Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2741 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 May 2008 - 10:04 PM

Akela,честито и от мен  :blink:
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2742 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 24 May 2008 - 10:48 PM

еее айде честито на хубавия куч и да са живи и здрави кучинцата :yahoo:
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#2743 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 May 2008 - 01:08 PM

http://fragg.net/vid...liding-doberman :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2744 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 25 May 2008 - 06:44 PM

това видео го гледах днес, резачка е
обаче се замислих не му ли влиза много вода на куч в ушите и не може ли да стане някъв проблем след това..?
User's Signature

... and through it all,

#2745 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2008 - 09:14 PM

;D Искам и аз така  ;D
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#2746 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 25 May 2008 - 09:16 PM

Цитат

;D Искам и аз така  ;D
Е кой ли не иска хехе  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: и аз искам такааааа !

#2747 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 May 2008 - 11:03 PM

Паздрави и честито на таткото да ти е живо и здраво момченцето и да те радва цял живот.

Цитат

Преди време имах възможност да си взема неродословен доберман,но като размислих...прибрах едно кученце от улицата(с идеята,когато му дойде времето да го кастрирам)

И аз съм на това мнение ако искаме да имаме хубаво куче то задължително трябва да е с ясно родословие за да не се чудим кучето като порасне защо така лае на тези които не трябва или пък защо не лае там където трябва,защо това куче разбира какво да направи а моето не защо онова куче изглежда толкова добре а моето не какво му има защо не яде,а защо не расте,много защота станоха но аз съм си ги задавал всичките тези и още много други въпроси свързани с характера,поведението му и екстериора,и наистина мисля като стане на година и половина да го кастрирам,звучи доста гадно но това е начина да поправя грешката на някой друг и до някъде моя на това е начина,и това е второто нещо което ще направя в помощ на развитието на породата в България понеже вече съм горт стопанин на едно строхтно доби за което съм безкрайно благодарен на Ongal

поздрави на всички и искам да подчертая че не се заяждам с никой просто изказвам моето мнение  ;)

#2748 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 01:45 AM

Bлагодаря на всички от форума за благопожеланията раждаданетото на вторият ми син
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2749 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 27 May 2008 - 06:35 AM

Цитат

еее айде честито на хубавия куч и да са живи и здрави кучинцата :yahoo:

Извинявам се, аз в бързината реших че Акела е куч и си има дечица  :huh: ;D

Айде да е живо и здраво малкото бебее :)))
User's Signature

... and through it all,

#2750 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 10:08 AM

Akela - ЧЕСТИТО!!! Да ви е жив и здрав малкия, всички вие също и много да ви радва!  :pionercheta:
В теб остава черпенето  ;)

#2751 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 12:59 PM

А относно ZTP нека не се заблуждаваме и не бъдем максималисти, а да си говорим истината а не фантасмагории, извинявам се за грозната дума. Изискването кучетата използвани за разплод да са минали ZTP оценка се спазва от две - три страни (клуба или асоциации) от така наречените "Добермански". В много други клубове, членове на International Dobermann Club (IDC) тази оценка е заменена с друг вид "национален брийдинг тест" или изобщо няма такъв тест, но това не прави кучетата по-малко Добермани или по-малко годни за разплод. За доста именити развъдчици е достатъчно кучето да е преминало здравните тестове като PHTVL/PHPV, HD, Cardio/EKG. И родословието е задължително разбира се.
Ако някой мисли, че си измислям нека се поразрови по сайтовете на различни клубове и развъдчици в различни европейски страни и Русия и сам ще се убеди, че съм прав.
А голата истина е, че към днешна дата България и Българския Доберман Клуб като неин представител не сме членове дори на IDC. Миналата година когато ходих на "IDC Show 2007", го констатирах и ми стана леко обидно дори. Това е посоката, в която БДК трябва да насочи усилията си вбъдеще мисля аз...
В България няма нито едно куче, което е ходило на ZTP оценка, ако трябва да бъдем честни. Аз лично мисля и планирам да направя възможното моята женска (а защо не и мъжкия) да получи такава и не заради изискването на някой, а заради мен и нея, защото знам, че ще е отличничка в това отношение. Всички, които я познават мислят същото. Сумата с която ще трябва да се прости човек желаещ кучето му да вземе ZTP e около 2000 евро. 800 за ВН - изпит задължителен и предхождащ ZTP, и 1200 евро - ZTP. Цената вкллючва обучението и изпита. Друг  е въпроса, че в България никога не сме провеждали ZTP  фестивал и нямаме никакъв опит в тази област. Не сме правили дори и семинари на тази тематика.......  :-
За това трябват пари за организация на семинари преди това и самия фестивал, за лицензирани байтхелпъри и съдии от топ 2  ;D - Pezzano или Wiblishhauser, при които взетата ZTP оценка значи нещо..... и т.н., и т.н.......
Не напоследно място трябват и много клубни кучета с ентусиазирани собственици, а не 10, 15 както в БГ.
Това е голата истина.  ;)

#2752 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 10:13 PM

tok4ev,

Цитат

Изискването кучетата използвани за разплод да са минали ZTP оценка се спазва от две - три страни (клуба или асоциации) от така наречените "Добермански". В много други клубове, членове на International Dobermann Club (IDC) тази оценка е заменена с друг вид "национален брийдинг тест" или изобщо няма такъв тест, но това не прави кучетата по-малко Добермани или по-малко годни за разплод.

мисля,че ако внимателно беше прочел за какво по-точно става дума нямаше да го напишеш това-първо:върни се на поста,в който пише за какво куче ставаше дума до сега(ако си го написал във връзка с него),и второ-върни се на поста на Ongal  ;)

Цитат

А голата истина е, че към днешна дата България и Българския Доберман Клуб като неин представител не сме членове дори на IDC. Миналата година когато ходих на "IDC Show 2007", го констатирах и ми стана леко обидно дори. Това е посоката, в която БДК трябва да насочи усилията си вбъдеще мисля аз...

за какво по-точно ти е станало обидно?че си работил над нещо и то е останало неоценено?  :o а съветите-всички знаем как да ги даваме...  :blink:

Цитат

Аз лично мисля и планирам да направя възможното моята женска (а защо не и мъжкия) да получи такава и не заради изискването на някой, а заради мен и нея, защото знам, че ще е отличничка в това отношение. Всички, които я познават мислят същото.

а дано!разкажи повече за плановете ти-кога,къде,кои съдии??би ми било интересно

Цитат

Друг  е въпроса, че в България никога не сме провеждали ZTP  фестивал и нямаме никакъв опит в тази област. Не сме правили дори и семинари на тази тематика.....

това да не би да  означава "край и толкова"?  :angry:

Цитат

Не напоследно място трябват и много клубни кучета с ентусиазирани собственици, а не 10, 15 както в БГ.

...върни се към правилника за ZTP и ще разбереш какво имам предвид...
User's Signature

#2753 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 10:40 PM

Цитат

...нещо което ще направя в помощ на развитието на породата в България понеже вече съм горд стопанин на едно строхтно доби за което съм безкрайно благодарен на Ongal

oppaaa,честито-дълги години да му се радвате и много успехи ви пожелавам  :blink: надявам се често ще виждаме снимките му във форума
User's Signature

#2754 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 11:16 PM

tok4ev това,че

Цитат

Изискването кучетата използвани за разплод да са минали ZTP оценка се спазва от две - три страни (клуба или асоциации) от така наречените "Добермански"
не е вярно само  в следващите 3 последователни съботи и недели има ZTP в три различни държави и то на Балканите,да не говоря за останалата Европа.През 2003 г на световното в Братислава бяхме заедно с Tyson и се запознахме с Президента на Словашкия добреман клуб Габриела Ридерджикова тогава тя ни предложи да станем членки на IDC. А защо несме членки на IDC поне до сега невиждах смисъл  да станем с 2-3 кучета искаш хората да ни се смеят ли.А за да станем членки на такава организация се иска да има и популация на добермани.Защото от 2001 година до 2007 в клуба има зарегестрирани само 18 кучета от които 8 са в чужбина 3 умрели остават 7 на 3 им знам съдбата на другите не.
А,че ти си решил да си дадеш кучито на училище в чужбина и да покрие ZTP е похвално,но още подобре щеше да е ти сам да го беше научил.И това неса мой изискавания както казваш

Цитат

Аз лично мисля и планирам да направя възможното моята женска (а защо не и мъжкия) да получи такава и не заради изискването на някой, а заради мен и нея, защото знам, че ще е отличничка в това отношение
а на IDC за да може кучето да се яви на световен форум.А зада има много клубни кучета както ти казваш трябва да се спре размножаването на кучета с недоказан произход и това ще стане когато има хора които мислят като StormBringer и oppaaa които знаят как да постъпят с тяхните любимци.И тогава ще имаме очи да искаме да станем членове на IDC и да поканим такива съдии като Wiblishhauser и Pezzano с когото имахме честа да се запознаем аз и Tyson.

#2755 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 01:02 PM

ongal - това, че има ZTP е похвално, но това не значи нищо повече. Не означава. че клубовете задължават заплождане единствено на кучета покрили ZTP и сам го знаеш. Аз ще отида на това в Румъния след 2 седмици и след това ще говоря отново. А относно това да си обуча кучето сам - нека някой ми покаже как става и ще се съглася с него. Аз също много искам да стане така, но се оказва, че първо трябва да се "открадне" технологията  ;)
she_wolf - не съм говорил по повод на никое куче или човек. Просто се дразня като се използват букви и цифри с които се цели другите, които не разбират техния смисъл да се чувстват глупаво. Истината е че тук в БГ сме доста далеч от тях. Аз съвети не давам - просто констатирам. Нека не говорим на едро без покритие. ОК?

П.П. - Не исках да обидя никой. Мисля че беше градивна критиката. Има нужда да се знае каква е истината, а не да се говори единствено в цифри, букви, имена и т.н. и нищо да не се случва. Аз каквото зависи от мен ще го направя за себе си и своите кучета. С това мисля, че ще помогна значително и на популацията на Добермани в БГ. Поне такива са плановете ми  ;)

#2756 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 02:39 PM

tok4ev,не мисля че някой във форума се заяжда,а се коментира-нали това е целта му все пак.след като въпроса за ZTP се повдигна във връзка с кучето,споменато по-горе,изглеждаше че се обявяваш в защита на коментарите на стопанина му и всички онези,които заплождат доберманоподобните си кучета...

[quote]Просто се дразня като се използват букви и цифри с които се цели другите, които не разбират техния смисъл да се чувстват глупаво.[/quote]
не съм целяла нищо такова-нито да объркам някой,нито да го накарам да се чувства глупаво-както видя глупаците се оказахме ние в крайна сметка.исках (и все още искам) да обясня,че нещата не са толкова прости,колкото изглеждат отстрани-не може да имаш куче,решаваш да го заплодиш,продаваш/раздаваш малките и си доволен от това,което си свършил...защото хората които правят това не са един или двама,защото ще продължават да го правят и ако сами не проумеят какво всъщност причиняват на породата,никой не може да им го набие в главите-мисля че форума е доста "удобно" място,където това може да стане,просто трябва желание и малко разбиране от страна на другия.няма кой за какво да се чувства глупаво или обиден-ако някой се интересува от нещо ще пита и търси информация,а не да скача на другите и да се опитва да ги убеди,че не са прави и това,с което се занимават не струва нищо.

[quote]здравните тестове като PHTVL/PHPV, HD, Cardio/EKG.[/quote]
[quote]Сумата с която ще трябва да се прости човек желаещ кучето му да вземе ZTP e около 2000 евро. 800 за ВН - изпит задължителен и предхождащ ZTP, и 1200 евро - ZTP.[/quote]
[quote]За това трябват пари за организация на семинари преди това и самия фестивал, за лицензирани байтхелпъри и съдии от топ 2  Grin - Pezzano или Wiblishhauser, при които взетата ZTP оценка значи нещо[/quote]
а с това не целиш ли именно същото-объркване на " другите които не разбират техния смисъл да се чувстват глупаво" ?  ;D

[quote]Истината е че тук в БГ сме доста далеч от тях.[/quote]
в БГ сме доста далеч от много неща  :- но не може един,двама,трима..да се борят да направят нещо хубаво,а всички останали да се опитват да го развалят...така ще си останем на същото положение още дълго..

[quote]Има нужда да се знае каква е истината, а не да се говори единствено в цифри, букви, имена и т.н. и нищо да не се случва.[/quote]
[quote]Това е посоката, в която БДК трябва да насочи усилията си вбъдеще мисля аз...[/quote]
[quote]Аз съвети не давам - просто констатирам.[/quote]
интересна констатация...и малко противоречива,с последния ти пост...Българския Републикански Доберман Клуб представя Бг(както и ти написа в предния си пост)-да,така е...еми хайде тогава всички,които се интересуват от породата,да се опитат по един или друг начин да помогнат с каквото могат,за да се върви напред и да се "догонят" другите страни,за които ти говориш-никой не се е качил на върха ей така,трябва да има цели,който малко по малко да се постигат-дори и това да е спирането на запложданията на кучета с недоказан произход.не е ли така?

[quote]Не напоследно място трябват и много клубни кучета с ентусиазирани собственици, а не 10, 15 както в БГ.[/quote]
[quote]Нека не говорим на едро без покритие. ОК?[/quote]
мисля,че в случая ти правиш това...какво по-точно съм казала,което е останало без покритие?

[quote]Аз каквото зависи от мен ще го направя за себе си и своите кучета. С това мисля, че ще помогна значително и на популацията на Добермани в БГ. Поне такива са плановете ми[/quote]
а дано наистина е така и дано хората,мислещи като теб се увеличават и [quote]нека някой ми покаже как става и ще се съглася с него[/quote](съжалявам,че го вадя от контекста)-мисля,че това трябва да важи не само за ZTP,а за всичко,свързано с развитието на породата в БГ
User's Signature

#2757 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 03:13 PM

she_wolf - права си за всичко, което каза  :blink:

Аз нямах впредвид кучето на CUKI

А мнението ми относно кастрирането - аз не бих си кастрирал кучето в никакъв случай, само защото няма родословие и от медицинска гледна точка не се налага. Просто никога не бих допуснал то да остави поколение.  ;)

Цитат
(съжалявам,че го вадя от контекста)-мисля,че това трябва да важи не само за ZTP,а за всичко,свързано с развитието на породата в БГ
- смятам, че относно ZTP граничи с невъзможното да обучиш кучето си сам - самичък. Трябват ти поне още десетина човека, от които един е от изключително значение  ;)

#2758 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 04:01 PM

Цитат

Цитат
нека някой ми покаже как става и ще се съглася с него
(съжалявам,че го вадя от контекста)-мисля,че това трябва да важи не само за ZTP,а за всичко,свързано с развитието на породата в БГ

исках да кажа,че ти си написал това за ZTP,а според мен трябва да се отнася за всичко свързано с породата и за всички в този форум-ако имам въпрос-питам-отговарят ми/доказват ми че е така-приемам го за правило  :blink:
извинявам се,че не съм го написала ясно още в началото  :-
User's Signature

#2759 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 04:10 PM

tok4ev- малка поправка-кучето не беше на CUKI,а на  caki  ;)
User's Signature

#2760 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 04:26 PM

Цитат

tok4ev- малка поправка-кучето не беше на CUKI,а на  caki  ;)

Извинявам се за грешката  :huh: 
;)

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема