Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3941 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2011 - 06:03 PM

Не го мисли отсега, кучето ви е още младо. Имате още поне 5 щастливи години заедно, дай Боже, а когато трудното време дойде, сама ще почувстваш как е редно да постъпиш.
User's Signature

Качена снимка

#3942 Потребителят е офлайн   bazinga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2011 - 12:00 AM

Точно сега, когато съм така емоционално настроена, защото сме разделени за малко с добчо и ми липсва... едва ли беше подходящо да гледам филмът Hachi: a dog's story Качена снимкаКачена снимка Крайно време е някой да използва Доберман за ролята на добро куче и верен приятел, а не за пореден път - всеомразен звяр, който яде хора Качена снимкаКачена снимка Ще бъде оригинално, неочаквано и новаторско. Ако, някой им аномера на Тим Бъртън... да ми го пратиКачена снимка

#3943 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 01:23 PM

Здравете колеги кучкари,
ние бяхме доста щастливи, че от почти половин година никой от никъде не бе звънял за бедстващ доберман. Но ето че в събота на телефона ми бе жена от софийско село, която прибрала "смешна хрътка". "Хрътката" тичала из селото вече от месец - явно поредното изхвърлено в покрайнините на София животн. Не давала никой да се приближи до нея, но от липса на храна и няколко срещи с местните глутници нещата се влошили и животното накрая се предало на същата мила дама, която му спасила де факто живота.

След известно разглеждане дамата разпознала в суперкльощавие младеж доберман, на който не са купирани нито опашката нито ушите. След като отидохме до там аз видях, един симпатяга на около година, на ръст сравнително добре развит, но ужасно слаб, с гъбички, известен рахит на задните крака, добре нахапан по муцуната, задните крака и ушите.

Гъбичките и другите подобни знаем как да ги борим. Но момчето е като солетка! Отсякъде стърчат кокалесте. Иначе е малък феномен - не знае никакви команди, но на разходка изобщо не се нуждае от повод - ходи редом като залепен и само тика муцуна в крака ми.

Аз отдавна не съм имала подрастващи у дома. Позабравила съм какво беше... Той има нужда от друг тип храна /аз имам само за Senior dogs/ и още повече, че е загубил маса и ако спешно не се вземат мерки може да остане тотално недоразвит. Тук има доста хора с подрастващи тъй че давайте съвети за храненето да не го изпуснем и да окепазим това хубаво животно. И други съвети се приемат. Аз ще почна начално обучение седни, легни и т.н., надявам се да успея да го науча на гонене на пръчка... какви други упражнения ще са полезни за него?

Предварително благодаря за съветите ви!
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#3944 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 21 February 2011 - 01:32 PM

Грахче :rc_036: Само моля те,не го учи да гони пръчка.Опасно е.Освен това има толкова много кучешки играчки подходящи за игра.
User's Signature

Качена снимка

#3945 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 05:21 PM

Грахче, едва ли има нещо, което да не ти е ясно. На кучо му трябва силна храна и стабилна почивка. И храната ако е натурална да не е много мазна, че да не се поака, че понякога това трае 5-6 дни и трябва да гладува, за да се оправи... Аз на мойте им давам ту гранули ту обезкостени пилешки фенери с хляб, а понякога и кисело мляко, яйца, риба...
А ако успееш да го научиш да играе с играчка и да я връща, че той ще е готов спортист :smile:
Евала, че си спасила още една животинка!

#3946 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 23 February 2011 - 05:26 PM

Как е възможно да оставиш Доберман да се скита сам по улиците!?!!? И защо тези случаи зачестяват? Явно породата отново започна да става популярна... :dh_188:
Грахче, след всички "твои" теми, които съм прочела знам, че младежът ще се чувства добре при теб и че ще направиш най-доброто за него! :rc_036: Ние ти вярваме, а ти? :md_064:

#3947 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 05:43 PM

Ами да, популярна е особено сред нелегалните развъждачи. А и легалните развъдници е хубаво да знаят, че всяко едно куче, на което се изгубват следите почти със сигурност започва да произвежда кученца извън клуба....... на ишлеме..... Така, че ще помоля всички да развъждат толкова, колкото могат да реализират при добри и отговорни стопани, на които може да се разчита, и с които може да се подържа връзка. А не да се въдят кученца, които не могат да се реализират и накрая да се раздават на сульо и пульо..... И не когато някой вземе куче, да бъде отблъснат от клуба, за да не развъжда родословни кучета, и да НИ пречи... А това кой колко разбира, нека не е критерия, по който да се избират кучетата за разплод....

#3948 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 01:03 AM

Това е много голяма тема която отваряш с тази молба с която засягаш мен и Пламен защото други легални няма.
Ще дам само един пример върху който може да се замислш-преди 3 години iz Ongal произведе куче на име Фиона което нямаше реализиран собственик както твърдиш че е добре да има но човека се надяваше да се намери добър собственик за доброто куче което е произвел и се оказа че новия собственик съм аз,а дали е попаднало в добри ръце всеки който ме познава може да даде своето мнение ,за това аз мисля да произвеждам добри кучета с надеждата за добри стопани,защото ако се ограничим до две,три или пет кучета годишно къде ще сме на картата,а нали целта е да има повече красиви кучета за да има популярност породата в България :mg_062:

#3949 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 01:29 AM

Дълбока е темата, вярно е. Извинявам се и най-малко искам да се меся на някой.
Но който чувства, че се обръщам към него е хубаво да се замисли Аз лично го имам впредвид... темата беше как кучета с родословие при новите си стопани в БГ се развъждат извън всякакъв клуб и защо това се случва. Не съм споменал имена и засягам всички, които са развъждали досега, и които ще развъждат вбъдеще...... ти даваш за пример Фиона, аз пък мога да дам други примери... но няма да се впускам в тях засега... то лошо няма, ама поне да не се оплакваме от нерегламентираното развъждане... Надявам се скоро да има събрание, на което да обсъдим всички въпроси, които касаят както породата така и всеки един от нас. Надявам се на промяна, защото всичко, което се случва досега е в ущърб не само на мен и на теб, а на абсолютно всички любители на породата.
П.П. Целта е да имаме ако ще малко да са, но истински Добермани, а не просто повече красиви кучета, въпреки, че въобще не ми харесва това говорене в множествено число, защото в устата на някои лесно преминава от множествено в единствено. Но това също е дълга и дълбока тема.

#3950 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 01:29 AM

двоен пост

#3951 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 01:42 AM

oppaaa, всички искаме България да е на доберман картата, но истината е, че има много нерегламентирано развъждане и внос на всички породи и остър недостиг на отговорни стопани. Българина няма културата да отглежда куче. Масовата нагласа е, че кучето си е "куче" и щом ти стане неудобно, съвсем в реда на нещата е да увисне на верига на вилата или да го пуснеш в гората. Има и хора, без съвест и сърце, които след години съвместен живот си изхвърлят старото куче, точно когато има най-много нужда от тях. Всъщност няма какво да говоря, който иска, може да види подфорум Без дом.

Мисълта ми беше, че няма достатъчно хора за качествено гледане на кучета. И колкото по-популярна става породата, толкова повече ще се злоупотребява с нея и толкова повече добермани ще виждаме изхвърлени, осакатени, бити, немили-недраги да скитат и пр.

За развъждането не съм капацитет да се обаждам, вие си знаете.
User's Signature

Качена снимка

#3952 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 02:03 AM

ironic_ никога няма да можем да спрем тия хора да правят каквото искат но искам да ми покажеш едно хубаво куче което е останало без стопанин не зависимо породата,защото аз не съм видял такова,ако стопанина му иска да го остави ще го вземе веднага някой и няма да обикаля преютите и да се налага да пишат теми за куче изоставено и търсесщо стопани,нали се сещаш че ако спомена че не мога да се грижа примерно за фиона няма да мине повече от няколко дни и ще се намери новия и собственик а тези които висят тук и по приютите минават месеци и накрая някой от съжаление ги пребира при себе си,а това че винаги ще има безразборно развъжда няма как да го спрем но когато има повече качествени кучето ще има повече хора които искат да се сдобият с такова а не просто куче което е същия цвят защото няма друго общо между моето,твоето и онези в преютите.
Писах че темата е голяма защото има много за обсъждане,а аз нямам време за форума но бих се радвал да се срешнем скоро всички и да обсъдим всичко свързано с правелното развиване на породата :flagbg:

(сори за правописа свикнал съм на маймуница)

#3953 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 03:32 AM

tok4ev сега виждам че си писъл,не съм се засегнал но просто трябваше да изкажа мнение по въпроса които касае и мене.Тия дето знаеш че развъждат без знанието на клуба защо не споделиш с нас кои са за да се опитаме да се свържем с тях и да се опитаме да ги убедим да влезнат в клуба за да им обесним как пречат на породата на която са фенове,но не само да ги обвиним че пречат а и да им помогнем ако искат да продължават с развъждане да го правят както трябва(както трябва според клуба а не според мен теб или някой друг)А за това какви кучета трябва да се произвеждат темата наистина е голяма и доколкото виждам има какво да се обсъди когато се видим :md_064:

#3954 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 04:36 AM

Показване на мнениетоoppaaa, в 23 February 2011 - 11:08 PM, написа:

... а тези които висят тук и по приютите минават месеци и накрая някой от съжаление ги пребира при себе си,а това че винаги ще има безразборно развъжда няма как да го спрем но когато има повече качествени кучето ще има повече хора които искат да се сдобият с такова а не просто куче което е същия цвят защото няма друго общо между моето,твоето и онези в преютите.

В името на спора да речем, че не ни е грижа за не-родословните и добермано-подобните, а само за "качествените" кучета.

Мисля, че tok4ev искаше да каже (да ме извинява, че го тълкувам), че ако в България за 1 година има (например) 20 човека, които искат доберман кученца и имат парите да си купят.

- 5 от които ще гледат кучето като зеницата на окото си и според правилата за запазване на породата
- 5 от които ще го гледат добре, без да им пука за породата и без да заплождат
- 5 от които ще го гледат добре, без да им пука за породата и ще заплождат в разрез с правилата
- 5 от които ще го гледат зле

и има кучила от общо 10 кученца, то развъдниците ще могат да подберат най-добрите стопани за тях. Но ако има 30 кученца, критерия ще трябва да бъде занижен или да се търсят стопани на случаен принцип.

В дългосрочен план ти като развъдник сигурно разбираш ефекта от безразборното развъждане, започнало от родословни кучета и търкалящо се по наклонената плоскост надолу - да, те няма да са като твоето и моето, но ще има масово некачествени и евтини кучета, достъпни за търсещия, а също и такива с нестабилен и лош характер. Добермана не е куче за всеки комплексар, ще се случват инциденти с добермани, пак ще се засилят настроенията и предразсъдъците срещу породата, ще сме на топа на устата на всякакви общински забрани и пр.

П.П. Като гледам как се разви съседната тема май си прав, нищо не може да спре безразборното плодене. Една справка по малките обяви и на човек му иде да си скубе косата. Нейсе ...
User's Signature

Качена снимка

#3955 Потребителят е офлайн   niakoik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 06:16 PM

Не може да се ограничава развъждането с цел да се търсят само добри стопани.Как може да знаеш как даден човек ще се отнася към кучето след като премине първоначалната еуфория.Риск винаги ще има .И само едно куче да се произведе пак може да попадне в грешни ръце.Трябва все повече хора да започнат да се занимават с породата,което включва и да произвеждат кучета .Така конкуренцията се засилва и това би трябвало да доведе до повишаване качеството .А когата човек може да избира между качество и някъкъв компромис ,кое ли ще избере?За мен това е начина да се ограничи случайното развъждане и породата да тръгне напред.
User's Signature

Качена снимка

#3956 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 February 2011 - 01:50 AM

различни хора различни идеали,затова не можем да се сърдим на никой :flagbg:

качвам една снимка на моята хипопотамка,снимана преди няколко дни за да я видите каква е дебелана :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3957 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 06:55 AM

Оооо, значи бебета ще има :be_107:

(освен ако не си я прехранил много) :db_046:

Моето диване е леко подрискано, не знам дали от преяждане или от лека настинка, но по-скоро първото. Тъкмо позаглади косъма и сега пак трябва да внимаваме с яденето.

Иначе социализацията върви по ноти, не се страхува, смело се запознава с нови кучета, играе си, само някой като й е извън категорията, пък много нахалства, тя се изправя на задни крака и с предните го тупа по главата, да го изпъди :smile:

И вече не трепери в студа, както преди, а щъка навън и под нулата.
User's Signature

Качена снимка

#3958 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 02:10 PM

А се притесняваше !
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#3959 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 09:03 PM

ironic_, радвам се, че си ме тълкувала, за да видя, че правилно съм се изразил и написаното от мен не е трудно за разбиране :ba_025:
Не съм искал да засегна и обидя някого.
niakoik, с ей това не мога да се съглася

Цитат

Не може да се ограничава развъждането с цел да се търсят само добри стопани.Как може да знаеш как даден човек ще се отнася към кучето след като премине първоначалната еуфория.Риск винаги ще има .И само едно куче да се произведе пак може да попадне в грешни ръце.

Никой клуб няма право да ограничава развъждането, на когото и да било, по каквато и да било причина, ако използваните кучета отговарят на минималните изисквания за качество.
Всеки развъдчик обаче има моралното задължение да ограничава развъждането си дотолкова, че да може да намери за всяко едно от кученцата си, добри и отговорни стопани. Иначе е просто търговец.
Всичко написано от теб, по-нататък, е абсолютно вярно. :ae_085:

#3960 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2011 - 02:23 AM

Токчев, според твоите думи освен "дел читоне"няма други радвъдчици. Като почнеш да вадиш кучета, ще те питам аз тебе как ще намериш хората, които според теб трябва да вземат кученце от тебе.
Като се родят 10, а ти си намерил 4 човека за кучетата, какво ще правиш с другите. Ами следващия път като заплодиш и пак стане така? Или ще заплодиш, ако има на кой да ги дадаеш? Ами ако няма? Какво правим? И как се търсят такива хора, само по семинарите и сбирки на кучкари не се намират. Аз пак ви казвам - за да има развитие добермана, трябва да има реклама, а за реклама трябва популация, но не на какви да е, а на качествени кучета, които имат и характер и екстериор! :rc_036:

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 потребители четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни