Доберман
Публикувано: 18 January 2008 - 03:27 PM
имам нужда от помощ :( добермана на снимките в момента е на 6,5м.ушите са отрязани преди 2 месеца.непосредствено след рязането ушите са застанали по този начин.не са слагани никакви помагала за изправяне.има ли някакъв начин да се оправят и ако да каква точно е процедурата? :sos: :sos:ПОМОГНЕТЕ!СПЕШНО Е! :sos: :sos:

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !
Публикувано: 18 January 2008 - 05:41 PM
ами като види нещо ги изправя почти,но иначе въобще не ги свива.винаги стоят така.и кога горе/долу трябва да се оправят от самосебе си?а вие какво ще кажете за кучето

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !
Публикувано: 18 January 2008 - 06:04 PM
На мен кученцето ми харесва,а за ушите и аз си мисля че ще се оправят,а дори и да не се оправят напълно,с времето ще свикнеш с него и ще го обикнеш и ушите няма да ти правят никакво впечатление,а за това дето е слабичко,ще се оправи за нула време с малко хубава храна,това е според мен
Публикувано: 18 January 2008 - 06:21 PM
и още нещо......има ли вариант да се сложи шина за няколко дена :rolleyes: :rolleyes:така няма ли да се получи същия резултат,но по-бързо :( :(

Публикувано: 20 January 2008 - 01:02 PM
Няма от какво да се претесняваш за ушите си те са си както трябва.Отрязани са прекалено късо и стоят изправени,това че са навътре си е нормално.Кучето си е твое ти си го харесваш на другите мнението не те интересува ,е че неможеш да ходиш на изложби не си само ти.
Публикувано: 21 January 2008 - 07:07 PM
Здревейте на всички !!! :blink:
Аз малко късно ама от сърце - ЧНГ 2008 !!! Пожелавам на всички много здреве , късмет и много радостни моменти с четериногите ни приятели :blink: :blink: :blink:
CUKI както Онгъл ти писа - не се претиснявай - ще се изправят не насилвай нещата , иначе смятам, че като килограми в момента кученцето е идеално. Не го прехранвай - нека да е малко по-слабо докато не стане на около годинка, но му давай качествена храна. И много любов , игри и тренировки за послушание ;) :yahoo:
Аз малко късно ама от сърце - ЧНГ 2008 !!! Пожелавам на всички много здреве , късмет и много радостни моменти с четериногите ни приятели :blink: :blink: :blink:
CUKI както Онгъл ти писа - не се претиснявай - ще се изправят не насилвай нещата , иначе смятам, че като килограми в момента кученцето е идеално. Не го прехранвай - нека да е малко по-слабо докато не стане на около годинка, но му давай качествена храна. И много любов , игри и тренировки за послушание ;) :yahoo:

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 21 January 2008 - 09:01 PM
мерси много за съдействието.аз се посъветвах със специалисти от стара загора и ако до годинка не се оправят ушите могат да направят малка козметична операция.но няма да бързам...да видим какво ще стане....стискайте палци :P :yahoo: :sedni!:

Публикувано: 22 January 2008 - 09:11 AM
нз кои са тези специалисти...нашия вет се е допитала до някакъв институт в стара загора,пратила е и снимки на кучето и са и казали,че може да се направи козметична операция...хрущала се е прагънал и на мястото се е закалил....незнам в какво точно се състои и за това няма да бързам....

Публикувано: 23 January 2008 - 09:47 AM
Приврет на всички!
CUKI и аз мисля, че нищо им няма на ушите и както другите са ти казали вече, просто са по-къси. По принцип мисля, че може и със шини за 20-тина дена да му се помогне да ги изправи навън, но също мисля, че не е нужно. Като порасне кучето ушите ще изглеждат по друг начин. Иначе е сладур куча. Само не жали качествената храна! ;) И не го прехранвай, но му давай малко повече от колкото сега. примерно със 100-тина гр. на ден... :kuchence:
CUKI и аз мисля, че нищо им няма на ушите и както другите са ти казали вече, просто са по-къси. По принцип мисля, че може и със шини за 20-тина дена да му се помогне да ги изправи навън, но също мисля, че не е нужно. Като порасне кучето ушите ще изглеждат по друг начин. Иначе е сладур куча. Само не жали качествената храна! ;) И не го прехранвай, но му давай малко повече от колкото сега. примерно със 100-тина гр. на ден... :kuchence: