Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2061 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 16 June 2007 - 07:13 PM

Цитат

Ето ме и мен d)
Сега нямам време да пиша какво стана с мен, само ще кажа. че се сдобих с малка доберманка, но историята е доста дълга и за мен много прочувствена. Ще разкажа по-натам....

Тази красавица от снимките ли взе? Може да не пиша често, но следя с интерес и се вълнувам заедно с вас b)
Снимките от Русе са страхотни, малките са невероятни! Сигурно е било голямо преживяване! Поздравления за прекрасните ви кучета! Ongal, наистина, има с какво да се гордееш super best
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2062 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 June 2007 - 09:01 PM

здравейте на всички,от няколко дни си имам малък палавник и има няколко въпроса.
Кученцето е мажко,на 50-тия ден го взех и го заведох на ветиринар там го теглихме беше точно 3 килограма това добре ли е или е слабичко?
Значи другия въпрос ми е за едно петно по рядко окосмено дали това е нормално или е проблем ? http://www.snimka.bg...album_id=145704
благодаря предварително на всички

#2063 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2007 - 12:12 AM

Честито. 1super
За килограмите не се тревожи достатъчно са подобре е малко да е по леко за дане получи рахид.Него натоварваи с много големи разходки като продължителност на едно излизане.А за петното не се претеснявай ще се оправи.

#2064 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 June 2007 - 10:39 AM

Страхотни са станали всички мъници и сигурно най-горд е Онгъл wink и много се е вълнувал от срещата. Пожелавам ви много клубни успехи и да прославите България bgflag
tok4ev , честито и да ти е жива и здрава , умна и наперена. Ще чакам с нетърпение снимките и .

#2065 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2007 - 11:51 AM

Извинете, искам да ви попитам верно ли е това за добермана че след 12 годишна възраст му ставало нещо и нападало стопанина си. Знам че е малко тъп въпроса, но спорим с един мой приятел. d)

А, да хубави кучета. 1super

#2066 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2007 - 01:49 PM

И ние като станем на 70 години започваме да изкукваме и да се вдетеняваме.
Същото се случва и с Добермана става по глезен,но ненапада стопанина си.

#2067 Потребителят е офлайн   Siskata Икона

Публикувано: 21 June 2007 - 04:29 PM

ТЪРСЯ МАЛКО ДОБЕРМАНЧЕ ДО 100ЛВ.
ЗА КОНТАКТИ НА sladki64eto_sf @abv.bg
или 0878122753

Благодаря Предварително worthy

#2068 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2007 - 04:53 PM

Здравейте на всички b)
tok4ev честит ти нов член на семейството super best Надявам се да те радва и слуша много . Надявам се скоро да я видим , а и да разкажеш патилата по сдобиване то си с нея. Надявам се че Magic е най доволен от всички angelpik . Радвам се че се множат доберманите в БГ bgflag .
А на теб oppaaa пожелавам много радостни мигове с мъника super best
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2069 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 12:32 PM

Ето ни отново d)
Сега да разкажа накратко... Взех малката от Унгарския развъдник - van Doberlands Stam. Казва се Fabella van Doberlands stam, майката е - Iracia van Doberlands stam, а бащата Urbano del Diamante nero - както казах преди. Разходката беше дълга на моменти доста забавна, а в други ужасно мъчителна. Поне разбрах едно от пътуването си и то е - повече през и в Румъния - НИКОГА! Ебати гадните Карпати и циганска работа. Все едно бях тръгнал с камила а не с кола. Но както и да е. Да премина по същество. Когато отидох в развъдника там видях 20 - 30 ( не можах да ги преброя) Добермана поне. Хванах се за главата. Голямо стадо oleeee. Не взех тази от снимката , а сестра и по ред причини (всъщност на тази снимка която е на стойка си мисля, че е тя, а тази където е легнала сестра и), някои от които бяха спонтанни чувства, които ме обвзеха на място, въпреки опитите на стопанина им да ме убеди да взема другата. Още преди това уговорката ми беше да избирам между двете. Тази от снимката като че ли беше по-хубава (може да се поспори доста), но в крайна сметка взех така нареченото изтърсаче - стана ми жал за него и исках да си го прибера у дома и да му дам нужните грижи и любов и да видим то как ще ми се отблагодари, а и то показа че иска да дойде с мен и много ще слуша ако го взема. Другото се оправяше добре и без това. Вече виждам светлината в тунела b). Натделяха чувствата пред разума. То беше в белези на две три места от боевете които е яло, но и си е заслужило, защото беше голяма побойничка ( вече по-малка l) ) Белезите вече зарастнаха, остана само един на гърдите (не се вижда много). Отначало като се прибрахме въобще не се спогодиха с Magic. Беше голяма война. Magic не даваше и дума да стане някой да го измести от трона. Нито играчки нито нищо беше в състояние да сподели с малката Fabella. Тогава за момент започнах да съжалявам. Взе да ми се вижда много трудно... Но после всичко започна да си идва на мястото. Двамата се спогодиха. Разбраха се, че помежду им няма да има шеф и ако някой се помисли за такъв ще става голям бой. Малката е коренно противоположен характер на Magic. Той е добър с всички, много игрив с хора и животни, толерантен към всичко и всеки. Малката е обратното - не обича чуждите, особено хора, трудно се доверява и е готова да набие който и да е, за няма и нищо. Като пазач обаче се оказва, че тя ще е лидера, а нашия само ще помага ако има нужда и ще и диша прахуляка който вдига из двора докато е на обход да облайва. Към членовете на семейството е много любвеобвилна и игрива, но към другите - абсурд. Поне за сега, но ще видим като мине през мойта школа какво ще излезае накрая. Започва да проявява разбиране и има проблясъци на промени в добра посока. Когато я взех беше толкова слабичка, че за една седмица качи цели 2 kg. На възраст е на 5 месеца и половина и мисля, че е почти на една възраст с красавците на снимките по-горе.
Абе луда работа, но и от това ще стане куче, както изглежда. Скоро ще направя снимки и ще кача да я видите. Само малко да заприлича на кучето, което трябва да е, че беше кожа и кости. r)
След един месец ще имаме и терото попълнение в колектива, което ще ходя да вземам до Словения. Този път съм решил да взема кафява женска. Надявам се в крайна сметка тя да е най-хубавото куче в къщи. Сега в момента е на 1 месец и ще имам възможност пак да избирам между няколко (родили са се 5 кафеви в кучилото).
Общо взето сезон 2006/2007 ми се оказва доста Добермански и незнам докъде ще стигне това нещо.... Живот и здраве - ще поживеем ще видим. Сега започвам преустройство в къщата, за да има къде да се подвизават и ширят Доберманчовците.
Когато си мисля се сещам за доста неща, които мога да ви разкажа и сигурно не казах и 1/10 от тях, но едно по едно с времето. wink
Сега се сещам за още едно - ГОЛЯМО ШОУ се вихри с ДВА Добермана!!! 1super
Поздрави на всички и доскоро.
П.С. Нямам постоянен интернет и затова немога да пиша много често, поне докато съм им постоянно на главата на моите палавници. Трябва да установим новите правила няма как (същите като старите, но на нов глас b) )

#2070 Потребителят е офлайн   Siskata Икона

Публикувано: 22 June 2007 - 05:48 PM

Цитат

ТЪРСЯ МАЛКО ДОБЕРМАНЧЕ ДО 100ЛВ.
ЗА КОНТАКТИ НА sladki64eto_sf @abv.bg
или 0878122753

Благодаря Предварително worthy

s)

#2071 Потребителят е офлайн   crr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 10:29 PM

опаааааааааааа обявата ти е малко нереална и аз търсех евтин доберман ама сега и да има евтин няма да си взема сега си взех боксер живот и здраве пролетта и доберман имам позната дето са ми обещали добер от 4ужбина на добра цена

#2072 Потребителят е офлайн   crr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 10:29 PM

опаааааааааааа обявата ти е малко нереална и аз търсех евтин доберман ама сега и да има евтин няма да си взема сега си взех боксер живот и здраве пролетта и доберман имам позната дето са ми обещали добер от 4ужбина на добра цена

#2073 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 10:54 PM

Моля който иска да види примерна цена за куче от порода ДОБЕРМАН да погледне този линк http://www.dobermann....yu/default.php. Това е една изключително приемлива цена и го приемете като " база минимум ". Безплатен обяд не съществува. Компромиси да - но това не са кучета ДОБЕРМАН.
Благодаря за разбирането. bgflag
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2074 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 10:12 AM

Цитат

...... въпреки опитите на стопанина им да ме убеди да взема другата......

Между другото той вече е член на този форум. Да кажем добре дошъл на PRINC victoryVVV

WELCOME PRINC 1super bgflag cheers

Показах му форумите на Dog.bg като основното място където може да намира информация, за нас тук в България, ЗАСЕГА. Показах му малчуганите "iz Ongal" и му разказах за всички нас - само хубави неща разбира се bgflag
Той е председател на една четвърт от Доберманския свят в Унгария, понеже там Клуба е разделен на четири части т.е. има четири клуба все едно, които си разделят територията на Унгария.

Така че умната 1super - Big brother watching you!

Akela - линка, който си дал е на главната страница на сайта. Този сайт не сменя адреса си в "адрес бара" на браузъра, където и да се намираш в него. Можеш да вземеш адреса или от настройките в браузъра, които се намират в менютата горе в ляво (в зависимост от браузъра на различно място) или с дясно копче на точното място и там пак в зависимост от браузъра - обикновено "копиране на адреса на..."

Поздрави на всички!

#2075 Потребителят е офлайн   crr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 11:50 AM

а хора Вие маи не ме разбрахте аз търсех евтин доберман ама след много 4етане разбрах 4е и да ми го подаряват няма да го взема поздрави:)

#2076 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 06:12 PM

Според мен когато човек си купува куче, колкото по-голяма цена заплати толкова по-голяма отговорност декларира пред животното. И обикновено, но не винаги, ниската цена говори за също толкова високо качество и съизмерима отговорност от страна на бъдещия стопанин на животинката. Т.е. става дума за развъждане по комшийски и последващо гледане по комшийски и по схемата чул - недочул. Накрая получаваме един нещастен стопанин с едно още по-нещастно животно. И така приказката за 'лошите и неконтролеруеми Добермани' продължава ли, продължава.... Този който иска хубаво куче и знае какво да прави с него ще намери начин дори и да няма пари да се сдобие с това животно дори и на висока (в рамките на разумното разбира се) цена.

Siskata предполагам си млад човек, дори доста... Аз лично мисля, че за 100лв. не можеш да купиш истински Доберман от където да го погледнеш... А и не съм сигурен щом го търсиш за такава цена какво очакваш от него и какво можеш ти да му дадеш.

Поздрави! wink

#2077 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 07:19 PM

добре казано,но не съм съгласна,че който иска истински Доберман може да намери необходимата сума...съжалявам,че може би звучи малко тъпо,но едно е да искаш,а друго да можеш b) "в рамките на разумното" има много широко значение...
аз лично съм много запалена по породата от много време,но на този момент не мога да отделя толкова средства(най-малкото защото още "паразитирам" на гърба на родителите си)
което не означава,че вече не харесвам Добермана и някой ден няма да имам удоволствието да споделям дома си с него

не ме разбирайте погрешно-НЕ омаловажавам вашата работа
много е тъжно,че породата едва "прохожда" в нашата страна,до скоро не бях наясно с това:
вчера видях един "доберман" пред кабинета-беше пълна скръб...споделям мнението си с една приятелка,а тя отговаря,че си е доберман според нея...щях да падна
вече втори път трият въпроса ми "имат ли родословия доберманчетата" от един сайт за продажби на кучета(от 200лв. !!! )-всичко си беше ясно и преди това де... l)

много се радвам,че по-голямата част от членовете във този форум наистина правят нещо за развитието на породата и искренно ви поздравявам и желая успехи занапред
П.С. дано някой ден се засечем на изложба като равнопоставени конкуренти dribble
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2078 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 10:33 PM

Цитат

...но не съм съгласна,че който иска истински Доберман може да намери необходимата сума...съжалявам,че може би звучи малко тъпо,но едно е да искаш,а друго да можеш..

Ок. Донякъде съм съгласен с теб.

А относно

Цитат

не ме разбирайте погрешно-НЕ омаловажавам вашата работа

Не бива да е просто работа а хоби. Само така има тръпката. То и без това колкото и скъпи кучета да продава човек, грижите и разходите които прави за да достигне нужното ниво, така че кучетата му да отговарят на тази цена, обикновенно съответстват (в 90% поне) като сума на парите, които ще изкара от малките. И така ако се ставаше богат... ;) Трябва да обичаме животните повече! wink

А ти щом имаш искрено желание да се сдобиеш с Доберман, значи рано или късно ще го направиш. Защото наистина го искаш. А когато го направиш ще си една добра негова приятелка може би. Забелязъл съм, че на жените доста им се отдава.
Пожелавам ти го! Заслужава си!

Поздрави! wink

#2079 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 10:48 PM

she_wolff стига нещо да го желаеш искренно - повярвай ми става super best
Пожелавам ти го най- искренно super best super best rungrey .
Хей tok4ev радвам се че се появяваш - това е доказателство , че двете зверчета още не са те изяли. b) b) b)
User's Signature

#2080 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 11:12 PM

l) Да бе верно все още съм цял... Днес всички ми дадоха малко свободно и съм зареден с нов ентусиазъм, за утрешния ден, който ще прекарам само с тях. На мен всичко ми е адски интересно. Сега само стоя и ги проучвам постоянно. Меджик стана много по-отговорен отпреди, да не кажа, че забрави за всичките си детски магарии откакто малката е у дома. Сега даже ходи да я строява, когато тя прави това, което ме дразни мен, сякаш забрави, как до вчера се бъзикаше с мен понякога само и само да му обърна внимание дори и да ме ядоса. Много съм изненадан. Има много да се учи за взаимоотношенията между нас хората и кучетата, а сякаш са ни толкова близки понякога...
Обаче интелекта им смайва! Много се радвам w) nok worthy

Akela - Днес разглеждах пак снимките по-горе и искам този път лично да те полаская, защото го заслужаваш - Юта е страхотна! Много ме кефи признавам си! Сигурен съм че и на живо ще е така. 1super

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни