Dog.bg Форуми : Кучето ми кашля

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми кашля сякаш не му достига въздух

#1 Потребителят е офлайн   Marina89 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2012 - 09:59 PM

Моля ви, дайте съвет какво да правя.
Имам дворно куче, смеска между пинчер и пудел, но общо взето прилича на пинчер. Вече е почти на 12 години и от септември някъде започна да кашля, но на моменти, а не постоянно. Кашлицата му прилича все едно има задух, не може да диша и се опитва да си вземе въздух, и се чува много силно като кашля. В началото мислехме, че има заседнала кост, водихме го на ветеринар, но той каза, че нищо му няма и че ще се оправи. Добре, ама мина известно време, кучето ми продължаваше така да кашля. Заведохме го на друг ветеринар, който предположи, че е от възрастта и когато се развълнува, се стеснявали съдовете ли, какво, не можах да разбера, и затова така се получава.
Ето вече колко време мина, кучето ми продължава да кашля и по мое наблюдение докторът май е прав, че когато се развълнува му става така, понеже ние много му се радваме, постоянно му показваме, че много държим на него, но сега гледам да отбягвам много да се задържам при него, защото пак започва така :(
Интересува ме има ли някакво лекарство при това положение, с което да му се облекчи това, нещо за разширяване на съдовете ли, не знам... Надявам се да ме посъветвате нещо...

#2 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 02 February 2012 - 10:20 PM

Здравейте!
Съветвам Ви да се направят задълбочени изследвания на Вашето кученце, а именно рентгенова снимка на сърцето и белите дробове, ЕКГ и кръвни изследвания. След тях ще се прецени дали е нужно да се прави друго. И двете породи - пинчер и пудел имат предразположеност към сърдечни заболявания. Направете тези неща, за да изясните проблема, докато не е станало късно. Разбира се, възможно е да се касае и за хронично заболяване на дихателните пътища и още не едно или две неща, които също не са за подминаване...Така че действайте бързо, достатъчно време е изгубено от септември до сега.
Успех!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#3 Потребителят е офлайн   valentina_pl Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 12:14 AM

Здравейте, ние имаме същия проблем. Имам мини пинчер на 15 години. От 2 години насам се закашля и задъхва, но не постоянно. Бяхме на лекар, правихме ЕКГ, рентген, ехография. Оказа се, че има уголемено сърце и клапанна недостатъчност. От 2 години насам и даваме дехидрин и новфилин, но само когато зачестят пристъпите, имаше периоди, в които си беше съвсем добре. Но от седмица-две кашля при съвсем малко усилия - като се събуди и се разтяга, като скочи, като се развълнува, много е игрива и след това трудно се успокоява. 3 дни подред бяхме на лекар и й слагаха подкожно соффилин и вит.С. След това някоко часа е спокойна, по-бързо преминават пристъпите, но след като мине действието на лекарството пак започва да кашля. Кашля като стар пушач, сякаш не може да издиша, все едно нещо й е застанало на гърлото и ако го изкашля ще е добре, но ... Знам, че не е нещо, което може да се излекува, но ако има с какво да облекчим състоянието й и лекарите й не са се сетили, ще съм изключително благодарна ако ми помогнете! Страшно много я обичаме всички и е част от семейството ни, и сме готови да направим всичко, за да си я гледаме по-дълго и да й се радваме! Предварително благодаря! А Вие най-добре направете нужните прегледи и започнете лечение, за да не се мъчи душицата. Успех!

#4 Потребителят е офлайн   gerry Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 10:25 AM

Нещо "между пинчер и пудел, но общо взето прилича на пинчер" не е точно дворно куче, много е студено приберете го вътре и направете прегледите и изследванията. И на моето куче се оказа проблем със клапичката, а също мислехме че е кашлица и задух. Дано при Вас да не е това.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Marina89 Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 05:08 PM

Здравейте, благодаря ви много, че се отзовахте :)
gerry, в това студено време го държим вътре, разбира се, при това сме му сложили плетена блузка :)
valentina_pl, като гледам имаме еднакви проблеми, ще си запиша лекарствата, които сте му давали и ще го закараме отново на ветеринарен.
 tey4e, благодаря за мнението.

Ако някой друг все пак знае някое лекарство, което да облекчи този недостиг на въздух, моля да пише :sa_021:

#6 Потребителят е офлайн   Marina89 Икона

Публикувано: 14 February 2012 - 01:28 PM

Диагнозата е уголемено сърце :(
Докторът му беше изписал лекарства, които приемаше, но каза, че нищо повече не може да се направи. :dh_188:

#7 Потребителят е офлайн   valentina_pl Икона

Публикувано: 21 February 2012 - 09:44 AM

И при нас е така :( тъжно е, че няма какво да се направи, за да оздравеят, но поне можем да им помогнем да се чувстват по-добре! Давайте лекарствата редовно, спазвайте диета - не давайте тлъста, мазна и солена храна. Ако предпочитате да го храните с месо, то варете пилешко месо без подправки. Ние сме на диета от 3 седмици, беше малко прасенце - винаги е тежала между 2,6-3 кг, а сега е истинска манекенка. Храним я само с кучешка храна и то за възрастни кучета. Тъй като от хапчетата (тя вече доста години е на какви ли не хапчета, за какво ли не) имаше проблеми със стомаха, й даваме едни гранулки, които са предпочитани за такива проблеми, и също от клиниката ни дадоха да пробваме с медицинска храна, специално предназначена за кучета със сърдечни проблеми. За съйаление не мога да ви кажа сега името на храната, тази последната се доставя по поръчка, тъй като не я зареждат за масова употреба. Но тези дни трябжа да отида да взема пак, че е на свършване и ще си запиша имената. Малко се глези моята калпазанка, защото цял живот в свикнала да й подаваме от масата и има дни, в които не се храни добре, но пък не остава без да хапне. Жизнена си е както преди и това са повече инати, за да ни накара да я храним както до сега - голяма хитруша е и знае на кого да се помоли, за да получи, но вкъщи всички сме категорични, че няма да й минат номерата :)) Все по-рядко се закашля и диша спокойно, пу-пу да не си я урочасам! Лекарствата, които даваме са същите - вит. Ц, новфилин, дехидрин и антистенокардин.
Желая подобрение и на вас и дълго да се радвате едни на други още!

п.с.: Ще проверя името на храната и ще пиша отново!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни