Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2121 Потребителят е офлайн   dissentern Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2007 - 05:58 PM

ако можеш да ми предложиш от къде да го взема ще е добре защото не съм имал куче до сега и нямам информация. звънях на едно място и ми казаха че в бг не била много качествена породата и ги вкарват от чужбина за около 300 евро

#2122 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 06:45 PM

Aбе тия дето ти ги говорят за качеството на породата Доберман в България,
явно са далеч от истината и явно искат да ти "помогнат" да се сдобиеш с
"истинско" доберманче от чужбина, което обаче в повечето случаи
ще е купено от пазара в Будапеща за 50 или 100 евро - и
в последствие продадено ти за "висококръвен"
представител срещу 300 или 350 евро !!!

п.с. Изборът си е твой,
но ако желаеш да се сдобиеш с истинско кученце
от породата доберман е най-добре да се обърнеш
към г-н Пламен Чубуров от националният клуб.
Той ще те информира за ситуацията около
кучетата в България и близките нам страни...

Поздрави и не бързай в избора си,
не купуваш животно за клане,
а домашен любимец !!!!!

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2123 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 07:56 PM

Първото което мога да те посъветвам е да не вземаш Доберман от някой си препродавач, който незнайно от къде и по какви критерии ще ти избере куче. В повечето случаи ако постъпиш така, ще се сдобиеш с куче с неясно минало (родители и т.н.) и още по-неясно бъдеще, а в най-добрия случай с бракувано куче, от добри родители, но с повечко недостатъци и дори дефекти. Доберман (а и не само) се взема от развъдник на породата, който ще ти гарантира произхода на кучето, здравословното му състояние и това на родителите му. Така ще можеш и сам след като ти кажат официално регистрираните имена на родителите да си направиш справкагоре-долу с какво куче ще се сдобиеш, като разгледаш родителите и дори дедите и прадедите на кученцето (в повечето случаи ще намериш обилна информация). Така ще имаш надежди и за по-нататъшно развитие, а не да станеш поредния нелегален и нискокачествен развъждач, който само ще разваля породата.
Относно цената - 300 евро е прекалено висока цена за куче, което не е ясно от къде е и що е, и изобщо става ли за нещо друго освен за домашен (диванен) любимец. Вярно е обаче, че качествено куче ще ти струва поне двойно, ако го вземеш от официален развъдник на породата, в която и страна да се намира той, но парите ще си заслужават - вярвай ми!
Второто и най важно нещо, което мога да ти кажа е, че в момента има само едно женско куче в България от което можеш да си вземеш кученце, ако се очаква кучило скоро разбира се, и то се казва GILDA DI CAMPOVALANO и е собственост на единственият официлано регистриран развъдник за породата в България към момента, а именно "iz Ongal" и негов собственик е Пламен Чубуров, който е и председател на националния доберман клуб. Ако се интересуваш сериозно ще те посъветвам да му зададеш въпросите си на лични (ника му е ongal) и предполагам той ще бъде така добър да ти каже дали се очаква скоро да има малки кученца и всичко друго, което те интересува.
Друг вариант ти остава да си търсиш кученце от развъдник в чужбина, но там те чакат доста повече премеждия и неудобства по сдобиване с Доберман от чисто техническа гледна точка.
От тук натам какво ще направиш зависи само от теб.
Поздрави и умната! wink

#2124 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 26 July 2007 - 10:53 PM

dissentern , момчетата преди мен са ти казали много точно всичко. Цената наистина се определа от качествата на кучето .
Много често дребни кучета се продават за по-малки на възраст и хората се лъжат , че щяло да стане хубаво , плащат многото пари и то с удоволствие и радост ,а след десетина дни започват да се чудят къде са се били побрали тея топки с глисти и защо не расте нормално палето. Почва се едно увъртане за със и без родословие ако е .....щели да намерят родословие..... n)
Търпение и спокойно и взискателно търсене - избирате приятел , които дай Боже да е до вас поне 15 г , че и повече .

#2125 Потребителят е офлайн   dissentern Икона

Публикувано: 27 July 2007 - 04:19 AM

благодаря ви много за информацията. аз не бързам толкова и съм готов да почакам ако ще има изобщо котило в този развъдник "iz Ongal". преди малко писах ЛС на г-н Чубуров и се надявам да ми каже че очаква да има скоро паленца но и да мога да си ги позволя де но така като не разбирам много много от кучета и ми е доста притеснено да не ме излъжат защото ако искат могат. пак ви благодаря

#2126 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 08:35 AM

Ако си вземеш куче от Пламен Чубуров, не се притеснявай, че ще останеш излъган за качеството! Дори и да не вземеш световен шампион ще вземеш добро куче. Вече цената е обект на договореност и там не може да се говори за измама wink

#2127 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 10:41 PM

Здравейте!
Ето малко пресни снимки от северното черноморие с главно действащо лице ЮТА

Прикачени файлове

User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2128 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 10:45 PM

И пак

Прикачени файлове

User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2129 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 10:47 PM

Ето още

Прикачени файлове

User's Signature

#2130 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 10:51 PM

И още малко

Прикачени файлове

User's Signature

#2131 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 10:52 PM

В акция

Прикачени файлове

User's Signature

#2132 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 10:54 PM

И последна , но само за сега b)

Прикачени файлове

User's Signature

#2133 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 01:08 PM

Голяма е сладурана Юта 1super
Akela, можеш ли да ми кажеш колко килограма е в момента Юта и кога точно е родена, за да мога да направя едно сравнение с моята малка хубавица? Ще съм ти много благодарен l)
А ние вече ходихме на едни вирове по реките около В.Търново и моя тандем беше много доволен. Обаче се оказа, че малката е доста по-смела по отношение на водата от батко си. Тя не излиза от водата и започна да плува от първият миг, в който влезе във водата, а Меджик скочи един път на два три скока от плиткото в дълбокото и след като изплува стоеше вече само потопен до лакти и не влизаше навътре. А малката само да хвърля пръчката навътре и като стрела скача след нея. После Меджик, чака на брега взема и я и ми я носи, за да го похваля.... Но похвали получава малката , която подскача покрай него и се опитва да си върне пръчката. l) b)
Абе голямо е шоу. Нямам търпение да ги доведа на морето. Скоро и това ще направим wink

#2134 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 04:56 PM

Здравей Токчев ! b)

Незнам Юта колко килограма е в момента , не съм мерил и височината и скоро. На 24.05.07 беше 17.5 кг. и 57-58 см при холката . Размерите на Джена по същото време бяха почти идентични.
Относно кога са родени - на една и съща дато с твоята красавица b)
Юта влиза във водата винаги но плува само когато тя пожелае b) - жена с характер.
От 10 до 27.08.07 ще съм в отпуска може да се засечем тогава. Как преживяхте жегите ?
User's Signature

#2135 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 08:55 PM

Цитат

Относно кога са родени - на една и съща дато с твоята красавица b)

еххх.... и да исках да стане такова съвпадение, нямаше да стане...! l) знаех, че са горе-долу връстници, но пък на една и съща дата... oleeee Това трябва да се отпразнува cheers

Малката тежи точно 26 kg, но височината не съм я мерил все още... ще я премеря и нея скоро, но мислся, че не е по-малко от 65 sm, защото вече все по-трудно ги различавам двамата с батко и от по-далеч, а той е 71-72sm.

Във жегите не са си показвали носа от 10h до 18h през деня. Само вътре и яко спане... т.е. във времето между двете хранения само се спи oo oo l)

Сигурно м/у 10 и 15 Август ще прескочим към Варна и ще се обадя!

Поздрави!

#2136 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2007 - 12:21 PM

ЮТА има толкова зъл поглед и същевременно някак си миловиден ... ;) bgflag bgflag bgflag

#2137 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 31 July 2007 - 02:50 PM

Прекрасната Юта има много специфична физиономия .....много е готина w) . Много се надявах да я видя в Кранево да си правите тренировка , но нищо , на друга изложба дано да се засечем ама да има време и да си побъбрим.

#2138 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 11:41 AM

Срамота! Да изпадне темата на втора страница oleeee тц...тц...тц...!
Да се похваля - запознах се с Akela и неговата прекрасна Юта. Изкарахме една весела вечер сред природата BEER BEER и d) d). Меджик и Юта вече са добри приятели. Моята малка хубавица обаче явно много изревнува от Юта, когато ги запознавахме, да не би случайно да вземе баткото и искаше да я набие. Затова вечерта остана вкъщи, а Меджик и Юта се позабавляваха наволя на една голяма поляна насред Балкана.

#2139 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2007 - 02:20 AM

Цитат

Моля който иска да види примерна цена за куче от порода ДОБЕРМАН  да погледне този линк  http://www.dobermann....yu/default.php. Това е една изключително приемлива цена и го приемете като " база минимум ". Безплатен обяд не съществува. Компромиси да - но това не са кучета ДОБЕРМАН.
Благодаря за разбирането.  bgflag

Абе само аз ли немога да намеря къде е цената,защото наистина искам да си взема една истинска красавица.А някой от вас приятели ако чака поколение да сподели,защото мисля че не съм единствен който търси.

#2140 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2007 - 09:39 AM

ЮТА е голям сладур ако не ме беше толкова страх от породата можеше и да се влюбя в него е то верно не ми пречи да им се възхищавам на снимка.
Поздравления за хубавото куче

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема