И тъй като нямаме опции, къде да го държим, направо му пускам темичка и тук.
Та така, днес се прибирахме от Пловдив и го видяхме да стои посред пътя. Колите профучават, този правя само крачка насам или натам. Спряхме уж да му дадем храна и да се маха от пътното платно. Върнах се към мястото, където стоеше и започнах да го викам. Първо бягаше, после се спря и седна, а после легна пак на пътя.
С триста зора го накарах поне да дойде по-близо към края на платното, щяха да го сгазят без да искат, а и да стане някоя беля. Когато спирахме не се виждаше, че хайвана едвам стои на краката си. Нямаше нашийник и не е кастиран.
Постепенно се приближи и започна да взима парчета хляб, звъннах на мъжа ми да вади повода, че не можем да го оставим там. На същият път има блъснат един курцхар, който си стои там вече месеци. С този щеше да е същото.
Хвана се без проблем, трягна с нас към колата, сам се качи вътре. Познато му е. През целия път гледаше през прозореца. Обадих се на едни приятели да питам дали може поне до утре да го вържем в техния двор. Там беше Ларго, Рижко и сума ти други кучета. Но от известно време съседите им правят проблеми. За една нощ хората се съгласиха.
Там има полусрутена, но все още суха къщичка. След Ларго бях оставила вътре няколко възглавници в найлонов чувал, сега ги нагласих за този. Кучето веднага влезе вътре и се настани и въобще не пожела да излезе. Оставих му гранули, вода ...
Имам нужда от помощ. Ако успея да навия една приятелка да го прибере в техня двор - ще е със заплащане и нямат там къщичка. А тази не може да се мести - ще се разпадне.
За приемен дом и не мечтая, но ако все пак някой се навие - ще му бъда много благодарна. Кучето ще бде чипирано, ваксинирано, кастрирано .... В момента е много слаб за последното, утре ще го прегледа лекар, и за чип ще провери. За всеки случай.
Общо взето - търсим приемен дом или финансова помощ за момчето.
Ето няколко снимки, малко са размазани, но се вижда това, което трябва.