Доберман
Публикувано: 26 April 2005 - 12:04 PM
И понеже рискуваме отново да се отклоним от темата, трябва да кажа, че при Доберманите понякога се срещат кучета с пърхот. За кучето проблема е по-вече козметичен и то не страда от това. Пърхота обаче е настина силен алерген, и ако CiSse е алергичен точно към това- то наистина може да има проблем при съвместното съжителство с куче, пък било то и късокосместо /Доберман/.
Искрено съжалявам , ако това е така s) .
Публикувано: 26 April 2005 - 06:41 PM
А пърхутът до колкото знам се лекува. Моето доберманче имаше пърхут когато го взех, но след едно-две къпания изчезна напълно.
Tyson, несъм сигурна дали не ми каза вече, но пак да попитам, как се казва доберманчето, което трябваше да дойде в Пловдив? И какво стана, разбра ли се със сигурност дали Русенската агитка ще дойде в Пазарджик или София?

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 27 April 2005 - 08:32 AM
Чувал съм късокосместите страдат повече от кожни проблеми отколкото дългокосместите...
Мисля че не съм алергичен само към пух и перушина... а към котки най-много ...
Явно да си имам доберман ще си остане само мечта, защото те не могат да се гледат и в двор. Лоша работа
Публикувано: 30 April 2005 - 08:00 AM
За изложбите- за съжаление не мога да кажа нищо със сигурност на този етап /за Русенската агитка/. Кучето се казва Gilda di Campovalano.
Публикувано: 05 May 2005 - 02:38 AM
Прикачени файлове
-
SC08627.jpg (29.72K)
Брой сваляния: 415
Публикувано: 19 June 2005 - 10:31 AM
Благдоря Ви все пак, че изкарахте темата от дълбините, беше нелепо да си пиша сам r) . И както във филма "Воден свят"- нека да вярваме, че има земя и да продължим.
Относно кучето на последната снимка, по точно нейните родители:
Pim's Number One iz Doma Domeni \ Jivago v.h. Wantij X Mirakle v.d. Rauberhole\- Много известно куче, особено в Русия. Баща му е син на останалия завинаги в историята на породата Graaf Qirinus v. Neerlands Stamm. Той е дядо и на Mirakle по майчина линия. Тя пък е дъщеря на Alfa Adelante del Citone- Още един "колос" италианско развъждане, син на легендарния Printz von Norden Stamm, вплетен в родословията на всички съвременни производители.
Mo de Stang Zu \ Gamon di Campovalano X Gravin Nora v. Neerlands Stamm\ - Също много известна женска както в Русия, така и извън нея, заедно със сестра си Margot и брат си Mauvieres Mufasa de Stang Zu. Последния е използван за разплод многократно в редица страни. Майка им е известна холандска производителка. А името на бащата просто не подлежи на коментар. Gamon ще остане един от най великите производители за всички времена, достойно продължил почти 30 годишната вече история на италиянският развъдник di Campovalano. Той от своя страна е син на...Graaf Qirinus v. Neerlands Stamm! Няма случайни неща b) .
Публикувано: 19 June 2005 - 07:03 PM
Tyson, днес на изложбата във Враца имаше едно доберманче (единственото което видях), женско. Изкараха го за оценка само, защото нямаше родословие. Направи ми впечатление, че ръста му беше горе-долу като на шелти. Наистина много, много "мини" беше, но пък ми хареса. Много кротко, галещо се кученце r) Снимала съм го и ще пусна снимката по-късно ако се е получила. b)

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 26 June 2005 - 07:42 PM
Аз съм заклет доберманис и давам всичко от себе си да науча колкото се може
повече за тази порода. Добермана е прекрасно и интелегентно куче,
и всичко що се касае до неговия нрав зависи от собственика,а като цяло много
от хората за представата им като порода е съвсем различна от деиствителноста-когато видят по голям доберман казват,че е руско и е извън стандарта но не е така.И руското и италианското и немското са достатъчно добри да се състезават на европеиски и световни изложби.Малко са кучетата в нас които магат да се конкурират с кучета от чужбина.
Коментар по повод снимката
Публикувано: 26 June 2005 - 07:55 PM
Радвам се, че се намери още един фен на породата и в интернет b)
По повод снимката, ами то това куче не е изложбено, няма и родословие. Няма да казвам, че не е чистокръвно заради това, защото също имам едно неродословно куче, но то е такова защото ние не сме му потърсили родословието когато трябва, тоест не е мелез. Не говоря за доберман, но поне ако става дума за родословия, а и другото, че дори и да е мноооого добра кръвта на едно куче, пак може да се получи някой не много хубав доберман. Аз малко се отклоних от темата де, защото си прав иначе. И за представата на хората и, че са малко качествените добермани у нас.
Ти как стана фен на тази порода?

Публикувано: 06 July 2005 - 10:17 AM