Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3912 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 February 2011 - 12:44 PM

Показване на мнениетоbazinga, в 10 February 2011 - 02:26 AM, написа:

Но, основната разлика в поведението, която забелязвам мисля, че е валидна за породата - т.е той се държи по различен начин, в зависимост с кого е излязъл навън. С, мъжът ми е покорен и спокоен, а когато е с мен се държи свойски, подозрителен е към кучета и хора, които ме доближават и постоянно спира и наостря уши. Странна е тази разлика в отношението му към мъжа и жената. Качена снимка

И аз забелязвам подобно нещо. Когато й се кара приятелят ми, свива уши и гледа виновно. Като й се карам аз има бодър вид, гледа ме с навирени уши, все едно това не я касае. Не знам дали е от езика на тялото, тона или "лидерската енергия", но си е направо обидно, като се има предвид, че живее с мен, аз я храня, разхождам, обучавам и пр.
User's Signature

Качена снимка

#3913 Потребителят е офлайн   bazinga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2011 - 01:22 PM

Качена снимка same here ... аз го храня, аз го къпя, аз го чеша по коремчето и си играя с него, разхождам го пак аз... но, той усеща разликата между мъжете и жените.. Интересното е, че откакто живеем заедно, той промени поведението си.. Започна да се държи доста по-палаво, лигави се... търкаля се по гръб, издава смешни звуци, прави физиономии... вдетени се общо взето! Не го ли погалиш, те бута с муцуна мощно.. разнася си одеалцето и се завива през глава, а отдолу се побърква от игра!

После нека ми говорят, че им расте шип, че са страховити и зли.. Това куче е идеално за семейства! Откакто заживяхме на семейни начала с приятелят ми, кучето стана пълноценно и много по-щастливо.. сякаш е намерило парченце от пъзела "дом"! Чела съм, че се привързват към един човек завинаги и мисля, че е точно така.. но тази порода изглежда много по социална, отколкото се предполага.. Наскоро непознат мъж се загледа в него и каза - А, това доберман ли е..? От 20 години не съм виждал тази порода, сякаш изчезнаха изведнъж! Което ме навежда на мисълта, че хората се отдръпват от добермана заради слухове и митове, но пък зад всяка втора врата в квартала спи по един питбул! Качена снимка

Тази година навършва 5 години, а за 7-мия рожден ден планираме голямо парти с гости.. казах си, ще го направя и ще подчертая, че става на 7!!! Качена снимка

#3914 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 02:41 PM

Проблема на Добермана според мен лично не е в самият него ... и причината хората да се отдръпват от породата отново не е в самото куче ... а за жалост в част от стопаните на Добермани.
Лично познавам няколко собственика на Добермани и с огромна мъка мога да заявя,че самите хора притежават "малко" повечко агресия от обикновенно,докачливи,раздразнителни и надахъни са в присъствието на своето куче ... което сами разбирате само по себе си е признак на чувство за малоценност което се опитват да запълнят с напращялото от мускули до тях куче .
А кучето ... кучето както всички които сте отглеждали кучета знаете ,че сформира поведението си спрямо средата в която живее.
И когато живее с нервни,несигурни,агресивни и избухливи стопани и то самото става такова.

Но един Доберман отглеждан от психически стабилни и здрави хора,в семейство с нормална семейна среда и малки деца е нещо съвсем различно от гореописаното куче.

От лични наблюдения мога да кажа,че моят Доберман бе по-мил и от Кокерче и именно за това накрая просто някой реши да го открадне.
Кучето беше прекрасно както визуално така и с характера си печелеше доверието на всички около себе си,но уви ... :(

#3915 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 02:47 PM

Показване на мнениетоbazinga, в 10 February 2011 - 10:27 AM, написа:

Наскоро непознат мъж се загледа в него и каза - А, това доберман ли е..? От 20 години не съм виждал тази порода, сякаш изчезнаха изведнъж!

И мен постоянно ме спират с тази реплика "А, доберман ли е това, откога не бях виждал!", много хора ми споделят, че са имали добермани, но са починали от старост. Миналата събота един младеж на кучешката поляна пък направо ме пита каква порода е. Отговорих му, но явно тона ми е бил възмутен или насмешлив, как тъй няма да знае той любимата ми порода, май го пообидих.

Но пък й се радват хората, хвалят я каква е хубавица дългокрака, как умно гледа и колко е елегантна. А тя върти дупе на всички :wub:

(Ще видим като порасте и стане голяма магарица дали ще има толкова кандидати да се запознават с нас и да я милват) :ab_041:

Показване на мнениетоmik, в 10 February 2011 - 11:46 AM, написа:

Лично познавам няколко собственика на Добермани и с огромна мъка мога да заявя,че самите хора притежават "малко" повечко агресия от обикновенно,докачливи,раздразнителни и надахъни са в присъствието на своето куче ... което сами разбирате само по себе си е признак на чувство за малоценност което се опитват да запълнят с напращялото от мускули до тях куче .

Аз пък откакто съм с доберман сякаш гледам да се държа по-спокойно и възпитано с хората, отстъпвам като се разминаваме с деца, въобще гледам да създавам положително отношение към мен и кучето ми. Преди бях доста по-груба и нетърпелива, особено към майки с деца. Но благородството задължава. Не бива да излагам породата. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#3916 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 03:43 PM

Always faithful ! :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3917 Потребителят е офлайн   bazinga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 08:12 AM

Dog 101 Doberman

E, аз все пак избягвам да се промъквам близо до минувачите! Качена снимка Много ми е интересно, защо някой хора си мислят, че вървейки и срещайки куче, могат просто да се протегнат и да го докоснат?! Къде е логиката.. ? Когато вървим по улицата и срещаме хора, не се протягаме да ги погалим, нали? В смисъл, странно би било да те опипват непознати ! Качена снимка Реакцията на кучето и човека би била сходна.. или бягаш и се одръпваш ..или атакуваш натрапника... май няма нищо сложно! Кокерът на съседите ни реши да скочи в тъмното върху главата на нашия звяр, а той дори беше на лекарства.. естествено, че го захапа за муцуната и го сложи на място! После ходих да прегледам малкия гадняр - беше с леки наранявания.. а съседите ми само повтарят.. Аууу, тези кучета са опасни, много лоши... то момичето слабичко и не може да го удържи!Качена снимка Шипът му пречел и за това нападнал тяхното послушно куче! Качена снимка Нищо повече не казах! Качена снимка

Разхождаме се повечко вечер и то късно, за да няма тълпи от хора, който да ми четат лекции, че шипът ще му пробие мозъка ха ха ха! А, напоследък засичам все повече тинейджъри и млади мъже с възрастни питбули и един с Дого Аржентино.. Разминаваме се без да се доближим.. но пичът с Дого-то, явно не е наред, защото последният път го засякохме в междублоковото пространство и кучето му беше без повод!!! Качена снимка Веднага влязохме в един вход и изчаках малко преди да се измъкнем без произшествия! На тези тийнове не трябва да им се поверяват подобни кучета.. безразсъдни са. Не е виновно кучето, наистина! А и те са повечето точно такива - малко комплексирани, агресивни.. искат да се докажат пред всеки и най-лесният начин е да си вземат голямо мускулесто куче, което да ги представя в квартала и пред мацката от съседния клас...

#3918 Потребителят е офлайн   bazinga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 08:18 AM

Показване на мнениетоtok4ev, в 10 February 2011 - 02:48 PM, написа:

Always faithful ! :)

тъжно! Колко са зависими от нас кучетата! Наскоро гледах филм за австралийското куче динго, което живее в дива среда, но е донесено от хората като опитомено... Представих си глутница диви добермани

#3919 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 10:31 AM

Еее тва със студа ме разби направо.Ще се въздържа от коментар!

#3920 Потребителят е офлайн   bazinga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 10:57 AM

Но смея да твърдя, че е истина. Нашият доберман от всичко най-мрази студа! А, и козината от вътрешната страна на краката и хълбоците му наистина е рядка.. В сравнение с останалите породи, които съм отглеждала, доберманът е най-топлолюбив..

#3921 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 11:29 AM

За това 2 мнения няма, ама родословието за кво го намесваме. То си има стандарт някакъв

#3922 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 02:37 PM

Колкото и да звучи смешно за пове4ето от вас,наистина наблюдавам че има разлика в косъма на индивидите от различни линии(респ. различни държави).....не съм специалист но все пак имам 2 кучета от една порода,които нямат нищо общо с гъстота и твърдост на косъма!.....Дали е жива случайност или е характерно,не знам просто гледам фактите.
User's Signature

Качена снимка

#3923 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 02:52 PM

Eто и какво става на студено !
А при малкия....няма този ефект.....
И тъй като ве4е ми е жал да го гледам хърбав.....днес му взех подарък:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3924 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 05:24 PM

Несъмноно ще има разлика в космената покривка щом се отнася до условия, но тук не се намесва родословието, а условията на живот.Какво е това , с което си го почерпал, ако не е тайна разбира се?!

#3925 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 08:22 PM

Показване на мнениетоparusheva, в 11 February 2011 - 04:29 PM, написа:

Несъмноно ще има разлика в космената покривка щом се отнася до условия, но тук не се намесва родословието, а условията на живот.Какво е това , с което си го почерпал, ако не е тайна разбира се?!

Ами това е добавка за кончета,ще коментирам за ефекта върху Виктор след да речем седмица,до тогава не бързам да хваля продукта.Той е на базата на човешките добавки(протеини),даже има и есенция....кльопат го с интерес,в малки дози разбира се. :)
User's Signature

Качена снимка

#3926 Потребителят е офлайн   bazinga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 10:18 PM

Леле, наистина гори мазнини на студено.. това не е недостатък, а особеност Качена снимка Дано да навакса маса, но конските добавки дали са подходящи за кучета/ Изпробвани ли са или си правиш експеримент Качена снимка аз също предприемам диета, но просто за разнообразие и следзимно събуждане на организма.. ще варим патешки маншони Качена снимка мммм!!!

#3927 Потребителят е офлайн   nor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 11:02 PM

a може ли да видим малката красавица ??? :re_037:
User's Signature

Добермана не е куче, а човек, поне той така си мисли !!!

#3928 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 11:16 PM

Този продукт се използва много от немските селекционери на кучета и определено има невероятен ефект върху козината на кучето.

My link

#3929 Потребителят е офлайн   nor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 06:58 PM

ЗА КОЗИНАТА ползвам орехи !!!след седмица блести като коприна!!! по 3-4 орехчета на ден а и много ги обича..
и си е естествен продукт :beer: :dog: :dog:
User's Signature

Добермана не е куче, а човек, поне той така си мисли !!!

#3930 Потребителят е офлайн   bazinga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 10:26 PM

Хмм.... имам въпрос. Как коригирате нуждата на вашите добермани да се дърпат и да ви влачат, докато са н аповод? (тези, който са имали подобен проблем) Независимо от всичко, нашето момче продължава да ме разхожда, вместо аз него Качена снимка Днес, когато се събух след разходката, дори видях, че съм разкъвила крака си. Когато върви целенасочено напред е търпимо, но когато забележи дърво за маркиране ме тегли със зверска скорост, след което ми трепери дясната ръка!!! Преди време минахме на строг нашийник, но свикна и с него.. Качена снимка

#3931 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 01:14 PM

Показване на мнениетоbazinga, в 14 February 2011 - 09:31 PM, написа:

Хмм.... имам въпрос. Как коригирате нуждата на вашите добермани да се дърпат и да ви влачат, докато са н аповод? (тези, който са имали подобен проблем) Независимо от всичко, нашето момче продължава да ме разхожда, вместо аз него Качена снимка Днес, когато се събух след разходката, дори видях, че съм разкъвила крака си. Когато върви целенасочено напред е търпимо, но когато забележи дърво за маркиране ме тегли със зверска скорост, след което ми трепери дясната ръка!!! Преди време минахме на строг нашийник, но свикна и с него.. Качена снимка

Определено строгия нашийник не помага,имам чувството че тази порода няма граница на болка.....постоянни забележки,почукване на повода настрани,спиране докато се успокои-такива работи :dog: аз лично го буттам с крак малко зад ребрата,така че да се завърти към мен,мисля че би могло да ти е от полза
User's Signature

Качена снимка

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема