Публикувано: 22 June 2007 - 12:32 PM
Ето ни отново d)
Сега да разкажа накратко... Взех малката от Унгарския развъдник - van Doberlands Stam. Казва се Fabella van Doberlands stam, майката е - Iracia van Doberlands stam, а бащата Urbano del Diamante nero - както казах преди. Разходката беше дълга на моменти доста забавна, а в други ужасно мъчителна. Поне разбрах едно от пътуването си и то е - повече през и в Румъния - НИКОГА! Ебати гадните Карпати и циганска работа. Все едно бях тръгнал с камила а не с кола. Но както и да е. Да премина по същество. Когато отидох в развъдника там видях 20 - 30 ( не можах да ги преброя) Добермана поне. Хванах се за главата. Голямо стадо oleeee. Не взех тази от снимката , а сестра и по ред причини (всъщност на тази снимка която е на стойка си мисля, че е тя, а тази където е легнала сестра и), някои от които бяха спонтанни чувства, които ме обвзеха на място, въпреки опитите на стопанина им да ме убеди да взема другата. Още преди това уговорката ми беше да избирам между двете. Тази от снимката като че ли беше по-хубава (може да се поспори доста), но в крайна сметка взех така нареченото изтърсаче - стана ми жал за него и исках да си го прибера у дома и да му дам нужните грижи и любов и да видим то как ще ми се отблагодари, а и то показа че иска да дойде с мен и много ще слуша ако го взема. Другото се оправяше добре и без това. Вече виждам светлината в тунела b). Натделяха чувствата пред разума. То беше в белези на две три места от боевете които е яло, но и си е заслужило, защото беше голяма побойничка ( вече по-малка l) ) Белезите вече зарастнаха, остана само един на гърдите (не се вижда много). Отначало като се прибрахме въобще не се спогодиха с Magic. Беше голяма война. Magic не даваше и дума да стане някой да го измести от трона. Нито играчки нито нищо беше в състояние да сподели с малката Fabella. Тогава за момент започнах да съжалявам. Взе да ми се вижда много трудно... Но после всичко започна да си идва на мястото. Двамата се спогодиха. Разбраха се, че помежду им няма да има шеф и ако някой се помисли за такъв ще става голям бой. Малката е коренно противоположен характер на Magic. Той е добър с всички, много игрив с хора и животни, толерантен към всичко и всеки. Малката е обратното - не обича чуждите, особено хора, трудно се доверява и е готова да набие който и да е, за няма и нищо. Като пазач обаче се оказва, че тя ще е лидера, а нашия само ще помага ако има нужда и ще и диша прахуляка който вдига из двора докато е на обход да облайва. Към членовете на семейството е много любвеобвилна и игрива, но към другите - абсурд. Поне за сега, но ще видим като мине през мойта школа какво ще излезае накрая. Започва да проявява разбиране и има проблясъци на промени в добра посока. Когато я взех беше толкова слабичка, че за една седмица качи цели 2 kg. На възраст е на 5 месеца и половина и мисля, че е почти на една възраст с красавците на снимките по-горе.
Абе луда работа, но и от това ще стане куче, както изглежда. Скоро ще направя снимки и ще кача да я видите. Само малко да заприлича на кучето, което трябва да е, че беше кожа и кости. r)
След един месец ще имаме и терото попълнение в колектива, което ще ходя да вземам до Словения. Този път съм решил да взема кафява женска. Надявам се в крайна сметка тя да е най-хубавото куче в къщи. Сега в момента е на 1 месец и ще имам възможност пак да избирам между няколко (родили са се 5 кафеви в кучилото).
Общо взето сезон 2006/2007 ми се оказва доста Добермански и незнам докъде ще стигне това нещо.... Живот и здраве - ще поживеем ще видим. Сега започвам преустройство в къщата, за да има къде да се подвизават и ширят Доберманчовците.
Когато си мисля се сещам за доста неща, които мога да ви разкажа и сигурно не казах и 1/10 от тях, но едно по едно с времето. wink
Сега се сещам за още едно - ГОЛЯМО ШОУ се вихри с ДВА Добермана!!! 1super
Поздрави на всички и доскоро.
П.С. Нямам постоянен интернет и затова немога да пиша много често, поне докато съм им постоянно на главата на моите палавници. Трябва да установим новите правила няма как (същите като старите, но на нов глас b) )