Цитат
Имаме малък проблем.Значи още не иска да ходи на повод и стои на 1 място и го гризе.И другия проблем е че като започне да си играе с 1 играчка после преминава на мен и ме лае и скача по мен.Даите мненията си,защото този навик да скача по хората го имах и с миналото ми куче и така не успяхме да го отучим за съжаление :(
първо ЧЕСТИТО ПАК МНОГО ДА ТЕ РАДВА И ДА СТАНЕ ШАМПИОН :->)
ЗА ОБУЧЕНИЕТО. Сигурно има много хора, които по-добре могат да те посъветват - дано го направят. Аз ти препоръчван 4 DVD диска ето линк
http://www.dogbg.com/shop - Обучение на домашното куче. 4 части по един час на световноизвестния ТВ курс на д-р Йън Дънбар "Обучение на домашното куче".
Аз ги имам, купих ги в София, даже обещах на
pippo да му ги запиша, но нямам (развали ми се DVD записвачкат) и до сега не съвм успял, дано
pippo не ми е сърдит.
Дал съм копия на
Akela, ако от него можеш да ги вземеш - все пак е от Варна.
Скромното ми мнение е следното.
Ако не иска да ходи на повод - накарай го - хвърляй му играчката напред, по някакъв начин му покажи, че това е единствения му начин да се движи, постепенно ще свикне. За това, че я хапе - винаги, когато го видиш, му се скарай. Ние колко поводи сме изяли докато се научим.... А за това, че след играчката напада теб - ако можеш хвърляй му играчката да я гони и така ще свикне че играта с теб и играчката е нещо "велико" и ще иска да го прави. А ако го научиш и да ти я носе - това е върха - част от спортната дресура.
В DOG.BG, както и в сайта който ти пратих има доста писано за обучението. А кучетата на ОНГЪЛ са селектирани с десетилетия да са умни и да се подават на дресура. Аз сам се уверих колко голяма е разликата между ДАРК и Рекс.
Ето една снимка на Дарк от вчера: