Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2341 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2007 - 03:36 PM

StormbBringer не че нещо ама как може да ти е излязло 1150лв отглеждането и самото куче?!какво толкова си му купувал,че да ти излезе толкова?!
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#2342 Потребителят е офлайн   JleuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 03:54 PM

Storm искам да те попитам на колко време го къпеш.Аз се сдобих с Ема от господин Чубуров :blink:.

#2343 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 05:19 PM

малии тука станало забавно  ;D  :o
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2344 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 21 November 2007 - 05:39 PM

Цитат

Storm искам да те попитам на колко време го къпеш.Аз се сдобих с Ема от господин Чубуров :blink:.

Един път в месеца с АлоеВера някакъв немски шампоан за черни кучета - идеален!
Довечера като се прибера мога да ти кажа точно какъв е! B)
User's Signature

Качена снимка

#2345 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 05:47 PM

Цитат

StormbBringer не че нещо ама как може да ти е излязло 1150лв отглеждането и самото куче?!какво толкова си му купувал,че да ти излезе толкова?!

4 чувала храна - около 470 лв + малко телеши шол за овкусяване на гранулата ....
после чип, ваксини, купиране на уши, (фронтлайн и дронтал редовно,) , поводи и принадлежности играчки, клетка за 240 лв .... събират се -  :P
User's Signature

Качена снимка

#2346 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 05:57 PM

еми то заради клетката е толкова много...но все пак колко ти излезе рязането на опашката и ушите-на мен ми взеха 80лв и за двете
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#2347 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 07:02 PM

там някъде  B)
User's Signature

Качена снимка

#2348 Потребителят е офлайн   JleuTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 10:15 PM

какъв чип и каква клетка ? Моля да ме извините ама съм нов и не знам за какво става на въпрос с тоя чип  :(

#2349 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 November 2007 - 01:09 AM

Абе като имате хубави кучета или просто на вас много ви харесва вашето куче,качете по някоя снимка,с инфо за кучето на колко месеца-години е колко е високо колко килограма е и ако на някой му хареса,малко информация за това от къде е взето или как да си сдубие с такова.Аз утре ще измеря и претегля моето и ще пусна няколко снимки,и ако наистина ще е в помощ инфото ще е хубаво ако е малко кучето да се дава такова инфа всеки месец,за да се приценят хората как се развиват тяхните кучета.

Дано на някой му хареса предложението ми. :blink:

#2350 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 22 November 2007 - 12:08 PM

Цитат

какъв чип и каква клетка ? Моля да ме извините ама съм нов и не знам за какво става на въпрос с тоя чип  :(

Чипът е задължителен, ако ще водиш кучето извън Б-я. То по зако си е задължителен вобще. Също така може да е полезен, ако случайно кучето се загуби или го откраднат. За повече информация по темата можеш да прочетеш тук: Темата за микрочиповете
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2351 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 November 2007 - 02:15 PM

Ето го моето доби
на 28.11.07 става на 7 месеца
в момента е висок 62 см. и тежи 23 килограма,взето е от dog-ejdan.com

ето и фото
на първата снимка е на 50 дни,а другите са от днес

#2352 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 22 November 2007 - 03:06 PM

Да ти е живо и здраво доби-то и да си дарите много хубави мигове!

Само искам да те питам - защо и как избра да вземеш куче от там? С каква предварителна информация разполагаш за родителите?
У мен място, на което се въдят кучета от толкова различни породи и при такива условия не предизвиква доверие. За това се чудя - защо си избрал да дадеш там не малко пари, вместо да потърсиш, например "Доберман клуб"?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2353 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 November 2007 - 06:02 PM

Цитат

Да ти е живо и здраво доби-то и да си дарите много хубави мигове!

Само искам да те питам - защо и как избра да вземеш куче от там? С каква предварителна информация разполагаш за родителите?
У мен място, на което се въдят кучета от толкова различни породи и при такива условия не предизвиква доверие. За това се чудя - защо си избрал да дадеш там не малко пари, вместо да потърсиш, например "Доберман клуб"?

Благодаря да ти се връща и на теб и на всички които са избрали породата

Имах огромен мерак и исках да си взема на момента и не разбирах много много,тогава като взимах това нямах информация за нищо и ни питах никой,но аз не търсих шампион исках просто доберман,не го знам колко е хубаво или лошо според хората но на мен си ми харесва мисля че това е най важното,за първи път имам куче  и се учудвам колко е умно това същество,влюбен съм в породата и искам да си взема още едно женско но немога да си позволя родословните които ги виждам в нета,а ако някой има за продаване хубаво доби от женски пол аз ще се грижа за него с много любов.

Не бих отказал малко помощ за намиране на една хубава сестричка на моя пич

#2354 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 08:23 PM

Цитат

ако е малко кучето да се дава такова инфа всеки месец,за да се приценят хората как се развиват тяхните кучета.

това е глупаво
User's Signature

#2355 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 10:17 PM

Здравей приятел  :->)Вижам че си нов и имаш желание да гледаш една такава прекрасна порода.Но вземането на второ куче е голяма отговорност дори и то да е без родословие,и още полошо женско.Моята препоръка е отгледай си това симпатично кученце поинтересувай се повече за тази порода,научи повече за нея и тогава мисли за второ а дали ще е с родословие или без тогава ти сам ще прецениш най добре.Успех ти желая  :OK:

#2356 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 10:37 PM

Цитат

Цитат

ако е малко кучето да се дава такова инфа всеки месец,за да се приценят хората как се развиват тяхните кучета.

това е глупаво

Не мисля че е глупаво. При ротвайлерите и при черните териери има подобна статистика. Разбира се че не е задължителна, а по-скоро ориентировъчна.
Ако има такава информация за няколко поколения назад и за кучета от едно кучило, всеки нов собственик на куче би могъл да се ориентира как се развива неговото в сравнение с предците му и братята и сестрите. Например мъжко кученце ако е на 6 месеца и ръст, обиколка на китката, дължина на тялото са  като на баща му и дядовците му, а е по-тежко значи трябва да отслабне и т.н.
Пак повтарям подобни данни не трябва да се възприемат като абсолютната истина, все пак всяко куче е различно, някои израстват по-бързо, други по-бавно.
Аз например всеки месец измервах височина при холката, дължина на тялото, обиколка на китка, гръден кош и врат, дължина на главата и тегло на кучето. Данните ги изпращах на отговорника по развъдната дейност на клуба, който си води статистика за ЧРТ в България. Трябва да подчертая че това не е задължително решение на клуба. Отговорника по р.д. ме помоли да го правя, а и на мен ми беше интересно да знам.

И между другото така може да се разбере до каква възраст всъщност растат кучета от дадена порода, а не да слушаме фантазиите на този и онзи на кучешката поляна  ;)

#2357 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 10:59 PM

Цитат

Пак повтарям подобни данни не трябва да се възприемат като абсолютната истина, все пак всяко куче е различно, някои израстват по-бързо, други по-бавно.

в този смисъл го казах
а и съжалявам,че някой може да се обиди от следващото,но тук не става дума само за клубни кучета,което би довело и до доста големи различия в данните за развитието на малките
User's Signature

#2358 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 11:08 PM

oppaaa, види ми се малко 'тънък' твоя любимец  ;)
User's Signature

Качена снимка

#2359 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 12:13 PM

[/quote]

При ротвайлерите и при черните териери има подобна статистика.
[/quote]
И при доберманите има :namigam:

#2360 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 05:18 PM

StormBringer  може ли да качиш снимки на твовто куче
User's Signature

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни