Първо искам да уточня, че не съм искал да обиждам някоя марка храни, още по-малко Фаворит, която съм пробвал един единствен път за около 20-тина дни и по този повод не мога да изкажа твърдо мнение.
После искам да кажа, че аз съм напълно съгласен със добяването на различни храни в близа до естествената им форма (единствено сварени т.е.), които понасят на кучето, към гранулите без да се изключват гранулите като основна храна. Много хора го практикуват и имат чудесни резултати. Добермана е порода която лесно можеш да следиш дали е добре и правилно нахранена дори само от пръв поглед, малко от малко ако си наясно как трябва да се движи и изглежда кучето.
Цитат
Храната се отразява на вяко куче по различен начин-ако се понася добре от едно,при друго може да е точно обратното(особеностите на метаболизма са освен породни,и индивидуални).
С това съм съгласен въпреки че добрата храна се отразява добре при много голям процент от случаите, в които е използвана.
Цитат
С една дума-не трябва да се търси "най-добрата" ,най-скъпата храна или тази,която на нас ни харесва като вид,мирис,вкус или опаковка(красивата опаковка е нищо друго освен реклама-привличане на вниманието на клиента,тя не определя качеството на продукта;един добър продукт не се нуждае от реклама-той просто се купува),а именно от значение е как се отреазява храната на даденото куче и дали ТО я яде с апетит.
А с това не съм напълно съгласен. Освен опаковката, някои храни държат и на цялостния вид на продукта. Както при всички други продукти, а не само тези за домашни любимци фирмите, които държат на високото ниво и качеството държат продукта им да бъде изпипан по всички критерии. Все пак сме 21-ви век. За това не може да се вини много по-добрата визия на едни спрямо други.
А апетита изобщо не бива да бъде единствения показател за това дали е добра храната или не без значение каква е породата. Обзалагам се, че кучето може да яде с апетит и пълни буламачи, в които няма нито една полезна съставка, когато на това е научено.