Доберман
Публикувано: 26 July 2007 - 06:45 PM
явно са далеч от истината и явно искат да ти "помогнат" да се сдобиеш с
"истинско" доберманче от чужбина, което обаче в повечето случаи
ще е купено от пазара в Будапеща за 50 или 100 евро - и
в последствие продадено ти за "висококръвен"
представител срещу 300 или 350 евро !!!
п.с. Изборът си е твой,
но ако желаеш да се сдобиеш с истинско кученце
от породата доберман е най-добре да се обърнеш
към г-н Пламен Чубуров от националният клуб.
Той ще те информира за ситуацията около
кучетата в България и близките нам страни...
Поздрави и не бързай в избора си,
не купуваш животно за клане,
а домашен любимец !!!!!
Публикувано: 26 July 2007 - 07:56 PM
Относно цената - 300 евро е прекалено висока цена за куче, което не е ясно от къде е и що е, и изобщо става ли за нещо друго освен за домашен (диванен) любимец. Вярно е обаче, че качествено куче ще ти струва поне двойно, ако го вземеш от официален развъдник на породата, в която и страна да се намира той, но парите ще си заслужават - вярвай ми!
Второто и най важно нещо, което мога да ти кажа е, че в момента има само едно женско куче в България от което можеш да си вземеш кученце, ако се очаква кучило скоро разбира се, и то се казва GILDA DI CAMPOVALANO и е собственост на единственият официлано регистриран развъдник за породата в България към момента, а именно "iz Ongal" и негов собственик е Пламен Чубуров, който е и председател на националния доберман клуб. Ако се интересуваш сериозно ще те посъветвам да му зададеш въпросите си на лични (ника му е ongal) и предполагам той ще бъде така добър да ти каже дали се очаква скоро да има малки кученца и всичко друго, което те интересува.
Друг вариант ти остава да си търсиш кученце от развъдник в чужбина, но там те чакат доста повече премеждия и неудобства по сдобиване с Доберман от чисто техническа гледна точка.
От тук натам какво ще направиш зависи само от теб.
Поздрави и умната! wink
Публикувано: 26 July 2007 - 10:53 PM
Много често дребни кучета се продават за по-малки на възраст и хората се лъжат , че щяло да стане хубаво , плащат многото пари и то с удоволствие и радост ,а след десетина дни започват да се чудят къде са се били побрали тея топки с глисти и защо не расте нормално палето. Почва се едно увъртане за със и без родословие ако е .....щели да намерят родословие..... n)
Търпение и спокойно и взискателно търсене - избирате приятел , които дай Боже да е до вас поне 15 г , че и повече .
Публикувано: 27 July 2007 - 04:19 AM
Публикувано: 29 July 2007 - 10:41 PM
Ето малко пресни снимки от северното черноморие с главно действащо лице ЮТА
Прикачени файлове
-
DSC_0492.JPG (86.02K)
Брой сваляния: 100

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 29 July 2007 - 10:45 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0517.JPG (90.8K)
Брой сваляния: 96

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 29 July 2007 - 10:47 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0553.JPG (51.29K)
Брой сваляния: 91

Публикувано: 29 July 2007 - 10:51 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0588.JPG (79.93K)
Брой сваляния: 96

Публикувано: 29 July 2007 - 10:52 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0885.JPG (61.04K)
Брой сваляния: 99

Публикувано: 29 July 2007 - 10:54 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0893.JPG (46K)
Брой сваляния: 100

Публикувано: 30 July 2007 - 01:08 PM
Akela, можеш ли да ми кажеш колко килограма е в момента Юта и кога точно е родена, за да мога да направя едно сравнение с моята малка хубавица? Ще съм ти много благодарен l)
А ние вече ходихме на едни вирове по реките около В.Търново и моя тандем беше много доволен. Обаче се оказа, че малката е доста по-смела по отношение на водата от батко си. Тя не излиза от водата и започна да плува от първият миг, в който влезе във водата, а Меджик скочи един път на два три скока от плиткото в дълбокото и след като изплува стоеше вече само потопен до лакти и не влизаше навътре. А малката само да хвърля пръчката навътре и като стрела скача след нея. После Меджик, чака на брега взема и я и ми я носи, за да го похваля.... Но похвали получава малката , която подскача покрай него и се опитва да си върне пръчката. l) b)
Абе голямо е шоу. Нямам търпение да ги доведа на морето. Скоро и това ще направим wink
Публикувано: 30 July 2007 - 04:56 PM
Незнам Юта колко килограма е в момента , не съм мерил и височината и скоро. На 24.05.07 беше 17.5 кг. и 57-58 см при холката . Размерите на Джена по същото време бяха почти идентични.
Относно кога са родени - на една и съща дато с твоята красавица b)
Юта влиза във водата винаги но плува само когато тя пожелае b) - жена с характер.
От 10 до 27.08.07 ще съм в отпуска може да се засечем тогава. Как преживяхте жегите ?

Публикувано: 30 July 2007 - 08:55 PM
Цитат
еххх.... и да исках да стане такова съвпадение, нямаше да стане...! l) знаех, че са горе-долу връстници, но пък на една и съща дата... oleeee Това трябва да се отпразнува cheers
Малката тежи точно 26 kg, но височината не съм я мерил все още... ще я премеря и нея скоро, но мислся, че не е по-малко от 65 sm, защото вече все по-трудно ги различавам двамата с батко и от по-далеч, а той е 71-72sm.
Във жегите не са си показвали носа от 10h до 18h през деня. Само вътре и яко спане... т.е. във времето между двете хранения само се спи oo oo l)
Сигурно м/у 10 и 15 Август ще прескочим към Варна и ще се обадя!
Поздрави!
Публикувано: 31 July 2007 - 12:21 PM
Публикувано: 31 July 2007 - 02:50 PM
Публикувано: 14 August 2007 - 11:41 AM
Да се похваля - запознах се с Akela и неговата прекрасна Юта. Изкарахме една весела вечер сред природата BEER BEER и d) d). Меджик и Юта вече са добри приятели. Моята малка хубавица обаче явно много изревнува от Юта, когато ги запознавахме, да не би случайно да вземе баткото и искаше да я набие. Затова вечерта остана вкъщи, а Меджик и Юта се позабавляваха наволя на една голяма поляна насред Балкана.
Публикувано: 15 August 2007 - 02:20 AM
Цитат
Благодаря за разбирането. bgflag
Абе само аз ли немога да намеря къде е цената,защото наистина искам да си взема една истинска красавица.А някой от вас приятели ако чака поколение да сподели,защото мисля че не съм единствен който търси.