Доберман
Публикувано: 07 July 2005 - 03:37 PM
средноазиатска овчарка - там ще го намерите r)
Публикувано: 07 July 2005 - 03:48 PM
Mad_Max, най близко може да ви помогне Чубуров от Русенско киноложко дружество, голям доберманист и голям човек. В момента има страхотно доберманче при него, с което се занимава много. Всъщност той се занимава основно с доберман и средноазиатска овчарка, приятел е на Мартен, който води Българска академия за средноазиатска овчарка. Пишете му, ще се радвам ако осъществите контакт и всичко да е наред !
Публикувано: 08 July 2005 - 11:04 AM
Ей, много кофти е това за Балтазар. Надявам се да го пречупите, защото неможе да си прави каквото иска. Хубаво е и че търсите помощ. Повечето такива кучета се озовават на улицата и стават разни кофти неща с ухапани, нахапани, разкъсани и кви ли не мизерии или пък в някоя клетка в някой овчарник, склад, завод s)

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 08 July 2005 - 11:22 AM
Разбира се r) Аз също си вкарвам таралеж в гащите но ще се боря, каквото и да стане (говоря за догото) w)
А и мисля, че няма да ви е много трудно да се справите. Доберманът е куче, което не се възпитава толкова трудно. Като изключим магариите l) Аз съм чела, че доберманът си приема един човек като лидер и другите са по-назад в йерархията. Въпросът е, че Балт сигурно е решил, че пепски е лидерът, а Поли е по-назад в йерархията, и дори след него(Балт). Затова иска да командори, ама не трябва ;)
А и мисля, че няма да ви е много трудно да се справите. Доберманът е куче, което не се възпитава толкова трудно. Като изключим магариите l) Аз съм чела, че доберманът си приема един човек като лидер и другите са по-назад в йерархията. Въпросът е, че Балт сигурно е решил, че пепски е лидерът, а Поли е по-назад в йерархията, и дори след него(Балт). Затова иска да командори, ама не трябва ;)

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 08 July 2005 - 11:43 AM
не знам... представа нямам... Макс също живее с мен, но си знае мястото в йерархията... И Зара по същия начин... Мисля, че при Балт се появява на периоди - НЕ СЕ ДЪРЖИ ТАКА С ПОЛИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ, ОПРЕДЕЛЕНО! Но Петьо най - добре би обяснил... s) Дали защото рано е бил отлъчен от майката? Нямам представа... И Макс беше на 40 дена като ни го подариха... Зара е взета по-късничко и определено е най-спокойното куче от компанията, но и е само на 8 месеца - така че и за нея е рано да се говори... Специалист трябва да каже... Ние можем само да гадаем...