Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#1581 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 February 2007 - 09:54 PM

Ами зависи много. По принцип трябва да играе с други кучета но не прекалено. И аз го срещам рядко с други кучета. Има си един приятел немска овчарка и с него понякога го пускам да поиграят, защото и аз не го гледам в града и там където го гледам няма кучета освен овчарката и няколко улични. Там вече се опитваме да доминираме защото и оня е мъжки и е страшна работа. Водя го на седмицата веднъж до града на разходка и тогава ако поиграе с някое куче това му е. Общо взето сме наблегнали на човешката среда. Не съм забелязал обаче да проявява страх нито агресия към други животни (освен котки). Просто винаги е готов да си покаже номерата пред друго куче и да заформят бандата. Много е общителен. Скоро мисля да му вземам другарче, вече почти уредих условията за да мога да гледам две и сега съм в момент на размисъл какво точно искам да взема, дали втори доберман, а може би и женски... или пък мъжкар от някоя друга порода. Все още премислям и не съм взел окончателно решение, но определено искам да имам глутница в двора ;) nok nok
А ти поне сега между третия и шестия месец се опитай да му осигуриш срещи поне с няколко дружелюбни, ако може и добре обучени кучета за да възприеме присъствието на друго куче като нещо хубаво и без страх и смятам че няма да имаш проблеми. Не го лишавай напълно от срещи с други от неговия вид, но и не прекалявай. Обаче сега докато е малък е важно да ги приеме като нещо нормално. И все пак този въпрос трябва да се разглежда индивидуално.
Нека и някой друг да каже какво мисли по въпроса.

#1582 Потребителят е офлайн   giannis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 11:44 PM

Zdraveite !
Tarsia da zakupia Doberman sas raduslovie,po vazmojnost majki ! Ako mojete da mi pomognete ili pone da me nasochite ot kade moga da nameria ! Emeil: adresa mi e: giannis_28@abv.bg !
Blagodaria vi predvaritelno !

#1583 Потребителят е офлайн   vankata Икона

• Група: Validating

Публикувано: 21 February 2007 - 06:17 PM

Zdraveyte,doberman e moyata lubima poroda kuche.iskam da si vzema majko dobermanche.no ne znam na kakva vazrast tryabva da e kutreto.Sashto taka nyamam informaciya i za zenata na malkite.Saobshtenieto mi moje da vi se stori laishko,no az naistina xaresvam tazi poroda ishte sam blagodaren za informaciyata.

#1584 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2007 - 07:59 AM

Здрасти Tok4ev ! Oт ден на ден ставате все по хубави - да ти е жив и здрав bravoS . Не си ли мислил да го заведеш на изложба ? Инетересно ми е какво приятелче си решил да вземеш на твоя хубавец ? Ако е пак Доберман ще е чудесно b)
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1585 Потребителят е офлайн   Alexyto Икона

Публикувано: 22 February 2007 - 11:38 AM

Magic,Magic-мнооого красив и послушен.Това хубаво доберманче го познавам лично,bravoS ,писи-писи-писи c) d)

#1586 Потребителят е офлайн   pe4eniq135 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 08:40 AM

аз имам кафяв доберман и му турся женска ,ако някои има да ми пи6е d)

#1587 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 07:36 PM

pe4eniq135, я качи малко снимки да го видим защото мен кафяжите много ме кефят. Аз исках да си взема кафяв, обаче неможах да намеря. Като бях малък имах женска кафява. ПЛС качи малко снимки!

#1588 Потребителят е офлайн   pe4eniq135 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 10:02 PM

Ама нямам хубави снимки трябва да го снимам и ше ви го покажа. 1super

#1589 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2007 - 09:07 PM

Ето ги и двамата най-малки в къщата drink

Прикачени файлове

#1590 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2007 - 09:14 PM

Цитат

опсс... забравих снимката r)

w) (love) worthy tok4ev имаш страхотно куче.Много ми харесва (love) w) Като имаш нови снимки пускай w)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#1591 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2007 - 09:31 PM

Благодарим за комплиментите! Вече се чувствам неудобно защото май само с нашите снимки ви занимавам. Но все пак ето и още d)

Прикачени файлове

#1592 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2007 - 09:52 PM

nok

Прикачени файлове

#1593 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 February 2007 - 01:40 AM

Страхотен красавец dribble dribble Токчев, реши ли какво да е другарчето? r)

#1594 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2007 - 02:53 AM

Искам да се похваля - ДНЕС от ново си взех куче. Благодарение на нащия общ познат Ongal си взех от неговото кучило едно малко кафяво същество което чаках доста време . В МОМЕНТА СЪМ ТОЛКОВА РАДОСТЕН ЧЕ НЕЗНАМ КАКВО ДА КАЖА .............. angelpik Предното ми куче беше ДОБЕРМАН , но се помина от възраст и ми трябваха 3 години за да мога да се пречупя и да помисля отново за куче . А аз никога не съм си помислял че може да си взема нещо различно от тази прекрасна порода ( Рита беше доберман ) Не съм гледал други кучета ( Като лични мои ), но смятам , това е кучето , което отговаря на - ВИНАГИ ВЕРЕН
Благодаря на Ongal за оказаното доверие и помощ . При него все още има 3 прекрасни кученца - надявам се да си намерят добри стопани .
На мен ми предстои доста работа с моята малка принцеса b)
An4eto ти питаше за кафявото кученце - то е при мен и скоро ще изкарам смимки b) Ако фотото не ме е издънило утре ще се се пробвам да кача снимки и на другите звечета victoryVVV
За сега това е bgflag
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1595 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2007 - 03:06 AM

Забравих да кажа - името на моето слънчице е - DAY LIGHT UTA . За по кратко Юта b)
User's Signature

#1596 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2007 - 09:03 AM

Akela - да ти е жива и здрава малката (доколкото разбирам е момиче). Приятелски ти завиждам за кафявата женска w) Много ми харесват кафевите, особено женските.
Винаги Верен - това е по повод на загиналите добермани в една от битките при втората световна война. Пише го на мемориала, който им е издигнат в САЩ. И въпреки, че тогава Доберманите още са били възпитавани по традиционния дотогава, а и за някои хора и до днес начин (твърд и безкомпромисен) те пак са оставали ВЕРНИ. Днес вече хората говорят за съвсем нов поглед върху възпитанието и обучението на Доберманите и това е ПОЗИТИВНИЯ. Той включва методи, които ще ви направят не само приятел на вашето възпитано и обучено куче, а и негов БОГ. Всеки сам решава как да възпитава кучето си, но Добермана има нужда от истински приятел, на който ще изпълнява желанията защото сам иска това, а не защото трябва. Един прост пример: Грешният начин - учиш кучето си на повод на командата "Редом" или "Наред", който както я знае и при всяко неподчинение дърпаш здраво повода, докато почне да ходи както трябва. Кучето почва да гледа като гръмнато и почва да изпълнява. Но когато го пуснеш от повода..... d) Правилният начин - научаваш кучето си да ходи "Редом" без повод (има много материал за това в интернет), както и трябва да ходи с изключително позитивен подход - бонус, който ще получи ако върви така. След изпробването и на двата начина останах изненадан от моя приятел когато вчера на публично място пуснат от повода го извиках до мен, (защото иначе щеше да отиде при едни други хора и да ги изплаши) той дойде и започна да ходи както винаги съм искал без повод - в ляво и "Редом" докато не го освободих. След като останах изненадан от безпрекословното и точно изпълнение точно на тази команда без повод и в присъствието на дразнители, след минута-две реших пак да изпробвам да видя да не би да е случайно стореното от него. НЕ!!! Той пак дойде и започна да ходи до мен. Това ми показа едно - ПОЗИТИВНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДОБЕРМАНА ОТВАРЯ ВСИЧКИ ВРАТИ ПРЕД НЕГОВИЯ СОБСТВЕНИК. Дори най-трудното нещо може да бъде много по-лесно научено ако и Вашият приятел иска да направи това, което вие желаете от него. От вас зависи как ще приема нещата. УСПЕХ!!!
Ancheto - другарчето ще е доберман май, според последните ми "размисли и страсти", но не знам дали сега или по-късно. Скоро ще идвам в София с моя приятел и може да се видим и да ги поразходим с твоите пинчери, защото виждам, че си страшен фен на породата, а и винаги много ни ласкаеш. wink

Прикачени файлове

#1597 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 February 2007 - 09:08 AM

Akela , чееееееееееститооооооо victoryVVV Много се радвам и тайничко ти завиждам за кафявата красавица wink . Радвам се , че ще мога да я виждам тук как расте и хубавее w) . Да е жива и здрава , изключително умна и винаги да надминава очакванията ти !!!!!!!!!!!!!! Прекрасно име има 1super Чакам с нетърпение снимките и ако не се справиш с качването имаш помоща ми wink dribble
Такива изкушителни мисли ми се въртят в глават за другите кученца на Онгъл , ама ще трябва да се задоволя само със снимките. s)

#1598 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 February 2007 - 09:15 AM

tok4ev , пишем заедно l) както виждам. Чудесно е , че ще си вземеш още един доберман. Аз мога да ти дам съвет , да почакаш докато порасне малко и да е вече обучен. Младите животни развалят дисциплината , но ако първото е с "образование" всичко става по лесно. wink
Ще се радвам ако се видим cheers само да не ги помисли за крякащи котки моите, нищо , че си мязат на външен вид , но не и по размер l)

#1599 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2007 - 09:34 AM

b) Няма да ги помисли за котки. Той много обича другите кучета засега и винаги е много внимателен с по-малките. А като види женска става такъв сваляч.... страшна работа!
"да почакаш докато порасне малко и да е вече обучен" и аз гледам от тази гледна точка на нещата cheers Сигурно ще изчакам, въпреки че имам среща с Онгал във Вторник, и не знам как ще издържа на изкушението да грабна едното за ушите и айде у дома. drink

#1600 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 February 2007 - 09:37 AM

Цитат

Сигурно ще изчакам, въпреки че имам среща с Онгал във Вторник, и не знам как ще издържа на изкушението да грабна едното за ушите и айде у дома. drink

Мдаа, аз и за това несе натискам да ги видя на живо , че се знам каква съм мека Мария angelpik Е , желая ти железни нерви или ....спонтанно решениее l)

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни