Доберман
Публикувано: 08 June 2009 - 01:27 AM
Казвам се Йордан Попов и от днес съм горд собственик на доберман на Име Арти-Атила. За представянето му ще използвам Атила, мисля, че на доберман му отива това име.
Кученцето го взех днес от Сърбия, купих го от развъдника, който има обява във форума на Клуб Доберман, а аз съм от Пловдив.
Бих искал да ви помоля да ме въведете в някои теми на форума. Като за начало бих искал да разбера, как мога да стана член на Клуб Доберман. По нататък сигурно ще задавам още доста въпроси, за което искрено миля да ме извинита. В момента просто съм толкова щастлив, че не ми идва нищо на ум, освен да се радвам на паленцето, което е толкова игриво и красиво. Надявам се да нямате нищо против да споделите с мен опита, който вече сте натрупали с отглеждането на тези грациозни калпазани.
От развъдчика разбрах, че е продалл още едно кутре в Пловдив. Ще се радвам ако се засечем във форума със собственика, че да можем да срещнем отново братчетата, да се разтъжат един за друг.
Това е за сега отмен.
Поздрав!
Йордан Попов

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!
Публикувано: 08 June 2009 - 09:02 AM
Добре дошли във форума!Честито ви паленце!питайте когати и колкото се сетите!Тук ще намерите доста компетентни отговори на вашите въпроси!Чакаме информация и снимки как се развива вашия малчуган!Ще е доста трудно!Ох , какви хубави емоции!Върнах се направа във времето ,когато взехме нашия малчуган!Много се раздвам че през последната половин -една година забелязвам как все повече се увеличава броя на хубавите Добермани в Страната и това може само да ни радва!
Относно ставането на член в клуба на Добермана трябва да се свържете с господин Чубуров.Той е председателят и към него трябва да се обърнете!
Публикувано: 10 June 2009 - 02:49 PM

Честито и от мен на Данчо да ти е живо и здраво момчето.
Публикувано: 11 June 2009 - 09:08 AM
Бурсита е много гадно нещо!
Моята Фабела все още няма и следа, и се надявам и да не получи, но това е, защото не и слиза хубавото черно дупе я от дивани, я от легла, основно ляга на меки места и така. Аз лекове не знам за това, дано да намериш нещо и да се ппоправи, че става доста грозно след време:))
Честито бебе на Атила, да е живо и здраво, много послушно и красиво и да си се радвате взаимно още много много много дълги години!
Сега ние от щаба на Шушоните имаме вълнуваща НОВИНА!
Винаги съм искала да взема още едно куче, за ад може моята фибелина да не е самотна, като нямам време за нея... преди мислех за още един доберман, но.. май не съм дорасла още за второ такова куче!
За това пък към семейството ни вчера се присъедини чаровната Габриел ( Фабел и Габриел, Фаби и Габи, нарочно го избрахме така), почти 4 месечен дакел, с цвят на.... доберман!
Наистина оцветяването и е същото като на черната ми шушка, просто изглежда като една малка и дълга Фабела, и това беше основната причина да се навия да я взема!
Малката е адски чаровна, жива, игрива, за сега послушна.. още не сме я срещали с кака й фабела, за да има ден- два да свикне с новия дом, и след това ще ги запознаем!
Да ви кажа, наистина съм много щастлива - вече си имим две черни шушонки, две обични слънчица :)))
Малката я взехме от зоомагазина до работата ми- милото го гледам че виси в него от 3 месеца.. накрая вчера подбрах д-р Бобадова ( на шушка личната лекарка) да го прегледа това малкото в магазина, и след шеметен шопинг на каишки, играчки, лакомства, креватче и всякакви такива дивотти щастливо се прибрахме вкъщи с новата прелест!
Като ги събера ще ги снимам и ще кача да ги видите какви са грозотии, а подозирам че заедно една до друга ще изглеждат доста комично...
Поздрави от мен, Фаби и Габи

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 11 June 2009 - 09:27 AM
И ние го имамме този проблем с петната!Много ми е грозно.Казват ,че се оправял от самосебе си,ама не виждам как ще стане това .Ако някой знае нещо по въпроса да казва , че...нашето петно става все по -голямо.Аз само ходя цял ден подире му да му постилям.Постоянно ляга по цимент , пркет и кво ли не.Не мога да го накарам да легне на меко , защото явно вече му е топло.
На Анубиса честито бебе!Дано слуша,че нашето.....Айде чакаме снимки от Атила и от Анубиса като им попреминат емоциите.
Леле верно ще са комични

Публикувано: 12 June 2009 - 09:31 AM
Но, при положение ч екучето е здраво и право, красиво и игриво, преценихме, че имаме възможност да дадем шанс точно на това куче, въпреки, че имаше още две възможности да се сдобием с млад дакел- едната даже беше без да трябва да го плщаме.
Защото яка цена му бяха сложили на песнцето, не е от модерните породи, и щеше да виси там още сума ти време...
С едн априятелка си говорихме вчера в парка зад сити центъра, тя гледа от дълги години добермани, а отскоро и един мопс, купен по същия начин- главно от жалост..
Дано малката да е жива и здрава и бързо да се поправи от тая психична травма с тоя аквариум..

Публикувано: 12 June 2009 - 10:12 AM
Все пак - да ви е живо и здраво и да се разбират с Фаби.
P.S. Надявам се да не съветвате други да направят "от жал" такава покупка

Публикувано: 12 June 2009 - 10:41 AM

Публикувано: 17 June 2009 - 06:24 PM
искам само да попитам някой все пак има ли решение на проблема на ора и нашия - а именно за протриването на предните крайници от лежане на твърдо! Някой нещо, мазило??? Проблема ни е много сериозен вече! Моля помагайте!
Публикувано: 17 June 2009 - 09:54 PM

Успешно съм ползвал Актовегин (австрийски с екстракт от телешка кръв) спомага проникването на кислород, лекува рани, има гел и маз, едното беше за мокри рани, другото са сухи.

Публикувано: 18 June 2009 - 01:11 PM
Публикувано: 15 July 2009 - 10:11 PM

The Doberman is pregnant. The fireman had just saved her from a fire in her house,
rescuing her by carrying her out of the house into her front yard, then he continued to fight the fire.
When he finally got done putting the fire out,
he sat down to catch his breath and rest.
A photographer from the Charlotte , North Carolina
News- paper, noticed the dog in the distance looking at the fireman.
He saw the Doberman walking straight toward thefirefighter
and wondered what she was going to do.
As he raised his camera, she came up to the tired man who had just saved her life
and the lives of her babies and kissed him just as the photographer snapped this photograph.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 15 July 2009 - 11:19 PM

Това е то Добермана - винаги верен, благодарен и справедлив!

Може ли линк към сайта, че отдавна се бях присетил, а не мога да го открия отново!
Публикувано: 26 July 2009 - 07:20 PM

Публикувано: 27 July 2009 - 09:09 AM

Публикувано: 29 July 2009 - 11:20 AM
Вчера е изгубена женска Доберманка на име Шана в град Бургас. Тя е черна и е на около 8 години. Родена е месец август.
Моля някой, ако намери нещо подобно да ми пише на лични. Човекът, който я намери, ще бъде възнаграден
Благодаря Ви предварително.