Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2721 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 May 2008 - 10:18 AM

Цитат

Прочети стандарта на породата и цялата тема!
Сериозните привърженици на доберман не се занимават с кучета извън стандарта!
Ако на всяка цена искаш "екзотично куче", мисля че трябва да търсиш в САЩ!

StormBringer,остави го да си пее...  ;D
Mr.Untouchable,ако искаш бяло куче-вземи си бяло куче(умишлено няма да споменавам породи),ако искаш доберман-вземи си Доберман!
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2722 Потребителят е офлайн   Mr.Untouchable Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 07:48 PM

Вие сте били големи глупаци.Питат ви като човек,вие се прайте на интересни.Един акъл дава,другия на пич се прай.....да знам ...или не не знам,много е трудно,ама не тряя се напрайм на интересни...аман от смотаняци като вас.

#2723 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 May 2008 - 08:14 PM

Никой не е използвал обидни думи към теб, за да се държиш по този начин, пич!  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2724 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 08:40 PM

Цитат

Вие сте били големи глупаци.Питат ви като човек,вие се прайте на интересни.Един акъл дава,другия на пич се прай.....да знам ...или не не знам,много е трудно,ама не тряя се напрайм на интересни...аман от смотаняци като вас.

виж кво,белия доберман не е истински доберман.четох,че могат да имат проблеми с поведението и социализацията.този въпрос го има разгледан няколко страници по-назад.прочети.пък ако обезателно искаш бял ИЗРОД,казаха ти-търси в САЩ
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#2725 Потребителят е офлайн   Mr.Untouchable Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 09:13 PM

Ок...благодаря.

#2726 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 11:15 PM

Виждам,че има хора на които неможе да им се обесни какво е доберман.Невиждам някой да ви е обидил а обратното вие обиждате Mr.Untouchable.Ако бяхте прочели форума от начало до тук нямаше да зададете такъв въпрос.И заради това ще публикувам една много малка част от конгреса на IDC(Международен Доберман клуб) състоял се през 2004 в гр.Дезио Италия от президента на Италианския Доберман клуб (AIAD)Pierluigi Pezzano.
Г-н президент на конгреса,членове на президиума на нашия международен клуб,конгресмен,и вие г-н Виблишхаузер:първо добре дошли в Desio.Позволете ми да ви благодаря за присъствието ви тук и за многобройните ви участия в чуждестранни изложби.
Днес,в качеството на АИАД президент,от името на националния съвет на АИАД и представителството на всички наши периферни делегации и всички италиански развъдчици,аз съм тук да предложа официална молба към този съвет да се изменят правилата и условията за присъждането на ИДЦ титли.От следващата година бихме желали да даваме ИДЦ титли само на тези кучета,които са минали ЗТП.
Сред причините,които подтикват някой да си вземе чистопородно куче,има една много важна,която всички трябва да имаме предвид,и тя е предвидимостта на сигурни морфологични и характерни особености,типични за породата.
С това трябва да ви е станало ясно Mr.Untouchable за породата.
Също така caki да са ти живи и здрави малките но ти никой не можеш да убедиш,че това е доберман а единствено само себе си.StormBringer ти каза какво ще направи с неговото куче последвай примера му.Само тогава в България ще има  хубави добермани.Също така искам да прочетете и първия от 20-те принципа за развъждане на по-добри добермани.
.Помнете,че животните,които избирате за размножаване днес,ще имат влияние върху породата за много години напред.Помнете тая мисъл,когато избирате.
С това неискам да обиждам никой но ако обичаме тази порода трябва да спазваме тези правила.Пълния текст на конгреса в Дезио и  20-те принципа за развъждане на по-добри добермани са на разположение на членовете на клуба.

#2727 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 09:44 AM

Незнам защо ми ръсите тея простотии.Прочетете  ми постовете и вижте дали някога съм заявявал че имам чистокръвен Доберман, та да обеждавам едва ли не себе си какво имам. Аз съм на достатъчна възраст - 37 год. за да витая в облаците и много добре знам какво притежам. Познават ме и други членове на този форум и могат да заявят дали не се грижа добре за кучето си ВЪПРЕКИ че не е Доберман. Както се вижда от снимката кучето няма малформации и не му е изпила чавка акъла както на някои членове в този форум които може би те самите са чиста порода (синя кръв  :yahoo:), а ако не са се чудя защо тях самите са ги пръкнали.
Член съм и на много други форуми където когато някой има проблем веднага му се обяснява за какво става дума и как да го реши, но тук явно нещата стоят по друг начин.
Някъде в мой предишен пост бях заявил, че чистата порода е бизнес и нищо друго. Продължавам да го твърдя. Зара ми е подарък ,а май никъде в раздела Доберман не срещнах думата подарък. Ако ми подари някой куче чиста порода с радост бих го взел, но това надали ще стане. Такова имам, на такова се радвам.
Попитах ви единствено за съвети след раждането и грижи за майката и кученцата но ви видях отношението.
Както и да е връщам се от ветеринар и  всички които бяха толкова заинтересовани мога да ги успокоя. Всичко е наред.

#2728 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 11:15 AM

Моя пост беше насочен не към теб! В смисъл "думам ти дъще - сещай се снахо"!

За хората, които тепърва ще заплождат неродословни кучета, да помислят преди това!
Ти вече си я свършил - сега остава да намериш отговорни стопани!
За ветеринарни съвети и помощ аз се въздържам, нямам опит!
Хубавото на чистопородното развъждане освен всичко друго, че кученцата там не излизат евтино и трудно ще бъдат захвърлени на улицата!
Това наистина действа !
А че е бизнес, то и с неродословните е бизнес, даже по-голям и по-доходен - виж какви обяви има, виж зоомагазините!
Няма лошо да е бизнес според мен, ако се прави както трябва!
Любовта и грижите са отделно нещо!
User's Signature

Качена снимка

#2729 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 01:16 PM

Цитат

някои членове в този форум които може би те самите са чиста порода (синя кръв  Яху!)

.... не е уместно сравнението, а искаш ли да ми отговориш, защо домовете за деца са пълни с изоставени!
Недъгави!Болни!
- Заради липсата на морал и отговорност! Елементарни познания и непланирани сношения!
За това преди да сключиш брак има медицински преглед - васерман, диабет и т.н!
Защото ти може да си отговорен, но хиляди други заплождат безогледно, после раздават безогледно (подаряват), новите собственици правят същото без оглед какви ще се пръкнат (без документ и инфо за произход, в т.ч братя със сестри, кучета с проблеми), в крайна сметка излизат доста изроди, които биват изхвърляни или нахапали собственика и децата му - инциденти с минувачи и т.н и т.н..... но това не е ваш проблем - автоматично проблема е на общината - да се оправя!
...Добре че има община, за да има кой да се плюе!!!!

да знам какво ще кажеш - аз не съм такъв и няма да правя така!
Да знам! Айде нема нужда!
Ти няма, но поколението от твойте малки остава без следа!

Самия ти пример подтиква към подобни неща!

Няма начин някой да ти подари родословно куче - просто няма начин!
Аз искам нов мерцедес подарък ама...!
Примерите за изоставени кучета около мен са десетки! Инцидентите с тях също!
Не съм все още чул за клубни такива! Може и да има - винаги има изключения!

.....и да напомня само, че това е форум за изказване на лични мнения!
Моля без цинизми и лични обиди!!!
User's Signature

Качена снимка

#2730 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 01:46 PM

Цитат

Прочетете  ми постовете и вижте дали някога съм заявявал че имам чистокръвен Доберман

Цитат

...ВЪПРЕКИ че не е Доберман...

много ми е интересно като стане време да раздаваш малките като какви ще ги представяш-просто "кученца" или "доберманчета"?

Цитат

Някъде в мой предишен пост бях заявил, че чистата порода е бизнес и нищо друго. Продължавам да го твърдя.

StormBringer ти го каза много правилно,а и май твоята работа стана като с лисицата и киселото грозде,а?и друго ми е интересно-ти всичките малки ли мислиш да ги подариш просто ей така?и с каква по-точно цел си искал кучето ти да роди?
и като правиш разделение на "чиста порода" и "мръсна"(или не знам там как я наричаш)-замисли се защо хората са създали породите,защо толкова години наред специалисти се занимават със селекцията и каква е била изобщо идеята на  цялото занятие?определено не е била да се появят такива като теб и да о*ерат всичко....като не проумяваш-или се опитай да разбереш,или си трай!не напразно има Български Републикански  Доберман Клуб,Българска републиканска федерация по кинология,Международна федерация по кинология-FCI,International Dobermann Club-IDC и тем подобни,които имат цели и правила на развъждане  с идеята да се запази и усъвършенства породата,хора,който са отдали живота си на това,или и те са част от голямата машина за правене на пари-"бизнес и нищо друго"?

Цитат

Член съм и на много други форуми където когато някой има проблем веднага му се обяснява за какво става дума и как да го реши, но тук явно нещата стоят по друг начин.

напротив!точно това се опитват да ти обяснят,обаче ти не възприемаш...замисли се тогава в кого е проблема.
лек ден!
User's Signature

#2731 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 03:33 PM

Цитат

Както се вижда от снимката кучето няма малформации и не му е изпила чавка акъла

след като е така защо не заведеш кучето си на следващата изложба за ескпертна оценка-да видим какво ще се окаже...или мислиш ли че кучето ти има шансове да се представи добре на ZTP и други тестове за проверка на характера за развъдна годност?

както писа Ongal

Цитат

От следващата година бихме желали да даваме ИДЦ титли само на тези кучета,които са минали ЗТП.
-цитат от конгреса на IDC(Международен Доберман клуб) състоял се през 2004 в гр.Дезио Италия от президента на Италианския Доберман клуб (AIAD)Pierluigi Pezzano.

имаш ли си идея изобщо за стандарта на породата,за характера и вродените качества,за това какви са правилата за развъждане и т.н.?и не разбирам какво толкова спориш и в същото време сам си противоречиш...помисли малко преди да седнеш и да напишеш следващия си пост-не омаловажавай работата и познанията на другите с необмислените си изказвания

отново цитат от поста на Ongal

Цитат

С това неискам да обиждам никой но ако обичаме тази порода трябва да спазваме тези правила.Пълния текст на конгреса в Дезио и  20-те принципа за развъждане на по-добри добермани са на разположение на членовете на клуба.

User's Signature

#2732 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 09:35 PM

Идеята ми е, че вече създадените кучета с порода или без, с родословие или без - трябва да се оглеждат по-най добрия начин! Трябва да имат ласка и обич! Но не трябва да продължава безразборната популация и още по малко тя трябва да бъде "рекламирана" тук или където и да било!
Причините ги изтъкнах!!!

Скоро дъщеря ми се върна разплакана от разходка с дядо си! Видяли как един див селянин изхвърля 6 кучета в чувал в реката!
2-3 съселяни си взели от тях - ама другите не му трябвали!
User's Signature

Качена снимка

#2733 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 09:36 PM

Мой познат се интересува от породата и ме помоли да разуча дали има кученца за продажба и на каква цена. Ще съм благодарна ако ми пуснете малко инфо и цена на лично съобщение за да мога да го информирам и ако пожелае да се свърже с вас.

#2734 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 11:29 AM

Цитат

Идеята ми е, че вече създадените кучета с порода или без, с родословие или без - трябва да се оглеждат по-най добрия начин!

да поясня,че не съм твърдяла обратното-както вече писах,прибрах изхвърлено кученце от улицата и му отделих наистина много време,пари и нерви,но не е в това проблема...в предните си коментари обясних каква ми е идеята
User's Signature

#2735 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:59 PM

Офф . Не знам дали се изразих неясно че не ме разбрахте. Чиста порода че чиста порода. Кинологии изложби и т.н. Абе мен не ме интересуват тия неща бе. Живея в къща имам куче. Кучето се казва Зара и преди 3 дни роди 9 кученца. Питах за грижите спрямо нея и малките.
Като си взех кучето ме регистрираха в този форум и затова питах тук ,ако ме бяха регистрирали в друг форум - там щях да питам. След като прочетох поста си наново не открих никъде цинизми. За тая цел си има модератори нали?  За грижите ни за Зара ,никой не може да ги постави дори и под най-малкото съмнение, защото ако се бяхте поразровили из форума щяхте да видите , че претърпя инцидент и отидоха бая пари за въстановяването и като операции,шина, стационари, редовни прегледи и т.н. На снимката съвсем ясно се вижда огромния белег на задния и крак.Най-лесно беше да я ритна и да си взема друга на нейното място но както виждате сега тя е в отлично здраве благодарение на клиника  "Албейтар" на които съм много благодарен.

Да отговоря на следващия въпрос- да ще ги представям за Добермани. Мерцедеса като му смениш 2,3,5,10 части пак мерцедес му викаш нали или е вече Оптимал а може би Феродо. . .Каквото и да му смениш Хонда няма да стане
И отново да поясня аз не продавам а подарявам.
Едното ще си го оставя за мен.

MOD: Наистина има модератори и те биха те отстранили веднага, ако не бяха специалните усилия, които полагат останалите участници в темата, за да ти покажат друга перспектива. Относно цнизмите - чети по-нагоре, наричаш останалите "глупаци" и грубиянстваш. Опитай се да спазваш добрия тон и да се учиш, когато ти се падне такава възможност.

#2736 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 11:17 PM

caki,извинявай че малко бавно зацепвам,но:

Цитат

Прочетете  ми постовете и вижте дали някога съм заявявал че имам чистокръвен Доберман, та да обеждавам едва ли не себе си какво имам.

Цитат

Живея в къща имам куче.

Цитат

Кучето се казва Зара и преди 3 дни роди 9 кученца.

Цитат

Като си взех кучето ме регистрираха в този форум

...и:

Цитат

Да отговоря на следващия въпрос- да ще ги представям за Добермани.

нещо май не се връзва,а??аз ли нещо не разбирам или ти пишеш пълни идиотщини?както и преди казах-сам си противоречиш!

Цитат

И отново да поясня аз не продавам а подарявам.
Едното ще си го оставя за мен.

и ако може да питам-това с каква цел го правиш?след време да си имаш още "доберманчета",които отново да подариш,и те да си имат още кученца,и те още...схващаш ли накъде отива работата?
Но както са казали хората"Пей си,Пенке ле..."  :huh:
User's Signature

#2737 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 24 May 2008 - 01:10 PM

Здравейте :)
Гледам, че доста се е нажежила атмосферата в горните постове, та искам малко да ви поохладя и да ви питам това онова.

До скоро имах немска овчарка, но я приспахме онзи ден, защото беше болна от гана- най- вероятно още от развъдника. аз се радвам че направих последните и дни тук щастливи, но

Много ми е самотно и искам друго куче, разбира се след около година, за да е сигурно че заразата я няма вече. НОК не мога да си взема, то е ясно що. Та реших доберман да е.

Да, ама в софия съм виждала точно два! и няма кой да попитам къв е случая с намирането на чистокръвно куче, здраво и всичко да му е ок щото беше голям ужас това което преживяхме с тимби.

Моля ви, пишете ми откъде мога да намеря, за сега ще се въздържа да звъня на чабуров, щото ми е неудобно. също и на каква цена.. мисля че 700- 800 лв макс. мога да дам за кучи.

Интересно ми е също и какво е по добре- мъжко или женско.. от гледна точка на характера.
Итересува ме дали има особена чувствителност на породата към определени болести, както са нок примепно, със стомасите.

Като визия са невероятни, като характер и акъл като чета гледам че са супер, та мисля че това ше е моя бъдещ куч

Айде чакам ваще отговори, и мерси предварително..!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#2738 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 01:14 PM

Една радостна новина-Akela стана татко за втори път-син. Да е жив и здрав да радва татко,майка и батко.

#2739 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 01:52 PM

Честито на Акела  :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#2740 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 01:54 PM

Цаки, никой не оспорва твойте грижи към кучето ти!
Имах друго в предвид, ама май не си разбрал, е нищо тя общината да си бере грижите с бездомните! ;D
User's Signature

Качена снимка

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема