Доберман
Публикувано: 20 February 2007 - 09:54 PM
А ти поне сега между третия и шестия месец се опитай да му осигуриш срещи поне с няколко дружелюбни, ако може и добре обучени кучета за да възприеме присъствието на друго куче като нещо хубаво и без страх и смятам че няма да имаш проблеми. Не го лишавай напълно от срещи с други от неговия вид, но и не прекалявай. Обаче сега докато е малък е важно да ги приеме като нещо нормално. И все пак този въпрос трябва да се разглежда индивидуално.
Нека и някой друг да каже какво мисли по въпроса.
Публикувано: 21 February 2007 - 06:17 PM
Публикувано: 22 February 2007 - 07:59 AM

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 24 February 2007 - 09:07 PM
Прикачени файлове
-
1_Magic_065.JPG (102.14K)
Брой сваляния: 66
Публикувано: 24 February 2007 - 09:31 PM
Прикачени файлове
-
2_Magic_053.JPG (66.6K)
Брой сваляния: 64
Публикувано: 24 February 2007 - 09:52 PM
Прикачени файлове
-
3_Magic_016.JPG (82.56K)
Брой сваляния: 66
Публикувано: 25 February 2007 - 01:40 AM
Публикувано: 25 February 2007 - 02:53 AM
Благодаря на Ongal за оказаното доверие и помощ . При него все още има 3 прекрасни кученца - надявам се да си намерят добри стопани .
На мен ми предстои доста работа с моята малка принцеса b)
An4eto ти питаше за кафявото кученце - то е при мен и скоро ще изкарам смимки b) Ако фотото не ме е издънило утре ще се се пробвам да кача снимки и на другите звечета victoryVVV
За сега това е bgflag

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 25 February 2007 - 09:03 AM
Винаги Верен - това е по повод на загиналите добермани в една от битките при втората световна война. Пише го на мемориала, който им е издигнат в САЩ. И въпреки, че тогава Доберманите още са били възпитавани по традиционния дотогава, а и за някои хора и до днес начин (твърд и безкомпромисен) те пак са оставали ВЕРНИ. Днес вече хората говорят за съвсем нов поглед върху възпитанието и обучението на Доберманите и това е ПОЗИТИВНИЯ. Той включва методи, които ще ви направят не само приятел на вашето възпитано и обучено куче, а и негов БОГ. Всеки сам решава как да възпитава кучето си, но Добермана има нужда от истински приятел, на който ще изпълнява желанията защото сам иска това, а не защото трябва. Един прост пример: Грешният начин - учиш кучето си на повод на командата "Редом" или "Наред", който както я знае и при всяко неподчинение дърпаш здраво повода, докато почне да ходи както трябва. Кучето почва да гледа като гръмнато и почва да изпълнява. Но когато го пуснеш от повода..... d) Правилният начин - научаваш кучето си да ходи "Редом" без повод (има много материал за това в интернет), както и трябва да ходи с изключително позитивен подход - бонус, който ще получи ако върви така. След изпробването и на двата начина останах изненадан от моя приятел когато вчера на публично място пуснат от повода го извиках до мен, (защото иначе щеше да отиде при едни други хора и да ги изплаши) той дойде и започна да ходи както винаги съм искал без повод - в ляво и "Редом" докато не го освободих. След като останах изненадан от безпрекословното и точно изпълнение точно на тази команда без повод и в присъствието на дразнители, след минута-две реших пак да изпробвам да видя да не би да е случайно стореното от него. НЕ!!! Той пак дойде и започна да ходи до мен. Това ми показа едно - ПОЗИТИВНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДОБЕРМАНА ОТВАРЯ ВСИЧКИ ВРАТИ ПРЕД НЕГОВИЯ СОБСТВЕНИК. Дори най-трудното нещо може да бъде много по-лесно научено ако и Вашият приятел иска да направи това, което вие желаете от него. От вас зависи как ще приема нещата. УСПЕХ!!!
Ancheto - другарчето ще е доберман май, според последните ми "размисли и страсти", но не знам дали сега или по-късно. Скоро ще идвам в София с моя приятел и може да се видим и да ги поразходим с твоите пинчери, защото виждам, че си страшен фен на породата, а и винаги много ни ласкаеш. wink
Прикачени файлове
-
4_Magic_044.JPG (25.79K)
Брой сваляния: 64
Публикувано: 25 February 2007 - 09:08 AM
Такива изкушителни мисли ми се въртят в глават за другите кученца на Онгъл , ама ще трябва да се задоволя само със снимките. s)
Публикувано: 25 February 2007 - 09:15 AM
Ще се радвам ако се видим cheers само да не ги помисли за крякащи котки моите, нищо , че си мязат на външен вид , но не и по размер l)
Публикувано: 25 February 2007 - 09:34 AM
"да почакаш докато порасне малко и да е вече обучен" и аз гледам от тази гледна точка на нещата cheers Сигурно ще изчакам, въпреки че имам среща с Онгал във Вторник, и не знам как ще издържа на изкушението да грабна едното за ушите и айде у дома. drink
Публикувано: 25 February 2007 - 09:37 AM
Цитат
Мдаа, аз и за това несе натискам да ги видя на живо , че се знам каква съм мека Мария angelpik Е , желая ти железни нерви или ....спонтанно решениее l)