Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#721 Потребителят е офлайн   ivo2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2006 - 12:45 PM

Така е, като се замисля кои сучета са ми любими.........май те настина отговарят на характера ми.........обичам свободата, битките, да се движа на ръба......такива са и Цезар и женската ми КК- Кора!
Благодаря за поясненията за доберманите!
С уважение!

#722 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 04:32 PM

Здравейте b)
Хора искам да ви питам,къпете ли си кучетата през зимата и как процедирате?
Алекс е станал супер мръсен ,но не искам да го къпя още,просто ми е интересно вие как мислите?
Усмивка b) d)

#723 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 04:59 PM

Ами аз по принцип гледам да не го къпя.. Само му мия лапите и някои части.. Зимата избягвам. Но и аз скоро ще трябва да го изкъпя.. Като се налага, няма как! r)

#724 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2006 - 05:37 PM

Ето как се почва..... w)

Качена снимка
Качена снимка

за да може да се стигне до тук... w)

Качена снимка
Качена снимка

#725 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 January 2006 - 08:53 PM

Моля - търсим доберман ,желателно женски, за жена ,на която си е отишло животното. тя и синът и си искат такова куче. help.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#726 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2006 - 11:14 PM

Гали, здравей! Трябва да се обърнем към онгал. Мисля, че в момента няма малки. Може ли да чака или трябва да стане веднага?

#727 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2006 - 12:28 AM

Любимият ми сайт!!! w) w) w) (love) BEER
И още един добър сайт! w) (love)

#728 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2006 - 10:26 AM

Цитат

Гали, здравей! Трябва да се обърнем към онгал. Мисля, че в момента няма малки. Може ли да чака или трябва да стане веднага?

Нямат претенции за качество и родословие.Нямат мн.пари.
User's Signature

#729 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2006 - 12:11 PM

Оф.. Сложна работа.. Е как мога да гарантирам в такъв случай здрава психика на това животно. Знаеш, че добермана не е шега работа, а доста отговорност. Зная хора, които продават кучета за по 50 лв. - 100 лв. и които екстериорно се доближават до породата, без свидетелства за потекло, но тези кучета дават психически отклонения. Лоши НС, слаба психика, трудна възприемчивост и много други.. Как да тикна в ръцете на твои приятели подобно нещо? Има арабска поговорка "приятелят на моя приятел е мой приятел".. Не зная Гали, притеснявам се. Това не е решение! Може би трябва да поговориш с тях да преразгледат породата, знаеш, че добермана не е за всеки. Може да е за тях, но не и куче с изкривена психика и резултат на лоши селекции и развъждане! Не и ако това е тяхната порода! Другият вариант е да изчакат, да спестяват.. По-добре да не бързат, ако това е в сърцето им! Знаеш!!! Очаквам мнението ти!
Поздрави!

#730 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2006 - 12:15 PM

Нашият ветеринарен лекар изрично забранява даването на калций на малките. Препоръчва добра и силна храна с добри отношения фосфор-калций и следи кръвната картина. Препоръчва много движения и слънце и правилен режим с точна дозировка на порциона. Допълнително натрупване на калций в организма е по-опасно от самата му липса.
Поздрави!

#731 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2006 - 09:37 PM

Цитат

Оф.. Сложна работа.. Е как мога да гарантирам в такъв случай здрава психика на това животно. Знаеш, че добермана не е шега работа, а доста отговорност. Зная хора, които продават кучета за по 50 лв. - 100 лв. и които екстериорно се доближават до породата, без свидетелства за потекло, но тези кучета дават психически отклонения. Лоши НС, слаба психика, трудна възприемчивост и много други.. Как да тикна в ръцете на твои приятели подобно нещо? Има арабска поговорка "приятелят на моя приятел е мой приятел".. Не зная Гали, притеснявам се. Това не е решение! Може би трябва да поговориш с тях да преразгледат породата, знаеш, че добермана не е за всеки. Може да е за тях, но не и куче с изкривена психика и резултат на лоши селекции и развъждане! Не и ако това е тяхната порода! Другият вариант е да изчакат, да спестяват.. По-добре да не бързат, ако това е в сърцето им! Знаеш!!! Очаквам мнението ти!
Поздрави!

Това ми е абсолютно ясно!Обаче хората са такива.Не ги интересува това ,което на нас ни е важно.Говорих почти час , в почти монолог - за куче без педигри ,за възпитание и за породни характеристики -накрая тя ми каза -ДОБЕРМАН , какъвто и да е. b)
User's Signature

#732 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2006 - 10:01 PM

b)

Леле.. Гали, няма ли да извършим престъпление? s) n) ouu

#733 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 January 2006 - 12:39 PM

Ми не знам- затова го пуснах тук - вие сте специалисти .
User's Signature

#734 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 01:16 PM

Цитат

Чак пък специалисти.. b) BEER

Гали, аз предлагам да не се нагърбваме с това! Много е опасно и рисковано! Не можем да помогнем и толкова! Не е шега работа.. После ще ти тежи на съвестта, а и на моята - обричаме два живота и четем след това за изолаторите.. Не искам! Не иска ли Зита? s) n) bash

#735 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 01:18 PM

искате да кажете, че доберманите без родословие не са добермани ли?
Или, че задължително стават зверове??

#736 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 01:25 PM

Цитат

Поздрави!

Както искаш така го разбирай.. Който съм искала ме е разбрал правилно!.. Къде видя това, което си писал? Казвам, че имат отклонения!

#737 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 01:28 PM

Цитат

Цитат

Поздрави!

Както искаш така го разбирай.. Който съм искала ме е разбрал правилно!.. Къде видя това, което си писал? Казвам, че имат отклонения!

отклонения какви?
дай примери?
едит:аха е сега видях...

#738 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2006 - 04:49 PM

Наистина Крис,имаш ли нещо конкретно в предвид за отклоненията?
Дай някакъв пример,доста хора имат непородисти кучета и ще се радвам да чуем нещо повече за така наречените отклонения,благодаря d) d) d) b)

#739 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 January 2006 - 09:41 PM

Цитат

Цитат

Чак пък специалисти.. b) BEER

Гали, аз предлагам да не се нагърбваме с това! Много е опасно и рисковано! Не можем да помогнем и толкова! Не е шега работа.. После ще ти тежи на съвестта, а и на моята - обричаме два живота и четем след това за изолаторите.. Не искам! Не иска ли Зита? s) n) bash

Заради Зита започна всичко- свързаха ни -обясних ,че питът не става за пазач , каквото и да значи .и вместо куче за вкъщи и т.н.- МИ ДОБЕРМАН...ПАК...да имаме сигурност...
Първо се ядосах на глупости.Сега обаче си мисля- хората си искат тяхното куче.И това е готино r)
User's Signature

#740 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 January 2006 - 09:42 PM

Цитат

Наистина Крис,имаш ли нещо конкретно в предвид за отклоненията?
Дай някакъв пример,доста хора имат непородисти кучета и ще се радвам да чуем нещо повече за така наречените отклонения,благодаря d) d) d) b)

з За това може да се пише докато развием артрит n)
User's Signature

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема