Showa, в 14 August 2010 - 04:47 PM, написа:
Здравейте,бих искал някой,ако може да ми даде информация за развъдници и цени,за да мога да си купя куче.Преди години съм имал 2 Добермана,но те бяха купени от чужбина,а вече този развъдник не съществува.Поради причината,че в интернет е пълно с обяви,вече не знам на коя от тях да повярвам,на едната е за 200лв,другата 300лв и тн. до 1200лв.Пък от Зоомагазин дори и да поръчам мога да бъда винаги изигран,нито ще знам дали кучето ще е чистокръвно,което е най-важното за мен,родословието не е толкова от значение,колкото чистокръвието.Приемам всякакви съвети.От София съм и ще е за предпочитане,ако развъдниците са на по близки разстояния.
Благодаря Ви,предварително.
Чистокръвие, без значение родословие.. Само аз ли съм объркан. Без значение родители и пра- такива в родословието или изибщо не държиш на родословен документ? Как преценяш кучето доколко е "чистокръвно" без да имаш родословие? Май такъв вариант няма. Не се заяждам, просто бъди по- конкретен. При положение, че вече си бил собственик на два вносни добермана от развъдници, защо обръщаш внимание на "обяви за 200лв, другата за 300лв".
Чистокръвно е разг. ф-ма на куче с родословие.
Късмет с бъдещото кученце, радвам се за категоричния избор и попадението в породата