Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2961 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2008 - 11:16 AM

много добре съм запозната със заболяването-кучето ми(безпородно) се зарази с него,когато беше на 7 месеца.
както може да се прехвърли от майката,така може и от всяко едно куче,с което малкото е имало контакт.могат да се заразят както малки кучета,така и големи-никой не отглежда кучето си изолирано от други животни-всеки контакт би могъл да е предпоставка за заразяване
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2962 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 July 2008 - 11:23 AM

Цитат

много добре съм запозната със заболяването-кучето ми се зарази с него,когато беше на 7 месеца.
това е кърлеж и заболяването се развива веднага след заразяване,а не след месец или два.както може да се прехвърли от майката,така може и от всяко едно куче,с което малкото е имало контакт.

разбира се, че заразяването може да е от къде ли не!!! Това е така!
Но развитието не винаги е бързо.... може цял живот да носи кърлежа и да не развие остраи форми ... специалистите твърдят, че благоприятен момент е спад в имунната система и още няколко фактора.
По горе е описано, че не е проблема в заразяването, а в неустойчивостта на имунната система, особено ако е наследствена!

п.п. и аз съм лекувал дълго - за съжаление без особен успех! Но тук във форума съм срещал много излекувани!
Общо взето е божа работа!
User's Signature

Качена снимка

#2963 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 29 July 2008 - 11:48 AM

Опа, аз не бях на линия

Доктора и изстърга от засегнатите участъци кожа+ козина, от три различни места. Кърлеа го видях и аз на микроскопа. Днес пак ще вземе проба от другите места да видим дали има и някакви гъби или е само декозата. За названието, действително не съм го написала правилно, уви с една или повече бекви в повече, положението е същото.

Не мисля че съм длъжна да обеснявам тук защо мисля кога и откъде кучето се е заразило, но ако някой тук има специален интерес и държи, ще го направя специално за него.

И не мога да ви разбера, всички- аз споделям и предупреждавам, щото не се знае какво може да стане, а тука всички дружно скачат да нападат?
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#2964 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 12:25 PM

явно демодекса,който си наблюдавала на микроскопа,е имал изписано нещо на челото...
Поздрави и дано се излекувате скоро!
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2965 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 July 2008 - 01:09 PM

Цитат

И не мога да ви разбера, всички- аз споделям и предупреждавам, щото не се знае какво може да стане, а тука всички дружно скачат да нападат?

Наистина странно. Това може да помогне - всяко петънце,което видите трябва да се наблюдава. Често малки петна се пренебрегват, като се мисли, че кучето се е одраскало, направило си е мазол от лежане и т.н. Също така може  да се започнат да се дават витамини и разни препарати за подсилване на имунитета и за козина - превантивно, за да се избегне евнтуално развитието на болестта.
Така че това е полезно предупреждение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2966 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 29 July 2008 - 01:24 PM

Да, точно за това казах, защото първо преди на мен нямаше кой да ми каже някой неща, и е на кво стана..
[/quote]
всяко петънце,което видите трябва да се наблюдава. Често малки петна се пренебрегват, като се мисли, че кучето се е одраскало, направило си е мазол от лежане и т.н. [/quote]
ето оттук ни тръгва проблема, нека не се появява и при вас. и не се сърдете, не го казвам за лошо. кучето всички го обичаме безкрайно и ако ще и рога да му поникнат, това няма да се промени!
И точно това е, че не мене си ше мажа и бода, а нея.. а па гарантирам че хич няма да и харесат тия процедури.
User's Signature

... and through it all,

#2967 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 02:31 PM

Привет!
AnubisA това което казваш звучи наистина сериозно.
Понеже досега не бях чувал за това заболяване ми се наложи да попрехвърля няколко сайта в интернет и тъй като видях много и коренно различни мнения трябваше да отсея няколко, които ми направиха впечатление и предполагам, че и на теб ще бъдат полезни.

Ето кратки цитати от тях включващи най-важното:

При съвсем начален стадий, но също така като привантивна мярка - цитат 1-ви:

"...........Сложете му една пипета Frontline. В 95% от случаите това ще му реши проблемът. Ако мнооого се чеше или много се е разранил от разчесване докторът да да му сложи и протововъзпалителен препарат за първите няколко дни..................Фронтлайн се слага именно защото действа противопаразитно - не поради друга причина. Не само действа, но има едномесечно остатъчно действие и позволява на възпалената кожа да се успокои и на раните да зарастнат."

....Лечението - цитат 2-ри:
"..............Най доброто лечение е едновременно използване на IVOMEC/ivermectin/ , веднъж на 2 седмици миризливата amitraz веднъж седмично. Лечението трае 4 - 6 седмици........"

Дали ще са ти от полза ти сама прецени. Пожелавам възможно най-малко усложнения и скорошно оздравяване!

#2968 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 03:02 PM

За сериозно е сериозно, на много места в САЩ не се и опитват да я лекуват - евтанизират .... когато е в остра форма...

Айвомека дейтва добре, но съм чувал от вет-а, че нанася поражения на черния дроб... :- така, че даваше и някакво хуманитарно за  него.

Понякога няма лечение ... има временно затишие... тези затишия траят няколко месеца и пак наново... може би е свързано с трайно спадане на имунната система, от където се оправдава спирането от разплод!!!

много, много адски много кофти е , все пак кучето ти е толкова скъпо и мило същество и не е честно да има такава съдба.

дано не се стига до остра форма...

Това заболяване предизвикват паразити от типа на кърлежите. Всичките кучета са имали или имат кърлежи , но повечето от тях са резистентни към тях. Резистентността е наследствена характеристика. Първия признак на демодекоза е поява на малки обезкосмени участъци върху кучето. При прогресивно развиване на заболяването петната се зачервяват , почват да се лющят , на някои места се появяват язви.Поразените участъци придобиват характерен лилаво-червен цвят.

При лека форма на демодекоза на кучето , често се получава кучето да оздравее спонтанно ,без лечение - вследствие на естествена поява на имунитет. Като цяло демодекозата отслабва имунната система.

При около 80% от случаите става спонтанно оздравяване. Лечението се препоръчва, ако кучето не може постоянно да бъде под наблюдение на ветеринар. Към лечение трябва да се пристъпи само при появата на допълнителни поражения на кожата и разпространение на заболяването.
Распространена демодекоза

http://nemskaovchark...e.php?aid=13104
User's Signature

Качена снимка

#2969 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 29 July 2008 - 03:07 PM

токчев, благодарим!

От днес пием имуностимулант сутрин, после вечер за козината да израсте бързо.
След два дни ще сложим пипета но не фронтл. а някво друго по добро, доктора го е поръчал.
Съща даваме антиб. и през устат щото малката получава и лек обрив от декозата  по коремчето.
Също и айвомек инж. през десет дена.
Засилвам я също и с по добра храна
За сега няма да се мажеме с разни кремове и да я къпя с препарати.. Повече от пет са раните, по задните крака, муцуната и врата са основните, има и по предните и тялото,но пък тя не се чеше прекалено много и не са огромни, надявам се бързо да се оправи и да не се появява да я мъчи повече :)) Дано само ние да се сблъскаме с това оттук :)
User's Signature

... and through it all,

#2970 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 05:14 PM

Цитат

Привет!

"...........Сложете му една пипета Frontline. В 95% от случаите това ще му реши проблемът. Ако мнооого се чеше или много се е разранил от разчесване докторът да да му сложи и протововъзпалителен препарат за първите няколко дни..................Фронтлайн се слага именно защото действа противопаразитно - не поради друга причина. Не само действа, но има едномесечно остатъчно действие и позволява на възпалената кожа да се успокои и на раните да зарастнат."

Това което сте цитирали , въобще няма да помогне при тук коментираното заболяване  , особено частта със слагането на противовъзпалителния препарат (обикновенно за подтискане на сьрбежа се слага кортизонов препарт , който допълнително съсипва имунитета !)
Този цитат по скоро е за алергичен дерматит от ухапвания на бълхи.
Пиша това не заради друго , а не се знае кой , какво и как ще го прочете и ще реши да предприеме някакво самолечение , което в случай на демодекоза само ще усложни състоянието.

На пазара вече има пипети в които една от съставките е амитраз .
User's Signature

Качена снимка

#2971 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 July 2008 - 05:17 PM

Цитат

На пазара вече има пипети в които една от съставките е амитраз .
Едно от най-хвалените средства за демодекс  :palec:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2972 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2008 - 11:12 AM

AnubisA ако не те затруднява снимай засегнатото място и пусни някоя снимки за да видим от какво трябва да се претисняваме.Аз имам две добита в къщи и постоянно се хапят и имат доста петанца по тях но ги водих тук в Свиленград на лекар и той ми каза че това са охапвания от играта им.

#2973 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2008 - 12:33 PM

Здравей
На втората страница на фотогалерия Доберман, първата снимка се вижда как е засегната козинката. На снимките от колата в тази тема ( по назад) също се виждат петната по муцуната. Нямам цифров за да направя по добри снимки, сори.
Отначало тя не се чешеше, само си лапаше краката и ги дъвчеше. Преди инжекцията оня ден беше почнала здраво да се драпа.
Във вас като чистиш има ли много косми от кучетата? Вкъщи отначало бяха тонове, като почистих петната със спирт и почнах да ги мажа вече няма по пода толкова много косми нейни. Излизат ли им обриви? на нея по корема и излизат обриви от демодекса. Ако имаш някви съмнения накарай доктора да изстърже от кожата малко на засегнатите места и да види на микроскоп, то ше се разбере веднага ако има. ама дано да няма.

Вчера накапахме фаби с пипета с амитраз, няква американска е, не запомних името, ше ви го кажа ако ви интересува. Пази от бълхи и кърлежи, също и демодекоза. обаче и за лечение става, както е в нашия случай. та така.
User's Signature

... and through it all,

#2974 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 01:27 PM

Освен гореспоменатата пипета, хубава храна с повече протеин и нормални условия, няма какво повече да се направи, ако фазата е ограничена демодекоза - люспеста форма, ако се развие в генерализирана (разпространена) демодекоза - пустулозна форма -  вече става супер неприятно и следва продължителното лечение, без да се знае дали ще има резултат, което е доста тягостно!!!
Преди като лекувах се получаваше рецидив - през 6 месеца наново!
Специалистите са на мнение, че 80% от кучетата с ограничена форма оздравяват сами спонтанно!
Значи щом сте на инжекции сте във втората фаза!
Ох дано се оправи горкото и да няма други случаи!
User's Signature

Качена снимка

#2975 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 05:05 PM

Следвайки сравнително добрата си интуиция и нелошото си въображение, за да си представя в какво положение се намира Фаби, мога да прогнозирам, че след 15-20 дни AnubisA ще заговори за демодекозата в минало-свършено време  ;)
Наистина вярвам, че прогнозата ми ще се окаже точна!!!

..............................

А сега да дам малко информация за бащата на Фаби, за да отпаднат каквито и да било съмнения относно предадена слабост на имунната система от негова страна. (ако изобщо можем да коментираме такава относно Фабел и всичките останали кученца от нейното кучило)

Ще започна със здравословното състояние на самия него. Тук ще кажа, че Меджик е едно изключително здраво и преливащо от енергия куче. Никога не е боледувал от абсолютно нищо досега и не е имал никакви проблеми нито с кожата, нито с каквото и да било друго!
Единствените проблеми, ако мога да ги нарека такива, които някога съм имал с него са:
-две подрисквания (между 3-тия и 5-тия месец от възрастта му), причинени най-вероятно от нещо, което е изял без позволение по време на разходка или простуда, може би. Справяли сме се с тях за по-малко от 48 часа.
-едно по-сериозно хранително токсично натравяне причинено от гроздето, което яде пред очите ми от лозата в двора ни, преди да прочета на няколко места, че гроздето е доста токсично за кучето, и изяждането на малко по-голямо количество, съвсем спокойно може да доведе до фатален край любимеца ви. Това наистина е сериозно!!! Кучето ми повръщаше и се подрискваше едновременно и цялата му козина беше настръхнала видимо. Определено го болеше много, защото не смееше да легне - заспиваше прав и падаше както заспива ту напред, ту назад!!! След това пак ставаше и така прекарахме две дълги нощи.  Но най-страшното бе, че в този момент аз дори не предполагах, че съм бил съвсем близо да се разделя с любимия си куч. Щеше да е страшна трагедия за мен и всички, които го познават, и споделят света си с него. Но колкото светкавично се появи този проблем и толкова бързо се изпари и тази остра форма на отравяне отшумя напълно, буквално за няколко часа!

Тези факти мисля, че говорят сами по себе си каква имунна система има таткото на Фаби -Меджик

Това за гроздето мисля ще е полезно....... то е СИЛНО ТОКСИЧНО за вашето куче! Бъдете внимателни!

.........................................
И последно нещо което ще коментирам, но не на последно място по значение са Родителите на Меджик
Майката - TAHI-REME DATOYA - Една доказано изключително здрава във всички отношения кучка. Виждал съм я наживо и съм възхитен от нея! Който се интересува лесно може да намери нейни снимки и информация за нея. Още повече тя е една от най-добрите дъщери на прочутия MASTER MAX OF DJARMATI и специално подбрана от собственика на MASTER MAX с цел разплод. А относно кучилото, в което се е родила мога да кажа без никакво притеснение, че за всеки развъдчик по света, без изключение, би било истинска гордост да произведе такова кучило. Неин пълен брат от същото това кучило и вуйчо на Меджик е тоталния победител по ринговете на най-високо световно ниво самия TAHI-REME DIABLO (куче което съм виждал също), който е IDC Young Winner 2004, IDC Sieger 2007, и е представител на доказано най-добрите мъжки екземпляри на породата, към днешна дата, и най-красивия кафяв Доберман в света, в момента, по мое и всеобщото експертно мнение!!!
Бащата - PHANTOM DI ALTOBELLO - Прекрасен мъжкар без абсолютно никакви здравословни проблеми! Доказано и генетично здрав, той е един от любимците на широката публика, въпреки сравнително малкото изложби, на които е показван в Европа, поради факта, че от две години кучето е изнесено за разплод в САЩ, а още повече е един от любимците и най-милите, доколкото съм чувал, на собственика на развъдника ALTOBELLO. За него също може да се намери доста информация на различни места в интернет и затова ще спра с описанието му дотук.
................................

Надявам се съм бил полезен и съм изнесъл интересна и важна информация, относно бащата на  Фаби - Magic Master of Masterhof, за тези които не им е било известно всичко това допреди този пост. Меджик е едно куче, което е истински приятел, здраво и кипящо от енергия, изключително интелигентно и умно животно, което няма никакви проблеми нито към случайни хора, нито към други кучета и каквито и да било други животни и домашен добитък. Към тях винаги подхожда с добронамерен силен интерес. Дори котки колкото пъти е хващал ги е пускал да си ходят, по живо - по здраво.  :->) Скоро ще му направя и необходимите здравни тестове за да имаме черно-набяло, че Меджик е здраво куче.

Благодаря ви за вниманието, което отново отделихте, за да прочетете поста ми!
Поздрави на всички!

P.S. Скорошно оздравяване на Фабел  :wub: !!! AnubisA - пиши по-често, за това как вървят нещата, ако можеш!

#2976 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2008 - 09:47 PM

:)
Здравейте
е са се прибрахме, до сега бяхме навън. малко беше жега за дива игра ама пък поне си полежахме по полянките добре, след малко ше спим. Фаби не се чеше вече. Паднаха и две люспички от раните ( това е добре). Храня я с три вида гранули- про план атлетик за повишаване на имунната система, юкануба от вет серията за здрава кожа и фаворита + оризче да не се просере па сега. пиеме вода от ленено семе за корема, + витамини + добавка за кожата и козината + имуностимулатор. Гадината е добре като цяло, се едно си е здрава. то не еи точно болна де, сещате се. не знам за двайсетина дена дали, но оптимистично се надявам за месец месец и полвина да изчистиме проблема. Кофти че за отпуската няма да мога да я заведа на вилата да почиваме там, щото всякакъв стрес е противопоказен.. и така.
бтв сори ако съм досадна, ама др си е човек кат сподели, знаете.
User's Signature

... and through it all,

#2977 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 03:51 PM

Цитат

:)
Здравейте
е са се прибрахме, до сега бяхме навън. малко беше жега за дива игра ама пък поне си полежахме по полянките добре, след малко ше спим. Фаби не се чеше вече. Паднаха и две люспички от раните ( това е добре). Храня я с три вида гранули- про план атлетик за повишаване на имунната система, юкануба от вет серията за здрава кожа и фаворита + оризче да не се просере па сега. пиеме вода от ленено семе за корема, + витамини + добавка за кожата и козината + имуностимулатор. Гадината е добре като цяло, се едно си е здрава. то не еи точно болна де, сещате се. не знам за двайсетина дена дали, но оптимистично се надявам за месец месец и полвина да изчистиме проблема. Кофти че за отпуската няма да мога да я заведа на вилата да почиваме там, щото всякакъв стрес е противопоказен.. и така.
бтв сори ако съм досадна, ама др си е човек кат сподели, знаете.

:palec:

Предлагам занапред да се храните с една от първите две марки храни (гранули), за предпочитане е Юканубата  ;) Дори само поради факта, че на фаворита фабрично му е пробит на четири места чувала, за да се "проветрява" храната, не ми вдъхва особено доверие  :- И на всичкото отгоре чувала много цапа като го пипаш падайки му боята от надписите по него (много евтина изработка  :angry:). А и на тази цена има по-добри алтернативи за хранене. Ще спомена само някои от тях - Happy Dog, Bewi Dog, Bosch - все изпитани немски храни.
Това разбира се е моето мнение.  ;)

#2978 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 August 2008 - 01:25 PM

С юканубата имам горчив опит от преди, в момента я давам самво защото е специална за козина и кожа.. :)) днеска събота, голяма жега. цял ден спим :)) ама довечера и утре планирам да ходим на мнооого интересни места :))
ами вие как прекарвате почивните дни с ваще кучита :wub:
User's Signature

... and through it all,

#2979 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 01:52 PM

Цитат

С юканубата имам горчив опит от преди, в момента я давам самво защото е специална за козина и кожа.....

Би ли споделила какъв е той?
Аз съм давал преди Юкануба и имам доста добри впечатления.
Освен това миналата година, когато ходих на IDC 2007 в гр.Десио - Италия, за основен спонсор на мероприятието италианците от AIAD бяха избрали именно Юкануба (доколкото може да е показателен този факт, но мисля че е...). Говорих с доста хора относно тази храна тогава, защото не бях давал допреди това и нямах мнение за нея, и се оказа, че не малко от тях хранят Доберманите си именно с Юкануба. Дори това да не е така при всички случаи е на светлинни години пред Фаворит според мен.
А храната е мнооооооого важна за правилното развитието на кучето. Играе важна роля както за външния вид така и за психиката. Само си помисли когато ти ядеш некачествена храна как се чувстваш и когато хапнеш нещо наистина добро колко ти олеква на душичката. При няшите приятели също е така, сигурен съм! А тяхното хранене зависи изцяло от нас. Дори не са като вълците в природата да си набавят нещо ако имат нужда от него. Какво става когато ние не им даваме нужното?! И вместо протеини им даваме нискокачествени други боклуци.

#2980 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 August 2008 - 02:21 PM

При предишното ми куче проблема започна с храната- купих най скъпата, демек юканубата, казаха че е най добра. Кучето така се просра от нея, че акаше водичка, инжекции, антибиотици, сулфагванедин, нищо не помогна (аз разбира се спрях да храня с нея но проблема остана) та така тая храна нещщо не ми харесва. а и нито на вкус нито на мирис ми харесва особено. роял канина дет го взимах след това беше много по вкусен. фаворита го взех основно за да стане по лесна за кучето смяната на дома и да избегнеме разстройствата.. и така . В момента караме на миксове, па нататъка ше си минеме на проплана.. което не пречи да пробваме и други марки де.. по нататъка.
По принцип искам да мине малко време и ше почна да и добавам и разни др неща към гранулите- някой път яйце, др път ориз, трети пиле, и тн хем да има разнообразие, хем за хапва и истински неща от време на време :)
Вие какво мислите за тая ми линия на мисълта?
User's Signature

... and through it all,

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни