Цитат
StormBringer, незнам какъв ти е проблема, но мога да ти дам гаранция и доказателства, че кучето ми е много по - красиво и здраво от кучета с родословия.
За мен родословията са просто едни хартиики, защото още утре моя "помяр", както биха го нарекли някои хора от форума, може да има (само по документи) родители, от който доста хора биха мечтали да имат Доберман само срещу 200лв.
Никога няма гаранция дали родословното куче ще е по - здраво от кучето без родословие. Няма значени дали кучето струва 300лв. или 2300лв., защото то винаги ще те обича и винаги ще е готово на всичко за теб, стига и то да получава същото.
Кучето е живо същество (м*****а им на родословията) и заслужава да продължи поколението си, както всеки нормален човек.
И StormBringer, ако ти съжаляваш, че кучето ти няма родословие и някак си завиждаш на другите и те е яд, много жалко за теб. Нищо лично.
Ако съм обидил някого с нещо, се извинявам искренно. Просто поста на StormBringer ме обиди малко. Извинявам се още веднъж!
Аз ще се опитам да ти кажа нещо в рамките на добрия тон.
Никой не казва кучето ти дали екстериорно е красиво, нито дали по характер е едно към едно с родословен доберман, нито дали е по-здраво или не от същите.
Опитваме се да кажем, че това, че ти не знаеш как са се развивали предците на твоето куче, те ограничава да гарантираш на бъдещите собственици на твойте бебета, какъв екстериор и характер ще имат!
Ето и Тони го беше казал-да прилича на доберман, но не е това което е очаквал.
Ето и моето куче прилича на АПБТ, но не е.
За съжаление, нито аз, нито ти можем да гарантираме какво би излязло от гените на нашите любимци!
И твоето куче може да е супер, евентуалната майка също без родословие също може да изглежда добре, но пък баба й да е била с дълъг косъм (вярвай ми виждала съм такива) и вашите бебета излязат с такъв, какво ще правите-с чувала в реката или ще предлагате добермани, ама не баш?!
Ето за това аз твърдо отказах, да направя Макси баща, въпреки, че за това ми се разсърдиха много хора!
И едва ли някой иска да ти обижда кучето! Напротив! Оибчай си го, радвай му се, но не дей да залагаш един, два , пет, осем, десет живота на неясна съдба!
Ами ако новия собственик каже, не това не е кучето дето е очаквал и го върже на верига до края на живота му с по кумат сух хляб или по-лошо?! Това можеш ли да избегнеш правейки си наследство на твоето куче?!
Сори за дългия пост!