Доберман
Публикувано: 01 December 2008 - 11:57 PM
Цитат
StormBringer - какво да ти отговоря на теб?! Чудя се....! Чета се след като пиша, не стоя да го съчинявам пет часа преди да го постна.
Май това е достатъчно.... :blink:
Публикувано: 02 December 2008 - 12:12 AM
Цитат
Обиждам??!! Кого? Ей ама много лесно се обиждаме бе, а като трябва друг да бъде обиждан много му разбират всички бе... тц... тц.... тц.... НЕ СЪМ ИЗПОЛЗВАЛ НИТО ЕДНА ОБИДНА ДУМА.
Публикувано: 02 December 2008 - 12:14 AM
Хем си си с идеите на клуба, хем не си!
Хем си за чисто-породно развъждане, хем не си!
Всеки може да си купи два добермана от чужбина и да се перчи с тях - повярвай ми, особено аз!
Нямал си нужда от изложба ли - напротив - имаш, щом не го разбираш - жалко за теб!
Направил си нещо за породата дето никой друг не е - баща ти ти е купил две хубави кучета - ми браво!
Абе казах ти тук не е вестник Стършел!
Айде, аман!
3-ма човека да останем, ще е по-полезно от хиляди като теб! :rolleyes:
п.п. Всеки има прави да си гледа каквото куче иска и каквото има, и каквото може да си позволи!
Аз съм си гледал и ще си гледам "помяри", но никога повече, няма да занимавам хората във някой форум с тях! Просто няма смисъл!
Всички говорите за насрана Сърбия, само, че там хората гледат чисткръвни помяри повече от колкото в БГ от глава на населението, и само защото мислят по-правилно!
Престанете да правите евала на всеки с некво куче влязъл тук, има хиляди други форуми и места за подобни!
Оная пък искала некой да и подари, ми да и подари де, ти що не и подариш!
ааа още нямаш поколения - ми запиши си я, що трябва да ни го съобщавате!
Как пък преценяваш, кой как ще се грижи за кучето, купилия го или тази дето го иска без пари.... да не си Ванга?

Публикувано: 02 December 2008 - 12:28 AM
поздрави на всички и наздраве на тези които са на чашка ;)
Публикувано: 02 December 2008 - 12:29 AM
Цитат
Хем си си с идеите на клуба, хем не си!
Хем си за чисто-породно развъждане, хем не си!
Всеки може да си купи два добермана от чужбина и да се перчи с тях - повярвай ми, особено аз!
Нямал си нужда от изложба ли - напротив - имаш, щом не го разбираш - жалко за теб!
Направил си нещо за породата дето никой друг не е - баща ти ти е купил две хубави кучета - ми браво!
Абе казах ти тук не е вестник Стършел!
Айде, аман!
3-ма човека да останем, ще е по-полезно от хиляди като теб! :rolleyes:
В голяма грешка си Сторм :blink: Баща ми не ми е купил кучетата, нито някой приятел ми е дал пари да си ги купя. Бачкал съм за всеки лев за да си позволя да ги имам.
А за изложбите не ми бери грижата, щом за теб те са най-важното и можеш да отделяш време да ходиш на такива, ами супер. Аз честно казано засега от тях спестявам и време и пари, за да мога да ги влагам на друго място. Ако ти не го разбираш - ми жалко за теб.
Кво ти се перча пък аз не мога да разбера. Все пак имам Добермани и ми е през оня дали са родословни или не, когато пиша в този форум. Какъвто и въпрос да съм повдигнал винаги е било човешки, е може да е било и понякога емоционално, но никога с цел скандал и да започвам първосигнално да обиждам, както го правят много от нашите съфорумци, включително и ти напоследък доста често, а незнам защо. Разбира се не обичам да оставам длъжен, особено ако някой не ми е приятен с постъпките си. Това е нормално струва ми се.
И разбира се, че съм ЗА ЧИСТОПОРОДНО РАЗВЪЖДАНЕ, но не съм глупак като комунистите едно време - да искам да избия всички, които имат различни интереси и виждания от моите. Предпочитам да ги убедя в правотата си и да ги приобщя, отколкото да ги обругая до безобразие и прочее.
Кой се прави на интересен не мога да разбера?
Публикувано: 02 December 2008 - 12:45 AM
Цитат
Цитат
ето това изчерпва всичко, има ли смисъл да се говори с теб повече, ми няма!
Ми разбира се, че така мисля... Аз влизам да поговоря с хората, ако може за реални проблеми със вече съществуващи кучета родословни или не, а не за клубно планиране и вечната тема на недоказали се другъде притежатели на родословни кучета родословни Vs неродословни. Банална ми е честно. Скоро ще се опитам да снимам една женска във Велико Търново, която е с неизяснен произход но е 100% най-хубавата Доберманка в последно време в България и като екстериор и като поведение.... ама 100% Това е само още една причина да се чувствам отегчен от тази тема. Казах го и преди "за всеки влак си има пътници" така, че нека оставим хората сами да преценят какво куче си търсят. И друго казах "За чистопородно развъждане съм", което пък изразява напълно моята позиция. Иначе съм имал няколко запитвания от собственици на женски доберманки дали могат да заплождат с Меджик. Ми лесно ми е било да взема парички и после да се правя на луд. Но НИКОГА няма да го направя, защото аз съм човек, който държи на принципите, в които вярва...
и т.н. и т.н. - ако искаш ме разбирай, твоя си работа ;)
Публикувано: 02 December 2008 - 12:49 AM
Какво помагаме на породата, ако толерираме всяко Доберман-подобно тук!?
МММ браво много е хубаво, много прилича на Доберман, ммм идеално! :yahoo:
заплождай го смело!
Има си пътници да - но техния влак не е този!

Публикувано: 02 December 2008 - 12:54 AM
Цитат
Какво помагаме на породата, ако толерираме всяко Доберман-подобно тук!?
МММ браво много е хубаво, много прилича на Доберман, ммм идеално! :yahoo:
заплождай го смело!
Има си пътници да - но техния влак не е този!
За заплождане и дума да не става! Не съм имал нищо подобно впредвид. :o
Но и това да искат да правят, някои от хората с неродословни екземпляри които пишат тук, то значи те не знаят къде е смисъла на цялата работа и трябва тактично и търпеливо да им се обясни, а не да бъдат обиждани, само ако измъркат нещо накриво. Много такива хора спряха да пишат във форума, а бяха свестни и интересни събеседници.
Публикувано: 02 December 2008 - 08:37 AM
Не знам к`во да ти кажа, мисля като се видяхме преди няколко месеца ти споделих мнения по някои въпроси и дори ти дадох няколко добронамерени съвета. Но както виждам не си им обърнал голямо внимание. Имаш добри
познания по породата, не малко желание да работиш с Доберманите и не на последно място две хубави кучета! Повечето от пишещите тук и това нямат.
Вместо да водиш безсмислени спорове( независимо с кого) би било много по-добре да насочиш енергията си в друга насока!
Успех!

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 02 December 2008 - 12:08 PM
Мислите ли, че този форум ще е по-добро място, ако си говорите в него само вие - настоящите притежатели на клубни добермани? Мислите ли, че няма какво да научите от тези, които са притежавали не-клубно куче или куче без родословие?
Мислите ли, че кучетата ви ще са социализирани и общителни, ако самите вие се нахвърляте така на всеки, който мисли по начин малко по-различен от вашия?
Да, има неща, с които не бива да се правят компромиси. Такова е и развъждането без родословие и възпроизвеждането на болни кучета.
И не става дума за толериране на доберманоподобните, StormBringer :(
Става дума за култура на общуване. И за толерантност.
Защото Доберманът не е аксесоар, с който да се перчим.
За мен доберманът е това.
Пожелавам и на други да го открият.

Публикувано: 02 December 2008 - 03:35 PM
Четете бе хора!
И не на последно, аз нямам амбиция да постигна много нещо, просто изразявам моето си мнение тук!
И не ми пука вие как го приемате!
А и въпросното лице вместо да дразни и да дрънка глупости да вземе да се свърже с Токчев на ЛС и да си уговорят там подаряването на кученце, след като се окучи кучката му! Това щото, той предложи, че е готов да подари, понеже само от няколко поста разбра, че това е човек, който ще се грижи истински за кучето!
Успех!
B)

Публикувано: 02 December 2008 - 04:15 PM
Цитат
Цитат
Принципно НЕ...
А не принципно???
Публикувано: 02 December 2008 - 09:44 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Принципно НЕ...