Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2981 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 August 2008 - 02:53 PM

Храната се отразява на вяко куче по различен начин-ако се понася добре от едно,при друго може да е точно обратното(особеностите на метаболизма са освен породни,и индивидуални).
С една дума-не трябва да се търси "най-добрата" ,най-скъпата храна или тази,която на нас ни харесва като вид,мирис,вкус или опаковка(красивата опаковка е нищо друго освен реклама-привличане на вниманието на клиента,тя не определя качеството на продукта;един добър продукт не се нуждае от реклама-той просто се купува),а именно от значение е как се отреазява храната на даденото куче и дали ТО я яде с апетит.
Готовите кучешки храни са с балансирано съотношение,и особено при по-чувствително куче,добавянето на "разни др неща към гранулите- някой път яйце, др път ориз, трети пиле, и тн ",може да създаде проблеми.

Цитат

Кучето така се просра от нея, че акаше водичка, инжекции, антибиотици, сулфагванедин, нищо не помогна (аз разбира се спрях да храня с нея но проблема остана)

след като е останал проблема,значи е останала и причината за появата му...проблемите от рязката смяна на храната отшумяват за няколко дена(след нагаждане на организма към новия тип храна),а хранителните алергии-при смяна на храната(отстраняване на алергена).не бях чувала някой да лекува разстройство,причинено от храна,с антибиотици....
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2982 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 06:25 PM

Първо искам да уточня, че не съм искал да обиждам някоя марка храни, още по-малко Фаворит, която съм пробвал един единствен път за около 20-тина дни и по този повод не мога да изкажа твърдо мнение.
После искам да кажа, че аз съм напълно съгласен със добяването на различни храни в близа до естествената им форма (единствено сварени т.е.), които понасят на кучето, към гранулите без да се изключват гранулите като основна храна. Много хора го практикуват и имат чудесни резултати. Добермана е порода която лесно можеш да следиш дали е добре и правилно нахранена дори само от пръв поглед, малко от малко ако си наясно как трябва да се движи и изглежда кучето.

Цитат

Храната се отразява на вяко куче по различен начин-ако се понася добре от едно,при друго може да е точно обратното(особеностите на метаболизма са освен породни,и индивидуални).

С това съм съгласен въпреки че добрата храна се отразява добре при много голям процент от случаите, в които е използвана.

Цитат

С една дума-не трябва да се търси "най-добрата" ,най-скъпата храна или тази,която на нас ни харесва като вид,мирис,вкус или опаковка(красивата опаковка е нищо друго освен реклама-привличане на вниманието на клиента,тя не определя качеството на продукта;един добър продукт не се нуждае от реклама-той просто се купува),а именно от значение е как се отреазява храната на даденото куче и дали ТО я яде с апетит.

А с това не съм напълно съгласен. Освен опаковката, някои храни държат и на цялостния вид на продукта. Както при всички други продукти, а не само тези за домашни любимци фирмите, които държат на високото ниво и качеството държат продукта им да бъде изпипан по всички критерии. Все пак сме 21-ви век. За това не може да се вини много по-добрата визия на едни спрямо други.
А апетита изобщо не бива да бъде единствения показател за това дали е добра храната или не без значение каква е породата. Обзалагам се, че кучето може да яде с апетит и пълни буламачи, в които няма нито една полезна съставка, когато на това е научено.

#2983 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 06:50 PM

Може би не съм го написала достатъчно разбираемо-имах предвид,че по-красивата опаковка не означава задължително по-добра храна(предполагам всички са виждали в магазина добре "нагласена" стока,която после се оказва пълен боклук)
идеята ми беше че храната не трябва да се избира по вида на опаковката,без да отричам,че има и добри храни с добри опаковки

а относно апетита-да,това че кучето яде нещо с апетит не означава задължително,че то е най-подходящото за него,но от поста на Anubisa разбрах,че първо тя "одобрява" храната по вкусовите й качества и така преценява дали да я даде на кучето

Цитат

тая храна нещщо не ми харесва. а и нито на вкус нито на мирис ми харесва особено

и друго-хранила съм със сравнително висококачествена храна,която кучето не искаше и да погледне...така че апетита не е определящ фактор за избора на храна,но не е и без значение
User's Signature

#2984 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 07:24 PM

OK  :blink:

Но последно искам да направя едно сравнение между човек и куче относно апетита, защото всички имаме много по-богата база за сравнение и ще бъда по-лесно разбран, тъй като думите, че кучето трябва да яде, това което му понася и яде с най-голям апетит и т.н. не ги чувам за първи път, а и не ги одобрявам съвсем когато се нагърбват с функцията да оправдават не достатъчно доброто хранене.  :blink:

Само нека видим идеализирания случай на човек похапващ постоянно свинско, сланина, пърженко, мазничко, киселко, соленичко и т.н... Този човек цял живот не се е отървал от апетит, според него храната му понася много добре, но всъщност той е с наднормено тегло, високо кръвно, трудно се движи, лесно се уморява, постоянно боледува и т.н. и т.н. да не стигам съвсем до края, защото на всички е ясно, че и той е доста прибързан понякога.
И сега нека видим идеализирания случай на човек, който избягва гореспоменатия модел на хранене, обикновено неговата храна не изглежда така вкусна, храни се с по-малък апетит, склонен е да изяде много по-малко, но изглежда много по-здрав и в кондиция от първия и обикновено се радва на много по стабилно здраве и дълъг живот.
Мислите ли, че при нашите четериноги приятели нещата стоят по-различно, за да не бъдат във сила подобни сравнения?!

#2985 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 07:35 PM

обичам,когато ми изопачават думите  ;)

Цитат

с функцията да оправдават не достатъчно доброто хранене

това къде видя да го споменавам или намеквам?

а в описания от теб случай апетита е водящ фактор-аз казах,че нямам предвид това...

Цитат

значение е как се отразява храната на даденото куче и дали ТО я яде с апетит.

Цитат

апетита не е определящ фактор за избора на храна,но не е и без значение

User's Signature

#2986 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 07:55 PM

А аз да съм казал, че го казвам като контра на твоя пост :blink: Някъде да съм намекнал това? Мисля казах, че това за апетита и поносимоста, точно във този му ред, в който ти го беше написала не го чувам за първи път от теб. Това беше достатъчно за да изложа мнението си. Няма нужда да уточнявам повече нали?  :blink:
И говорих само за тази част от избора на храна и по-точно, че апетита не е основен определящ фактор. Няма спор мисля.

#2987 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:21 AM

Цитат

Но последно искамда направя едно сравнение между човек и куче относно апетита, защото всички имаме много по-богата база за сравнение и ще бъда по-лесно разбран, тъй като думите, че кучето трябва да яде, това което му понася и яде с най-голям апетит и т.н. не ги чувам за първи път, а и не ги одобрявам съвсем когато се нагърбват с функцията да оправдават не достатъчно доброто хранене

Цитат

А аз да съм казал, че го казвам като контра на твоя пост :blink: Някъде да съм намекнал това? Мисля казах, че това за апетита и поносимоста, точно във този му ред, в който ти го беше написала не го чувам за първи път от теб. Това беше достатъчно за да изложа мнението си. Няма нужда да уточнявам повече нали?  :blink:
И говорих само за тази част от избора на храна и по-точно, че апетита не е основен определящ фактор. Няма спор мисля.

Цитат

така че апетита не е определящ фактор за избора на храна,но не е и без значение

извинявам се тогава,че не съм разбрала....явно от значение е последният пост по темата да е твой-заповядай!нямам асолютно нукакви претенции,просто не обичам(а и предполагам не само аз) да изопачават думите ми.всичко го има черно на бяло.който не го е разбрал-да го прочете отново,който не е искал да го разбере-негов си е проблема....повече нямам какво да кажа по темата
Поздрави!
User's Signature

#2988 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 August 2008 - 06:25 AM

само немога да разбера защо се опитвате да спорите и да се карате,а за храната които с каквито възможности разполага с такава храна да си храни кучето

#2989 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 10:28 AM

Боже мили......!!!!!!! Искам да кажа, че доста често те виждам да говориш неща, които други хора преди теб са говорили...... Явно служиш като гласа на някои, които смятат, че е под тяхното достойнство да коментират проблемите с останалите. Така е модерно, а и за "респект"  :o Ама "на гол тумбак - чифте пищови" е малко тая работа, ако ти е ясно какъв е смисъла на тази поговорка. А ти си прави каквито изводи ти изнасят, такива..... Аз пак казвам, че не исках да споря с теб, но явно трябва да спра изобщо да пиша, защото ти си тази, която си най компетентна по всички въпроси в този форум......
айде живи и здрави!
Който има някакви въпроси от тук натам към мен, моля на лични!

#2990 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 10:47 AM

И за последно искам да кажа нещо, което исках да спестя, но май е по-добре да се знае, защото проблема може да не спре дотук.
Незнам колко от вас знаят, но едно от братчетата на Фабел, Фиона и останалите е във Велико Търново и живее в прекрасни условия при новия си стопанин. Когато АnubisA спомена за проблема с демодекозата, се включих в темата поради това, че малкия Фантом, който е тук във В.Търново, имаше също проблем с такива обриви и ранички, малко след като дойде и затова беше лекуван с антибиотици. Диагнозата не беше демодекоза, но съм почти сигурен вече, че е била сбъркана, защото не се е основавала на базата на изследвания. Както и да е вече кучето е добре, но нека всички останали да наблюдават любимците си. Случая на АnubisA, може би не е последен. А от къде се е взело това нещо... незнам!

#2991 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 03 August 2008 - 01:09 PM

Ей, много криво ми става някой като почне да се зайжда с другите и да опитва да наложи на всяка цена личното си мнение!

Искам мнение за друго-
е до са с една приятелка бяхме в зооцентъра в софия на околовръстното да пазаруваме за зверовете ( тя има голдън, двамата с фабела мн си играят, следобяд ше ги водим в южния парк) та тя взе на нейния кучок някви салами едни такива много големи за кучета специално.. чуда се др път дали и аз да взема или да не си правя експерименти. като знем какво има в човешките салами, какво ли ше е с кучешкте?!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#2992 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:23 PM

Цитат

тя има голдън, двамата с фабела мн си играят, следобяд ше ги водим в южния парк

нали Фаби беше с тежка демодекоза?  :o
User's Signature

#2993 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:28 PM

Няма го Tyson (д-р Пейчев :wub: ) да ни просветли малко за демодекозата. Но пък попаднах на нещо интересно:
"Това не е наследствено заболяване. Кърлежите се предават на малкото куче от майката. Обаче предразполагащия фактор, който тук се явява имунната слабост може да се предава в поколението, така че кучета, които имат в историята си това заболяване и техните родители също трябва да се изключат от разплод"
http://www.hironbg.o...p;subarticle=90

Как ще коментирате? Пък дано доктора Пейчев се появи.  :blink:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2994 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 03 August 2008 - 01:37 PM

Да, това за заплождането е така. демек баба няма да ставам. за съжаление.
Като кажеш тежка демодекоза, човек страшни неща си представя. Има 6 малки рани на муцуната отгоре, 4 на долната челъст, 3 по врата. на едната предна лапа са три, на другата две. Отзад по задните крака вече са доста повече, но по дребни. Не е толкова страшна картината, щото не са много големи раните. Демодекозата не е заразна, така че не виждам проблем в това че си играе с др кучета- препупредила съм собствениците. А и не мога и да искам месец два да я държа сама и вътре, нали.
User's Signature

... and through it all,

#2995 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:41 PM

http://dog.bg/forum/index.php/topic,3403.105.html  Виж тук- последното мнение на Инсулт и отговора на д-р Коко на другата страница. Не знам... много е противоречиво, поне за мен. Допитай се до повечко лекари, за да си направиш извод относно бъдещото на Фаби. Това е съвета ми.  :blink:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2996 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:44 PM

Цитат

Демодекозата не е заразна

а като не е заразна,как кучето я прихваща?Demodex canis е ектопаразит....мисля,че Теорията за самозараждането на организмите доста отдавна са я отрекли,ако не греша...
User's Signature

#2997 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 August 2008 - 02:54 PM

Аз съм лекувал тежка форма с рецидив, т. е. след излекуване си мислиш че всичко е ОК и пак се появява... дълго неприятно и тягостно...

родителите уж бяха ОК, възрастни кучета медалисти ...

и друго куче от кучилото не я разви .....

имунната слабост се проявява благодарение на няколко фактора, но никога не е само наследствена... довечера ще пиша повече...

още никой не е доказал със сигурност нищо, имайте предвид, че човешките болести не са доказани с точност от какво и как, камо ли кучешките...

Цитат

Цитат

Демодекозата не е заразна

а като не е заразна,как кучето я прихваща?Demodex canis е ектопаразит....мисля,че Теорията за самозараждането на организмите доста отдавна са я отрекли,ако не греша...

заразна е, но се проявява само при спад на имунната система...

Цитат

Цитат

нали Фаби беше с тежка демодекоза?  :o

при тежката демодекоза е добре да има напълно нормален социален и физически живот, т.е. трябва да има движение игри и кучето да се чувства добре.... мойто куче никога не е отделяно от други кучета и никое друго не разви демодекоза....
User's Signature

Качена снимка

#2998 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 03:36 PM

Цитат

Цитат на: she_wolff в Днес в 02:23:34 pm
Цитат
нали Фаби беше с тежка демодекоза?  Shocked

StormBringer,друга ми беше идеята  :blink:
User's Signature

#2999 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 August 2008 - 03:48 PM

Цитат

Цитат

Цитат на: she_wolff в Днес в 02:23:34 pm
Цитат
нали Фаби беше с тежка демодекоза?  Shocked

StormBringer,друга ми беше идеята  :blink:

Не знам каква идея имаш аз имах болно куче и го пазих пазих, но не става и така защото лечението се оказа безкрайно..

после го пусках да играе наред и винаги съм казвал на хората.... за проблема...

Имахме моменти дето не му личи, че е болно, освен чесането.... като го погалиш и то почва да се чеше инстинктивно - адски неприятна работа...

Тя не е казала че демодекозата е тежка, а че е генерализирана форма... има разлика животното още не е паднало до степен да се предава съвсем...
Под генерализирана форма специалистите считат наличие на повече от 5 огнища!
Ако заздрави имунитета и се пребори с болестта и никога повече не се повтори ... няма проблем да стане майка!
Не знам защо се хващаш за всяка дума и се заяждаш с всеки дето не мисли като теб, макар и да е прав!
Проблема не е за подценяване!
Проблем явно има! Дано се размине леко и никой друг не е засегнат в такава степен!
Тази болест е непредсказуема, аз лично познавам кучка, която е боледувала сериозно и е имала повече от 4 кучила и от тях няма оплаквания!!!

Божа работа е, но наистина, когато ти дойде до главата, тогава разбираш колко е сериозно!
User's Signature

Качена снимка

#3000 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 06 August 2008 - 12:06 PM

Хайде да ни е честит на всички навършеният пети месец на наще добермани от кучило F ! Да са живи и здрави, палави и красиви, и много дълги години да се обичаме с тях! :yahoo:
:Танц:
User's Signature

... and through it all,

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни