Доберман
Публикувано: 14 September 2008 - 09:32 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 14 September 2008 - 09:37 AM
Първо-Искам да поздравя Атина за сладките кученца- да са й живи и здравички :wub:
Само за уточнение - кученцата не са мои, това са братята и сестрите на моята Рая при майка им.

tmilka@abv.bg
Публикувано: 14 September 2008 - 09:54 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 14 September 2008 - 10:59 AM
Цитат
Според мен кучето става такова, каквото го "извая" стопанина му. Имам предвид разбира се както го възпита. Не искам да давам пример с Дарк, защото това мнение, доколкото съм запознат се споделя от много специалисти по този въпрос (за какъвто аз не се смятам).
Вярно е, че ДОБЕРМАНЪТ създава респект със своя външен вид и сдържана агресивност (и Карл Фридрих Луис Доберман навярно е имал тази идея, когато е положил началото). Но стопанина му е този който трябва да определи, докъде може да стигне поведението наречено ЗАЩИТА и кога да е "онова мило куче, което тихо и кротко си лежи на килима или си играе с малките дечица.
Ето и едно мнение на друг човек, написано назад във форума
http://dog.bg/forum/index.php/topic,3466.m...7.html#msg90477
Цитат
Някъде писах, че кучето е е едно невероятно същество, което може да отрази перфектно нашите виждания и да изпълнява безприкусловно нашите желания при правилно изграден контакт, връзка. Избираме дадена порода, за да улесним нашата по-нататъшна работа. Всеки има своето мнение по въпроса. Едни избират американски стафордшир териер, защото мислят, че са изключително темпераментни и имат невероятна за размера си сила и непреклоним дух. Други избират малиноа, защото адаптивността и възприятията, интелекта и усвояването на нашите желания се осъществавя за изключително кратък период от време при минимални усилия от наша страна. Трети избират доберман, защото им харесва грацията на движенията му и бързата мисъл, съпроводена с точна и ясна преценка на дадена ситуация..
"По вкус и цвет, товоришь нет!" cheers
Ако целта на тази тема е да разгледа индивидуалните най-силни черти на селекционираните породи за лична защита и да определи индивидуалният и най-правилен подход за всяка една от тях, то това наистина е предпоставка за много, много труд.. 1super
Поздрави!
КУЧЕТО ПРИЛИЧА НА СТОПАНИНА СИ!!!
Публикувано: 18 September 2008 - 02:34 PM
Не бях в България доста време и моя лудак (Фредо) много ми липсваше. Като го видях направо се уплаших ;D. Много е порастнал и улегнал. Няма нищо общо с онова малко диваче, което видях последно.
След 2 месеца става на 2 години и съм решил да му търся дама. Мисля, че е време вече да загуби девствеността си ;). Ако някой може да ми помогне да ми помогне ще съм много благодарен. От Пловдив съм. Няма проблем дамата да е от региона. Благодаря предварително!
Публикувано: 18 September 2008 - 03:00 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 18 September 2008 - 03:24 PM
На пръв поглед може да ви се сторя безцеремонен и груб, но наистина безразборното заплождане е голяма глупост!
Мислех да ви го спестя, но ще ви кажа... моя Кристо е на 1 год и 4 месеца - без родословие, не познавам родителите му, взех го за 150 лв и много го обичам защото го гледам от 35-тия му ден.............. и вече е с напреднала фаза на Остеосаркома - тумор на костите ... знете ли какво следва при положение че е високо до таза.... и буцата е по-голяма от юмрука ми..... ?????????
Не казвам, че това не може да се случи и на родословно куче, но има и други не пренебрежими разлики с родословните!
Все пак да се разберем - клубен форум!!!
Или пишете за клубни кучета - или си намерете друг!
Писна ми! Кучето му било детствено и трябвало да скочи на някоя - айде много моля!
Оня ден дъщеря ми беше стресирана от един див селянин дето си изхвърли малките кучетата в реката, щото никой не искал от тях!!!!
Кристо:

Този заден крак дето виждате на снимката в момента е изсъхнал с огромна буца на него! :(
не ми пука че на някой ще му се сторя неучтив, груб и т.н .... все пак мислете с главата си....

Публикувано: 18 September 2008 - 03:47 PM
Доста време се чудех, защо в клубния форум на стафовете толкова непреклонно се отнасят с недоказаните като произход кучета. Вече знам-ето Макси-поредното питоподобно. Баща уж стаф, майка уж пит. Е да ама само на уж. Кучето е хубаво, за мен най-хубавото, но...Има едно но- характера му например е непредсказуем-нито на пит, нито на стаф. Проявава се толерантен към животни и нетолерантен към хора. Ако той има поколение, какво ще предложа на бъдещите собственици на тези кученца?! Пит-не, стаф-не?
Същото е при всяка порода- прилича да, но не е баш...
Сори за вмешателството но подкрепям идеята- обичайте си кучетата такива каквито са, но не обричайте поколенията им на съмнителен живот, просто защото за някой те няма да се окажат, това което е очаквал!
п.п. съжалявам за Кристо, много лоша новина! Приемете съболезнованията ни!
Публикувано: 18 September 2008 - 03:54 PM
За мен родословията са просто едни хартиики, защото още утре моя "помяр", както биха го нарекли някои хора от форума, може да има (само по документи) родители, от който доста хора биха мечтали да имат Доберман само срещу 200лв.
Никога няма гаранция дали родословното куче ще е по - здраво от кучето без родословие. Няма значени дали кучето струва 300лв. или 2300лв., защото то винаги ще те обича и винаги ще е готово на всичко за теб, стига и то да получава същото.
Кучето е живо същество (м*****а им на родословията) и заслужава да продължи поколението си, както всеки нормален човек.
И StormBringer, ако ти съжаляваш, че кучето ти няма родословие и някак си завиждаш на другите и те е яд, много жалко за теб. Нищо лично.
Ако съм обидил някого с нещо, се извинявам искренно. Просто поста на StormBringer ме обиди малко. Извинявам се още веднъж!
Публикувано: 18 September 2008 - 03:58 PM
:rolleyes:
А иначе ми омръзна от производители на улични прекрасни кучета!
Такива дето им било мъка че кученцето им било девствено!
Целта ми беше да те засегна - да!

Публикувано: 18 September 2008 - 04:01 PM
Цитат
За мен родословията са просто едни хартиики, защото още утре моя "помяр", както биха го нарекли някои хора от форума, може да има (само по документи) родители, от който доста хора биха мечтали да имат Доберман само срещу 200лв.
Никога няма гаранция дали родословното куче ще е по - здраво от кучето без родословие. Няма значени дали кучето струва 300лв. или 2300лв., защото то винаги ще те обича и винаги ще е готово на всичко за теб, стига и то да получава същото.
Кучето е живо същество (м*****а им на родословията) и заслужава да продължи поколението си, както всеки нормален човек.
И StormBringer, ако ти съжаляваш, че кучето ти няма родословие и някак си завиждаш на другите и те е яд, много жалко за теб. Нищо лично.
Ако съм обидил някого с нещо, се извинявам искренно. Просто поста на StormBringer ме обиди малко. Извинявам се още веднъж!
Аз ще се опитам да ти кажа нещо в рамките на добрия тон.
Никой не казва кучето ти дали екстериорно е красиво, нито дали по характер е едно към едно с родословен доберман, нито дали е по-здраво или не от същите.
Опитваме се да кажем, че това, че ти не знаеш как са се развивали предците на твоето куче, те ограничава да гарантираш на бъдещите собственици на твойте бебета, какъв екстериор и характер ще имат!
Ето и Тони го беше казал-да прилича на доберман, но не е това което е очаквал.
Ето и моето куче прилича на АПБТ, но не е.
За съжаление, нито аз, нито ти можем да гарантираме какво би излязло от гените на нашите любимци!
И твоето куче може да е супер, евентуалната майка също без родословие също може да изглежда добре, но пък баба й да е била с дълъг косъм (вярвай ми виждала съм такива) и вашите бебета излязат с такъв, какво ще правите-с чувала в реката или ще предлагате добермани, ама не баш?!
Ето за това аз твърдо отказах, да направя Макси баща, въпреки, че за това ми се разсърдиха много хора!
И едва ли някой иска да ти обижда кучето! Напротив! Оибчай си го, радвай му се, но не дей да залагаш един, два , пет, осем, десет живота на неясна съдба!
Ами ако новия собственик каже, не това не е кучето дето е очаквал и го върже на верига до края на живота му с по кумат сух хляб или по-лошо?! Това можеш ли да избегнеш правейки си наследство на твоето куче?!
Сори за дългия пост!
Публикувано: 18 September 2008 - 04:04 PM
Публикувано: 18 September 2008 - 04:08 PM
Цитат
това е тема за безкраен разговор, който има очи го вижда!
като начало виж тук какви кучета има:
http://www.dobermann-review.com/
....после дай снимки и на твоя...и не на последно място ела до Русе на 28-ми на изложбата ... и на място ще си поговорим, че тук може с месеци да си пишем и да не се изясним!
Fireogi го е казала много точно! :palec:

Публикувано: 18 September 2008 - 04:15 PM
Извинявам се, че до сега писах във форума на Доберманите богове и съжалявям.
В началото ми беше много приятно и научих много от този форум, но явно вече "истинските" разбилачи станаха повече от колкото трябва. Благодаря! Вие сте номер едно :palec: :stop:
Публикувано: 18 September 2008 - 04:21 PM
:blink:
Преди всичко уважам себе си и мойте мнения!
Не мисля, че трябва да се правиш на обиден и да ползваш ученически похвати за насмешка към инакомислещите при липса на аргументи!
След като форума стана клубен, трябва да мислим всички заедно в една посока!
.....е и да те предпазя от една глупост!
... леле как се натегнах - ся вече ше ме приемат в клуба! ;D ;D ;D

Публикувано: 18 September 2008 - 04:23 PM
Цитат
Извинявам се, че до сега писах във форума на Доберманите богове и съжалявям.
В началото ми беше много приятно и научих много от този форум, но явно вече "истинските" разбилачи станаха повече от колкото трябва. Благодаря! Вие сте номер едно :palec: :stop:
Пичове и дами, много моля! Това в кръга не шегата!
Не виж, аз дори нямам доберман, и не смятам, че тук са богове или затворен форум, но просто живота ми показа нещата-ето имам куче- не е пит, не е стаф.
Кажи ми ти, ако моето куче има бебета, за какви да ги предложа, какво да обещая на стопаните, че ще получат от тези бебета?!
Аз лично не мога да обещая нищо, просто защото и Макс все още ме изненадва с много неща, не типични нито за пит, нито за стаф! И щом толкова не са важни родословия, стандартите съответно, изложбите и прочие, къде е породата. Явно всички гледаме просто жълти, черни, бели, шарени и прочие кучета-без порода, просто кучета.
Остани със здраве и се радвай на своя домашен любимец!