Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#461 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2005 - 07:37 PM

Интересна колекция,твоя ли е?
За породата как е създадена говорихме преди време;как и за какво е започнато да се създава породата,какви кучета са използвани. На него са му били необходими кучета които да го пазят и много предани и той го е постигнал.За което милиони хора със сигорност му благодарят,че е създал тази прекрасна порода.Да с течение на времето вече селекционерите я развиват докато постигнат вече това което е в наши дни.Като развъдници;Хагенстолц,Фюрстенфелд,ван Форел,Франкенхорст,Норден Стам,Вила Кастели,Камповолано,Нобили Нати,дел Читоне,Ровелайн,Херман Сио Майк,де Феринис.

#462 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 09:11 PM

Крис. Мисля да си пусна данъчната декларация по пощата. Случайно да имаш марка ? bravo Много хубава колекция. Понеже отдавна не съм влизъл в сайта и гледам че има някакво оразмеряване, ей сега отивам да меря главата на Зара да видя аз отговаря ли тя на стандарта и какво е правила до сега ако не отговаря. Снощи ми е изяла пухената възглавница докато спя. Срамота.

#463 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 08:59 AM

Mad_Max, колекцията наистина е впечатляваща bravo
Развъдниците Hagenstoltz, Furstenfeld и v.Forell дават основата от селекционен материал, от който се формира добермана такъв, какъвто го познаваме. Lump von Hagenstoltz, роден 1953 г. дава началото на всички съвременни линии.
А по отношение на италинските развъдници, споменаваме ги неведнъж и с право, всичко започва от: di Villa Casteli - Собственик Piero Caliandro, вече покойник и на чието име всяка година в Италия се провежда национален шампионат - Trofeo Caliandro; di Campovalano - собственик Gabriele Prosperi и del Citone - собственик Pierluigi Petzano, президент на италианския доберман клуб (AIAD).

#464 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 12:12 PM

Ето малко сайтове с развъдници на добермани:

Danika Dobermans
Old Archive
Del Animus Dobermans
Blitzkrieger Kennel
Dobermann Kennel
Alba Avis
Von Liphier
Bene Meritus
Dolina Dolmenov
Hamlet
Neusaddrache
Информация за 3 развъдника
Von Rubenhov
Lantan
Le Gard Dobermans
Von Forell
Ascomannis
Сръбски развъдник

Актуални новини за добермани от целият Свят!!!

Мнения за ушите и опашката...

Ако някой има повече или допълнителна информация, моля да я публикува! Относно колекцията от марки - за съжаление не е моя, тази колекция е сръбска, а до колкото знам и се продава (всяка марка поотделно), ако някой е заинтересован да ми пише. Определено е завидна колекция и на мен ченето ми опря в земята като я видях!!! w)
За да преминем нататък ми трябва мъничко време, за да се подготвя. Обичам когато говоря, или пиша в случая, да съм добре подготвена за всеки един детайл и тъй като стандарта и анатомията и самата структура не са ми много познати (имам знания само на база обща култура), ще ми трябва време за да се подготвя по-специализирано! Ако желаете можете да продължите обсъждането на онзи мой постинг, ако - не, аз ще продължа! Поздрави на всички с изтракване на зъби във въздуха!!! super best l)

#465 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 12:14 PM

Цитат

И тъй като аз съм най - свободна, ще публикувам материалите, които събрах, за да могат останалите само да коментират (за да им отнеме по-малко време)... И така...

Глава:Главата е съразмерна с тялото, добре запълнена под очите, издължена.
Зона на черепа черепът е стабилен и в хармония с цялото тяло. Като се погледне отгоре има клиновидна форма, а гледан отпред - косата линия от върха на черепа трябва да бъде почти хоризонтална, а не да слиза към ушите.
Профилът на челото продължава почти в права линия с тази на черепа, и продължава към темето образувайки леко заобляне. Линията по средата на челото е видима.
Очните кости не трябва да са много ясно очертани. Гледани отпред и отгоре, страничните части на черепа не трябва да имат вид като че ли изпъкват. Лека странична извивка на на челюстите и костите на скулите трябва да съответстват хармонично на дължината на черепа.
Мускулите са силно развити.

Качена снимка

Качена снимка

d)

#466 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2005 - 12:52 PM

Mad_Max очаквах да те видя на изложбата в София.
Коментар относно главата;
ГЛАВА;силна,мощна,но не груба.Гледана от горе прилича на тъп клин.Извивките на веждите са добре развити но не изпъкнали.Мускулите на главата са силно развити.
НОС;широк,но не закръглен,с големи отвори.При черните кучета е черен,при кафявите по светъл.
ЗАХАПКА;ножична.При отворена уста трябва да се виждат задните кътници.
Горните и долни резци трябва да са в линия.Широка долна челюст.
УСТНИ;плътно прилепнали върху долната челюс,да образуват стегнат затвор.При черните тъмна пегминтация,при кафяви по светли.
ОЧИ;средно големи,овални с тъмен цвят,при кафявите по светли.
УШИ;високо поставени(при некупираните са средно големи и предния ръб е прилепнал към бузите)
ШИЯ;тя е в съотношение с тялото дълга,мускулеста,положението и е изправено и показва благородство.

#467 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 02:46 PM

Аз също се надявах, ongal!!! Още повече, че In4eto каза, че е видяла Tyson и аз препусках десетки пъти, за да го открия, но уви! s) Прибрах се разочарована... неделя сутринта... s) Понеже бях на работа...

Относно главата, аз да попитам, ходих на един семинар на ЧРТ и там г-жа Герасимова обясни, че има закономерности при тази порода... (а колко се изненадах, че и добермана присъства в селекцията на тази млада порода)... И че дължината на главата трябва да е 40% от дължината на холката. При добермана има ли такива неписани закони?

Относно ушите, чела съм, че има различни стандарти за купиране на уши. Може би ще трябва да приложим снимки, но нямам възможност в момента да го направя... Чувала съм, че при стандартното купиране върха на ушето трябва да стига или до началото на веждата, или до началото на окото (там, където се събират гурелите - не знам как се нарича, ако знаете, ограмотете ме, моля)... Всъщност на снимки съм виждала как ли не отрязани уши. Как е правилно и как е стандартно? Може ли в отговора си да приложите снимки? (който и да отговори...) И от джобчето ли се купират ушите, или от основата?

Относно очите, четох, че колкото са по-тъмни, толкова е по-добре. Какво означава това? bl)

Относно "челото" - има ли някакъв стандарт колко сантиметра да бъде, или в какво отношение с останалата част от главата. При някои добермани е по-високо, при други съвсем ниско, при трети полегато, при четвърти почти отсечено... Кое е правилно? (Отново би ми било лесно, ако има снимка, мога и аз да потърся в зависимост от отговора. Извинявам се за наглостта)

Относно носната гъба и предната част на устните в профил. Ножицовидната захапка предполага в изправено състояние на шията да са перпендикулярни на земята. Правилни ли са разсъжденията, или има характерни ъгли? И определен градус на този ъгъл? (дали има?)

Относно челюстта - в профил черепа на добермана каква форма трябва да има? По-скоро квадрат, или по-скоро правоъгълник? bl) Или се допускат и двете? Челюстта трябва да е силно развита, но трябва ли да е по-широка от черепа, или няма значение?

Относно шията - има ли приблизително съотношение към тялото?

Относно зъбите - разбрах, че във втора група правят компромиси за зъбите (или поне при ЧРТ), чела съм, че трябва да са точно 42 и всичко останало е дисквилификация за добермана - така ли е? Или има компромиси?

Относно носа - ноздрите по-скоро квадратни и тесни, или кръгли като фарове на жигула?

БЛАГОДАРЯ! Мисля, че за сега изчерпах въпросите си относно главата, но със сигурност ще възникнат още... Чета доста спорни неща, като разбера кое е вярното - ще питам пак! ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ! super best

#468 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 November 2005 - 03:23 PM

Tyson ли е бил, който ме помоли да снимам доберманите ? ouu

#469 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 03:35 PM

Цитат

Tyson ли е бил, който ме помоли да снимам доберманите ? ouu

Като стана въпрос за това - кога ще си получим обещаните снимки? oo

#470 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 05:41 PM

Цитат

Tyson ли е бил, който ме помоли да снимам доберманите ?  ouu

Да, аз бях този, който те попита дали си снимал едно куче, което вече беше напуснало ринга b) .
Mad_Max, искренно съжалявам, че не можахме да се видим в София, бях и на двете изложби s) .

#471 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 23 November 2005 - 05:45 PM

Аз пък съм много хепи че най-накрая се запознах с Тайсън на живо b) cheers b)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#472 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 05:57 PM

Цитат

Цитат

Tyson ли е бил, който ме помоли да снимам доберманите ?  ouu

Да, аз бях този, който те попита дали си снимал едно куче, което вече беше напуснало ринга b) .
Mad_Max, искренно съжалявам, че не можахме да се видим в София, бях и на двете изложби s) .

Tyson само ако знаеш как препусках от залата в кафето... Блъсках се във всеки един човек, бутах ги да им видя лицата - защото само това си спомням от тебе... s) Даже чаках половин час навън ако излезеш, или влезеш да те видя... Всичко това в събота... Но даже и един доберман не видях! s) Изглежда докато съм препускала да те търся са свършили набързо... От друга страна направо смехория - живеем на две крачки, а в София да се засечем - какъв хаос! Само да ми минат изпитите... BEER BEER BEER Ще се видим! Живот и здраве! cheers

#473 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 09:28 PM

super best cheers
BEER BEER BEER

#474 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 11:01 AM

на доберманката ми е оредяла козината на гърба към задницата. какво се прави?

#475 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 11:13 AM

Заведи я на лекар да ти кажат какво точно е, защото кожни болести има много и различни. Въпреки че незнам дали леченията не са едни и същи... n)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#476 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 11:16 AM

добър ветеринар в люлин???

#477 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 11:23 AM

Ами....Анимо?
Аз попринцип имам сравнително уважение на тази клиника. Мисля че имаха и там "клон" ;)
Да ти давам ли адреса?
User's Signature

#478 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 11:31 AM

ако не сам много нахален, може и адресче да ми дадеш. малко съм нов в гледането на куче в апартамент. винаги сам ги гледал на двор

#479 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 11:39 AM

София - Люлин
ж.к.Люлин - Силвър център
9251427
10-20 ч., събота 10-18 ч., неделя поч.ден
д-р Георгиев
д-р Гъдуларов
д-р Караславова

Д-р Гъдуларов пише във форума super

Успех и да кажеш как е доберманката b)
User's Signature

#480 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 11:43 AM

Златна си Инче, знам го този кабинет, просто не бях чувал нищо за него. ще си направим разходка до него в най-скоро време, че не знам кога е правена и ваксина за последен път.

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни