Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#481 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2005 - 11:53 AM

Здравей, адаш! Добре дошъл!!! Казвам се Кристина, приятно ми е! Козината по гърба само е оредяла, или изцяло липсва? На петна, или само на едно място? Само по гърба ли? Какво е общото физическо състояние на доберманката? Впрочем как се казва? Моят съвет е да направите всякакъв вид изследвания - все пак не знаем колко време е била навън и какви контакти е имала, а и преди това какви грижи са били полагани за здравето й! Не съм лекар! Никак не разбирам! Просто мисля, че би било редно... Дано не е нещо сериозно...

#482 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 12:01 PM

Здрасти Крис, състоянието и е много добро, охранена е добре, водих я на ветеринар веднаж набързо и няма някакви видими проблеми. Козината е оредяла като цяло (не на петна) само в долната част на гърба към опашката.Храни се добре,има много добри хигиенни нрави и умира за риба :).Пускам я да си тича свободно в полето но не се отдалечава много и не ме изпуска от поглед.Не е агресивна кам хора и към повечето други кучета,а види ли отворена врата на кола веднага иска да се качва.и спи спокойно само ако е под завивките с мен (препоръчвам го на повече женски, може и некучета :)

#483 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 12:11 PM

b) l) Не ми каза как се казва! Остави некучетата - забравяш, че са с втора сигнална система! super Значи на четири годинки... От колко време е при теб? Спокойна ли е или е стресирана? Плаха ли е, или е смела и горда? Решителна ли е, или все още се колебае? Доверила ти се е! Това е чудесно! Щом следи за теб и не те изпуска от погледа си!!! Знае ли някакви команди?

Относно петното към опашката... Някой, някога ми беше казал, че подобно нещо се получава от храна.. Дано не те заблуждавам.. Tyson е прекрасен лекар и съм сигурна, че ще ти пише на въпроса като влезе в интернет...

Поздрави!

#484 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 12:21 PM

Кръстих я Джина и вече си реагира на името. Предполагам 4е е на около 4 години защото има вече бели косъмчета. При мен е от около месец. Спокойна е, но някои наши познати много ги лае и не обича да махат с ръце около нея. А с другите кучета иска да си играе ама около нас са по стари все и не им се тича а тя е като газела. След като ляга с мен в леглото мисля че ми се е доверила :). В нас само мен слуша. Команди знае седни,а като и се скарам отива в някой ъгъл и седи там докато не я освободя.

#485 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 12:42 PM

w) Джина значи... За бели косъмчета не знаех...

ongal,
на каква възраст започват да се появяват бели косми при доберманите? Много ли побеляват??? На семинара за ЧРТ обясняваха, защо се появяват бели косми от удар, или белег при породи като доберман и ЧРТ, но аз не успях да разбера... В ранна възраст защо се появяват? И в старост защо? Благодаря предварително!

Адаш, с какво я храниш? По колко време се разхождате? Гони ли пръчки? Апортира ли? Обича ли да скача? Макар и възрастта си, забелязала съм, че доберманите запазват своята енергичност и сила! Много съм се възхищавала на ветераните, които познавам... Газелки са си, да! Структурата им е прекрасна! Като кончета са! Няма нищо по-красиво от доберман докато бяга и докато скача. Направо ми спира дъха като ги гледам! Това благодарение на аеродинамиката и леката структура - грациозна, като тази на коня! Разкошни са! Чак се чудя понякога как човекът е измислил нещо толкова съвършено... b) l) b) super best Хубаво е, че обича да играе! Можеш да опиташ да я научиш и на други неща, макар, че е на възраст и ще се нуждае от повече упоритост и време от твоя страна, но съм сигурна, че при малко повече усилия бихте постигнали добри резултати, при добре изградена връзка на взаимоотношения между вас! Ако имаш желание - пиши! Ще помагаме с каквото можем!!! super best Има ли апетит?

Това, че спи с теб в леглото по-късно може да ти създаде проблеми - след като добре се опознаете и свикнете един с друг, може да се сбори за по-високо място в йерархията! По-скоро това, че неотлъчно те следва и не те изпуска от поглед означава, че е привързана към теб, повярвай! l) Иначе боричкате ли се? Играете ли?

А относно следенето с поглед - като ви дойдат гости изтърва ли ги от поглед? Лае ли? Как реагира? Скрива се някъде на кълбо и наблюдава, или?

Поздрави!

#486 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 12:43 PM

Относно добермана на kris_tashev това опадане на козината се дължи(според мен)на наличеето на бълхи ако тя се хапе там постоянно.Трябва също и да се разбере ако се смени и храната,и при двата случая резултат ще има непорано от 15 дена.

#487 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 04:52 PM

Уж я гледах за бълхи и не забелязах но може и от това да е,защото се хапе отзад. Смяна на храната също може да е защото със сигурност е друга, и нещо суха не я харесва та я заливам с вода или булион. А като дойдат гости парво ги лае,после като ги подуши и те седат скача до тях и се бута да я галят. Пръчка не съм пробвал дали носи. Иначе се заиграва, а като се прибера скача и се усмихва като ме види но без да лае.
Не знаех че има такъв готин сайт за животни. Винаги ми е било много отекчително някой като почне да плямпа за кучето или бебето си но изглежда има хора на които им харесва.

#488 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 05:20 PM

Харесва? Аз съм пристрастена да говоря и слушам за кучета... Гранича с лудостта вече... Чак се самозабравям понякога... b) l)

Под "бута" да я галят какво имаш предвид?

Доберманите имат един навик - като искат да привлекат внимание идват при теб и те "чокват" с муцуна... Както кокошка кълве трохи.. Много са смешни! Винаги се смея от сърце - да не говорим, ако не го очакваш! oleeee w) l)

Цитат

Някой да даде съвет за хранене? 1 или два пъти на ден, каква храна? Сега и взех чапи най-скъпата едни кафяви бучки но им се мръщи и ако не са заляти с нещо не ги яде.

С натурална или гранулирана храна искаш да я храниш? Макс яде телешка кайма - 500 гр. на ден, омесена със сухари, а сутрин му слагам по 100 -150 гр. извара понякога с твърдо сварено яйце. Той е на година и половина и се храни веднъж на ден. Яде и гранули, понеже менюто трябва да е разнообразно. Но примерно караме месец натурална храна, преминаваме постепенно към гранулите - месец преход и месец чисти гранули. Веднъж в месеца му даваме по някой добре сварен кокал, колкото да дъвче нещо и така...

#489 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 05:23 PM

точно това прави, и като легна така с муцуната пробива под завивките. а теб какво куче те разхожда?

#490 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 05:39 PM

Цитат

точно това прави, и като легна така с муцуната пробива под завивките. а теб какво куче те разхожда?

Мен куче не ме разхожда! d) Вкъщи се знае кой е шефа и кой кучето и как като побеснея става лошо! (нали съм с женска природа) Искам да ме чуват от първият път и да се изпълнява стриктно! Разхождам си куче - доберман по сърце... w) Защо не разгледаш темата има снимки, информация... Виж колко страници е! b)

Качена снимка

Ето го! И да ти кажа на уше - винаги съм мечтала за женски доберман, а кафевият цвят ми е слабост... love super best

#491 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 05:52 PM

Цитат

Относно добермана на kris_tashev това опадане на козината се дължи(според мен)на наличеето на бълхи ако тя се хапе там постоянно.Трябва също и да се разбере  ако се смени и храната,и при двата случая резултат ще има непорано от 15 дена.

Абсолютно съм съгласен. Най-честата причина са бълхи. Третирай с Frontline, повярвай ми, това е най-надеждното средство, не само в България.
И макар и със закъснение - добре дошъл в темата b) super best !

#492 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 05:55 PM

голям е красавец, но и ти май добре си го обучила. аз по я глеза и понякога като се затича и се вея отзад въпреки че не сам много малък. колко често го къпеш?

#493 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 05:57 PM

благодаря за съвета,още утре ще го пробвам

#494 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 06:09 PM

Цитат

голям е красавец, но и ти май добре си го обучила. аз по я глеза и понякога като се затича и се вея отзад въпреки че не сам много малък.  колко често го къпеш?

Чак добре не успях, Крис! s) Допуснах много грешки!!! s) Не успях да го социализирам към всякакъв тип хора, нито пък към други животни и сега като види котка и откача... Имам и други грешки, които не спирам да опитвам да поправя, но хубавото е, че мога да го контролирам! Изпълнява безприкусловно "Не!", "Спри!", "Място","Напред", "Седни" и "Легни"... От втори трети път казване "Към мен", "Хоп" за скачане, или прескачане на препядствие, "Вкрак"... Гевези се да пълзи, а и аз сбърках преди време... "Търси" знае и е горд да изпълнява тези неща. Голям му е кеф... Не пуска при апорт и такива работи, а тръгва да ме закача да дърпам... Пак грешка при заучаването... И други работи... Иначе вкъщи изпълнява като писенце. Макар че сравнението не е никак подходящо - аз изпълнително писе не съм виждала... bl) Та така... Но аз бях плътно с него първите му осем месеца - можех да постигна къде по-добри резултати, ако предварително се бях подготвила... Уви! Но е невероятно щастие! Много любов! Едно огромно слънце вкъщи и вътре в мен... От както се помня имаме куче, но такова чудо не бях виждала никъде!!! super best victoryVVV w) w) w) super d)

Къпя го с препарат веднъж на три, понякога четири месеца целият. След всяка разходка дупето и паспорта, и лапите, и корема ако е кално. А иначе като е топло с вода постоянно - той е голям жабок - само към банята има претенции - не иска душ, а вана... super best l)

Вчера му чистих ушите... Такова съкровище извадих от тях, че нищо чудно, че понякога се ослушва... l) d)

#495 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 06:15 PM

личи си че много труд си хвърлила.на мен ми е малко по трудно да ги възпитавам, аз ги приемам за това което са. на вилата имам немска овчарка, много интелигентна, но няма нищо общо с добермана.До скоро и аз нямах представа що за кучета са.Само ме дразни като се вози в колата и карам по бавно и лае по хората на улицата а не мога все да карам с 80 из града.

#496 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 06:23 PM

Хахахаха! b) l) Може би има състезателен дух! В кръга на шегата... Макс също лае и не само... Даже като вижда че наближаваме любимият му парк с приятелите му и започва да пее! b) l)

Ами прозява ли се с тежка въздишка? И изписукване като поема въздух? Също много съм се смяла... b) l)

#497 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 06:27 PM

да, прави го и бълнува на сън. но най ми харесва като се усмихва като се прибера,или като и се скарам има една виновна физиономия. май още малко и ще съм готов за баща. хем ще си играят хем ще ги разхождам заедно навън да си вършат работите :)

#498 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 06:28 PM

ами като акат? какъв поглед само? хахахаха!!! b) l) b) l) b) l) super best super best super best

cheers cheers cheers

#499 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 06:48 PM

и ние сигурно имаме такав поглед отстрани

#500 Потребителят е офлайн   kris_tashev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 06:50 PM

ти от разград ли си? имаш ли ICQ да продължим? аз имам няколко познати от разград

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни