Доберман
Публикувано: 24 November 2005 - 11:53 AM
Публикувано: 24 November 2005 - 12:01 PM
Публикувано: 24 November 2005 - 12:11 PM
Относно петното към опашката... Някой, някога ми беше казал, че подобно нещо се получава от храна.. Дано не те заблуждавам.. Tyson е прекрасен лекар и съм сигурна, че ще ти пише на въпроса като влезе в интернет...
Поздрави!
Публикувано: 24 November 2005 - 12:21 PM
Публикувано: 24 November 2005 - 12:42 PM
ongal,
на каква възраст започват да се появяват бели косми при доберманите? Много ли побеляват??? На семинара за ЧРТ обясняваха, защо се появяват бели косми от удар, или белег при породи като доберман и ЧРТ, но аз не успях да разбера... В ранна възраст защо се появяват? И в старост защо? Благодаря предварително!
Адаш, с какво я храниш? По колко време се разхождате? Гони ли пръчки? Апортира ли? Обича ли да скача? Макар и възрастта си, забелязала съм, че доберманите запазват своята енергичност и сила! Много съм се възхищавала на ветераните, които познавам... Газелки са си, да! Структурата им е прекрасна! Като кончета са! Няма нищо по-красиво от доберман докато бяга и докато скача. Направо ми спира дъха като ги гледам! Това благодарение на аеродинамиката и леката структура - грациозна, като тази на коня! Разкошни са! Чак се чудя понякога как човекът е измислил нещо толкова съвършено... b) l) b) super best Хубаво е, че обича да играе! Можеш да опиташ да я научиш и на други неща, макар, че е на възраст и ще се нуждае от повече упоритост и време от твоя страна, но съм сигурна, че при малко повече усилия бихте постигнали добри резултати, при добре изградена връзка на взаимоотношения между вас! Ако имаш желание - пиши! Ще помагаме с каквото можем!!! super best Има ли апетит?
Това, че спи с теб в леглото по-късно може да ти създаде проблеми - след като добре се опознаете и свикнете един с друг, може да се сбори за по-високо място в йерархията! По-скоро това, че неотлъчно те следва и не те изпуска от поглед означава, че е привързана към теб, повярвай! l) Иначе боричкате ли се? Играете ли?
А относно следенето с поглед - като ви дойдат гости изтърва ли ги от поглед? Лае ли? Как реагира? Скрива се някъде на кълбо и наблюдава, или?
Поздрави!
Публикувано: 24 November 2005 - 04:52 PM
Не знаех че има такъв готин сайт за животни. Винаги ми е било много отекчително някой като почне да плямпа за кучето или бебето си но изглежда има хора на които им харесва.
Публикувано: 24 November 2005 - 05:20 PM
Под "бута" да я галят какво имаш предвид?
Доберманите имат един навик - като искат да привлекат внимание идват при теб и те "чокват" с муцуна... Както кокошка кълве трохи.. Много са смешни! Винаги се смея от сърце - да не говорим, ако не го очакваш! oleeee w) l)
Цитат
С натурална или гранулирана храна искаш да я храниш? Макс яде телешка кайма - 500 гр. на ден, омесена със сухари, а сутрин му слагам по 100 -150 гр. извара понякога с твърдо сварено яйце. Той е на година и половина и се храни веднъж на ден. Яде и гранули, понеже менюто трябва да е разнообразно. Но примерно караме месец натурална храна, преминаваме постепенно към гранулите - месец преход и месец чисти гранули. Веднъж в месеца му даваме по някой добре сварен кокал, колкото да дъвче нещо и така...
Публикувано: 24 November 2005 - 05:39 PM
Цитат
Мен куче не ме разхожда! d) Вкъщи се знае кой е шефа и кой кучето и как като побеснея става лошо! (нали съм с женска природа) Искам да ме чуват от първият път и да се изпълнява стриктно! Разхождам си куче - доберман по сърце... w) Защо не разгледаш темата има снимки, информация... Виж колко страници е! b)
Ето го! И да ти кажа на уше - винаги съм мечтала за женски доберман, а кафевият цвят ми е слабост... love super best
Публикувано: 24 November 2005 - 05:52 PM
Цитат
Абсолютно съм съгласен. Най-честата причина са бълхи. Третирай с Frontline, повярвай ми, това е най-надеждното средство, не само в България.
И макар и със закъснение - добре дошъл в темата b) super best !
Публикувано: 24 November 2005 - 06:09 PM
Цитат
Чак добре не успях, Крис! s) Допуснах много грешки!!! s) Не успях да го социализирам към всякакъв тип хора, нито пък към други животни и сега като види котка и откача... Имам и други грешки, които не спирам да опитвам да поправя, но хубавото е, че мога да го контролирам! Изпълнява безприкусловно "Не!", "Спри!", "Място","Напред", "Седни" и "Легни"... От втори трети път казване "Към мен", "Хоп" за скачане, или прескачане на препядствие, "Вкрак"... Гевези се да пълзи, а и аз сбърках преди време... "Търси" знае и е горд да изпълнява тези неща. Голям му е кеф... Не пуска при апорт и такива работи, а тръгва да ме закача да дърпам... Пак грешка при заучаването... И други работи... Иначе вкъщи изпълнява като писенце. Макар че сравнението не е никак подходящо - аз изпълнително писе не съм виждала... bl) Та така... Но аз бях плътно с него първите му осем месеца - можех да постигна къде по-добри резултати, ако предварително се бях подготвила... Уви! Но е невероятно щастие! Много любов! Едно огромно слънце вкъщи и вътре в мен... От както се помня имаме куче, но такова чудо не бях виждала никъде!!! super best victoryVVV w) w) w) super d)
Къпя го с препарат веднъж на три, понякога четири месеца целият. След всяка разходка дупето и паспорта, и лапите, и корема ако е кално. А иначе като е топло с вода постоянно - той е голям жабок - само към банята има претенции - не иска душ, а вана... super best l)
Вчера му чистих ушите... Такова съкровище извадих от тях, че нищо чудно, че понякога се ослушва... l) d)
Публикувано: 24 November 2005 - 06:15 PM
Публикувано: 24 November 2005 - 06:23 PM
Ами прозява ли се с тежка въздишка? И изписукване като поема въздух? Също много съм се смяла... b) l)
Публикувано: 24 November 2005 - 06:27 PM