Доберман
Публикувано: 05 March 2008 - 08:23 PM
Akela,не се чуди изобщо,а качвай снимките веднага! :blink:
Забравих им муцунките на двете пикли вече :'(
Хайде,очаквам ги скоро(надявам се не само аз де) и да пишеш какъв стана резултата-Юта с колко води? ;D ;)
поздрави на всички :blink:
Забравих им муцунките на двете пикли вече :'(
Хайде,очаквам ги скоро(надявам се не само аз де) и да пишеш какъв стана резултата-Юта с колко води? ;D ;)
поздрави на всички :blink:

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 05 March 2008 - 09:59 PM
Tok4ev, слагай и желязните гащи (само да не видиш как Меджик се промъква с ножовка) ;D
she_wolff , резултатът е в полза на ЮТОЗАВЪРА . Ето малко от обещаните снимки.
she_wolff , резултатът е в полза на ЮТОЗАВЪРА . Ето малко от обещаните снимки.

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 06 March 2008 - 11:41 AM
Akela, имаш невероятни добермани!!! :->)
Направо....... страхотни са! Снимките също!
За мен беше удоволствие да ги видя!
Поздрави!
П.п. На всички - Да са ви живи и здрави добчовците ! :drugarche:
Направо....... страхотни са! Снимките също!
За мен беше удоволствие да ги видя!
Поздрави!
П.п. На всички - Да са ви живи и здрави добчовците ! :drugarche:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 06 March 2008 - 06:34 PM
Нямам думи... Израстнали са две прекрасни кучета, поздравления!
С тези разкошни снимки ще е грехота да не участваш в конкурс "Снимки на месеца"!
С тези разкошни снимки ще е грехота да не участваш в конкурс "Снимки на месеца"!
Публикувано: 11 March 2008 - 09:03 AM
Здравейте!
vankata367 зависи от какво искаш да те защитава ;D Ако е от недобронамерени хора, може да се каже, че е кучето за което питаш. И все пак, за да напада по команда и без команда, трябва да бъде научено кога и как може и трябва да се реагира, и че реагира ли само победата е изхода. После това ще му остане рефлекс за цял живот. Ако го учиш постоянно да не прави едно, друго, трето, пето.... включително и да не бъде лош към околните, а не му осигуряваш нужното обучение за защита, бъди сигурен, че в един момент може да имаш куче смирено като Коли... почти :'(
И все пак може да попаднеш на по-доминантно куче, което означава и по-силно развит защитен инстинкт при Добермана и на по-малко такова. От там насетне всичко е в твои ръце. Ще имаш това куче, което искаш да имаш.... Ако ме разбираш в по широк смисъл какво имам впредвид.
Добермана има вроден защитен инстинкт, който ако бъде насочен и поощрен както трябва можеш да имаш гард, кайто дори да спи, спи "с едното" око когато трябва да те пази от някой.
Абе с една дума куче БОДИГАРД, а не захвърлен някъде пес далеч от стопанина да пази някоя кошара, в която никога нищо не се случва.
Изисква се време, вярност, доброжелателност, твърдост, абсолютно постоянство и много любов (доказана с дела без много думи) от страна на стопанина, ако иска Доберман - Бодигард!
vankata367 зависи от какво искаш да те защитава ;D Ако е от недобронамерени хора, може да се каже, че е кучето за което питаш. И все пак, за да напада по команда и без команда, трябва да бъде научено кога и как може и трябва да се реагира, и че реагира ли само победата е изхода. После това ще му остане рефлекс за цял живот. Ако го учиш постоянно да не прави едно, друго, трето, пето.... включително и да не бъде лош към околните, а не му осигуряваш нужното обучение за защита, бъди сигурен, че в един момент може да имаш куче смирено като Коли... почти :'(
И все пак може да попаднеш на по-доминантно куче, което означава и по-силно развит защитен инстинкт при Добермана и на по-малко такова. От там насетне всичко е в твои ръце. Ще имаш това куче, което искаш да имаш.... Ако ме разбираш в по широк смисъл какво имам впредвид.
Добермана има вроден защитен инстинкт, който ако бъде насочен и поощрен както трябва можеш да имаш гард, кайто дори да спи, спи "с едното" око когато трябва да те пази от някой.
Абе с една дума куче БОДИГАРД, а не захвърлен някъде пес далеч от стопанина да пази някоя кошара, в която никога нищо не се случва.
Изисква се време, вярност, доброжелателност, твърдост, абсолютно постоянство и много любов (доказана с дела без много думи) от страна на стопанина, ако иска Доберман - Бодигард!
Публикувано: 11 March 2008 - 02:36 PM
благодаря ти .аз не съм хукнал да си купувам доберман.в момента имам каракчанка на 9 месеца.просто попаднах на статия в едно списание и ми стана интересно по въпроса .там бяха посочени 4 идеални породи за защита-боксер,доберман,ризен шнауцер и ротваилер,та ми стана интересно по въпроса.още веднъж ти благодаяр за изчерпателната информация. ;D

on the road of life,there are passengers and there are drivers
Публикувано: 11 March 2008 - 07:21 PM
Zdraveite izvinqvam se 4e pi6a na latinica no sum s nov komputer i o6te ne sum go nastroil.I ne6to mnogo lo6o mi se slu4i.Maika mi si napravi ne6to na kolqnoto i se naloji da dadem Ema na hotel v ruse za period ot 2-3 meseca i se opsqvam 4e posle nqma da moje da se vuzpitava :( Kajete mnenieto si po vaprosa
Публикувано: 11 March 2008 - 07:59 PM
JleuTo,какво рaзбираш под "se opsqvam 4e posle nqma da moje da se vuzpitava " ?
и ако до сега си се грижил за нея добре и сте работили сериозно над възпитанието(в което не се и съмнявам) -няма за какво да се притесняваш :-
и ако до сега си се грижил за нея добре и сте работили сериозно над възпитанието(в което не се и съмнявам) -няма за какво да се притесняваш :-

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"