Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2181 Потребителят е офлайн   JleuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2007 - 02:14 PM

Ongal zdravei ! Sajalqvam 4e pi6a na latineca no nqmam internet v nas i sum ot klub za koeto molq za izvinenie.Nie sme ot pleven,a az sum deteto.Zna4i maika mi me pomoli da popitam da li sa s srqzani y6i,za6toto na snimkite sa samo s srqzani opa6ki.Molq o6te vednuj da me izvinite 4e pi6a na latinica s)

#2182 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 September 2007 - 02:43 PM

Не се притеснявайте толкова за ушите , кученцата успешно могат да участват по изложби и с некупирани уши и опашки.

#2183 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2007 - 05:23 PM

Кученцата са тъкмо на възраст, в която може да им се купират ушите. Говоря от чуждо име, но предполагам, че може да си вземете кученцето със или без купирани уши в зависимост от желанието Ви. А опашките се купират няколко дни след раждането и затова са вече купирани. Но щом ще си вземате това сериозно куче е по-добре да обсъдите всички детайли по телефона. wink

#2184 Потребителят е офлайн   JleuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 01:19 PM

Ток4ев,днес ще говорим с г-н Чубуров.Просто питам за ушите.Майка ми не иска ние да ги купираме,защото според нея остава травма за винаги в кучето.Но ако го вземем с купирани уши,каза че няма ништо против.И затова толкова много разпитвам l)

#2185 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 September 2007 - 09:11 PM

Цитат

Просто питам за ушите.Майка ми не иска ние да ги купираме,защото според нея остава травма за винаги в кучето.Но ако го вземем с купирани уши,каза че няма ништо против.И затова толкова много разпитвам l)

Преди години много четох и мислих, дали да купираме ушите на нашия доберман. Лекарят ме убеди, след като каза, че куч ще го боли повече, ако при бой друго куче му разкъса ухото.
В крайна сметка се оказа, че кучето наистина не го боли много - стига разбира се процедурата да е извършена от опитен специалист. Още на вечерта, след като му бяха купирали ушите и още беше с бинтовете, нашият отличник така размяташе един чехъл и се млатеше с него по главата, все едно че не беше претърпял нищо.
Но те са си красиви и умни - и с купирани уши, и с клепнали w)
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2186 Потребителят е офлайн   JleuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:29 PM

Bлагодаря,Ви много за подкрепата до сега а и занапред r)

#2187 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:41 PM

По-красиви са с клепнали, но е важно кое е по-добро за куча де
User's Signature

В приятелството няма породи!

#2188 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 03:45 PM

Цитат

Bлагодаря,Ви много за подкрепата до сега а и занапред r)

Няма защо. Надявам се да вземате това животинче с желанието и ентусиазма, което подобава за такова съвършено куче, но и правилно да сте преценили вниманието и грижите, които трябва да му дадете, за да живее то като истинско дете в вашия дом, за да ви се отблагодарява със всичко на което е способно. И правилният подход е най-важен - "Желязна ръка в кадифена ръкавица"
Успех! wink

#2189 Потребителят е офлайн   esta Икона

Публикувано: 07 September 2007 - 09:40 PM

Както ме посъветвахте заведох кучето си на ветеринар.Отговорът е че й няма нищо.По време на прегледа тя се изпика и нямаше капка кръв.А в последните 3 дни уринираше кръв.

Прикачени файлове

#2190 Потребителят е офлайн   esta Икона

Публикувано: 07 September 2007 - 09:53 PM

Стига сте гледали хубави кучета,ето ви двамата ми грозници. wink
Те са пазачи на един строеж и доста добре си изпълняват задължението.

Прикачени файлове

#2191 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2007 - 01:38 PM

Приятели здравейте! Отдавна не съм влизал във форума и виждам, че темата се развива добре!

Вчера се върнах от Варна (незнам дали някой от вас е от там) и там видях нещо ужасно!!! По центъра на града се разкарваше една изоставена кафява доберманка и направо се ужасих! В първия момент неможах да повярвам, но един приятел от там ми каза че я вижда всеки ден и ми стана много тъжно! Неможех да повярвам, че е възможно някой просто така да изостави кучето си при това доберман. Не се сетих да я снимам за да ви я покажа, а и плюс това не успях да се приблежа до нея, защото беше адски наплашена. Почувствах се ужасно и първата ми работа когато вчера се прибрах, беше да прегърна Фредо!

Съжалявам, че ви разказвам тази история, но мисля, че вие сте хората, с които трябва да го споделя!

#2192 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 13 September 2007 - 01:54 PM

pippo , и в нашият град има една кафява доберманка с опашка . Тя се скита от много време и я виждам в много отдалечени квартали. Явно са я кастрирали и сега поне не се мъчи да ражда мъници някъде в студа. Виждала съм я как се приближава да хората на светофара и чака с тях , за да премине . Иначе не е слаба и изглежда добре само дом дето си няма s) и любящи стопани.

И да ви подсетя да си подадете заявките за участие на изложбите . Аз ще ходя на 29.09. в Добрич и на 30.09. в Русе . Кой смята да ходи ?

#2193 Потребителят е офлайн   ySn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2007 - 06:49 PM

Еми pippo, тая доберманка и аз съм я виждал/ако е същата/.Обитава центъра около катедралата . Винаги съм се чудил дали наистина е доберман, тъй като си мислих че е два ли някои ще си остави кучето така, при това, както ти каза, че е доберман.

#2194 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2007 - 10:06 PM

Aз също съм от Варна имного съжалява за това куче , по същия начин ме БОЛИ и за всички изоставени животни . Зщото всякое живо същество има право на обич и ласка s) А живинките които са на улицатата за жалост ги получават мнооого рядко . Тъъъъъъъъъъжно мноооооооооооого тъжно s) s) s) s) s) s) s)

Е редно е пак да се поликува МОЛБАТА НА ЕДНО КУЧЕ :

МОЛБАТА НА ЕДНО КУЧЕ

1. Моят живот трае десет до петнадесет години. Всяка твоя година за мен означава поне пет. Замисли се за това преди да ме вземеш.
2. Обичай ме такъв, какъвто съм; нали сам си ме избирал.
3. Дай ми време да схвана това, което искаш от мен.
4. Имай ми доверие, аз живея от това.
5. Никога не ми се ядосвай и не ме затваряй за наказание. Ти имаш своите приятели и развлечения, аз имам само тебе.
6. Говори ми понякога. И дори да не познавам думите, аз познавам гласа ти и разбирам, че говориш на мен.
7. Знай, че никога не забравям как са се отнасяли с мен.
8. Преди да ме биеш помисли за това, че моите челюсти с лекота биха смачкали ръката ти, но аз никога няма да го направя.
9. Не ме вземай като играчка, за да се забавляваш докато съм малък и после да ме изоставиш; моята любов към тебе е вечна.
10. Преди да ме наречеш твърдоглав или мързелив запитай се дали например не ме мъчи неподходяща храна, дали не съм стоял дълго време на слънце или пък съм уморен. Помисли си, може и ти да грешиш и аз да не разбирам какво искаш от мен.
11. Грижи се за мен когато остарея, остана без зъби, оглушея, ослепея и не мога да се движа добре. И за теб ще се грижи някой, защото старостта е една за всички!
12. Бъди с мен в последния ми час. Никога не казвай Такива неща не мога да гледам. Когато съм с теб, всичко е лесно. Това е твоя дълг за моята вярност, за нашата хубава младост!
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2195 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2007 - 10:08 PM

Ако има повече хора да я прочетат ще има по малко такива тъжни картини a)
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2196 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2007 - 10:15 PM

Има една особенно важна точка :
"Ти имаш своите приятели и развлечения, аз имам само тебе."

Проумейте я хора !!!!!!!!!

Кучето има саммо едно сърце , А МОЖЕ ДА ГО ДАДЕ НА ЦЯЛОТО СИ СЕМЕЙСТВО
User's Signature

#2197 Потребителят е офлайн   esta Икона

Публикувано: 14 September 2007 - 09:25 AM

akela,просълзих се докато чета "молбата на едно куче"най вече защото моята кучка умря.За последно я видях на същото място на което е на снимката по горе,тя вече е моето angelpik

#2198 Потребителят е офлайн   JleuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 05:26 PM

Ей,esta много сажалявам за загубата!И знам какво е ... . А колкото за кафявата доберманка,такива хора щтом постъпват така с животните,представете си кви са родители .....

#2199 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2007 - 11:18 AM

Akela, чел съм МОЛБАТА НА ЕДНО КУЧЕ много пъти, дори съм я сложил върху снимката на Фредо, която стой на десктопа ми! Точно затова ми стана много мъчно. Надявам се никой от този форум, който смята да си взима такова куче да не постъпва така с него! ПРИЯТЕЛИ ТОВА Е ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ!!!

#2200 Потребителят е офлайн   JleuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2007 - 04:43 PM

pippo наясно съм с отговорноста,нищо че съм на 13 години.Пак и няма да съм сам по отношение обучаването му.Гледали сме до сега 2 кучето и не мисля че имаме кои знае колко голям опит,но с маика ми твърдо сме решили да се справим на всяка цена.И дано успеем b)

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни