Доберман
Публикувано: 06 August 2005 - 06:34 PM
Публикувано: 07 August 2005 - 04:16 PM
Публикувано: 07 August 2005 - 04:52 PM
След като навършат 25 дена бих ги взел и да се грижа за тях( като се разбера педварително със собственика )поне още 30 дни защото ми е жал за тях и след това да намеря хора които да се грижат за тях.А другия - да се оправя сам.
А в отговор на Mad_Max не съм заинтересован имам си достатъчно.
А що се касае до малката ако тя има желание сама да се храни, и майката се грижи за нея тогава няма проблем.
Публикувано: 10 August 2005 - 06:17 PM
Що се отнася до"да се оправя сам"излиза така,че той не е заинтересован за кученцата си.Разбирам любовта ти към тях но той май не е заинтересован.
А разгонването на женската е 20-22 дни,мерките допълнителни;разхождаите го отделно от другите и препоръчително на повод за да нямате неприятности с мъжки.
Тя тогава става и по-непослушна и сама си търси мъжкар.
А щосе касае до моите кучета ще се пстарая в скоро време да публикувам тяхни снимки и ако желаете родословия.
Публикувано: 10 August 2005 - 06:22 PM
Публикувано: 14 August 2005 - 02:35 PM
Храброто куче винаги е готово за схватка
Той е създаден, за да пази живота на своя стопанин във всеки един момент. Винаги е готов за схватка с неприятеля. В същото време е недоверчив и мнителен спрямо всеки чужд и непознат човек. Доберманът е кучето, на което най-много приляга ролята на бодигард. Породата носи името на своя създател немеца Карл Фридрих Луис Доберман. По-късно тя е доразвита от Ото Голер, който основава и първия Доберман клуб за развъждане и дресировка на тези кучета в Германия. Оттогава расовите представители на породата постоянно печелят суперлативи заради своя характер и външност. Интелигентен, лесно податлив на обучение, силен и ловък, доберманът живее с желанието да служи на човека. Животното лесно се привързва към цялото семейство, но се чувства особено отговорен към този, който е неговият господар. Затова партньорството, което ще започне с вашия доберман, е за цял живот. Освен че е отличен бодигард, умното и храбро куче се радва на голяма почит в полицията. Той умее да гони по следа, да открива наркотици. Справя се и много добре като водач на слепи хора. Едно от големите достойнства на добермана като идеално куче за охрана и защита е прекрасната му адаптация към домашния кръг. Неговият ръст, къс и без миризма косъм го правят идеален пазач за апартамент. А и самото куче за разлика от много свои събратя от други породи не страда и не се потиска от затвореното пространство. Доберманът не е натрапчив в поведението си, той може да стане невидим, като се свие на кълбо в някое кресло. Вкъщи той е много послушен и дисциплиниран. Ако няма дразнител, той става незабележим. Излезе ли навън, расовото куче се развихря. Става буен, кипи от енергия. Доберманът много държи да бъде уважаван и, изглежда, с времето е постигнал това, защото неведнъж е констатирано, че другите породи се отнасят с респект към него. Обучава се бързо, сякаш чете мислите на своя повелител. Неговата мания е да служи и да бъде верен, твърдят опитни дресьори.
Много важен фактор за правилния правилния растеж на кучето е храненето и движението. Вече пораснал, доберманът трябва да се храни два пъти на ден според възрастта и физическото натоварване. Любимото меню на тези домашни любимци е пърженото месо и вареният ориз. Кучето трябва да излиза поне 1 час дневно и да се движи активно. От това зависи цялостната му физическа кондиция. Доберманът е чистоплътен по природа. Домашният ви любимец ще се чувства отлично, ако се грижите по-често за хигиената му. Това предполага изтъркване два пъти седмично с четка с естествен косъм, след което тялото му може да бъде масажирано с необработена животинска кожа за блясък на косъма.
КРЪСТОСКА Е МЕЖДУ РОТВАЙЛЕР И ТЕРИЕР
Създателят на породата Карл Фридрих Луис Доберман бил обикновен данъчен служител. Той искал да има вярно куче пазач. Близо до дома му в Аполда всяка година се провеждал пазар на домашни любимци. Данъчният подбрал няколко кучета, от чиято кръстоска през 1870г. Създал новата порода. Доберман демонстрирал резултата от своя труд на поредния пазар през 1876г. Днес е трудно да се определи кръстоската на кои точно породи се е стигнало до новосъздадения четириног пазач. Според едно изследване през 1933г. На клуб Доберман вероятно първото използвано куче е немският пинчер. Другите породи, чиито черти се откриват в добермана са ротвайлер,

овчарско куче от областта Бос във Франция - Босерон,

Английска хрътка - Грейхаунд

Публикувано: 14 August 2005 - 02:37 PM

вероятно поради приликите в косъма и главата на ловно куче. В началото доберманът е бил съвсем различен на външен вид. По-скоро е приличал на пинчера, от когото е взел смелостта и стойката на страж. Официално породата е призната през 1893г. Макар че е сравнително млада, тя много бързо се разпространила в Германия и съседните страни, по-късно в Полша, Русия, и Скандинавието. В англия доберманът пристига едва след Втората Световна война и незабавно е назначен на работа в полицията.
Зорница Живкова
10 ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДОБЕРМАНА
ТЕМПЕРАМЕНТ Верен и изпълнителен
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА 12-14 години
ГЕНЕТИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ Няма
ПОДХОДЯЩИ ЗА Охрана
СТОЙКА Вдигната глава и стегнато тяло
ПОДХОДЯЩА КАИШКА Здрав метален нашийник
ПОДХОДЯЩА ХРАНА Пържено месо и варен ориз
РАЗХОДКА 1 час на ден
ВРЕМЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ От 5 месеца до 1 година
% УСВОЯВАНЕ НА КОМАНДИ 80%
Зорница Живкова
Публикувано: 15 August 2005 - 07:39 AM
Цитат
Ето това имам впредвид. Още повече, тази информация е взета от достоверен литературен източник т.е. не съм аз специалиста, цитирам специалисти. И си правя изводи и база за следващи разсъждения. Според мен това е правилният начин на работа - да се черпи информация от 100% ДОСТОВЕРЕН източник, да се пие вода от извора. Всеки друг път е погрешен.
Публикувано: 15 August 2005 - 01:06 PM
Публикувано: 17 August 2005 - 07:35 PM
10 ХАРАКТЕРИСТИ НА ДОБЕРМАНА
ТЕМПЕРАМЕНТ-верен и изпълнителен ДА
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИЖОТ-12-14 ДА
ГЕНЕТИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ-няма ДА (често се среща заболяване на трахеята при
навършване на 6-7 год. се среща това не
може да се храни.)
ПОДХОДЯЩ ЗА охрана ДА
СТОИКА вдигната глава и стегнато тяло ДА
ПОДХОДЯЩА КАИШКА здрав метален нашийник НЕ (кожен,метален за изложби)
ПОДХОДЯЩА ХРАНА пържено месо и варен ориз НЕ(всяко куче ще яде това)
РАЗХОДКА по 1 час на ден НЕ (минимум 3 часа на него му трябва много движения)
ВРЕМЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ от 5 месеца до 1 год. НЕ (от 2-3 месец когато се вземе до като се научи да изпълнява командите а то може да продължи и по вече това зависи само от стопанина )
УСВОЕНИЕ НА КОМАНДИТЕ 80% НЕ (100% всичко зависи от стопанина)
Ако Tyson не е съгласе с мен моля на разположение съм.
Несъм съгласе,че в началото е преличал на пинчер,ще ви публикувам снимка и вие да кажете на кое куче прелича.
Според мен в Добермана е събрано всичко което трябва да претежава едно куче пазач и домашен любимец.Затова германците казват за него"Господе какво куче целият от мускули и мозък"Той е много уверен в себеси и винаги е готов да изпълнява командите на стопанина си.
Много от написанато от журналиска се съгласявам но що се отнася до произхода му не.За това е написал Tyson,аз ще добавя,че по време на втората световна воина са били много използвани от американската армия срещу Япония там японците са ги наричали "Кучета на Дявола" и винаги са напускали позициите си когато разберат,че са били пуснати срещу тях.Но за това понататък.