Доберман
Публикувано: 23 January 2008 - 10:26 AM
Цитат
?...а относно храната естествено,че ще му давам хубава храна ;)

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !
Публикувано: 23 January 2008 - 11:03 AM
CUKI, кучката е хубава. Нищо, че така са й отрязали ушите (при този поглед от последните 2 снимки аз не бих им обръщала внимание ;)). Мисля си обаче, че освен от добра храна ще има нужда от повечко движение, за да заякне. За теглото - ако е здрава, не се безпокой колко точно трябва да тежи. Често докато растат изглеждат слабички, но това е по-добре, отколкото да ги прехранваме.

Публикувано: 23 January 2008 - 05:54 PM
CUKI честно казано помислих си, че кучето е мъжко, въпреки че не видях нещото, което трябва да има като такова м/у краката :rolleyes: За женска си е много добре! и 66см. са напълно в норма за женска на тази възраст. 25 кг. също е перфектно за 6-месечна женска при това, че на снимките кучето изглежда малко слабо, но все пак добре гледано ;) Гледай го в същия дух и ти и се наслаждавай на здравото приятелство, което се завързва помежду ви, щом то чувства, че ти си човека, който го обича най-много. НИКОГА не му посягай да го удряш когато си в момент на ярост! Намери други начини да доминираш когато те ядоса! Да ти е жива и здрава и знай, че кучето очаква да му имаш доверие.
Препоръчвам ти дълги разходки сред природата когато имате време и условия! Много добре действат на психиката и физиката на кучето.
Публикувано: 24 January 2008 - 08:42 AM
Относно това "Само не жали качествената храна! И не го прехранвай, но му давай малко повече от колкото сега. примерно със 100-тина гр. на ден..." кучето ми се вижда малко слабичко нищо, че е на 6 месеца и смятам, че с съвсем малко увеличаване на количеството храна това ще се оправи. Вече е на възраст, в която растежа на костната система скоро ще спре и не мисля, че дори ако е малко дебело ще се отрази на правилното му развитие. А то не е, така че 100-тина грама на ден са съвсем безопасни за кучето, дори добре ще му дойдат. Още повече зима е. ;) Но не мога да говоря с точност като казвам 100 гр. защото незнам с какво и колко я хранят в момента.
Но със сигурност грамажите, които пише на повечето храни са минимума, който трябва да се дава на един Доберман. Ако се спазват инструкциите за всяка храна от високия клас, кучето ще бъде слабо, но все пак добре развито. А ако се цели добра кондиция и визия мисля, че е добре лекото завишаване на порциона след като мине 6-7 месечна възраст. От личен опит го казвам. ;) Не казвам, че харесвам дебелите Добермани обаче.... НАПРОТИВ! Но добре сложените - ДА.
Публикувано: 24 January 2008 - 01:38 PM
Публикувано: 25 January 2008 - 08:29 AM
Публикувано: 25 January 2008 - 01:08 PM
Публикувано: 25 January 2008 - 07:55 PM
vbn28,добре дошла във форума!ще се радваме да видим снимките,когато ги качиш,а и да разкажеш повече за Таня-как сте се сдобили с нея например.ще ми е интересно да науча повече :blink:

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 26 January 2008 - 03:42 PM
Радвам се че се увеличават почитателите на DOBERMANN
:yahoo: :yahoo: :yahoo:
От къде се сдобихте с него или нея ? Чакаме снимки !!!

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 28 January 2008 - 04:14 PM