Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#1181 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2006 - 05:24 PM

Здравей Трик и добре дошъл.
Извинявам се,че и аз се намесвам но искам да ти кажа,че приветствам йеланието ти да си вземеш Доберман но ще ти е Много трудно.Това е куче с характер и се изисква Много грижи поне през първите 6 месеца смед като се вземе.Това е времето когато то трябва да се възпитава да не прави бели в къщи и да те слуша гогато ти си на разходка с него,за да можеш след това по лесно да го обучаваш и да го разхождаш когато трябва на повод без да се дърпа,ако се дърпа ще ти е трудно да го одърбаш.Аз имах такъв случй с толкова малак стопанин и след това беше много трудно на собствениците му(имаше много сериозни охапвания от негова страна).Единственото ти решение е ако бащати ти помага при разходки и възпитание или има някой които знае как трябва да се държи кум него.Аз винаги мога да ти дам препоръки и съвети от тук но незнам какъв ще е ефекта.От къде ще си вземеш(евентуално)кученце?

#1182 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 08:43 AM

az 4e moga da go odarza moga baq qk sam ama stava vapros 4e ako se napana 6te ospeq da go vaspitam i li da ne probvam ot tolkova malak

#1183 Потребителят е офлайн   NCN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 11:06 AM

Цитат

tolkova malak

1super

#1184 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 11:59 AM

NcN аэ сам на 13 години

#1185 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 12:16 PM

не сте ме разбрали добре!!!вие какво мисли ште оспея ли да отгледам един хубав DOBEMAN и да му се радвам?
OTHOCHO TOBA OT KAДE ЩEГO BЗEMA TOBA E HAN ЛЕCHO!!!MOЛЯ ВИ КАЖЕТЕ МИ ЧЕСНО.ДА СИ ВЭЕМАЛИ ДОБЕРМАН ИЛИ НЕ worthy .MOЛЯ ВИ КАЖЕТЕ МИ ЧЕСНО.А ОТНОСНО ТОВА ЧЕ ДОБЕРМАНА НЕ Е ИГРАЧКА АЗ ЗНАМ ЧЕ НЕ Е ВОБЩЕ НИКАКВА ИГРАЧКА А Е ЕДИН МНОГО СЕРИОЗЕН АНГАЖИМЕНТЛ

#1186 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 November 2006 - 12:24 PM

TRIK, мисля, че ти не си разбрал добре. И ongal , и NCN и аз ти обяснихме, че проблемът не е в това, че ти не искаш, а че няма да можеш да се погрижиш за него добре - не за друго, а защото той е и много силно куче и иска стопанин с опит. Фактът, че ти реши да попиташ тук дали да взимаш такова куче показва, че си отговорно момче. Затова и всички ти отговорихме като на голям човек - не е просто сериозен ангажимент, но предполагаме, че би ти било много трудно да овладееш това куче. Никой не иска да ти казав: "не, доберманът е лошо куче, трудно за гледане, ти няма да се справиш" - казваме ти - трудно е, по-добре изчакай още, почети за кучетата, поучи се за тях и тогава взимай доберман. Но доберманът изобщо не е подходящ за първо куче, повярвай ми, не е защото си "малък", а просто защото няма да ти стигне опитът.
User's Signature

Качена снимка

#1187 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 12:38 PM

Благодаря за разбирането от всичкиви!!!insult били могьл да ми кажеш какво куче да си взема за да натрупам опит. wink
НАДЯВАМ СЕ [insult],[ongal],[NCN] ДА СТЕ ПРАВИ!!! s) s) s)

МОД: Тъй като това е тема отделна от темата "ДОБЕРМАН", ще те помоля да прочетеш и пишеш ТУК и ТУК.
Благодаря! l) b)

#1188 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 01:29 PM

ЗНАЧИ ИНСУЛТ И МИ ПРЕПОРАЧВАШ ДРУГО КУЧЕ,МИ КАЖИ КВОБлагодаря за разбирането от всичкиви!!!insult били могьл да ми кажеш какво куче да си взема за да натрупам опит. OCBEH DOBERMAN!!! d)

#1189 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 04:48 PM

Здравей TRIK!
Прочети внимателно темата. Събери информация. Създай връзки и осъществи контакти. Има страшно много сайтове в нета, при това добри. Срещни се с хора, имащи опит с породата, посещавай изложби. Не бързай. И ако Добермана е наистина твоята порода, няма начин един прекрасен ден да не се сдобиеш с такъв.
Поздрави и успех! 1super

#1190 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 08:52 PM

Tyson благодаря!!!

#1191 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 10 November 2006 - 10:39 PM

Здравей, TRIK!
Поздравявам те за избора на порода. Доберманите са прекрасна порода ,но се нуждаят от много внимание/то кое ли куче не се нуждае от внимание l) / , разходки и ......Нужно е време ,а дали ще можеш да се справяш с него и ученето? Това питам ,че да не стане ако си вземеш куче и после твоите родители да решат,че ти пречи и ...нов дом s) . Трябва да знаеш ,че вземеш ли си куче и изискванията на родителите ти към теб ще се повишат. Нормална родителска реакция b)
Колкото до гледане и възпитание -защо не ,може и да успееш super best .Четеш ,учиш ,споделяш опит и най-важно -не се влияеш от разни гаменчета дето само търсят куче ,на което да насъскат своето ,за да си мислят ,че са велики и имат най -злото куче bash
Красотата на добермана е и в поведението му. Всички ще ти се възхищават ако видят ,че водиш дисциплинирано и изпълнително куче до себе си, а това зависи само от теб.
Успех! 1super

#1192 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 03:14 PM

Ancheto Много ти благодаря.Относно училиштето,тази година сам си седнал на газа и уча като откачен за да мога да след 7клас да влеза някадел.И ako влезна някаде веднага сизимам веднага си купувам ДОБЕРМАН!!! b)

#1193 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 05:10 PM

Цитат

Ancheto Много ти благодаря.Относно училиштето,тази година сам си седнал на газа и уча като откачен за да мога да след 7клас да влеза някадел.И ako влезна някаде веднага сизимам веднага си купувам ДОБЕРМАН!!! b)

Незнам как учиш, но неможеш да пишеш! bl) Ти си дете, на което всичко му се подлага на готово! Ти не докарваш пари, неможе да чапкаш вашите за куче, защото за тях ще е просто поредната твоя прищявка! Изчакай поне да станеш 1-2 курс, да можеш да работиш някъде след училище, защото съвети куче не гледат! Само ще измъчиш животното! NNN

#1194 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 08:50 PM

Miro_BSL Защо ми говориш така.И не е твоя рбота как пиша.А пък в моя живот няма ништо дадено на готово за сичко сам се трудил. a)

#1195 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 10:38 PM

Miro BLS ти си голям калъф fow !Немога да разбера защо говориш тъка на момчето. Дори и да е взимал всичко на готово теб кво яд ли те е!!! Важното е че момчето има желание и ще направи всичко възможно за да си вземе доберман.

Трик надявам се рано или късно да си вземеш кучето което искаш, само гледаи да не е преди аз да си взема b) b) b) b) !!!

#1196 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 09:08 AM

хахахаха b) не сте ме разбрали правилно cl) и не съм калъф bl) Искам да кажа, че родителите му, които са източника на "облагите" едва ли ще го приемат толкова сериозно както той! Исках да кажа да изчака по 1-2 курс за да има някаква по-силна позиция в семейството! Да го приемат по на сериозно! И не ме е яд, че ще си вземе cl) Ако иска и цял кучкарник да си направи 1super нямам нищо на против!

#1197 Потребителят е офлайн   TRIK Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 01:31 PM

МИРО НЕ СЕ ИЗВИНЯВАЙ МНОГО ДОБРЕ ТИ РАЗБРАХ НАМЕКА.

ПИПО БЛАГОДАРЯ ЗА РАЗБИРАНЕТО.
А МЕЖДУДРУГОТО МИРО ЗА МЕН ТИ СИ SUPER ЗАВИСТЛИВ ЧОВЕК

#1198 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:00 PM

Цитат

А МЕЖДУДРУГОТО МИРО ЗА МЕН ТИ СИ SUPER ЗАВИСТЛИВ ЧОВЕК

Хахахахаха смея се на глас с този твой пост b) разбирай го както иксаш wink

#1199 Потребителят е офлайн   CoRso_Man Икона

• Advanced Member