е офлайн   eVoLut1oN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 10:40 PM

здрасти на всички значи сега до 1 седмица живот и здраве ще си вземам това великолепно създание.По принцип само информативно да попитам цената каква е на чистокръвния,защото напоследък чувам че правят мн шашми с документите.10х предварително
бтв:за мене добермана е най доброто интелигенто и красиво куче което съществува направо не мога да му се нарадвам.

#1435 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 10:49 PM

Скромно бих казала, че от скромния си опит скромно съдя, че "сами" ще се изправят само уши, които са давали някакви признаци на свръх-здрав хрущял, т.е. били са тръгнали да се надигат преди купирането. ТЕЗИ уши няма да се изправят сами и ТРЯБВА да им се слага "подпорка". Иначе ще останеш с куче, което хем е осакатено, хем клепоухо. Някак си глупаво излиза.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#1436 Потребителят е офлайн   обичам-кучетата Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 11:20 PM

просто трябва да се направи като хората,той е още малък и хрощяла се е пречупил и така ще остане.
User's Signature

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума

#1437 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 11:42 PM

Здравей Пипо ! Да ти е живо и здраво кучето и ти да му се радваш дълго 1super
Ако мога да си позволя един съвет - поотгледал съм някое и друго куче и , като гледам ушичките на твоя красавец след купирането имам чувството , че няма да се изправят сами без помощ. Вземи мерки и се надявам да не е късно. Искренно се надявам да не съм прав.
Весело посрещане на новата година на всички и само радосни мигове с четериногите приятели super best
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1438 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 December 2006 - 08:45 AM

Цитат

Мога да кача снимки, но да знаете че ушичките му все още не са изправени и няма превръзки. Само с конци е. Докторът, който му копираше ушите е ветеринар, който се занимава предимно с копиране на уши и на опашки. Едни мой познати имат дог и този ветеринар е копирал и неговите уши и много ми хареса как са изправени и ги помолих да ме сваржат с него. В последствие разбрах, че той е най - добрия в региона. Та когато ми каза, че няма да слага превразки аз много се очудих, защото ми беше много чудно как иначе ще се изправят ушите и той ми каза, че превръзките не са гаранция, че ушите ще се изправят. Можело след като се свалят, ушите пак да си клепнат. Каза също, че превръзките били предпоставка за възпаление на шевовете и вече почни никаде не слагали превръзки. След като ми обесни това на мен ми стана много чудно как ушите ще се изправят сами, а той ми каза че хрощяла в последствие ще се втвърдява и ушите до 5тия месец ще бъдат напълно изправени.

Ето сега една снимка няколко часа след операцията.

Здравей PIPPO!!! "Малкия" Фреди изглежда страхотно!!! bravoS bravoS bravoS
Да ти е жив и здрав и много да те радва и да се обичате двамата. l) d)

И аз да кажа моето скромно мнение.
1.Смятам, че в момента най-важното е количеството на Калций и вит. D, което кучето приема в момента, за да изправи ушите. Дали трябва да му даваш калций извън храната и колко, зависи от самата храна - дали съдържа калций (реално, а не по етикет). Лично аз смятам, че доколкото най-добрата храна "РОЯЛ КАНИН МАКСИ" (джуниър) се отнася за доста широка група породи (с тегло от 25 до 40 кг.), тя едва ли е с достатъчно съдържание на калций точно за "ушните" проблеми на доберманчето.
За това те съветвам - потърси консултация с лекар, можеш ли за "ЗАСИЛИШ за известно време (10-15 дни) дозата на калция на Фредо, без, да му създадеш обранти проблеми - камъни в бъбреците и т.н.
2.Важно е да не го галите (всички у дома) по главата през ушите, за да не се пречупи хрущяла. За превръзките потърси и друго мнение. Ако ушите са по-дълги (аз така ги виждам от снимката) те все още ще тежат и може докато хрущяла е още мек да не успее да ги изправи.
3. Ушите в тази фаза имат "странно" поведение - изправя се първо едното, после другото, после клепват и пак се изправят.

И още нещо - каквото и да става, ти правиш всичко възможно, но кученцето е конкретен организъм, с конкретни гени и т.н., ще се получи конкретен резултат. Ако този резултат не ти се струва "най-най", преглътни го и си обичай кученцето такова каквото е. Мисля че най-важното е - това куче те обича повече от всички други кучета на този свят, пък даже и от "Brad Pitt" и"Angelina Jolie" на кучетата, взети заедно (или което и да е друго куче супер-красавец) и то заслужава и ти да го даряваш с цялата си любов докато сте заедно...

Аз съм сигурен, че ако даваш нужното количество калций и вит.D, Фредо ще изправи ушите. 1super
Весело посрещане на новата година на всички и много взаимна радост!!! BEER BEER

#1439 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 31 December 2006 - 10:56 AM

Пипо, ушичките му сигурно ще се изправят ,но да ти кажа ,че абсолютно нищо не губиш ако са направени правилно подпиралки или ако са шинирани. Дори и да клепнат след това ще знаеш ,че не си чакал последната минута ,а тя да е била твърде късно. Так ще ускориш процеса и по-бързо ще стане всичко. Шинирай ги и не се чуди!!!!!!!!!

#1440 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 January 2007 - 06:40 PM

ЧЕСТИТА НОВА 2007 ГОДИНА на всички любители на четриногите!!! cheers
Пожелавам на всички сибирско здраве, любов "френска" и заплати (и отпуски) по европейски. 1super Все пак отново сме в европа l) l) l)
Да пием по чаша cheers

Прикачени файлове

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема