Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#161 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 July 2005 - 11:20 AM

Цитат

както и да е... ние обикновените хорица с обикновените животинки пак го духаме, ако не сме достатъчно борбени... НО НИЕ СМЕ!!! b) така, че няма да им позволим да ни пречупят! Имам въпрос - опасно ли е Макс да прави любов с женски добермани? Какво ще се получи? Колко голям е риска? И... Чий ли гени ще предаде? ако е на майка си... добре, но ако са на бащата??? Чувала съм, че предават гените през поколение? Каква точно е истината??? bl)

С риск да те разсърдя или натъжа - аз лично, както и много мои приятели се опитваме да научим хората, че куче без родословие и без съответните оценки, получени на специализирани киноложки изложби не трябва да се развъжда ... зная, че за много хора това е недопустимо едва ли не, но ... съгласи се, че доберман е порода. Ти харесваш тази порода, защото тя носи определени белези - и външни, и вътрешни, гени, характер, психика. Ако ти не знаеш какво е поколението, от което идва твоето куче, то тогава ти променяш породата - е, ще имаш кученца, някои може и да приличат на доберман ... но те няма да са доберман, защото доберман не е комбинация от гени, а комбинация от точно определени гени, които носят точно определени породни белези. Кученцата може и да приличат на добер, но да са страхливи или лесно възбудими примерно, да са с криви крачка, неправилна глава, ниски или прекалено високи ... това не трябва да се прави. Просто приеми, че да имаш куче е отговорност. То е като любовта ... да обичаш означава да носиш отговорност за себе си и за другия, за да има бъдеще тази любов. Така е и при кучето - носиш отговорност както за него, така и за бъдещите му поколения. Стремиш се за запазиш породата, да я развиваш ... дано да си ме разбрала.

#162 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 July 2005 - 11:32 AM

Абсолютно разбрах! r) и съм на същото мнение, но когато идват хора със женски добермани и на всяка цена искат да имат поколение от Макс - аз им обяснявам това, което обясних и тук, че е опасно, че не знам какво ще стане, че мен ме е страх, че не бива... (техните добермани също не са с поколения - родословия) Те махват с лека ръка и ми казват аз да не бера грижа за това, гледайки Макс с много респект и кеф... s)

#163 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 07 July 2005 - 11:32 AM

И аз да се включа в разговора. Съгласна съм с дог, само че ме гризе от вътре, че все пак кучето е живо същество и е малко кофти да не им се позволи да оставят своите гени (кучешки, не породни). Но това е само кофти, наистина ако се говори за порода трябва да си се спазват "правилата"
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#164 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 11:42 AM

Брат ми го беше изтървал БЕЗ ДА ИСКА, когато беше на девет месеца на едно безпризорно кученце и после ги чакал 20 минути да се отклещят... Аз първоначално много се ядосах, защото някой ми беше казвал, че спира разтежа, после бях притеснена за другото куче, защото то беше доста дребно... Но ме успокоиха, че спермата му на тази възраст едва ли ще е толкова качествена, че да се получи изобщо нещо... И след седмица ми съобщиха, че кучето е убито, когато хайка са разчиствали улиците от бездомните кучета... s) преди месец и половина се прибирам вкъщи и брат ми каза, че едно момче (което е абсолютно безотговорен и отвратителен стопанин - направо е за затвор ако ме питате за насилие срещу животното си) - има женски доберман, не е с родословие, но е доберман... Всъщност само кучетата с потекло ли могат да бъдат наричани добермани? Та... дошло до вкъщи и направили "сватба" и сега сме много притеснени и претръпнали... Към края на юли ще видим какво ще стане - задължително ще ви пиша... Пак бях притеснена, защото пак смятам, че е малък... НЕ ЗНАМ! МИСЪЛТА МЕ ПОБЪРКВА... Дано не се случи нещо лошо... s)

П.С. Сега вече след като разбрах какво означава това за любимата ми порода - три нискокачествени индивиди (бебетата), които ако попаднат в ръцете на такива разбирачи като мен преди да ви срещна... Ще развалят представата на хората за това великолепно куче.. Много ме е яд! ouu ouu ouu

#165 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 07 July 2005 - 11:50 AM

Еми малко е малък, но май нищо неможе да му стане. Ще чакаме да пишеш какво е станало.
А попринцип ааз също несъм съгласна с това че само кучетата с доказан произход могат да се нарекат от съответната порода, но мисля че е така. Просто според мене едно куче което отговаря на стандарта но няма родословие може да се нарече от съответната порода.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#166 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 11:55 AM

И аз разбирам, че е правилно... Но пък проблема с казването на черното бяло... И как да ви обяснявам? "Имам си една мастия, дето прилича на доберман най - вече и за това дойдох в този форум"... Малко неколегиално... a)

#167 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 12:01 PM

Все пак и Макс е резултат от глупавата безотговорност на хората! Но това не ме вбесява толкова, колкото факта, че за породестите кучета има кой да се грижи и кой да ги следи събитията и как се развиват, докато аз и Макс сме жертва на така наречените търговци, които даже не са и лекари и трябва с всичко сами да се оправяме и за всяко едно нещо да чета на 10 места докато се убедя, че то е правилното... ПОЛУДЯВАМ!!! a)

П.С. Мале какви глупости съм писала в началото... Вие успяхте да промените гледната ми точка! Благодаря Ви!!!

#168 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2005 - 12:24 PM

Mad_Max, тук няма човек, който да дели кучетата на мастии и други. Просто няма и няма и да има. Кучето е куче, наш приятел, то е начин на живот за всички нас. Наша отговорност. Затова сме тук, не за да се делим. Защото го обичаме, любовта не пита. Влюбваш се в едни красиви очи и ... светът е различен без тях, нали ? Ти обичаш твоето куче, обичай го и се гордей с него ! Тук сме, за да се запознаваме, да се учим, да се запалваме по породите, тяхното опазване, продължение на рода, обединява ни страстта към това да работим с кучетата, да посещаваме изложби, да се срещаме, да си говорим за кучета, да си помагаме ... r) d) d) d)

#169 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 12:28 PM

Най - добре се преоткривам в тази порода!!! ЕДВА ли ще се запаля по друга така, както по ДОБЕРМАН - породата!!! b) w) w) w) НЕВЕРОЯТНИ ЖИВОТНИ С НЕВЕРОЯТЕН ХАРАКТЕР И НЕВЕРОЯТНА ГРАЦИЯ!!! w) w) w)

#170 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2005 - 12:45 PM

Цитат

Най - добре се преоткривам в тази порода!!!

Много красиво казано, много ! w)

#171 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 01:00 PM

дог.бг , покрай Макси се запознахме доста хора в Разград които обичаме тази порода и които имаме нейни представители вкъщи... Става въпрос за едно 9-месечно женско доберманче, което никак не му върви... s) Първо си счупи крачето още на 3-месечна възраст, стопаните му го заведоха в Русе, сложиха му шина, оправи се Слава Богу! Тъкмо се пораздвижи и пак започнаха да излизат с нас и сега нов проблем! На Зара цялата кожа е в пъпки - НАВСЯКЪДЕ! Отвратителен обрив, дори на места и е оредяла козинката, появява се и нещо като пърхут в следствие от обрива - огромни люспи. Хорицата я водиха къде ли не из разград, тъй като нямаха възможност да я закарат до Русе и всеки различно им казва. Всеки с различни препарати я третира! Психясват ги с всевъзможни глупости!!! Било краста и не знам си какво още... Ако имаме възможност ще я заведем при Тайсън, но ако нямаме тук може ли някой да помогне??? s) Благодаря предварително!!!

#172 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2005 - 01:01 PM

От Русе ли сте ?

#173 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 01:19 PM

Pepski споменава за някакъв поведенчески проблем с Балтазар, в какво се изразява той?

#174 Потребителят е офлайн   Pepski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 01:57 PM

Малко се позабавих , все пак съм на работа и трябва да си я върша!!!
Сега ще обясня за проблема , доста е неприятно зящото е свързано с приятелката ми !!

#175 Потребителят е офлайн   Pepski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 02:24 PM

Ще започна малко по от далеч . Когато вземахме Балтазар той баша на 35 дена , и във времето на израстване , говоря за първите 2; 3 месеца беше доста нервничък . Постоянно ръмжи ядосва се лае хапе и то насериозно , все пак е мъник нищо не може да направи сериозно . Миналото лято бяхме на море с него той беше на 3 месеца и си беше такъв нервак и това ни претесняваше . А капака беше когато се запознахме с Орлин /не се сещам фамилията му/ до колкото знам е май Председател на клуб Ротвайлер в София . Та той тогава ни каза , че такива породи по принцип трябва да се отделят след 2-ия месец от майката , за да могат да си изградят навици , и че в нашият случай Балтазар е най вероятно с психичен проблем и не се знае като порастне какво ще се случи . Това доста ни отчая но ..... какво да се прави взели сме си го ще си го гледаме и ще се мъчим да си го социализираме за да не стане асоциално и да имаме проблеми в бъдеще . И Балтазар си стана много весело и любвеобилно куче . Мад-Макс му вика даже/ добродушко/. Да ама тука последните няколко дни забелязвам безпричинна агресия към приятелката ми , а ние сме си го отгледали заедно !!! Онзи ден се разплака защо така се държал Балт с нея !!! Значи един пример : Вечерта сме в къщи , прибрали сме се след разходка всичко е нормално играем си с Балт , после той си лежи спинка си край нас , пак става идва закача ни , като ни близва и така всичко си е нормално . Идва момент когато тръгвам да испращам приятелката си която живее в съседния блок . Балт лежи край нас , тя посяга да го погали а той започва да я ръмжи , аз посягам да го погаля и нищо , не ръмжи . Когато тя посегне да го гали я ръмжи , накрая той скочи и искаше да я ухапе. Не мога да си го обясня , ние двамата сме си го отгледали заедно . Когато той беше малък тя беше при него неотлъчно а аз ходех на работа . Това е общо взето , ако маже някой да ме просветли???

#176 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 07 July 2005 - 02:42 PM

проблема ви е доста сериозен и във всички случаи ви е нужна помощ от човек занимаващ се с обучение и поведение на кучето - но това значи да преминете курса на обучение и вие заедно с кучето.

#177 Потребителят е офлайн   Pepski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 02:49 PM

Щом трябва ще го преминем и ние , но къде може да стане това , ние сме от Разград??

#178 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 03:16 PM

от Разград сме Доги! Балт с познати хора е страшно добродушен, страшно любвеобилен - ляга ми в краката и се глезундри - ближе ме и се намества да го галя... Страшно много обича да целува хората, които познава - особено по ушите! На уши откача! Моля, да помогнем на Поли да не понася тази болка в сърцето си. Тя толкова много го обича - НИКОГА НЕ ГО Е НАРАНЯВАЛА, напротив! Държи се с него като със свое дете - глези го, защитава го - НИщО ОТРИЦАТЕЛНО!!! И аз не знам... Но ми е тъжно като я гледам нещастна и наранена... s)

#179 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 07 July 2005 - 03:22 PM

най много за момента може би ще ти помогне мартен - той е в русе и сигурна съм има подходящи хора там, които ще могат да помогнот - поне са ви по наблизо отколкото аз тук в софия

#180 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2005 - 03:31 PM

Тренертя, в кой форум можем да го потърсим? Как да се свържем с него? s)
Благодаря! Страшни сте ЧОВЕЦИ!!!

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема